Yksi maailman upeimmista junareiteistä -Porto-Pinhão

Yksi meidän matkan kohokohdista oli junamatka Portosta Pinhãoon ja takaisin. Syy Pinhãon matkaan on se, että jostain etukäteen satuin lukemaan, että matka Portosta Pinhãoon on uskomattoman upea. Ja erityisesti junalla, koska se kulkee aivan Dourojokilaakson, joka on Unescon maailmanperintökohteeseen kuuluvaa aluetta, rantamailla. 

Dourojoen junareitillä

Olemme tehneet varauksen Pinhãon viinitilalta yhdeksi yöksi. Vaihtoehtoja matkustaa viinitilalle on auto tai juna.  Me päädymme siis junailemaan Pinhãoon.

Vihdoin istumme junassa. odottavan aika on pitkä. Nyt juna lähtee matkaan. Vaunussa on muutama muukin. Pienet kylät, kylissä pienet talot, joiden viiniköynnöksin kehustetyt pihat ja tilukset alkavat vilisemään silmiemme ohitse junassa istuessamme.  Mutta vielä odotan niitä kohokohtia, ja sitten se alkaa. yhtäkkiä olemme joen varrella ja jestas, mitkä näköalat avautuvat eteemme puiden ja pusikoiden väleistä. Henkeä salpaa. Onko tämä totta? Kerrassaan upeaa. kuka onkaan uurastanut ja jaksanut saada aikaan kaikki nuo viiniviljemät näihin rinteisiin?

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

En malta istua vaan menen ihastelemaan näkymiä junavaunun ulko-oven äärellle. Niin tekee muutama muukin. Yritämme ikuistaa maisemia junan puksuttaessa eteenpäin sen pölyisestä ikkunasta. Ja joitakin otoksia onnistunkin saamaan.

Juna kiitää eteenpäin ja rata myötäilee joen uomaa. Välillä ollaan ihan joen rannalla, sitten taas hieman ylempänä. Ikkunasta näkyy joki ja kauniit rinteet, jotka ovat täynnä viiniviljelmiä. Väliin toki mahtuu hiukan oliivipuitakin.

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

dsc03921.jpg

 

Alla junareitti kartalla

Dourojokilaakson junareitti

Vaihtoehtoja Dourojoen laakson retkiin:

Vaihtoehto 1: Junalla suoraan Portosta Pochinhoon ja sitten takaisin Portoon.

Hyppää klo 9.10 lähtevään Junaan Sao Benton tai Campanhan asemalta. Perillä Pochinhossa olet 12.36. Sinulla on hetki aikaa tutustua kylään ennen paluumatkaa. Hinta Pinhãoon 12 €/ suunta. Lippuja ei saanut muistaakseni ostettua. Verkkokaupasta vaan juna-asemalta.

Vaihtoehto 2: Junalla Portosta Pinhãoon  ja yö pinhaossa, jonka jälkeen takaisin. lisää viinitilavierailusta erikseen.

Vinkki jos aikaa riittää: Junalla kulkiessa kannattaa Pinhaosta jatkaa vielä matkaa Pochinhoon. Kaunis junareitti jatkuu vielä sinne saakka. Ellei peräti sitten vieläkin mykistävämmät. 

Viinitiloja ja muuta majoitusta löytyy Pinhaosta muutamia. Itse etsin majoituksen googlen avulla mutta bookingin sivuiltakin löytyy.

Dourojoen junareitillä

junamatkalla Dourojoen laaksossa

Dourojoen junareitillä

Vaihtoehto 3: Osta retki; laivalla Portosta Pinhãoon ja Junalla takaisin.

Huomio junamatkasta: Menomatkalla meille ei kerrottu mitään, eikä lippua ostaessa mutta jouduimme vaihtamaan junaa Reguassa. Onneksemme muut junassa olleet kertoivat. Toki huomasimme, että jotain on tehtävä, koska juna tyhjeni täysin.

kts linkki: Getyourguide/porto-pinhao

Dourojoen junareitillä

Linkki juna-aikatauluihin: Aikataulut Oporto – Regua – Douro alueelle

Linkki Portugalin juna-aikatauluihin: juna-aikatauluja Portugalissa

img_20190706_114257.jpg

Pinhaon juna-asema on upea

dsc03500

dsc03503
Pinhaon aseman yksi seinämaalauksista

img_20190726_191941

Dourojoen junareitillä

Dourojoen junareitillä

6 vastausta artikkeliin “Yksi maailman upeimmista junareiteistä -Porto-Pinhão

  1. Tätä juttua olenkin jo odottanut. Eli meillähän oli auto käytössä, joten näimme maisemia ehkäpä monipuolisemmin, mutta toisaalta junassa näkee eri korkeuksilta paremmin ja meiltä jäi nuo upeat asemat tietenkin myös näkemättä. Katselimme usein missä se rata kulkeekaan.

    Linkaan tähän oman jutun, jos jotakuta kiinnostaa autolla ajen saavuttaa ne huippupaikat https://tamamatka.fi/douron-jokilaakso-ja-quinta-do-seixo/

    Liked by 1 henkilö

  2. Onpa hienot maisemat. Minuakin kiehtoisi tuo laiva-juna yhdistelmä. Luin viime viikonloppuna mökillä jotain vanhaa Mondoa, jossa oli esitelty neljä eeppistä junareittiä ja aloin miettimään milloin pääsisi toteuttamaan niistä jonkun. Junailu on mukavaa 🙂

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s