Pinhao -pieni kylä elää viinistä

Me päädyimme Portugalin matkallamme yöpymään Pinhaossa. Meille viinitila tarjosi sen verran monipuolista tekemistä, että muuhun kylään tutustumine jäi vähäiseksi. Mutta joitakin juttuja kylässä on, joita suosittelen katsastamaan.

Pinhao kuuluu Vila Realin alueeseen. Alueella asustelee yhteensä noin 12000 ihmistä (2011). Vila Real, kuten Pinhao elää viineistä. Viinejä Douron laaksossa on valmistettu jo 2000 vuoden ajan.

Jos haluat nähdä viinin sadonkorjuuta, paras aika matkustaa paikan päälle on syys-/lokakuu.

Pinhao

Kylänraitilla

Pinhaon kylä on melkoisen pieni. Pääkatu on tuo juna-aseman myötäinen katu. Muutama kahvila, ravintola, kauppa. Hotellimajoitusta löytyy myös.

Meillä ei ole eväitä junassa. Ennen viinitilalle menoa päädymme syömään juustolautasen ja sämpylä juna – asemaa vastapäätä olevassa kahvilassa. Jo pelkkä juustolautanen osoittautuu melkoisen runsaaksi ja maukkaaksi.

Pinhao

Pinhao

Juna – asema

Pinhao on kuuluisa juna – asemastaan. Sen ulkoseinät ovat täynnä käsin maalattuja kuvia viininvalmistuksesta. Juna-asema on rakennettu 1932.

Pinhao

Pinhao

pinhao

Pinhao

Viinitilat

Pinhaossa on muitakin viinitiloja ja niissä voi vierailla.

Quinta de la Rosa

Quinta do Seixo – Sandeman

Vastapäätä la Rosaa.

Quinta do Bomfim

Quinta do Panascal

Quinta Nova de Nossa Senhora do Carmo

Quinta do Portal

Quinta da Roeda

Pinhao, Quinta de la Rosa

Kävelyllä upeissa maisemissa

Pinhaossa luonto on lähellä. Kiipeä vuoren rinteitä ylös ihastelemaan näköaloja. Pinhaossa on erilaisia ja eripituisia kävelyreittejä. Niitä kannattaa tiedustella majoituspaikassa tai ravintoloissa.

Pinhao

Muuta nähtävää

Pinhaossa on viinimuseo. Kts linkki.

Pinhaon lähellä tunnin ajomatkan päästä löytyy Penedonon kylästä on linnoitus. Linnoitus löytyy myös Numaosta

Kahden tunnin ajomatkan päästä löytyy esihistoriallisia kalliomaalauksia Foz Coasta. Sinne päästäksesi on varattava aika. katso tarkempaa tietoa: Coa Valley

Pinhao

Pinhao

Majoitusmahdollisuuksia

On yllättävän paljon. Niitä löytyy googlettamalla: Booking/ Pinhaon hotellit.

Pinhao

Pinhao

Ruokapaikkoja

Vastapäätä juna-asemaa on pari kuppilaa. Me kävimme toisessa tapas-lautasella.

Runsas lautanen leipien kera täytti vatsamme. Juustot olivat hyviä portviinin kanssa.

LBV 79

Kävelysillan vieressä

Veladouro

Vintage House Hotel

Cais da Foz

Pensao Ponte Grande

Ja tietysti viinitilamme Quinta de la Rosan ravintola.

Pinhao

Pinhao

dsc03778-1.jpg

17 vastausta artikkeliin “Pinhao -pieni kylä elää viinistä

 1. Junalla viinitilalle – tässä olisikin jo järkeä. Olemme jonkin verran Espanjassa kierrelleet autolla ihmetellen, että menisimmekö tänne tai tuonne viinejä maistelemaan, mutta ei siinä ole oikein tuntunut olevan järkeä, kun kohta ainakin toisen meistä pitäisi sitten taas ajaa!
  Tosi ihania muuten nuo portugalilaiset sinivalkoiset keramiikkalaatat, vai pitäisikö noita isompia sanoa jo tauluiksi tms.!

  Liked by 1 henkilö

 2. Kävin tuolla pari vuotta sitten Sandemanin Portviinitalon seminaarimatkalla. Tuossa kylässä emme harmillisesti ehtineet käymään, mutta matka oli niin upea muuten, ettei jäänyt harmittamaan se, mitä emme ehtineet nähdä. Pääseehän tuonne uudelleen, ja niin upea alue olikin, että uskoisin käyväni tuolla suunnalla toistekin!

  Liked by 1 henkilö

 3. Olipa hienoja maisemia. Me emme ole Portugalia nähneet muuta kuin Lissabonin ja Sintran verran. Maan viineistäkin tuttuja ovat lähinnä portviinit. Viinimatka Portugalissa olisi kyllä joskus kiva tehdä. Sadonkorjuuaika toki olisi kiva, mutta silti meille sopisi varmasti parhaiten helteinen kesäsää.

  Liked by 1 henkilö

 4. Douron laakso on ihana. ❤
  Juna-asema näytti jo ensimmäisessä kuvassa hurmaavalta. En tiedä historiasta, mutta mistäköhän johtuu, että asemat ovat Portugalissa noin upeita. Aivan hurjan kaunis on myös Porton asema. Sen laattoja kannattaa käydä ihailemassa, vaikka ei olisi minnekään menossa. Tietenkin otantani on nyt vain sinun näkemäsi ja Porto, mutta ehkä nämä kaksi eivät ole vain satunnaisia poikkeuksia?

  Liked by 1 henkilö

 5. Olen nähnyt Portugalista vain Lissabonin, mutta Porton seutu kiinnostaisi kovasti. Suunnittelin jo tälle syksylle matkaa, mutta Finnairin suorien lentojen kesäkausi ehtii harmittavasti loppua ennen minun mahdollisia matkapäiviäni. Juna-asema on kyllä todella kaunis. Tuossa olisi todella vaarana myöhästyä junasta, kun noita jää kuvailemaan 🙂 Minuakin kiehtoo ajatus viinitilamatkailusta junalla, koska autolla niitä kiertäessä täytyy aina arpoa kumpi ajaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Toivottavasti noita Finnairin lentoja on tarjolla ensi kesänäkin. Suorat lennot saivat meidät yhdistämään nuo kaksi kaupunkia. Juna matka niiden välillä ei ollut kallis. Juuri siksi me menimme viinitilalle junalla. Ei tarvinnut pohtia kuka ajaa 🙂

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s