Porto – kaksi hotellivinkkiä; rantalomailijalle ja linnafaneille

Olimme Portossa neljä yötä. Yövyimme kahdessa hyvin erilaisessa hotellissa. Näin me pääsimme kokemaan hyvin erilaista Porton kaupunkielämää. Hotellin sijainnilla ja sillä minkälainen hotelli on, on loppujen lopuksi paljon vaikutusta matkan onnistumiseen ja siihen, minkälaisia mielikuvia kaupungista tai kohteesta syntyy. Nämä Porton hotellit, joissa yövyimme, olivat hyvin erilaisia mutta omalla tavallaan persoonallisia ja siksi minun makuuni. Mieheni kysyikin linnahotellissa ollessamme, että mistä oikein nämä hotellit löysin.

Esittelyssä siis nämä kaksi hyvin erilaista hotellia: Hotel Boa Vista ja Hotel Castelo.

Mikäli olet Portoon matkalla, tässä esittelyssä kaksi varteenotettavaa majoituskohdetta, jotka eivät hinnalla ole pilattuja.

dsc03180

Hotel Boa Vista

Tämä hotelli Sijaitsi hieman kaupungin laitamilla meren äärellä Dourojokisuistossa. Kulkuyhteydet keskustaan olivat kuitenkin hyvät. Pienen kävelymatkan päästä pystyi hyppäämään esim ratikan tai bussin kyytiin, joilla pääsi keskustaan.

Hotellin läheisyydessä oli paljon uimarantoja, ravintoloita ja muutama ruokakauppa. On kuin olisi tullut pieneen lomakylään. Kaupungin vilinästä ei juurikaan ollut tietoa. Ihastuimme juurikin varmaan sen rauhallisuuden vuoksi tähän kaupunginosaan.

Itse hotelli oli perinteinen ja ikääkin sillä oli jo. Rakennus on 1800 – luvun arkkitehtuuria. Yön hinta näköalahuoneessa oli noin 110 euroa. Hotellilla oli kolme tähteä.

Huoneestamme oli näkymä merelle ja linnoitukselle. Huone oli tilava ja siisti. Hotellin yläkerrassa katolla oli näköalaravintola ja uima-allas osasto. Uima-altailla mekin vietimme osan päivästä me nauttien auringosta. Ruoka ravintolassa oli hyvää ja edullista.

Ainoa miinus oli aamiaisessa. Hotellin hinta ei ollut päätä huimaava, joten olisko aamiainen ollut se, mistä nyt tingittiin. No kyllä sen aamiaisen kanssa elämään pääsi. Mutta tarjonta oli minimalistinen.

Jos saisin palata Portoon, matkustaisin ilman muuta uudelleen tähän hotelliin.

Hotel Boa Vista

Hotel Boa Vista

Hotel Boa Vista

Hotel Boa Vista

Hotel Boa Vista

Hotel Boa Vista

Porto

Porto

Hotel Castelo Santa Catarina

Jos kotini on linnani, niin voisin sanoa myös, että hotellini on linnani :).

Kun tulimme Pinhaosta takaisin Portoon, olimme viimeiset kaksi yötä keskustassa parin metropysäkin matkan päässä vanhasta kaupungista.

Rakennus, missä majoituimme, oli vanha linna. Linnan oli aikanaan rakennuttanut  kansainvälisesti kuuluisa tekstiilitehtailija Comendador António Pimenta da Fonseca 1887. Hotellin puutarhassa on kappeli, joka on rakennettu Nossa Senhora da Conceição kunniaksi. Tämä kappeli rakennettiin ennen linnan rakentamista. Rakennuksen torniosa on valmistunut sen jälkeen.  Antonion kuoleman jälkeen linna jäi äitipuolen ja tyttären riitojen vuoksi tyhjäksi, kunnes 1969 Joaquim Teixeira Brás näki linnassa potentiaalia hotellimajoituksena.

Sen verran varatessa huonetta oli seikkailunhalua, että huomatessani linnan tornikamarihuoneen olevan vapaa,  oli se ihan pakko varata. Kerrankin pääsimme leikkimään linnaelämää tornikamariin😆. Kuvauksissa mainittiin, ettei hotellissa ole hissiä. Hiukan pohdinkin etukäteen, että kuinka roudaamme matkalaukkujamme sinne ylös hiki hatussa ja että onko siinä mitään järkeä. Melkoinen kiipeäminen kamariin kieltämättä oli. Laskimme, että rappuja olisi ollut reilut 60. Tarkkaan tuli ulos mennessä pohdittua, mitä kaikkea ottaa mukaan, ettei tarvinnut palata….

Huoneemme oli sviitti. Vanhan ajan tyyliin sisustettu. Kaksi huonetta ja kylpyhuone. Tornikamaristamme oli näkymät ympäri kaupungin. Hintataso huoneistolla ei ollut päätä huimaava. Taisimme sviitistä maksaa 130 euroa per yö.

Linnan sisustus oli menneen ajan mukainen ja aamiaishuone, mitä ihastuttaavin paikka runsaine tarjottavineen. Tähtiä hotellilla oli kolme.

Linnan puutarha oli kaunis ja viihtyisä. Varsinaista kahvilaa ei ollut mutta respasta pystyi joitakin virvokkeita ostamaan. Me tykkäsimme nauttia puutarhassa illan viimeisistä hetkistä istuskellen ja kirjaa lukien.

Upea paikka tämäkin. Voisin tässäkin paikassa majottautua uudelleen.

hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

dsc04009.jpg

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

Hotel Castelo Santa Catarina

porto38

Mitä pidit?

Onko sinulla suosikkihotellia Portossa? Ilmianna se.

porto39

 

24 vastausta artikkeliin “Porto – kaksi hotellivinkkiä; rantalomailijalle ja linnafaneille

  1. Upealta näyttää molemmat hotellit. Aikamoinen kiipeäminen oli tuohon toiseen, ei varmasti huvittanut turhia kertoja huoneessa juosta. Näköalat kyllä kohdallaan! 🙂

    Liked by 1 henkilö

  2. Kivan näköisiä paikkoja! Olen itse lähdössä Portoon perjantaina ja meillä on asunto vuokrattuna viideksi yöksi. Saapa nähdä onko niin persoonallisen hurmaava kuin kuvat antavat olettaa… No, perästä (omassa blogissa) kuuluu. Joka tapauksessa odotukset ovat suuret kaupungin suhteen – Portugali ei ole koskaan pettänyt matkakohteena.

    Liked by 1 henkilö

    1. Voi kuulostaa hyvältä aina kun reissu on edessä. Mukavaa reissua! Toivottavasti Porto vastaa odotuksia.

      Tykkää

  3. Kivan näköisiä molemmat! Tuo linna olisi varsinkin kiva, näköalavessa ja kaikki😍. Jään haaveilemaan Portosta, Portugali on ollut haavelistalla jo pitkään.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ylhäällä oli kaksi vessaa, kummassakin näköalat. Kiva siinä oli istua.

      Tykkää

  4. Hieno linnahuone!

    Olen muutaman kerran myös majoittunut jossain korkealla ilman hissiä. Tulee mietittyä tarkkaan, että onko se kännykkä ja lompakko varmasti mukana. Yleensä ei olla edes viitsitty roudata mukana kuin vaihtovaatteet, eli ei todellakaan koko matkalaukkua 😀 Kyllähän ne portaat menee, jos saa rauhassa kävellä ja on kaide. Mutta silti esim. täydellä vatsalla ja väsyneenä viimeistään miettiin, olisiko alakerros kuitenkin ollut parempi valinta…

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin ja kävellä ylös, jos on nauttinut pari lasillista liikaa portviiniä🙄😀

      Tykkää

  5. Molemmat majapaikat vaikuttavat kyllä todella miellyttäviltä ja sopivan erilaisilta, jotta tosiaan saa mahdollisimman monipuolisen kokemuksen. Majapaikalla on kyllä todella väliä, vaikka minibudjetillakin reissaisi. 🙂 On ihana sujauttaa matkaan aina mukaan mahdollisimman erilaisia majoitusvaihtoehtoja, niin saa monipuolisen matkakokemuksen myös majoitusten suhteen. 🙂 Todella kauniita hotelleja nämä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mielestäni majoitus on osa matkaa ja siksi on kiva punkata erilaisissa ja erikoisissakin kohteessa.

      Tykkää

  6. Vau mitä hotellivalintoja! Erityisesti täytyy ihailla urheiluhenkeä tornimajoituksen kanssa 😀

    Liked by 1 henkilö

  7. Ei ole Portossa suosikkihotellia, koska mun kaveri asuu siellä eli ei ole tarvinnut hotellia. Noista sun paikoista jälkimmäinen näyttää kivalta. Tykkään niin noista sinivalkoista azulejo -laatoista ulkoseinissä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Nuo azulejo laatoin koristellut rakennukset ovat upeita. Onkohan muissa maissa vastaavia?

      Tykkää

  8. Vanhoissa linnoissahan ei tavallisesti hissiä ole, joten kiipeämisen vaiva on sitten vaan kärsittävä jos tornisviittiin mielii. Näinhän se on. Voisihan se olla sen arvoista. Kiipeäminen voi olla myös helppoa mikäli askelvälit ovat matalat. Hienoja hotelleja olet löytänyt!

    Tykkää

    1. Kiitos! Kumpikin hotelli upea omassa lajissaan. Nojatuomimatkailu kannattaa😀

      Tykkää

  9. Jotenkin näistä kahdesta tuo torni kolahti itselle, että se olisi valintani Portoon. Olisi ainakin erilainen majoitus ja sijaintikin tuntui ihan hyvältä. Laitetaan tämä korvan taakse.

    Liked by 1 henkilö

  10. No on kyllä hienoja hotelleja! Ihana tuo vessan näköala. Voisi vessassa viettää pidemmänkin tovin 😀
    Tätä nykyä itsekin olen alkanut arvostaa hotellia, kun nuorena sitä tietysti valitsi halvimman, kun ei hotellilla tullut kuienkaan viettyä aikaa. On melkoisissa luukuissa tullut majoituttua, eikä ole yhtään haitannut matkaa. Toista olisi nykyään 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä erikoinen hotelli kruunaa matkan. Tai riippuu reissusta. Mutta ihan surkeassa läävässä en kyllä ilkeisi nukkua…

      Tykkää

  11. Olipa kiva postaus! Ja tuhannet kiitokset linnahotellivinkistä! Mitkä näkymät! Olen ollut Portossa aiemminkin, mutten tiennyt tuosta hotellista. Menen siis uudestaan:)

    Liked by 1 henkilö

  12. Kivoja hotelleja olette löytäneet. Minuun kolahti enemmän tuo linnahotelli, vaikka 60 porrasta huoneeseen kuulostaa aika heviltä 🙂 Oliko nämä Bookingin tai Hotels.comin kautta varattuja?

    Liked by 1 henkilö

    1. Nämä molemmat löytyivät Bookingilla. Mutta taisivat olla hotellin sivuillakin. Hyödynsin varauksessa Bookingin alennusta.

      Tykkää

Jätä kommentti