Naantalin kultaranta – Presidentin kesäasunnolla

Nämä elokuun pikkuretkemme kuuluu niin kesään. Mikäs sen parempaa kuin syksyn pimetessä palata aurinkoisiin muistoihin.

Eräänä lauantain iltapäivänä kokoonnuimme Naantalin Kultarannan presidentin kesäasunnon ulkopuolelle odottamaan opasta. Olen asunut Naantalissa 22 -vuotta ja melkein joka päivä ajan tuon asunnon ohitse. Seurannut vastarannalta  onko lippu salossa vaiko ei? Olisi siis vihdoin aika käväistä paikan päällä.

naantalin kultaranta

Kultaranta kivilinnoineen, puistoineen ja muine rakennuksineen on 54 laajuinen alue. Kivilinnan on rakennuttanut Alfred Kordelin. Sen rakennuttaminen aloitettiin 1914. Kordelin oli syntyjään köyhistä oloista. Mutta menestyi sittemmin kauppiaana. Hänen kauppahuoneensa sijaitsi Raumalla.

Naantalin kultaranta

Presidentin tiedät olevan paikalla, kun linnan tornissa liehuu lippu. Meidän käynnin aikana ei lippua näy. Ketään ei siis ole kotona. Lähdemme kiertämään puistoa.

dsc04619.jpg

Naantalin kultaranta

dsc04625
dsc04627

Kultarannan puutarha on näkemisen arvoinen. Sitä nimitetään pienois Versaillesiksi. Puutarhasta kehutaan löytyvän mm 3 500 ruusua.

dsc04647

Naantalin kultaranta

dsc04651

Vierailemaan Kultarantaan pääset ostamalla liput Naantalin matkailun kautta. Ainakin viime kesänä alueelle pääsi tutustumaan myös omatoimisesti. Itse kuitenkin ensikertalaiselle suosittelen opaskierrosta. Kierroksella saat kivasti tietoa alueesta.

dsc04656.jpg

dsc04657.jpg
Tämän lähemmäs itse palatsia emme pääse
naantali
Kultarannasta on upeat näköalat Naantalin vanhaan kaupunkiin

dsc04660
dsc04665

naantalin kultaranta

dsc04688
dsc04689
dsc04695
dsc04697

 

17 vastausta artikkeliin “Naantalin kultaranta – Presidentin kesäasunnolla

 1. Jostain syystä minua on aina kiinnostanut päästä käymään tuolla. Ei vaan ole vielä tullut sellaista hetkeä, että olisin sinne päässyt suuntaamaan. Ehkäpä pitäisikin ensi kesänä ottaa ihan asiaksi tämä, ja varata tuollainen kierros. Kiva nähdä tämän jutun kautta vähän miltä siellä näyttää.

  Liked by 1 henkilö

 2. Kävin tuolla viimeksi edelliskesänä kun siellä oli vielä lisänä patsasnäyttely. Joskus ollaan päästy asunnon pihalle asti (oppaan kanssa).
  Upea tontti ja upea puutarha, Kordelinilla oli silmää, ikävää, ettei hän saanut kauaakaan nauttia kesäasunnostaan.

  Liked by 1 henkilö

 3. Voi miten tutulta kuulosti tuo, että olit vuosien ajan kulkenut Kultarannan ohi. Niin minäkin. En ihan niin usein kuin sinä, koska en asu siellä itse, vaan siskoni asuu. Mutta ohi. Todellakin aina ohi. Nyt otan kyllä asiakseni vaikka ensi kesänä edes kerran poiketa.

  Liked by 1 henkilö

 4. Jotenkin sitä tuppaa aina unohtaa miten kauniita paikkoja meiltä täältä Suomesta löytyykään! Tämäkin oli päässyt tyystin unohtumaan, mutta nyt se täytyy ehdottomasti pistää ensi kesän kotimaan retkien listalle! 🙂 Etenkin tuo puutarha näyttää kauniilta, sitä on pakko päästä tutkailemaan itse.

  Liked by 1 henkilö

 5. Olen käynyt Naantalissa joka kesä, mutta en koskaan Kultarannan puistossa. Kyllä se on ollut ajatuksissa, mutta aina on satanut vettä, tai on ollut muuten kiire. Pitää nyt yrittää hoitaa tämä aukko sivistyksestä pois ensi kesänä!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s