Vuosi 2019 tilastolukuina ja matkahaaveita vuodelle 2020

Tiivistettynä vuoden 2019 matkatilastoa

Edellisessä jutussa kävimme läpi matkoja, joita vuoden aikana teimme. Nyt on aika muunlaisen yhteenvedon.

Blogin sivujen kävijämääriä katsoessa huomaa, että vuosi vuodelta lukijoita eksyy aina vaan enemmän blogiin. Kiitos siitä lukijoille!

dsc03921.jpg
Junamatkalla Dourojoen laitamilla

Blogikäynnit

Vuonna 2018 kävijämäärä oli 19 500 ja näyttökertoja 32 200.

Vuonna 2019 kävijämäärä oli 29 900 ja näyttökertoja 45 600.

Melkoinen muutos siis.

dsc02865.jpg
Sintra

Hakusanat top 5

Blogisivuille henkilöt ovat löytäneet erilaisilla hakusanoilla. Tässä ne viisi eniten käytettyä:

Durres kokemuksia

Riikan nähtävyydet

blogi matkoja lähelle tai kauas

Da Nang kokemuksia

Getabergen

Getabergenin juttu taisikin olla niitä kesän luetuinpia.

Käydyt maat

Kävimme vuoden 2019 aikana viidessä maassa; Vietnamissa, Islannissa, Hollannissa, Portugalissa ja Venäjällä. (Tai Vietnam kuuluu myös Vuoden 2018 laskuihin)

Näistä uusia maita olivat Islanti ja Portugali. Tavoite nähdä kaikki Euroopan maat läheni hieman, koska pottiin kertyi kaksi maata lisää lisää.  Käytyjä Euroopan maita on nyt kasassa 29/48 (60,4%) maata.

Yhteensä käytyjä maita on nyt kertynyt 37.

Arnarstapin.jpg
Anarstapin Islanti

Lentokilometrit ja co päästöt

Lentokilometrejä kertyi yhteensä 23 140 km.

Ja niistä co2 päästöjä 1,5 tonnia kun vuonna 2018 niitä kertyi 3,2 tonnia.

img_20190630_182956

Käytetyt eurot

En tiedä kannattaako Euroja laskea, koska voi syntyä henkinen krapula siitä, kun pohtii, mitä kaikkea muuta noilla euroilla olisi voinut saada. Elämä. Jos uteliaisuus herää, voi hintatietoja käydä lukemassa eri tekemistäni matkayhteenvedoista.

ravintola Palkin
Ruokailemassa ravintola Palkinissa Pietarissa

Vuonna 2019 luetuimmat jutut top 5

 1. Vilnan TOP 10 nähtävyydet ja vähän enemmän. Tämä juttu on ollut kärkilistoilla vuodesta toiseen. Tai siis käynnistä on aikaa kolme vuotta. Siis koko sen ajan.
 2. Da Nang – Cityä ja beachiä. Miksi kannattaa valita Da Nang?. Tämä on tämän vuoden puolella tehty juttu ja se on kirinyt melko kiitettävästi listoille ja jopa ohitse yhden kestosuosikin eli seuraavan listalla olevan New Yorkin jutun.
 3. Ensikertalaisen New York -must see OSA 1
 4. Yhteenveto matkalaukkureissustamme Kroatia, Bosnia, Montenegro, Albania ja Kreikka reitillä
 5. Playa de las Americas -Teneriffa
danang6
Näkymä Da Nangin hotellin kattoterassilta

ja ne vähiten luetut top 5

 1. 10 matkakuvaa vol 2 -täydellisestä hetkestä roadtrippiin
 2. Rauhaisaa joulua ja onnellista uutta vuotta 2019!
 3. Lisää kukkaloistoa -Ruissalon kasvitieteellinen
 4. Kuvahaaste vol 3
 5. Kaksi vuotta blogia
dsc09928.jpg
Kevättä Ruissalon kasvitieteellisessä

Tulevaa

Alan pikku hiljaa enemmän uskoa siihen, että ne matkatoiveet, joista kirjoittaa myös toteutuvat. Tämän havainnon tein, kun katsoin bucket -listaani. Usea listalla oleva toive on toteutunut. Julkaisen bucket -listani, jota olen usean vuoden ajan pitänyt teillekin heti alkuvuodesta.

Listallani ovat myös mm. toiveet Norjan Lofoottien matkasta, Seychelleistä ja Etelä -Afrikan safarista, Kapkaupungista sekä pingviineistä, Perusta, Kap Verdestä. Olisiko vuonna 2020 aika toteuttaa joku näistä toiveista? Niin tai sitten joku Euroopan maa? Voisiko tehdä viikonloppumatkan jonnekin Euroopan kaupunkiin? Mielessä ovat pyörineet ainakin Dublin ja Wien sekä Skopje. Ei Euroopan maista kiinnostaisi Georgia. Turusta tulee tarjolle lennot Georgiaan. Sinnekin voisi piipahtaa. Jaa juu ja Krakowassakaan en ole käynyt vaikka sinne pääsisi Turusta.

Ainakin yksi edellämainituista on nytkähtänyt hieman eteenpäin ja mitä todennäköisimmin toteutumassa. Me suunnittelemme autoreissua Norjaan. Lofooteille on tehty ensimmäiset majoitusvaraukset ja jotain reittisuunnitelmiakin on jo tehtynä. Se tulee olemaan kesälomareissumme.

IMG_20191229_073932.jpg

Ja tottakai pitää mainita Hollanti. Sinne pitää ainakin kerran vuodessa matkustaa. Ajankohta kai tulee olemaan kevät.

Mutta sitten mitä muuta?…. Toisen pidemmän reissun osalta on lähinnä tullut katsottua matkatarjontaa ja sopivaa ajankohtaa. Ehkä siis loppuvuodesta suuntaamme jonnekin kaukomatkalle. No siitä sitten paljastuksia lisää aikanaan.

norway_4590348_960_7_7jGVz.jpg
Lofootit lainakuva pixabaylta

Siinä sitä on matkaunelmia vuodelle 2020.

Kerro mitä matkahaaveita sinulla on vuodelle 2020?

Aivan huikeaa unelmien vuotta 2020 toivottaen,

Sari/ matkalla lähelle tai kauas

14 vastausta artikkeliin “Vuosi 2019 tilastolukuina ja matkahaaveita vuodelle 2020

 1. Hauska lukea tilastoja,matkoja ja erityisesti suunnitelmia. Halpalennot Turusta Georgiaan kannattaa varmasti tehdä – kun kyseessä on vielä suora alle viiden tunnin lento. Georgia on minun suosikkimaita. Hyvää matkavuotta 2020!

  Liked by 1 henkilö

 2. Upealta kuulostaa suunnitelmasi! Meillä varattuna tällä hetkellä vasta yksi, hiihtolomalla lähdemme Kambodzaan.
  Myös minä haluaisin nähdä Euroopan kokonaisuudessaan ja kevät/ kesäkohteet voisivatkin löytyä Euroopasta. Olen hieman kaavaillut kevääksi Färsaaria tai ehkäpä juuri tuota Georgiaa ( ei nyt tosin varsinaisesti Eurooppaa). Kovasti kiinnostaisi kumpainenkin kohde. Lofooteille olen aina halunnut, mutta ne jäänevät myöhemmin käytäväksi, nyt jo olisimme myöhässä majoituksen suhteen.
  Kesällä olisi ihanaa joku roadtrip, mutta koska emme halua jättää teiniämme, niin oletettavasti joku helppo rantakohde on todennäköisempi. Niistä olen punninnut; Baleaarit, Malta vai Sisilia? Myös manner Portugali olisi niin kiinnostava! Oli mukava lukea reissustanne Portugaliin.
  Syyslomalla täytämme pyöreitävuosia ja saimme aivan hiljattain ajatuksen, joskos suuntaisimme isolla porukalla viikoksi vaikka juuri Kap Verdelle.

  Liked by 1 henkilö

 3. Tykkään itsekin tutkailla kaikenlaisia tilastolukuja kävijämääristä ja luetuimmista postauksista. Ja bucket-listan tekeminen on kivaa, ehkä jopa auttaa matkoja toteutumaan. 🙂 Norja ja Lofootit ovat jossain vaiheessa itselläkin haaveissa, tuskin kuitenkaan vielä ensi vuoden puolella. Tai mistäs sitä koskaan tietää. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Minä voin lämpimästi suositella Etelä -Afrikan safaria (Kruger), Se on hämmästyttävän upea paikka, jossa viihtyy pidemmänkin aikaa. Kapkaupunkia pidän yhtenä maailman kauneimmasta kaupungista. Siellä ja sen ympäristössä on paljon tekemistä. Myös Peruun vahva suositus, se on todella monipuolinen kohde,. Machu Picchu on tietysti kuuluisin paikka (ja hieno onkin), mutta ehkä mieleenpainuvinta meidän Perun reissulla oli telttailu Amazonin sademetsässä.

  Liked by 1 henkilö

 5. Georgia alkoi kiinnostaa viime vuoden Matkamessuilla – ja tajusin juuri, että siitähän on vuosi! Voi apua! Tälle vuodelle toivon, että saan olla mahdollisimman paljon Espanjassa, ja myös erään vähän eksoottisemman matkahaaveen toteutumista (josta en vielä uskalla puhua ääneen 🙂 ).

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s