Pietarista on herkkusuillekin

Jos Tallinna, Tukholma, Riika lähimaista on jo kaluttu ja kaikki parhaat ruokapaikat siellä tutkittu ja yhä janoat uusia elämyksiä, niin oletko ajatellut, että kenties Venäjältä voisi löytyä jotain uutta ja mielenkiintoista makunystyröille?

Kyllä vaan. Meidät Pietarin matka yllätti totaalisesti ravintoloiden ja kahviloiden tarjonnalla. Hämärästi toki itsellä oli muistissa neukkuaikojen ravintolat mutta mitä ihmettä? No ei ne silloinkaan huonoja olleet. Silloin syötiin perinteistä venäläistä safkaa naudan kielistä aina kaviaariin valkoisilta pöytäliinoilta kera venäläisen kuohuviinin ja vodkan varietee -esityksiä katsellen.

Mutta nyt 2020-luvun taitteessa tilanne onkin toinen.

pietari_kahvilat
Hotellin vieressä oleva kahvila

Toki vielä löytyy onneksi noita vanhoja perinteisiä. Niihin kun on mukava pistäytyä nostalgia mielessä. Mutta muuten koko Pietari on pullollaan toinen toistaan mielenkiintoisia pubeja, kahviloita, leipomoita ja ravintoloita. Ainoaksi miinukseksi koimme sen, että juurikaan näistä ei saanut paikallista venäläistä olutta vaan useimmiten tarjolla oli muiden maiden oluita.

Tällä matkalla jo ensimmäinen ruokakokemus hotellilla vei kielen mennessään. Olimme juuri saapuneet hotellille ja oli iltapäiväkahvien aika. Itse halusin kahvin kera jotain pikkupurtavaa. Päädyimme alkajaisiksi hotellin ravintolaan. Listalla oli jos mitäkin. Päädyin ohukaisiin ja sain ehkä elämäni parhaan ohukaisannoksen eteeni. Eikä hintakaan ollut päätä huimaava. Olisiko kahvin kanssa yhteensä ollut 5e.

akyan_ravintola
Ohukaisia kera appelsiinin

Onneksemme hotellimme sattui olemaan juuri oikealla paikalla hyvien ruokapaikkojen, kahviloiden ja baarien suhteen sillä niitä monta sijaitsi samalla kadulla. Vajaan kilometrin päässä Nevski Prospektilta näitä sitten löytyi lisää.

pietari
Hotellin lähellä oli suklaakauppa, josta ostimme kotiin viemistä. Venäläinen suklaa on hyvää!

Olin etukäteen lukenut ravintola Palkinista, jota suositeltiin perinteisenä venäläisenä. Paikasta löytyi vielä sitä vanhaa glamouria ja tunnelmaa. Me päätimme varata sieltä pöydän.

Palkinin puitteet kieltämättä olivat upeat. Valitsimme reilu 100 euron hintaisen maistelu -menuun. Eteemme tuotiin ruokaa ja sitä perinteistä venäläistä mutta hinta-laatusuhde ei vaan ollut kohdallaan. En tiedä mistä tuo nyt johtui. Olemmeko nirsoja?

Linkki Palkinin sivuille. Siellä voi tehdä myös varauksen.

Elämysten vuoksi kuitenkin voin suositella. Typellä valmistettu jäätelö ja muu palvelu oli ravintolassa ensi luokkaista.

palkin_pietari
ennen pääruokaa tuotiin typpeä ja välijälkiruoka
palkin _pietari
Jäätelön valmistusta typettämällä

Kokeile myös vodkaravintolaa, vodkaroom.  Paikasta löytyy myös kattava kokoelma erilaisia vodkalajeja. Tämä jäi meiltä käymättä vaikka oli listallamme.

Georgialaisia ja gruusialaisia ravintoloita on kehuttu kovin. Niihin suositellaan menevän Pietarissa.

Toisena iltana halusimme gruusialaiseen. Sellainen löytyi hotellin läheltä. Onneksemme kävimme varaamassa pöydän. Paikka kun oli illalla aivan täynnä. Ja ruoka ronskisti hyvää gruusialaista!

Ravintolan nimi oli Suliko.

pietari_suliko

pietari_suliko2

pietari_suliko1

Kahvilat

Kahvilakulttuuri Pietarissa kukoistaa juuri nyt. Ihastuimme niihin.

Tässä muutama suosikki:

Italialainen ravintola, mistä löyty mm uskomaton valikoima Teeannoksia Vosstanya streetillä. Nimi ei löydy enää mistään harmi.

Vosstanya street 1 löytyy piirakka –kahvila. Kahvilan Omenapuolukkapiiras vie kielen mennessään. Tämä on niitä perinteisiä venäläisiä paikkoja. Tilaus piti tehdä elehtien.

pietari12pietari13pietari11

Lähileipomo Korzhov

Sirkuksen lähellä poikkesimme kahvilassa nimeltään Coffeeshop Kukhene. Kahvi ja kahvileivät joka paikassa sitä parasta. Tämäkään kahvila ei siis tuota pettymystä.

pietari_kahvilat

dsc06275

Ilmeisesti kahviloita Pietarissa syntyy ja kuolee nopeasti. Suosittelen rohkeasti astumaan sisään paikkaan kuin paikkaan. Me emme pettyneet yhdessäkään.

Lisää ravintoloista löytyy mm Visit Pietarin -sivuilta.

pietari8

pietarin karkkikauppoja
Nevski Prospektilla on karkkikeppikauppa. Lasin takaa voi ihastella värikkäiden tikkareiden ja keppien valmistamista.

pietari

Mikä on sinun suosikkiravintola/-kahvila Pietarissa?

10 vastausta artikkeliin “Pietarista on herkkusuillekin

  1. Georgialaiset ravintolat ovat parasta Pietarissa. Sinne voisi jopa joskus taas matkustaa vain päivämatkalla Allegrolla ja illalla takaisin – kunhan käy vaan pitkällä lounaalla syömässä shaslikkia ja hyviä salaatteja.

    Liked by 1 henkilö

  2. Georgialaisen ruoan ystävänä sitä ainakin pitäisi päästä Pietarissa maistamaan. Tämä kaupunki on pidempään jo ollut käyntikohteiden listalla, Pietarissa kun olisi niin valtavasti nähtävää. Ja herkuteltavaa 😀 Tuo vodkaroom kiinnostaa myös, onkohan siellä muidenkin maiden juomamakuja? Puolalainen hunaja- ja saksanpähkinävodka ovat aina maistamisen arvoisia.

    Liked by 1 henkilö

  3. Sulikossa minäkin kävin, mutta ilman varausta ja tilaa löytyi. Oli tosin alkuilta. Ehkä tuolla mennään myöhemmin syömään. Ruoka oli hyvää, mutta sanoisin omaksi suosikikseni pienen Clean Plates Society -raflan, jossa kävin kaksi kertaa syömässä perinteistä venäläistä ruokaa. Sekä maut, että tunnelma upposivat minuun.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s