Lupa unelmoida – matkasuunnitelmia vuodelle 2021 sittenkin

Vuosi on alkanut samoissa merkeissä kuin viime vuosi meni. Pidä etäisyyttä, maskia, käsidesiä, työskentele etänä, ole kotona. Be safe. Älä tanssi ja laula. Eniten tässä olossa harmittaa se, että emme pääse tapaamaan lastenlastamme, joka asuu Hollannissa. Toisena sitten matkat. Niihin syttyy melkoinen kaipaus hetkittäin. Jopa ostoskeskuksessa pikainen käynti alkaa tuntumaan luksusmatkalta. En valita enempää. Plussaa tässä on ehkä se, että nyt on enemmän aikaa pysähtyä, aikaa itselle.

Ulkomaille emme pääse mutta muutoin vihdoinkin voin todeta, että meillä on suunnitelmia: Matkasuunnitelmia Suomessa ja kenties rajan ulkopuolellakin.

Koskeljärvi, Eura

kuusamoon toukokuussa

Tiedä sitten, minkälainen kelirikko Kuusamossa toukokuussa on mutta siitä huolimatta karkaamme viikoksi Kuusamoon. Säähistorian mukaan toukokuussa voi Rukalla vielä lasketella. Varustautua pitää siis sään mukaan. Valoa ainakin on tuolloin luvassa, sillä ollaan jo melkoisen liki juhannusta. Kuusamossa ja sen lähistöltä uskon löytyvän paljon tekemistä. Pääasiassa suunnittelemme tekevämme luontoretkiä; Oulangan kansallispuiston kuuluisa Karhunkierros, Riisitunturi ja Rukatunturi ovat kaikki lähistöllä. Ja kai sitten pitää muutama huilipäiväkin olla välissä. Ja jos nuo ei riitä löytyy Hossa ja Iso-Syötekin läheltä. Kuusamossa emme siten ole käyneet kuin joskus muksuna. On siis aika. Taitaa veri vetää myös karhukopille. Mikäli niitä on tuohon aikaan vuodesta tarjolla.

Suunnitelmia tehdään ja ainakin seuraavia blogitarinoita ja muita tarinoita on luettu useaankin otteeseen:

Pieni Karhunkierros talvella – ajatuksia koronakatastrofin alkumetreiltä – MAISEMAONNELLINEN (johannasuomela.com)

Kuusamon kauneimmat vaellusmaisemat – 82 kilometrin Karhunkierros neljässä päivässä – MAISEMAONNELLINEN (johannasuomela.com)

Rukan reissulta – Riisitunturi | Saaressa

Karhunkierros – opas Suomen legendaarisimmalle vaellusreitille – Kerran elämässä (kerranelamassa.fi)

Pyhän Jyssäys on rentouttava metsäretki Rukan kupeessa – Retkipaikka

Ruka arkistot – Retkipaikka

Ruskaretki itäisen Suomen kansallispuistoihin – TOISIIN MAISEMIIN

Mirja Mirjami torpantyttö: RIISIN RÄÄPÄSY

Reissu-Janin matkat: Kuusamo, nyt kutsuu mua Kuusamo

Saariston pikkurengasreitti pyöräillen

Asumme rengasreitin varrella ja kertaakaan emme ole reittiä kiertäneet polkupyörillä. Olisiko vihdoin aika? Kesäkuun alussa on tarkoitus suunnata polkupyörän nokat pikkurengasreitille. Majoitus on varattuna kahdeksi yöksi Mossalasta. Ennen tätä voisin vihdoinkin julkaista juttuni viime kesän vierailuistani Nauvoon ja Seilin saareen. Ne löytyvät myös rengasreitin varrelta.

Saariston rengastie – parhaat vinkit matkalle! – Kerran elämässä (kerranelamassa.fi)

Lottatorni, Rymättylä
Lottatorni, Rymättylä
Itämeri
Itämeri

flydubailta voucher käyttämättä: sri lanka loppuvuodesta?

Olisikohan loppuvuonna jo mahdollista matkustaa? Luulisi, että rokotusasiat olisi jo siihen mennessä kunnossa valtaosalla. Tai itse asiassa, itse tulen saamaan rokotuksen etunenässä. Ja olen päättänyt ottaa riskin ja rokottautua. Rokotteita ei ole tarpeeksi ehditty testaamaan eli emme tiedä kaikkia vaikutuksia. Aika näyttää sen. Jos kumpikin olemme rokotettuja, käytämme vuoden vaihteen peruuntuneista Dubain lennoista saadut voucherit kahden viikon Sri Lankan matkaan.

Näitä juttuja olen jo käynyt sitä varten lukemassa:

Sri Lanka – matkavinkkejä ensikertalaiselle | Matkablogi Mangostania (matkasto.net)

Aurinkorasvaa ja aloe Veeraa – matkablogi (rantapallo.fi)

KOKEMUKSIA SRI LANKAN HIKKADUWALTA – Muuttolintu

Sri Lanka – loistava saari – maailmanaarella.com

Sri Lanka Archives – (terveisetpaivantasaajalta.com)

Thaimaa
Thaimaa, Khao Lak

Muuta matkahaavetta

Tajusin, että rokotettuna voisin kesälläkin matkustaa jonnekin. Jos lapsen lapseni Hollannista ei pääse Suomeen, on syytä kai vierailla siellä. Toki myös mielessä on käynyt Kreikka ja jonkinlainen saarihyppely siellä. Kreikan karttaa on tullut ajan kuluksi tarkasteltua ja reittisuunnitelma on jo olemassa. Aika näyttää, mitä tapahtuu ja minne tulee suunnistettua.

Korfu

Nyt on mistä haaveilla.

Onko sinulla minkälaisia suunnitelmia tälle vuodelle matkojen osalta? Joko uskallat tehdä suunnitelmia?

28 vastausta artikkeliin “Lupa unelmoida – matkasuunnitelmia vuodelle 2021 sittenkin

 1. Juuri kirjoitettiinkin jutut sekä talviselta Riisitunturilta ja Pienestä Karhunkierroksesta talviaikaan. Kauniita oli maisemat. Vielä olisi tarkoitus kirjoittaa tuolta iso-Syötteen tykkylumista, vaikka toki toukokuussa maisemat ovat noissa varmasti aika erilaisia. Veikkailisin, että ainakin toukokuun puolivälissä noita karhukoppeja on tarjolla. Keskeisintä siinä on se, että karhut olisivat heränneet talviunilta. Lämmintä tosin on syytä laittaa päälle, yöt ovat kylmiä!

  Tykkää

 2. Pitäisiköhän itsekin jo uskaltaa haaveilla♡. Kuusamon seutu on kyllä ihana! Siellä on niin paljon kaikkea. Jos kaipaat pientä auringonlaskuretkeä, niin kipua Konttaiselle! Helppo mutta upea! Karhuja olen käynyt siellä parikin kertaa katsomassa ja on ollut kyllä molemmilla kerroilla ikimuistoinen kokemus!
  Tässä vielä linkki mun yhteen Kuusamo-juttuun, jossa minun suosikkipaikkoja:
  https://maailmanaarella.com/kuusamon-kuvauksellisimmat-retkikohteet-top-7/

  Kiitos linkauksesta blogiini. Sri Lanka on I H A N A !

  Liked by 1 henkilö

 3. Kiitos linkityksistä!

  Kuusamo on komea mihin tahansa vuodenaikaan, itsekin ajattelin karata sinne etätöihin kesäkuussa.

  Pieni Karhunkierros on elämyksellinen mutta sesonkiaikoina varsin ruuhkainen 12 kilometrin kierros, minulta löytyy kesäkuviakin reitistä kun patikoin sen kahtena päivänä kesäkuun alussa molempiin suuntiin:
  https://johannasuomela.com/2016/09/04/pieni-karhunkierros-myota-ja-vastapaivaan/

  Saapa nähdä mitä ensi kesästä tulee, tällä rokotustahdilla ainoaksi vaihtoehdoksi lienee piiloutuminen johonkin ”kelohonkakuplaan” – vaikka itse asiassa niistä haaveilen ilman epidemiaakin 😉

  Liked by 1 henkilö

  1. Olepa hyvä vaan ja kiitos noista lisä jutuista. Valitsin jonkun koska Pohdin, että sitä kautta kulkeutuu muihinkin stooreihin. Toukokuu ei kai hirveän sesonki aika ole. No kunhan ei jouduta silloin kelirikon mudassa kulkemaan. Ihan jo odotan ja jännitän riippusillan ylitystä korkean paikan kammoisena🌞😃

   Liked by 1 henkilö

 4. Yllättävän – tai ehkei sittenkään yllättävän, sillä taitaa olla ”mahdollinen” maailma juuri nyt kutistunut melko lailla – samanlaisia suunnitelmia. Pohjois-Suomea lukuunottamatta, jotenkin en siitä jaksa innostua, en talvella enkä kesällä, en enää. Mutta saaristo, sinne varmaan lähdetään tulevana(kin) kesänä. Ehkä Kreikkaankin, jos pääsee. Ja jossain vaiheessa Sri Lankakin voisi olla meidänkin kohteemme. Ensimmäiset rokotuksetkin on jo ihan lähipäivinä plakkarissa ja toiset rokotusajat toukokuun lopulle, joten ehkä tämä maailma tästä vielä aukeaa.

  Liked by 1 henkilö

 5. Matkahaaveita on vaikka ja kuinka, mutta varsinaisia suunnitelmia ei juurikaan. Ollaan parhaillaan Etelä-Espanjassa, ja täällä ei voi tietää viikkoa pidemmälle edes sitä, pääseekö nykyisestä asuinkunnastaan ulos… Tilanne näyttäisi olevan vähän paranemaan päin onneksi, mutta varsinaiset matkustelut lienee vielä jäissä pidempään. Noista sinun suunnittelemista kohteista Kuusamon seutu on melko tuttua ja saariston rengasreitti osittain. Sri Lankaan haluaisin, ja myös saarihyppely Kreikassa olisi epäilemättä ihana kokemus!

  Liked by 1 henkilö

 6. Kovin suuria suunnitelmia ei tässä vaiheessa vielä ole. Pientä hahmottelua pohjoiseen, ehkäpä Norjaan asti, jos sinne pääsee. Puheissa on pyörinyt myös kierros Länsi-Suomessa. Tiedä sitten mihin lopulta päädytään. Kieli pitkällä tietysti odotetaan, että pääsisi Välimeren auringon alle, mutta epäilen ettei onnistu vielä tänä kesänä. Toivottavasti olen väärässä. Viime viikko oltiin Levillä ja kylläpä teki hyvää vaihtaa maisemaa. Lentokoneessa istuminenkin tuntui ihmeelliseltä vuoden tauon jälkeen 🙂

  Liked by 1 henkilö

 7. Mullakaan ei ole vielä suuria suunnitelmia. Huhtikuussa menen viikoksi pohjoiseen ja kesä tulee luultavasti vietettyä omalla mökillä. Merjan tavoin suunnittelen varovasti tutustumista myös Suomen länsirannikkoon.

  Ulkomaita en vielä suunnittele, sillä vaikka saisinkin jossain vaiheessa rokotuksen, ei viruksen liikkumisesta vielä ole tietoa. Jo pelkkä ajatus siitä, että itse rokotettuna veisin viruksen paikkaan, missä ihmiset eivät ole saaneet rokotteita, kauhistuttaa. Lähden siis ulkomaille vasta siinä vaiheessa, kun se on varmasti turvallista myös kohdemaan ihmisille. Sri Lanka on kyllä ihana, mutta terveydenhuollon osalta ei mikään turvallisin vaihtoehto.

  Liked by 1 henkilö

 8. Haaveitahan on ja oli jo pääsiäiselle, mutta taidan lykätä sitä, kun Helsinkiin ollaan ulkonaliikkumiskieltoakin kaavailemassa. Mielialaa matkailuun suhteen nosti se, kun eilen varasin ajan ensimmäiseen koronarokotukseen kahden viikon päähän. Jotain hyötyä siitä, että on kotihoidossa töissä. 😊

  Liked by 1 henkilö

 9. Toivottavasti pääsette reissuun! Sri Lanka on varmasti kiva kohde, eikä noissa muisskaaan tietenkään mitään vikaa ole 🙂
  Itsellä varattuna vasta Kyproksen reissu syys-lokakuun taitteeseen, mutta saapa nähdä onko siihen mennessä saanut toista rokoteannosta, jos sen ekan satsin saa heinäkuussa. Kyllä mä lähden heti reissuun kun rokotukset on kunnossa. Varmaankin varaan lennot ensisijassa Meksikoon tuon Kyproksen reissun lisäks.

  Liked by 1 henkilö

 10. Tässä täytyy pitää suunnitelmat sangen vaatimattomina. Suomen kaupunkeja ehkä voisi päästä kesällä kiertelemään. Jos saamme rokotukset tämän vuoden puolella, niin ihan ensimmäiseksi suuntaamme Ruotsiin poikakaverin perheen luokse. Hän ei ole nyt puoleentoista vuoteen nähnyt perhettään. Varovaisen toiveekkaasti miettisin Roomaa, mutta en halua liikaa tehdä odotuksia.

  Toivottavasti pääsette näkemäään lapsenlapsenne!

  Liked by 1 henkilö

 11. Kiitos linkkauksesta!

  Ensi kesän suunnitelmat on vielä ihan levällään, mutta Saimaa ja Norja ovat käyneet mielessä jo useampaan kertaan. Kansallispuistot ja muut patikkapolut tulevat tänäkin kesänä tutuiksi ja saaristoonkin olisi kiva taas päästä. Parasta tietenkin olisi, jos autolla pääsisi lähtemään Keski-Euroopan asti.

  Liked by 1 henkilö

 12. Tuttuja paikkoja nuo kotimaan matkahaaveesi, Kuusamon seutu ja saariston rengasreitti. Mä en oikein ole osannut edes haaveilla ulkomaan reissuista tälle vuodelle, ellei sitten Norjaan tai esimerkiksi Baltiaan pääse matkustamaan näppärästi omalla autolla.

  Tämän vuoden pidempien matkojen haaveet ovat Lapissa ja idässä (Pohjois-Karjalassa/Kainuussa). Muun muassa Kuusamon seutua olen harkinnut taas tälle vuodelle, mutta voi olla, että se jää väliin, jos koko Suomi on jälleen pakkautunut sinne. Toukokuussa siellä varmasti on väljempää! 🙂

  Liked by 1 henkilö

 13. Tuo rengasreitti on ollut mulla pitkään haaveena, ehkä joskus sen vielä pääsen toteuttamaan. Kivoilta kuulostavat suunnitelmasi, toivottavasti onnistuvat kaikki, myös se Sri Lanka (tai etenkin se).

  Mulla on varattuna toukokuussa Oslon matka ja heinäkuussa Geneven. Tuo toukokuu näyttää nyt vähän epätodennäköiseltä, sillä tuskin olen rokotetta siihen mennessä saanut ja koronatilanne Oslossa on kovin kurja. Ei se tosin parempi ole täällä Tukholmassakaan, mutta Norjassa on tiukat lock downit heti tartuntalukujen noustessa. Heinäkuiseen Sveitsiin toiveet ovat paljon korkeammalla – toivottavasti sinne päästään. Mielelläni reissaisin nyt myös ympäri Ruotsia ja tutustuisin tähän maahan, mutta ohje on tällä hetkellä olla poistumatta Tukholmasta (ja esim Etelä-Ruotsissa koronatilanne on paljon pahempi, joten sinne ei kannata suunnata) joten täällä ollaan ja katsellaan.

  Omia 2021 vuoden matkahaaveita listasin muuten täällä, jos kiinnostaa: https://www.rantapallo.fi/lauralinnea/2021/01/14/matkasuunnitelmia-ja-haaveita-vuodelle-2021/

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s