Uutiskuvanvuori

Turunmaaan saaristo on upea. Olemme etuoikeutettuja, koska saamme asua Rymättylässä. Yksi miinus kotipaikassa ne on: Rymättylän maasto on hyvin mäkinen. Sen saa tuntea nahoissaan ainakin kun hyppää polkupyörän selkään ja ajaa päätietä Naantalin suunnasta kohti Röölää.

Koska on mäkiä, saattaa arvata, että on myös näköalapaikkoja. Merimasku- Rymättylä akselilla on ainakin neljä varteenotettavaa näköalapaikka, jota ei kannata ohittaa, jos ohi menet ja aikasi riittää.

Me kiipesimme kevään aikana kolmelle näistä. Yhdellä olimme käyneet jo aiemmin. Ja melko useinkin Karhuvuori kun on kiva retkeilykohde. Mutta kieltämättä upeimmat näköalat Merimasku Hanka välillä tarjoaa Uutiskuuvan vuori.

Nyt siis kotiseutuni lähellä olevien näköalapaikkojen sarjan aloittaa Uutiskuvan vuori. Tai Uutiskuuvanvuori. Ihan miten se sitten halutaankin lausua.

ori

Kyseinen vuoreksi kutsuttu nyppylä tai itse asiassa kallio sijaitsee Airismaalla. Tarkka osoite on Sundvallintie 35.

Ajaa saa ohi Röölän, Kirveenrauman sillan, Herrankukkaron tienhaaran ja poiketa Maanpääntielle. Goolettamalla löydät tarkemmat ajo-ohjeet.

Emme ole keväällä juurikaan pyöräilleet ja eteemme osuu upea sunnuntai. Päätämme lähteä tutustumaan paikkaan.

Vihdoin olemme perillä ja kiipeäminen ylös alkaa. Olen vaikuttunut jo ensi silmäyksellä. Upea Lehto sinivuokon alkuineen osuu eteemme. Jälkeenpäin luenkin jostain, että alue kuuluu NATURA 2020 alueeseen juuri tuon metsän osalta ja Kallio taas inventoitu erittäin arvokkaaksi kallioalueeksi. Sitten alkaa kiipeäminen ylös. Nyt polku ylös muistuttaa Norjan kivisiä ylämäki polkuja. Ylös pääsemme. Onneksemme Kallio on vain noin 56, 4 metriä merenpinnasta.

Ylhäällä mykistymme. Aurinkoisella säällä näköalat ylettyy todella kauas. Toisessa horisontissa näkyy Paraisten kalkkilouhokset. Hiukan vieressä Turku kirkon torneineen. Istahdamme evästämään ja ihastelemaan näköaloja hetkeksi ennen kuin lähdemme laskeutumaan alas polkupyörillä.

Lisätietoa paikasta löytyy https://fi.wikipedia.org/wiki/Uutiskuvanvuori

Kulkiessasi Saariston pikkurengasreittiä, on paikka varteenotettava taukopaikka. Vaikkakin omin eväin.

11 vastausta artikkeliin “Uutiskuvanvuori

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s