Blogini on jo 6 – vuotias!

Siitä on jo kuusi vuotta, kun elokuun alussa lähdin ensimmäiselle soolomatkalle. Muuten toki oli reissattu mutta ei yksin. Matkakohteena oli Gdansk. Ensimmäisen reissukuvauksen kirjoitin paikan päällä mutta jälkeen päin tuunasin sen uuteen uskoon ja siirsin sen Blogspotista, minne ensin alkuun juttuja kirjoittelin, tänne WordPressiin. Juttulinkki: Minilomalla Gdanskissa ja Sopotissa.

Kansikuva on Mossalasta saaristosta.

Gdanskissa
Ne kultaiset vuodet ja muistot

Sen jälkeen tehtyjä reissuja on tehty melkoisesti niin kotimaassa kuin ulkomailla. Ikimuistoisia hetkiä kaikki tyyni. Useita hetkiä välillä muistellaan ja fiilistellään. Milloin on oltu Italiassa Riomaggioren pienessä satamassa illallisella ja viereisellä parvekkeella soitti orkesteri ikivihreitä kappaleita, milloin siirryttiin gondolihissillä Vietnamissa vuorelle ihmettelemään the Golden bridgeä ja olikin kova vesisade ja näkyvyys minimaalinen, sitten se kerta, kun satoi vettä kolme päivää Splitissä ja meillä ei ollut juurikaan lämpimiä vaatteita mukanamme tai se kerta kun olimme hellekelillä häämatkalla Pariisissa ja hotellissamme ei ollut ilmastointia, niin ja se kerta kun joulupäivänä paljain jaloin kirmailimme Similanin saarten pehmeällä rantahiekalla. Saatikka sitten Kuuban reissu ja ne vanhat autot sekä salsan rytmit kadulla. Onhan niitä.

Riomaggioren auringonlasku
Korona muuttaa kaiken

Viimeinen vuosi on rajoittanut liikkumista. Tai hiukan enemmänkin kuin pelkästään sitä. Reilu vuosi sitten kaikki alkoi. Ensin kaikki tapahtui kuin pelossa. Hamstrattiin ruokaa kotiin, tapahtumia peruutettiin ja työpaikkakin siirtyi kotiin. Tuli olo, että kotiin jäädään ikiajoiksi. Kaavailemamme matka Wieniin pääsiäisenä peruuntui. Kesällä olimme päättäneet lähteä Norjaan. Se toteutui, kun rajat avautuivat kesäksi. Jouluksi piti lähteä risteilemään Persianlahdella. Se peruuntui. Risteily varausmaksu palautettiin mutta lennoista yhä edelleen on Voucher käyttämättä. Se tulisikin käyttää nyt loppuvuodesta.

Koti-illan viettoa
Reissuja kotimaassa

Jotta saimme aikamme kulumaan reippailimme paljon luonnossa. Elokuussa käväisimme mm. Liesjärven kansallispuistossa ja Hämeenlinnassa. Talvi ja Kevät meni kotioloissa. Toukokuun alussa sitten uskaltauduimme lähtemään viikoksi Kuusamoon. Tästä onkin jutut kertomatta. Ajankohta matkalle ei ehkä ollut paras mutta silti loma on aina loma. Kuusamosta kului noin kuukausi kun teimme pidennetyn viikonloppureissun saariston pikkurengasreitille sähköpyörillä. Sitten vielä kesällä käväisimme Seilissä ja mm Tampereella sekä Helvetinjärven kansallispuistossa. Kotimaassa on paljon paikkoja valloitettavaksi. Hyvä niin.

Kuusamossa karhukopilla
Hollannissa Leidenissa lokakuussa

Lokakuun lopulla uskaltauduin perhesyistä Hollantiin Koronaturvallisesti matkaten. Vajaan viikon vietin Leidenissa. Reissun aikana uskaltauduimme sentään Leidenin yhteen museoon. Mitään en reissusta Kirjoittanut blogiin. Ankeaa oli sielläkin. Kauppaan pääsi rajoitettu määrä, maskia tuli pitää kaikkialla, ravintolat olivat muuttuneet take away paikoiksi.

Leiden
SaaRihyppelyllä kreikassa

3. 6. Sain toisen rokotuksen. Päätin siinä yhteydessä, että jos ei jälkioireita, lähden reissuun. Väläyttelivät hieman rajojen avaamista. Suomen tilanne näytti hyvältä. Ei muutakuin lennot varaukseen ja hotellit sekä lautat. Matkaa ihastuttavissa saarissa Milos ja Paros tein 10 päivää. Se olikin ihan paras aloitus lomalle. Soolomatka ja maisemavaihdos, nimeltään. Muutaman jutunkin reissuista olen saanut aikaiseksi ja vielä jotakin tulossa lisää.

Oi Milos minkä teit! – Tunnelmapaloja Milokselta

Tunnelmapaloja Parokselta – olit sittenkin!

Pikavisiitillä Ateenassa

Lefkes, Paros
Muutama sana tulevasta

Niin se tämä blogivuosi loppujen lopuksi on mennyt jopa todella nopeasti. Blogiin koronalla on ollut paljonkin vaikutusta. Keväällä taisi mennä muutama kuukausi, etten tänne kirjoittanut mitään. Matkustaminen loppui ja samalla kirjoitusaiheet. Aika näyttää, miten homma jatkuu tulevana vuotena. Sen ainakin tiedän, että Hollantiin matkaamme lokakuussa. Mutta milloin käytän Flydubain voucherit? Pääseekö reissuun jouluna? Aika näyttää. No entäs sitten keväällä. Kovin olemme ystävän kanssa haaveilleet Barcelonasta ja keväisistä festivaaleista siellä. Lisäksi mieheni kanssa innostuimme Tukholmasta Berliiniin menevästä yöjunasta. Olisiko Interrailin aika? Varovasti kaikkea on ainakin lupa haaveilla. Haaveilla on siivet. Ei saa antaa periksi ja lakata haaveilemasta.

Helvetinjärven kansallispuisto
Blogin luetuimmat kautta aikojen

Joka vuosi olen kaivanut tilastoja ja listannut ne suosituimmat blogijuttu. Tehdään se nytkin. Suosituimmat kirjoitukset on poimittu uudesta blogista. Vanhan blogin statistiikkaan kun en enää pääse.

10. Sija

Da Nang – Cityä ja beachiä. Miksi kannattaa valita Da Nang?

9. Sija

Osa 2: Riika -mitä nähdä ja tehdä

8. Sija

Elafiti -saaret Dubrovnikin edustalla-Kolocep, Sipan ja Lopud

7. Sija

Playa de las Americas -Teneriffa

6. Sija

Osa 1: Riika TOP-10 nähtävyydet

5. Sija

Yhteenveto matkalaukkureissustamme Kroatia, Bosnia, Montenegro, Albania ja Kreikka reitillä

4. Sija

Ensikertalaisen New York -must see OSA 1

3. Sija

Getabergen -Ahvenanmaan helmi

2. Sija

Vilnan TOP 10 nähtävyydet ja vähän enemmän

Ja se eniten luettu kautta aikojen

Turun parhaat ruokapaikat -rakkaudesta ruokaan

Roster, Turku

Vuodesta 2017 lähtien yhteensä on käynyt blogissa noin 103 000 lukijaa.

Juttuja vuonna 2020 on kirjoitettu 30 ja tänä vuonna 13. Kirjoitettujen juttujen määrä korreloi selvästikin käynteihin. Luetuimmista jutuista voi päätellä sen, että Suomi jutut on ne parhaat jutut tällä hetkellä.

Iso kiitos teille kaikille seuraajille ja lukijoille kuluneesta vuodesta!

Teidän vuoksi jaksan jatkaa vielä tulevaan.

21 vastausta artikkeliin “Blogini on jo 6 – vuotias!

 1. Onnea 6-vuotiaalle blogille! Ei kyllä kannata lakata haaveilemasta, koskaan! Kyllähän se masentaa kun tämä on tällaista aaltoilua. Juuri kun ajattelee, että nyt tästä aletaan päästä niin aina alkaa uusi piikki. Itse olen haaveillut ihan koko pandemian ajan mutta kaikki varsinaiset varaukset on tehty todella lyhyellä varoitusajalla. Kovin kauas ei uskalla varata mitään kun tilanteet vaihtelee niin nopeasti. Mutta pakkohan tämän on joskus hellittää. Ja ilman haaveilua ei kyllä jaksa millään!

  Liked by 1 henkilö

 2. Onnittelut 6-vuotiaalle blogille ja bloggaajalle! Pitkä aika takana kirjoittamista, johon varmasti mahtuu niin ala- kuin ylämäkiä. Kun koronakurimus joskus kääntyy voitoksi, niin motivaatiota kirjoittamiseen varmasti riittää, Mukavia reissuja ja blogikirjoituksia tulevaisuudessa tulee kyllä – siihen on pakko uskoa!

  Liked by 1 henkilö

 3. Onnittelut kuudesta vuodesta! Vaatii kyllä sinnikkyyttä jatkuvasti kirjoittaa, mutta onhan se antoisaakin. Korona on meilläkin muuttanut aihevalintoja ja usein on tullut kirjoitettua jotain siihenkin liittyvää. Viimeksi tänään. Hyvää jatkoa!

  Liked by 1 henkilö

 4. Tuntuu todellakin niin kuin matkailusta olisi mennyt ilo, miksi matkailla jossain missä jokainen vastaantulija on maskiin sonnustautunut ja ateriatkin täytyy syödä take awayna. Onneksi on kotimaanmatkailu ja onneksi on uskolliset lukijat. Paljon onnea 6-vuotiaalle!

  Liked by 1 henkilö

 5. Onnea kuuden vuoden blogitaipaleesta! Blogin kirjoittamisessa itsellekin on kyllä se hxvä puoli, jotta käytyihin paikkoihin ja tunnelmiin pääsee uudelleen. Muistot ja kuvat ovat kompaktisti koottuna.

  EIkä matkailu näihin aikoihin lopu. Maailman sivu on ollut vaihtelua olosuhteissa ja kulloinkin mennään tilanteen mukaan. Toisinaan lennetään Australiaan ihmettelemään pinkkiä järveä ja toisinaan hypätään fillarin satulaan ja matkataan lähilammelle kuuntelemaan luontoa. Vapaus on meissä sisällä 🙂

  Toivottavasti pääset käyttämään voucherit ja matkalle 🙂

  Liked by 1 henkilö

 6. Onnea kuuden vuoden johdosta! Huikea saavutus! 🙂 Ps. Bongasin muuten listaamistasi luetuimmista jutuista hyvät vinkit Elafiti-saarille. Kroatian reissu nimittäin edessä!

  Liked by 1 henkilö

 7. Onnea vaan kuusi vuotiaalle. Paljon olet juttuja ehtinyt kirjoittaa tänä aikana. Itselläni myös blogijuttujen työstäminen pysähtyi lähes täysin vuosi sitten, mutta sitten keksin muistella vanhoja hyviä aikoja ja niistä tulikin pari juttua. Kirjoittelen itse blogia lähinnä omaksi iloksi ja ehkäpä joku sieltä jotain vinkkejä löytää. Saa ainakin matkat jotenkin dokumentoitua edes. Blogin luetuimmat jutut ovat Azerbaijaniin ja Albanian matkoihin liittyviä – toki nyt tänä vuonna Kreikka on ihmisiä kovasti kiinnostanut.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s