Vuosi 2021 matka-aakkosin

Taas on yksi vuosi elämää takana ja on aika muistella mennyttä vuotta matka-aakkosin. Koronasta emme päässeetkään vaikka niin luulimme. Onneksi maailma avautui siitä huolimatta. Yllättävän paljon reissuja tuli siitä huolimatta tehtyä.

Ateena

Kreikan pääkaupunki. Kesällä koronatilanne helpotti hieman. Pääsin soolomatkalle Kreikkaan. Saarihyppelyreissun aloitin ja päätin Ateenaan. Upea kaupunki, jolle minulla oli liian vähän aikaa. Sinne on ehdottomasti mentävä uudestaan.

Juttulinkki: Pikavisiitillä Ateenassa

Ateena Akropolis

Bucket list

Matkojen bucket listalla on paljon ihmeellisiä asioita. Joitakin jopa 2021 pääsi toteuttamaan. Sellaisia olivat mm karhukopit ja saarihyppely. Samalla huomaan, kun jokin listalta häviää, tulee pian sinne uusia toiveita.

Karhut keväthangilla

Cycladit

Tuo yli 200 kpl saariryhmittymä Kreikassa. Jokainen saari omanlaisensa. Itse tutustuin kesällä Milokseen ja Parokseen. Eri saarille pääsee kätevästi lautoilla.

Juttulinkki: Kreikassa saarihyppelyllä -yhteenveto reissusta

Dubai

Dubaissa vietimme vuoden viimeisen illan. Dubain ilotulitus on yksi once of lifetime juttu. Me emme ihan keskikaupungilla sitä ihailleet. Hotellimme kattoterassilta näkymät olivat riittävät.

Uusi vuosi Dubaissa 2022

Elämä

Elämä on ihanaa iloineen ja suruineen.

Fillariretki

Kesällä teimme useita fillariretkiä upeassa saaristossamme niin lähelle kuin kauemmas. Poljimme mm pienen saariston rengasreitin ja Velkualla kesän viimeisenä viikonlopouna muinaistulien yöhön.

Juttulinkki: Saariston pieni rengasreitti sähköpyöräillen

Tauon paikka

Greece

Kreikalla on aina paikka sydämessäni. Kreikassa vietin kesällä soolomatkallen 10 päivää Ateenassa, Miloksella ja Paroksella. Lomalle ulkomaille pääsi taasen pitkästä aikaa. Vaikkakin koronan vuoksi joka maassa tiettyjä sääntöjä onkin.

Paros, Plaka

Helvetinjärven kansallispuisto

Retket kuuluu elämäämme. Helvetinjärven kansallispuisto löytyy Pirkanmaalta Ruovedeltä. Helvetinjärven kansallispuistossa retkeilimme yhtenä kauniina kesäpäivänä. Kieltämättä on vaikuttava tuo mainostettu Helvetinkolu ja näkymät kalliolta.

Helvetinjärven kansallispuisto

Iniö

Yksi pienen rengasreitin saaristokunnista. Siellä nautimme hetken suloisessa kahvilassa ennen siirtymistä Mossalaan.

Joulu

Taas kerran joulu toi koko perheemme yhteen. Joululla on tärkeä minulle. Taidan olla jouluihminen.

Joulun tunnelmaa

Kuusamo

Kuusamoon suuntasimme viikoksi toukokuun alussa juuri ennen pahaa kelirikkoa. Lunta oli paljon. Talvisesonki oli ohitse ja oli melko hiljaista. Nautimme talven loppumisesta ja kesän tulosta.

Valtavaaran reitillä

Leiden

Leideniin Hollantiin päädymme vuosittain. Nyt syksyllä vierailuajankohtaan oli kaupungissa juhla. Mekin käväisimme ihmettelemässä tivolia, joka oli levittäytynyt kaupunkiin, ja muuta juhlahumua.

Mossala

Tuo pieni saari iki-ihanassa Turun saaristossa. Mustasaari suomennettuna. Mossalassa vietimme ikimuistoisen ja aurinkoisen viikonlopun kesäkuun alussa.

Juttulinkki: Saariston pieni rengasreitti sähköpyöräillen

Kesän korvilla sitä ihan kuin herää talvihorroksesta ihastelemaan luonnon kauneutta

Nauosa

Naousa on yksi Paroksen kylistä. Kreikan saarihyppelyllä vietin neljä yötä Naousassa. Upea ikoninen kalastajakaupunki.

juttulinkki: Tunnelmapaloja Parokselta – olit sittenkin!

Naousan kalasatama

Oulangan kansallispuisto

Kuusamon reissulla käväisimme Oulangan kansallispuistossa. Pieni Karhunkierros jäi kelirikon vuoksi minulta väliin. Kosken kuohuja käväisimme ihastelemassa Kiutakönkäällä. Se kuuluu myös kansallispuistoon. Kuva otsikkokuvana.

Pampus

Hollannin reissulla käymme aina jossain uudessa kohteessa. Pampus on osa Amsterdamia ympäröivää vanhaa linnoitusaluetta. Piipahdimme siellä päiväretkellä tutustuen saaren historiaan.

Juttulinkki: Pampus – Yksi Hollannin unescokohteista

Qwensel Cafe Turku

Yksi idyllisimmistä kahviloista Turussa. Löytyy apteekkimuseon kupeesta. Tarjolla kotonaleivottua veroista kahvileipää.

Riisitunturi

Kuusamon reissulla suuntasimme retkelle Riisitunturiin. Tunnelma tunturissa oli ihmeellisen mystinen. Meidän lisäksi polulla vaelsi vain toinen pariskunta. Melkoista uppolunta oli polut. Yksikin harha-askel upposit vyötäröä myöden hankeen. Sieltä oli mukava puskea itseä ylös. Mutta silti nautimme kovin Tunturin hiljaisuudesta.

Riisitunturi ja sen mystinen tunnelma

Sarakiniko beach

Upea valkoinen laavakiviranta Miloksella. Mutta lämpimänä kesäpäivänä erittäin kuuma. Vuokrasin auton, millä huristin rantaa ihailemaan.

Juttulinkki: Oi Milos minkä teit! – Tunnelmapaloja Milokselta

Sarakiniko beach

Tampere

Tampereella vietimme kesäiltaa.

Utrecht

Upea historiaa täynnä oleva kaupunki Hollannissa. Taitaa olla Hollannin vanhimpia. Me ehdimme olemaan siellä vain hetken. Toivottavasti vielä näemme.

Juttulinkki Utrecht -yksi Hollannin vanhimmista kaupungeista

Utrechtin tunnelmalliset kanaalit

Venetsialaiset Velkualla

Elokuun viimeisenä viikonloppuna vietimme kesän päättäjäisiä Velkualla muinaistulia katsellen. Yötä olimme tietysti Vaihelan kartanossa.

Wyndham Dubai Deira hotel

Vuoden viimeisen illan ja yön vietimme Dubaissa Wyndhamin Deiran hotellissa. Hotellin uuden vuoden Illallinen oli runsas ja maukas. Illallisen jälkeen uuden vuoden otimme vastaan hotellin kattoterassilla. Kiva siisti hotelli.

uuden vuoden illalliskattaus oli huikea
Hotellin rooftop uutena vuotena

X –

Z –

Yhdistyneet arabiemiraatit

Yhdistyneet arabiemiirikunnat eli Arabiemiirikunnat, myös Emiraatit on pääosin autiomaan peittämä valtio Arabian niemimaan koillisosassa Persianlahden rannikolla.

Sinne matkustimme vuoden viimeisenä päivänä tarkoituksena lähteä vuoden 2022 ensimmäisenä päivänä risteilemään persianlahdelle. Reissullamme tutustuimme Dubaihin ja Abu Dhabiin.

Blogissa reissustamme jo yksi juttu ja lisää tulee: Postikortti Persianlahden risteilyltä

Dubai, rippasen vanhaa ja uutta

Ä-

Ö-

Å-

Vuoteni 2021 oli huikea maailman pikku hiljaa avautuessa. Minkälainen oli sinun vuotesi 2021?

6 vastausta artikkeliin “Vuosi 2021 matka-aakkosin

  1. Tosi kivalta kuulostava reissuvuosi sinulla! Ja näyttääpä nuo Kreikan kuvat taas kauniilta, valkoiset talot ja siniset ikkunat. Myös veneet samoilla väreillä!

    Mukava reissuvuosi meilläkin oli, vaikka emme oikeastaan ulkomailla käyneet muutamaa lyhyttä Pohjois-Norjan visiittiä lukuun ottamatta. Vietimme aikaa Ahvenanmaalla ja muualla saaristossa, Itä-Suomen luontokohteissa ja Lapissa. Lisäksi teimme paljon viikonloppuretkiä eri puolille Suomea.

    Liked by 1 henkilö

  2. Eipä ollut Askompi reissuvuosi sinullakaan. Mukava aakkospostaus siitä. Meilläkin ymmärrettävistä syistä matkat suuntautuivat kotimaahan ja niitä oli kyllä paljon. Itävalta ja Gran Canaria elvyttivät onneksi loppupuoliskoa ja viikonlopulla yritämme vähän kauemmaksi ellei korona päätä toisin. Hyvää reissuvuotta.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s