Matkamme yhteenveto – Dubai ja Persianlahden risteily

Mietin tässä, miten lähteä purkamaan vuodenvaihteen matkaa.

Lähdetään liikenteeseen matkayhteenvedosta.

Vuosi sitten olimme päättäneet, että vihdoin lähdemme risteilemään hiukan pidemmäksi aikaa isommilla laivoilla kuin Tukholmaan menevät ovat. Varasimmekin matkan mutta koronan vuoksi jouduimme peruumaan matkan. Kaikki risteilyt loppuivat maailmassa ja sitten syksyllä huomasimme, että matka olisi taas tarjolla.

Matkaan lähdimme omatoimisesti, koska meillä oli lennot varattuna erikseen.

Burj Kalifa

Matkareittimme

Lensimme Helsingistä Dubaihin Flydubain siivillä. Perillä olimme sopivasti Uudenvuoden aattoaamulla. Kyseessä on halpalentoyhtiö. Lentomme ei ollut yhtään sen halvempi kuin muidenkaan. Toki matka-ajankohta me oli se kallein sesonki. Uusi vuosi on Arabiemiraateille sesonkia ja kaikki niin lento- kuin hotellimajoitushinnat ovat huomattavasti kalliimpia kuin ei-sesonkiaikaan. Lentoyhtiö me aikanaan valitsimme sen vuoksi, että se oli ainoa, joka tarjosi Helsingistä suoria lentoja.

Suojatien merkki hieman erilainen

1 yö Dubaissa Deirassa

Ehdimme päivän aikana tutustumaan Dubain vanhaan kaupunkiin. Hotellimme oli aivan sen kupeessa. Uuden vuoden illallisen söimme hotellilla ja ilotulitusta katselimme hotellin rooftopilla. Dubaista kirjoitan myöhemmin.

Hotellin uuden vuoden illallisella

Hotelli: Wyndham Dubai Deira

 1. 1-8.1.risteilemässä Msc – Virtuosalla (risteilykeskuksen kuvaus laivasta)

Vuoden ensimmäisenä päivänä lähdimme viikon risteilylle. Reittimme oli seuraavanlainen.

 1. 1. Dubai
 2. 1 Dubai
 3. 1 Abu Dhabi (piti olla sir Ban Yasin)
 4. 1 Abu Dhabi
 5. 1 merellä
 6. 1 Doha
 7. 1 Dubai (piti olla Dammam)
 8. 1 Dubai
Laiva saapuu satamaan

Risteilystä jäi siis pois Sir Ban Yasin ja Dammam. Satamien poisjäänti harmitti. Poisjäänti aikaansai pientä tylsistymistä viimeisinä päivinä. Ehkä sittenkin on hyvä, että meripäiviä on vain yksi.

Risteilyluokaksi olimme valinneet Aurea – luokan. Se antoi hieman vapauksia mm illalliselle saimme mennä siihen aikaan, mikä parhaiten meille sopisi. Hyttiluokkaan kuului oma parveke hytissä, Aurea luokan erillinen jaguzzi – alue ja vapaa pääsy kylpyläosastolle saunomaan. Tosin korona – aikaan saunaan meno piti varata. Kaikki saunat eivät olleet avoinna, eikä siellä oleva uima-allas.

Laivalla oli hyvää ruokaa

Risteilijästä ja paikoista, missä kävimme kirjoitan lisää myöhemmin.

8. 1. Puolelta päivin raahauduimme Lentokentälle.

Eurot

Matkan hinta aina kiinnostaa.

Lentoja Dubaihin taitaa tällä hetkellä saada noin 300 eurolla.

Risteilylle ilman parveketta pääsee aikaisin varaajan hinnalla noin 580 eurolla per nuppi. Välillä niitä on ollut tarjouksessa alkaen 400 euroa. Mutta kun lähdet perushyttiin lisäämään eri herkkuja kuten me on hinta äkkiä korkeampi.

Meillä oli parvekehytti Aurea luokassa. Siitä pulitimme noin 1100 euroa per nokka.

Aurea luokka oli siitä hyvä, että saimme mennä syömään milloin halusimme, meillä oli oma jaguzzi – paikka, saimme vapaasti käyttää span saunaosastoa.

Tuohon hintaan sitten sai lisätä retket. Ostin retkipaketin, tipit laivalla. Juomapaketin saimme kaupan päälle varattaessa. Niitäkin on erilaisia. Me pärjäsimme peruspaketilla. Sitten ostin viikoksi nettiaikaa 70 eurolla.

Oletko risteillyt Persianlahdella? Mitä pidit?

Dubai Creek
sheikki Zayedin moskeija
Doha Souk
Abu Dhabi
Doha by night

12 vastausta artikkeliin “Matkamme yhteenveto – Dubai ja Persianlahden risteily

 1. En ole käynyt risteilyllä missään paitsi Suomesta Ruotsiin ja Viroon sekä kaikenlaisilla epämääräisillä lautoilla tullut ajelleeksi. 🙂 Dubai on kyllä niin kummallinen paikka, että joskus tekisi kyllä mieli käydä katsastamassa se ihan vaan mielenkiinnosta!

  Liked by 1 henkilö

 2. Alkaen hinnat, juurikin, useimmiten ihan vitsi 🙂 Sama juttuhan on lennoissa, jos on mitään vaatimuksia päivän, kellonajan tai matkan pituuden suhteen, niin tarjouslennot eivät enää olekaan tarjouslentoja 🙂
  Ja tuo, että … piti olla kohde … tämä taitaa olla vielä pitkään risteilyjen nykytodellisuutta. Teillähän toki oli erityinen syy risteillä kuitenkin juuri nyt, mutta itseäni kyllä edelleen mietityttävät nämä risteilyt, vaikka yhden olenkin varannut, mutta Itämerelle (Saksa, Tanska) – katsotaan miten sen nyt sitten käy …

  Liked by 1 henkilö

 3. Risteilyllä on kurja, jos kohteita jää pois eikä tule toisia uusia tilalle. Ainahan risteilyllä on tuo riski, mutta ei niin mukavaa, kun prosentuaalisesti reitti muuttuu noin paljon. Muutenhan tuolla näytti olevan varsin mallikasta ja hyvinkin voisin kuvitella tuohon alueeseen enemmän juuri risteillen. Omakohtaiset kokemukset Arabian niemimaalta ei ole kuin Bahrainista ja Sharjahista.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s