Pidennetty viikonloppu Barcelonassa – halpaa vaiko kallista lystiä?

Barcelonan matka loppui ennen kuin se alkoi. Siltä ainakin tuntui. Miksi aina aika menee niin nopeaa? Varsinkin kun on matkalla.

Ensin pohdin, etten tee matkasta yhteenvetoa. Miksi laskea kustannuksia, kun kaikki maksaa muuttaa hotellista kin kun on kyselty, niin voinen jokusen sanan vaihtaa.

Lennot

Koska olimme ensi alkuun menossa eri ajankohtaan Barcelonaan, eikä suoria lentoja ollut tarjolla, ostimme lennot KLM:ltä hintaan 129 e yhdellä pysähdyksellä. Sen jälkeen itse siirsimme lentoja ja jouduimme pulittamaan ekstraa 70 euroa per nuppi. Hintaa lisää tuli ajankohdasta. Tokihan toukokuussa lennot ovat kalliimmat kuin helmikuussa. Tämän jälkeen vielä lentoyhtiö siirsi lentojamme kerran.

Lennot maksoivat 200 e per nuppi.

Barcelona koneen noustessa

Majoitus

Majoituksesta Barcelonassa saa maksaa melkoisesti. En yhtään ihmettele, että AirBnb majoitus on kaupungissa suosiossa. Toki nekin jo alkavat maksaa melkoisiesti. Itselle tuo majoitusmuoto on vieras eli en juurikaan varaa AirBnb majoitusta. Sitä pitäisi joskus testata. Me valitsimme tällä kertaa hotelli SB Icarian. Hintaa neljästä yöstä per nuppi sai maksaa 372 e. Kallista. Hotellin valintaan vaikutti se, että tarjolla oli aamiainen, hotellissa oli uima-allas ja se oli lähellä rantabulevardia. Hotellista oli myös hyvät yhteydet joka paikkaan.

Hotellin valinta oli nappivalinta kaikilta muilta osin paitsi, että se oli tupaten täynnä meteliä pitävää nuorta bileporukkaa. Ei ehkä enää tämän ikäisen makuun.

Rantabulevardi

Kulkeminen Lentokentälle ja Kuinkas sitten kävikään kotimatkalla

Olen sen verran mukavuudenhaluinen, että uuteen paikkaan mennessä helpoiten pääsee lentokentältä pois varaamalla etukäteen jonkinlaisen kuljetuksen. Bussiin tai julkiseen meno kapsäkkien kanssa ei oikein houkuttele. Hotellin varasin Bookingin kautta. Pari päivää ennen Bookingista tuli tarjous kuljetuksesta 23 euroa. Tartuin siihen. Sama hinta olisi ollut kotimatkallekin mutta enpä sitä äkännyt varata ja kuinka sitten kävikään……. Edellisenä iltana, ennen kotiinpaluuta, laitoin Bookingiin kuljetusvarauksen. Sähköpostiin tuli varausvahvistus ja maksu tililtä lähti eteenpäin. Meidän piti lähteä lentokentälle neljältä aamulla. Aikamme odoteltuamme hotellin aulassa, kuljetusta ei vain näkynyt. Tilasimme viimein taksin respan kautta. Matkalla soittelin kaikki varauksen yhteydessä annetut numerot lävitse. Ei kai kukaan siihen aikaan vastannut, joten laitoin vielä viestiä.

Kirjoitan tästä siksi, että muut tietävät myös, jos sattuu kyseisellä tavalla kuljetuksia varaamaan. Kun lähestyin yhtiötä ja pyysin rahoja takaisin, yrittävät ensin jopa väittää, ettei ole oltu yhteydessä ja näin ollen tapana ei ole palauttaa rahoja jne. Mutta sitten kun vaan edelleen intin, tuli ohjeet reklamaation laadinnasta. Piti selvittää, mihin tahoihin on ollut yhteydessä. Eli kannattaa tallentaa kaikki asiakirjat ja ottaa printscreen soittamistasi numeroista sekä tallentaa lähettämäsi viestit taksikeskukseen. Kun sitten tajuavat, että on toimittu ohjeiden mukaan, suostuvat käsittelemään asiaa. Käsittelyaika on 14 vrk, jonka jälkeen tulee päätös maksetaanko rahat. Meille rahat palautettiin tilille, onneksi.

Liput nähtävyyksiin

Musiikkitalo 15 euroa

Sagra de la Familia, ohi jonon lippu 30 e

Hop on of – päivätiketti 31, 50 e

Guellin puisto 10 e

yhteensä 86,50 e

Guellin puisto
Musiikkitalo

Reissun kulut yhteensä per henkilö 658,50 e

Mihin hintaan sinä olet nauttinut Barcelonasta?

Kerro vinkkisi edulliseen majoitukseen.

16 vastausta artikkeliin “Pidennetty viikonloppu Barcelonassa – halpaa vaiko kallista lystiä?

 1. Rakastan budjettipostauksia ja mua kiinnostaa aina, millaisia hintoja ihmiset on valmiita maksamaan majoituksista, palveluista yms. Omaan korvaan karahti ehkä eniten nuo nähtävyyksien hinnat. Melko kallis sisäänpääsy esim. tonne kirkkoon. Mulla jäi Milanossa jo maksamatta pääsymaksu sinne Duomon huipulle. Emmä tiedä, jotenkin tuntuu, et kirkkojen pitäis olla ilmaisia. Erityisesti katolisella kirkolla on niin paljon rahaa, että jotenkin ärsyttää syytää sinne yhtään enempää hiluja.

  Liked by 1 henkilö

 2. Pari vuotta sitten kävimme Barcelonassa taisi olla perjantai-illasta sunnuntaihin, eli ei edes pidennetty viikonloppu. Kokonaishinta kahdelta oli tuolloin 1146 euroa kahdelta ja lennot 186 euroa nuppi, eli samassa hintaluokassa ollaan, vaikka matkamme taisi olla aika erilainen kuitenkin (https://meriharakka.net/2018/10/15/travelers-century-club-international-meeting-in-barcelona-2018/)
  Airbnb:tä emme mekään ole tavanneet käyttää – enkä etenkään näissä kaupungeissa tyyliin Barcelona, jossa Airbnb:t ovat jo vieneet ison osan asunnoista vakituisilta asukkailta koskisi niihin!

  Liked by 1 henkilö

 3. Minusta teidän lennot eivät olleet ollenkaan kalliit. Varsinkin kun vertasin niitä omiin Dublinin lentoihin huhtikuussa. 🙂 Hotellin varaan mieluiten hyvältä paikalta ja olen valmis siitä maksamaankin. Tylsää jos aikaa kuluu siirtymiseen ja mahdollinen ”säästö” menee julkisiin tai pahimmassa tapauksessa taksiin. Bookingin kautta tilatuista takseista olen kuullut muiltakin huonoja kokemuksia. Hyvä, että saitte rahat takaisin, vaikka se säätöä vaatikin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Lentoliput ovat olleet tänä keväänä kalliimpia kuin aikaisemmin, joten ihan hyvä hinta teillä. Nuo nähtävyydet vaikuttavat kalliilta. Itselläni on niin monta vuotta aikaa Barcelonasta, että en todellakaan muista mitä maksoimme. Barcelona on kyllä hieno kaupunki jo Gaudin töitten takia.

  Liked by 1 henkilö

 5. Ikävä juttu tuon paluumatkan kanssa, ja argh niin ärsyttävää, että rahojaan joutuu kinumaan kissojen ja koirien kanssa. Onneksi loppu hyvin kaikki hyvin. Omasta Barcan-matkasta on vierähtänyt jo 14 vuotta ja silloin matkan maksoivat vanhempani, en yhtään tiedä, mitä se silloin maksoi. Mutta kyllähän siellä rahaa saa kulumaan. Juuri kaverini kehui, että Madrid on niin paljon kivempi kuin Barcelona, ehkä seuraavaksi sinne?

  Liked by 1 henkilö

 6. Nämä kulupostaukset ovat aina vähän vaarallisia. En aina matkojen jälkeen ole ihan varma, haluanko tietää, paljonko rahaa paloi 🙂 Onpas kovasti hinnat nousseet Barcelonassa. En ole käynyt siellä vuosiin. Aiemmin majoitusta sai vielä ihan järkevällä hinnalla. Aika rasvaisen hintaisia myös nuo pääsymaksut, Sagra da Familia 30 ekee!! Huh.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s