Parhaat palat Malagasta

Malaga on suurin aurinkorannikon kaupungeista. Siellä asustelee noin 600 000 ihmistä. Koska olimme ensimmäistä kertaa täällä, halusimme ehdottomasti käväistä Malagassa. Vietimme Malagassa vajaan päivän, joten otimme tärpeiksi muutaman kohteen, sen meidän TOP 4:n.

Juna-asemalle menossa

Majapaikastamme oli noin 2 km Benalmadenan juna-asemalle. Reippaasti majapaikastamme pistelimme alamäkipatikkaa asemalle. Siinä meni jalat mukavasti hapoille. Malagaan matkustaminen Benalmadenasta helpoiten tapahtuu junalla. Ellei huomioida taksia, joka parhaimmillaan vie ovelta ovelle. Edestakainen matka junalla maksoi muutaman euron.

Meidän vierailumme kohteiksi osuivat seuraavat paikat. Siis se kärkinelikko.

Kaupahalli

Majapaikkamme vieraskirjassa oli maininta, että Malagan kauppahallissa on tarjolla alueen parhaat tapakset.

Malagan kauppahalli, Mercado Central de Atarazanas, on rakennettu 1879. Me laitoimme päälle Google mapsin, jotta osasimme juna-asemalta paikalle. Kauppahalli sijaitsee paikassa, jossa on ollut asutusta jo 1300 -luvulla. Silloin kauppahallin mailla on ollut muslimien armeijan rakennus ja telakka.

Melkoinen kuhina käy heti hallin ovien ulkopuolella. Väkeä istuu syömässä ja juomassa ovien vieressä olevien pöytien äärellä sisällä ja ulkona. Tapaskojuilla on jonoa. Me päätämme ensin kiertää hallilla, vaikka nälkä kurniikin vatsassa. Tarjolla on jos minkälaista syötävää. Jos asuisin täällä, minusta tulisi hallin vakioasiakas. Kauppahallia koristaa upea lasi-ikkuna, jota väki käy myös ihastelemassa.

Kun olemme kierrelleet tarpeeksi on aika tapaksille. Herkullista ja tuoretta.

Kauppahallin yksi sisäänkäynneistä
Kauppahallin antimia
Niitä ruoka-annoksia
Se hieno lasimaalaus

Vanha-kaupunki

Kauppahallin kulmilta lähdemme astelemaan vanhan kaupungin suuntaan. Vanha kaupunki on yhtä hieno, kuin kaikki tuon ajan vanhat kaupungit. Sokkeloiset, kapeat kujat, pienet putiikit ja ravintolat, mihin pistäytyä.

Kulkiessamme näemme mm. katedraalin ja sen tornin. Me emme tällä hetkellä mene sisälle vaan tyydymme ihastelemaan katedraalia ulkopuolelta. Näyttää siltä, että torni on suljettu. Sinne kannattaa ehdottomasti kiivetä, jos aikaa.

Ihan hienoahan täällä on. Turhaan olen kiertänyt Espanjan kaukaa!
Hieno katedraalin torni, jonne emme päässeet.
Näyteikkunaostoksilla

Picasso museo

Aikamme kierrettyä, päädymme Picasso museon sisäänpääsyovelle Calle Agustin -kadulla. Päätämme jonottaa, vaikka jono on melkoinen. Vinkkinä muille, kannattaa varata liput etukäteen. Niin säästyy jonottamiselta. Jonossa emme enää lippuja apin kautta saaneet ostettua, koska museo oli menossa kiinni parin tunnin sisään. Meillä nyt sattui olemaan aikaa, koska odotimme jouluvalojen syttymistä.

Picasso syntyi kaupungissa vuonna 1881 ja vietti siellä ensimmäiset kymmenen vuotta lapsuudestaan. Otaksun, että kaikki tuntevat taidemaalari, kuvanveistäjä, ja graafikko Picasson ja hänen taiteensa. Hän on ollut mm. kubismin kehittäjä. Samalla kun astelee museoon sisään yhteen kaupungin hienoimmista 1500-luvun renessanssipalatseista, tulee tutustuneeksi Malagan monikerroksiseen historiaan. Keski-ajan arkkitehtuurin ja 1900-luvun kuvataiteen alapuolella piileksii foinikialaisten ja roomalaisten aikaisia rauniota.

Muitakin Picassoon liittyviä kohteita on kaupungissa kuten Museo Casa Natal.

Picasso museon läheisyydessä on katseltavaa
Museon sisäpiha. Museo on vanha renessanssipalatsi
Picassoa. Kuuluisin maalaus vuodelta 1907 Avignonin naiset

Jouluvalot (tietysti vain jouluaikaan)

Malagan jouluvalot ovat Espanjan kuuluisimmat. Ne ovat joka vuosi erilaiset ja niiden syttymistä odotetaan kovin. Valot keräävät väkeä kauempaakin. Haluamme ehdottomasti nähdä jouluvalot. Ne sytytetään päivittäin klo 18.00 kauppakatu Calle Lariosille. Toki valoja on muuallakin kaupungissa mutta tällä kadulla on ne näyttävimmät. Todella paljon on porukkaa kerääntynyt valoja katsomaan. Me kävelemme kadun päästä päähän. Itse valoshowta emme jaksa jäädä katsomaan.

Keskusaukio
Hieno valaistus kieltämättä! Ja sähkölaskun maksaa? Toki jossain luki, että valaistus on päivittäin päällä vähemmän aikaa.
Sivukadun valaistusta

Oletko käynyt Malagassa? Mitkä olivat sinun suosikkikohteesi siellä?

16 vastausta artikkeliin “Parhaat palat Malagasta

 1. Malaga oli meillä pitkään mielessä kevätreissuksi, mutta päädyttiin lopulta sitten Krakovaan. Kauppahallit ovat aina mukavia vierailukohteita, niissä tulee usein vierailtua. Epäilemättä se on Malagassakin mukava vierailukohde. Myös vanhatkaupungit ovat aina mukavia nähtävyyksiä, jossa tulee käytyä tai jopa varattua majoitus sieltä. Jouluvaloista tykätään myös, joten kuulostaa varsin mainiolta Malaga-päivältä myös meidän mielestämme!

  Liked by 1 henkilö

 2. Me vietimme juuri pari vuorokautta Malagassa. Picasso-museossa olimme käyneet jo edellisellä kerralla ja kauppahallia tuli koluttua juuri Sevillassa samalla reissulla. Joulukin oli jo ohi, eli jouluvaloja ei enää ollut tarjolla. Vanhaa kaupunkia toki koluttiin, ja rantabulevardia, joka käy hyvinkin kyllä yhdeksi Malagan nähtävyyksistä. Nousimme myös linnoitukselle, josta oli hienot näköalat kaupungin yli!

  Tykkää

 3. Málaga on yksi kestosuosikkejani!
  Kauppahalli on tosiaan varsin mainio ja tykkään muutenkin ihan vain haahuilla vanhassakaupungissa tapaksia välillä nautiskellen.
  Nyt ei ollakaan päästy käymään pitkään aikaan, mutta viimeksi olimme kulmilla 1,5 kk. Tosin silloinkin majoituimme lähinnä kustannussyistä Málagan lisäksi muuallakin, esim. Torressa.
  Lisäisin tähän vielä kohdevinkiksi Alcazaban linnoituksen, josta on kivat näkymät kaupunkiin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Itse asiassa en ole käynyt Malagassa. En ole käynyt edes Espanjassa. Paha puute? Tekisi kuitenkin mieli käydä siinä nurkassa länsipalearktista aluetta ihan pelkästään lintujen takia. Sitten vielä muutama geokätkö siihen päälle.

  Tykkää

 5. Lähde ihmeessä uudelleen. Gibralfaron näköalapaikalta näet, mitä kaikkea muuta nähtävää vielä on. Katedraali on sisältä hieno, vaikka torniin ei pääsisikään. Pari suosikkimuseotamme Picasson lisäksi ovat interaktiivinen musiikkimuseo ja Carmen Thyssen museo. Sataman näkymät, Calle Larios ja vaikka mitä, käymme Malagassa joka kerta, kun Andalusiassa käymme. Ainakin kerran, jos ei kaksi tai kolme tai vieläkin enemmän. Pääsiäisviikolla aiomme jälleen kerran olla katsomassa kulkueita. Aila

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s