Risteily Kotorinlahdella

Kotoriin matkustaessasi et voi jättää väliin risteilyä Kotorinlahdella.

DSC03690

Toisaalta Kotorinlahti ei oikeastaan ole lahti vaan Etelä-Euroopan syvin vuono.

Risteilyjä tarjoaa moni yhtiö. Tarjontaa löytyy hotelleista, infopisteestä tai ihan rannalta.

Risteilyvaihtoehtoja on monenlaisia ihan kolmen tunnin risteilyistä kokopäiväretkiin.

Me valitsimme kolmen tunnin risteilyn. Hinta per henkilö 20 €. Risteilymme lähti Kotorin keskustasta. Linkki matkantarjoajan sivuille. Ensin matkustimme Lady of the Rockiin, pienelle saarelle keskellä Kotorin lahtea. Siellä aikamme oltuamme, käväisimme vielä Perastissa.

DSC03797kotorinlahti

DSC03764.JPG
Our Lady of The Rock

Our Lady of the Rock church sijaitsee samannimisellä saarella vastapäätä vanhaa kaupunkia Perast. Sen lähisaaressa sijaitsee tuhat vuotta vanha luostari St. Geroge. Our Lady of the Rock on syntynyt, kun eräs merimies löysi madonna ikonin merestä. Joka kerta kun hän palasi hengissä kotiin, ve hän kiven tuohon kohtaan. Pikkuhiljaa siihen paikkaan syntyi saari. Kirkko saarelle rakennettiin 1722. Kirkko on sisältä kaunis. Sinne on eri ihmiset lahjoittaneet paljon kauniita tauluja, rahoja yms.

DSC03734

DSC03745

Perast on Kotorinlahdella 13 km etäisyydestä Kotorista. Asukkaita kylässä on reilut 300. Kylä on täynnä vanhoja kirkkoja ja vanhoja kartanoita. Me emme ehdi tunnin tauon aikana juurikaan tutustua paikkaan, koska meillä on hirveä nälkä ja pysähdymme heti laivasta tullessa ruokakärryille ostamaan välipalaa.

Ehkäpä meidän olisi pitänyt olla Montenegrossa muutama päivä enemmän, jotta olisi paremmin voinut tutustua vaikka näihin pikkukyliin.

DSC03712.JPG
Perast

DSC03777

dsc03776.jpg

DSC03634.JPG

8 vastausta artikkeliin “Risteily Kotorinlahdella

  1. Tutun näköistä! 🙂 Mekin tehtiin ihan vastaava risteily, mutta sillä tavalla kävi vähän huono tuuri sen kanssa, että osan ajasta ripotteli vettä. Kauniilla säällä se olisi ollut hienompi kokemus, vaikka ihan mukavaa oli nytkin.

    Liked by 1 henkilö

    1. No voihan. Meillä oli vaan pilvistä mutta ei satanut. Aurinkoisella ilmalla ihan varmasti olisi ollut eri.

      Tykkää

  2. Oi, miten ihanan näköistä. Teimme muutama vuosi sitten Dubrovnikista päiväretken Kotorinlahdelle, jossa pysähdyttiin ensin juurikin tuolla Perastissa ja sitten Kotorissa. Etenkin Perast oli huikean kaunis mielestäni. Haluan joskus palata Montenegroon ajan kanssa, ja käydä myös vuorilla ja kansallispuistoissa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Perast oli kaunis ja idyllinen. Ihan varmasti Montenegrossa olisi muutakin katsottavaa joskus voisi kiertää muuallakin kuin vaan pääkohteet.

      Tykkää

  3. Me mennään reilun viikon päästä tuonne 🙂 ollaan siis Molcinjissa ja yritetään käydä kotrissa ja perastissakin 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Mukavaa matkaa! Hyppäänkö matkalaukkuun?

      Tykkää

  4. Kaunista! Otsikon perusteella en osannut edes sanoa, missä päin maailmaa nyt mennään. Kyllä kelpaisivat tuollaiset maisemat ihan milloin tahansa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos viestistä! Hmmm mietinkin otsikkoa tehdessä, että pitääkö otsikossa olla maakin?

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close