Postikortti Norjasta

On meillä maailmassa ollut melkoinen kevät. Maaliskuussa tai oikeastaan ennen jo sitä koko maapalloa alkoi ravisuttamaan virus, joka sai sulkemaan ovet maailmaan. Kotiympyristä ammennettiin päivän voimavarat jopa niin, että usean työpaikkakin siirtyi kotiin.

Niin meilläkin. Kaksin mieheni kanssa vietimme aikaa jopa niin, että emme lapsiamme edes tavanneet. Myös reissuja, konsertteja ja menosuunnitelmia alkoi peruuntumaan. Nyt ei siis menty minnekään. Kaikkeen tottuu. Kotonaoloonkin alkoi tottua.

Koko talven olimme suunnitelleet autoreissua Norjaan. Vaivihkaa seuraten tilannetta, päätimme pitää reittisuunnitelman ja majoitusvaraukset voimassa. Varalle lisäksi aloimme tekemään kotimaan matkasuunnitelmia. Niistäkin suunnitelmista tuli niin hyvät, että ne pitää vielä joskus toteuttaa.

IMG_20200617_180433

12.6. Norjan hallitus päätti avata ovensa suomalaisille 15.6. päivästä lähtien. Juuri samana päivänä kuin matkamme Norjaan piti suunnitelmiemme mukaan alkaa. Tai siis meidän piti astua Norjan kamaralle tuona kyseisenä päivänä.

Onneksemme myös lyhin reitti Norjaan tuli samalla sallituksi ehdolla, että Ruotsin puolella ei yövytä, eikä oleilla. Se sopi meille.

Sunnuntai aamulla helteessä (miksi me aina matkaamme lämpimästä kylmään☹️😃🤔😂) lähdemme matkaan.

Ensimmäisen yön vietimme Torniossa ja siitä sitten jatkoimme E10 tietä Pohjois – Ruotsin lävitse Narvikiin. Kahvit oli omassa termarissa, niitä matkalla pysähdyimme nauttimaan muutaman kerran pysähtymispaikoilla.

DSC07808

Jos ekat 1000 Km Turusta on maisemaltaan melkoisen tylsiä, saa liki Norjan rajaa eteensä melkoiset maisemat. Mutta loppui siellä heillekin. Lämpötila laski liki 8 asteeseen ja vettä alkoi satamaan. Rinteillä oli lunta ja järvet osittain jäässä. Me autossa sandaaleineen, shortseine ja t-paitoinemme.

DSC07823

Mahdoimme ollakin näky, kun tullimies pysäytti meidät🙄😃 ja kömmimme ulos autosta hellevaatteissa keskellä lumipenkkoja ja vesisadetta. Ensin virkailija puhui jostain 10 päivän karanteenista. Minä siihen, että hei olemme lähteneet aamulla Suomesta, että eikö olemassa eri säänmöt. Siihen tullivirkailija tiedusteli, että olemmeko olleet ostoksilla Ruotsin puolella? Ei, vastasin, vaan suoraan ajoimme ja muutaman tauon ainoastaan pidimme. Näytimme vielä omaa termaria, että tästä joimme kahvit.

Virkailija alkoi heltymään ja tiedustelee seuraavaksi passia. Voi meitä, sillä meillä on vain henkilökortit. No ne käy onneksemme, vaikka jotain hän huomauttaa passin puuttumisesta.

IMG_20200615_161351

Vielä virkailija haluaa tarkastaa juomamme. Kyllä olutta on ja viiniä. Mutta sallituissa rajoissa. Vihdoin virkailija toivottaa meille hyvää matkaa.

IMG_20200615_160406IMG_20200615_161128DSC07900

DSC07899

Jatkamme matkaa läpi kevätalvisten olosuhteiden. Sataa vettä. Onneksi tie on sula, eikä luminen. Kohta olemme Narvikissa, missä vietämme toisen yön. Aamulla sitten Jatkamme matkaa kohti Lofootteja. Ensimmäiset kaksi yötä vietämme Henningsvaerissa.

IMG_20200616_091539

Reissun aikana minua voi seurata instassa ja facessa.

Aurinkoista kesää!

Lisätty 21.6.2020

Norjan suurlähetystön tiedote

Ylen uutiset–Norjaan voi matkata Ruotsin lävitse tietyin ehdoin

Yle uutiset

 

 

20 vastausta artikkeliin “Postikortti Norjasta

 1. Oho, siis selvisittekö te siis ilman karanteenia sattumalta / joustavan virkamiehen ansiosta vai onko tuo säännönmukaisestikin noin? Olen tosi yllättynyt, että tuo onnistui ja olimme meidän matkaamme suunnitellessa hyväksyneet sen, että aivan pohjoisen kautta pitäisi mennä, mutta näin ei näköjään siis olekaan. Täytyykin seurata reissuanne, jos vaikka saisi itsekin jotain ideoita omaa reissua varten.

  Liked by 1 henkilö

 2. Ihana Henningsvaer – oli ihan suosikkipaikkamme muutaman vuoden takaisella Lofoottien reissulla.
  Norja taitaakin olla monen suunnitelmissa tänä kesänä, meidänkin. Mietimme risteilyä Oslosta Bergeniin, sellaisiakin on nyt jo tarjolla. Ajaminen, ainakaan tuhansien kilometrien, ei ole meidän juttumme – Lofooteillakin kävimme aikoinaan siten, että ensimme Bodöhän, vuokrasimme sieltä auton ja menimme lautalla Lofooteilla ja samaa reittiä takaisin 🙂

  Liked by 1 henkilö

 3. Olipas ajankohtainen postaus, varmasti monelle muullekin! Ainakin epäilen että taitaa tänä kesänä Norja kutsua aika monta meistä. Meillä olisi lähtö Pohjois-Norjaan parin päivän päästä, kyllä kauan sai jännittää aukeaako rajat! Meillä ei ollut varsinaista kohdetta mielessä, vaan lähinnä vaan että päästään vuorille ja vuonoille. Harkittiin Ruotsin läpi ajoa mekin, mutta päädyttiin että ei lähdetä riskeeraamaan vaan ajetaan Utsjoelle ja sieltä rajan yli ja kierretään ihan pohjoisinta Norjaa ja tullaan takaisin Kilpisjärven kautta. On kyllä tervetullutta vaihtelua näiden helteiden jälkeen viileämmät säät, tosin toivottavasti ei nyt ihan järkyttävän kylmäksi mene kun aiotaan telttailla 😀

  Liked by 1 henkilö

 4. Norja on hieno maa, mutta nyt vaan vähän hankala ja erityisesti vieläkin kalliimpi. Mulle käy aina noin. Lähden Oulusta t-paita päällä sandaaleissa ajamaan ja sitten 700 km ylempänä muistan, että , kappas, täällähän on vielä lunta ja lisää tulee taivaalta 😀 Tosin on tuo käynyt mulle ihan Italian Alpeillakin. Ja siellä ei ollut vuokra-auton takakontissa paksumpia kamppeita mukana, kuten omalla autolla matkatessa on.

  Liked by 1 henkilö

  1. Tuo on varmasti kelien suhteen juurikin noin pohjoisessa. Pitää varata mukaan paksumpaa vaatetta. No meillä taisi sitten pitkähihaisia olla liikaakin.
   Italian alpeille pitää myös muistaa varautua juurikin ottamalla edes yksi lämpimämpi paita mukaan.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s