Krugerin kansallispuistossa on safaritunnelmaa

Kotona ollaan. Matkalaukut saunottamisen jälkeen (ötököiden tappo) purettu ja töissäkin oltu pari päivää. Vielä en oikein tahdo uskoa, että me tosiaan teimme tämän kaiken. Kaksi viikkoa matkasimme kohteesta toiseen ja näimme sekä koimme vaikka mitä. Aloitetaan reissu ensimmäisistä hetkistä eli päivistämme Krugerin kansallispuistossa.

Leijonakuninkaassakin esiintyvä etelänkeltatoko, jonka nimi leffassa oli Zasu.

Krugerin kansallispuisto

Krugerin kansalliapuisto on suurin Etelä-Afrikassa. Puiston pinta-ala on 18 989 m2 kilometriä. Kokonaisuutena suojeltu alue on vieläkin suurempi, sillä puisto yhdistyy Gonarezhoun luonnonpuistoon Zimbabwen puolella sekä Limpopon luonnonpuistoon Mosambikin puolella. Puistossa aloitettiin eläinten suojelu 1898 ja 1926 siitä tuli kansallispuisto. Krugerin kansallispuiston eläimistö on runsas ja monipuolinen. Puistossa elää lähes 150 eri nisäkäslajia, yli 500 eri lintulajia ja 114 eri matelijaa.

Puistoon pääsee yhdeksää pääporttia pitkin. Me ajoimme sisään Numbi -nimisestä portista.

Lentomme laskeutui myöhään illalla Johannesburgiin. Meille oli varattu yö lentokenttähotellista nimeltä City Lodge OR Tambo international. Matka oli sinänsä mielenkiintoinen jo alkumetreiltä, sillä meitä odotti hotellissa kirje, missä oli noutoaika hotellilta leirille.

Aamupäivällä meidät noudettiin hotellista ja 300 km matka Krugeriin alkoi. Matka kesti yhden pysähdyksen taktiikalla viisi tuntia. Pohdimmekin jälkeenpäin, mikä on kuljetuksen tai lentohinnan ero, sillä Krugerin kansallispuistossa sijaitsee Nelspruitin International lentokenttä. Eli miksi tuota väliä ei lennetä? Eli vinkki viitonen. Selvitä jatkolentomahdollisuus.

No matkalla sai ainakin nähdä kaikenlaista.

Lounaspaikalla matkalla Krugeriin oli eläimiä
Maisemia matkan varrella Krugeriin

Missä majoituimme

Olimme hotellin sijaan valinneet yöpymiskohteeksi neljäksi yöksi telttamajoituksen Nkambenin tented safari campista. Teltta oli ihan oiva (autenttisempi) majoitus safari-ihmiselle. Ainoa miinus oli kaikkien äänten kuuluminen teltan läpi. Toisaalta, kun aamulla klo viisi nousi ylös, ei ainakaan itseäni kovinkaan metelit vaivanneet! Varustus teltassa oli hyvä sähköineen, ilmastointineen, vesivessoineen sekä suihkuineen. Tallelokeroa ei ollut. Respasta emme tajunneet tiedustella tallelokeroa, joten meillä oli passit ja rahat mukana koko päivän.

sänkymme teltassa
Aamupalalla

Meillä kuului matkaa puolihoito; aamiainen ja illallinen. Ne tarjoiltiin päärakennuksessa buffet pöydässä, minne oli hiukan matkaa lodgeltamme. Päärakennuksen takana sijaitsi uima-allas ja hiukan taaempana virtasi joki, joka oli hippojen temmellyspaikka. Siellä istuimme muutamana iltapäivänä ihailemassa niiden polskintaa.

Ötököitä ei juurikaan onneksi näkynyt. Mitä nyt yksi hämähäkki, joka yöllä vessassa ollessani alkoi laskeutua kohtisuoraan seittinsä kanssa kohti. Siinä kohtaa tuli kiire siirtyä pytyltä. Aamulla hämähäkki oli kadonnut….

Vuodetta ympäröi verhot. Ne toki suljimme ennen nukkumaan menoa.

Telttasafari sijaitsi aivan kansallispuiston laitamilla. Vaikka olimme hiukan eristyksessä eli lähellä ei ollut mitään muita ravintoloita eikä palveluita, ei onneksi hintataso ollut hirveä. Vesipullon sai alle eurolla, viinipullon 5 eurolla ja kahvin alle eurolla. Myös kansallispuiston lounaspaikoissa hintataso oli edullinen.

Virtahepojen päiväleikit

Kokemuksemme safaripäiviltä

Olimme varanneet kaksi kokopäiväsafaria. Ne starttasivat aamulla kuudelta, joten ylös nousimme viideltä ja aamupalalla olimme jo 5.30.

Matkaan lähdimme oppaan/kuskin kanssa maastoautolla. Kyydissä meitä oli sopivasti kuusi henkilöä eli näköalat (ikkunapaikat) oli näin kaikille turvattu.

Automme ja kuskimme

Kuskit etsivät paikkoja, missä eläimiä saattaisi olla, viestitellen muiden kuskien kanssa ja seuraten tielle jätettyjä jälkiä. Jonkun hetken ajettuamme, ensimmäisenä vastaamme tuli kirahveja ja buffaloita lauma. Ensimmäisen päivän aikana näimme lukemattoman määrän eläimiä aina erilaisista linnuista leijoniin. Toisen safariaamun paras hetki oli, kun saimme katsella leopardien oleskelua kalliolla. Siinä sitten meille täyttyi se kuuluisa big five!

Toisena päivänä kuskimme yritti etsiä eläimiä, joita emme Ensimmäisenä päivänä nähneet. Jossain vaiheessa hieman satoi mutta se ei juurikaan haitannut, vaikka avoautolla kuljimme.

Aurinko nousee kansallispuistossa

Reitit

Tiet Krugerissa suurimmaksi osaksi olivat hyväkuntoisia asfaltoituja. Toki sitten pienemmät tiet olivat kuoppaisia hiekkateitä. Hiekka ei onneksi juurikaan pölissyt kuin joissakin kohdissa. Aurinkolasit suojasivat pölyltä hieman. Teillä oli opasteita. Eli varmasti omatoimisestikin Krugerissa autolla on hyvä kulkea.

Apinoita tiellä

Omatoimisesti kuljettaessa on tiedettävä tiettyjä sääntöjä. Esim. Autosta ei saa nousta ulos kuin merkityillä alueilla. Myös eläinten kohtaamisessa tulee noudattaa varovaisuutta ja pyrittävä olemaan hiljaa. Me kohtasimme mm leijonia tien varressa. Kaikki autot ajoivat hiljaa tuohon kohteeseen ja kukaan ei puhunut mitään. Samaa sääntöä noudatettiin, kun yksi norsu tuli aivan autoa kohti todella läheltä. Ensikertaa safarille mennessä suosittelen menemään sinne oppaan kanssa ja vasta sitten omatoimiajelulle. Näin parhaiten saa ensin kuvan pelisäännöistä safarilla.

Taukopaikat

Taukoja päivän aikana oli muutamia. Aamun lyhyempi vessa- ja kahvitauko ja sitten toisessa paikassa lounasaikaan hieman pidempi tauko. Samalla oli hyvä ostaa juomia ja lisää snäkkiä automatkalle. Krugerissa on kivasti näitä taukopaikkoja tarjolla. Me kävimme kolmessa eri paikassa. Paikoissa oli tarjolla ihan maukasta lounasta ja mikä parasta vessat olivat hyvässä kunnossa. Näissä paikoissa myydään myös matkamuistoja.

Taukopaikassa

Eläimiä

Krugerissa on lukematon määrä eläimiä. Big five on helppo bongata tuossa puistossa. Toisaalta meille joku sanoi, että meille on käynyt hyvä tuuri, kun näimme niin paljon eläimiä.

Meitä puraisi safarikärpänen. Haaveena on päästä safarille vielä uudelleen!

Oletko käynyt safarilla? Missä? Mitä pidit reissustasi?

24 vastausta artikkeliin “Krugerin kansallispuistossa on safaritunnelmaa

  1. Kiito muistoja herättävästä postauksesta. Pari kertaa tuolla oltu ennen ”Appa matkustaa” -uraani, joten artikkeleita ei ole, mutta yksi video löytyy. Nauttikaa siellä rläinten valtakunnassa! https://m.youtube.com/watch?v=DQR17y1exZ0&list=PLy2gZSgtTErNX0xK9p-eAOHlGEqw2ye4u&index=1&t=29s&pp=gAQBiAQB

    Liked by 2 people

  2. Safarit toden totta ovat hienoja kohteita, tykätään niistä ihan valtavasti. Ollaan sen vuoksi oltu lukemattomilla safareilla niin Aasiassa, Afrikassa kuin Etelä-Amerikassakin. Ovat keskenään erilaisia mutta ollaan kyllä tykätty kaikista. Lisäksi joskus snorklausjuttujakin kutsutaan safareiksi, samoin kuin valaankatseluretkiä, nämäkin ovat kovasti omaan mieleen. Yleisestikin kaikenlainen eläinbongaus on oikein mielessä.

    Tykkää

    1. Safari =eläintenkatselu. Näitä voisi tulla lisää!

      Tykkää

  3. Eila / Metkaamatkustelua 13 huhtikuun, 2024 — 9:20 pm

    Safari Krugerin kansallispuistossa oli sellainen elämys, jota en osannut odottaa ja niinpä oli mukavaa päästä juttusi ja kuviesi myötä takaisin samoihin tunnelmiin. Aterioiden edullisuus ja wc-tilojen siisteys kiinnittivät huomioni Etelä-Afrikassa jo lähes kahdeksan vuotta sitten oman reissuni aikaan Krugerissä vuonna 2016.

    Tykkää

    1. Olepa hyvä vaan! Hienoja hetkiä on kiva muistella. Siistiä tosiaan oli kaikkialla.

      Tykkää

  4. Sulla on kyllä ollut ihan mieletön reissu, johon on kiva päästä ”mukaan” postausten muodossa 🙂 Kaikenlaiset safarit ovat myös omaan mieleeni, ja moneen kohteeseen matkaankin eläimet edellä. Afrikassa ei silti ole vielä tullut käytyä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Eläimet ja luonto on parasta antia eri maissa.

      Tykkää

  5. Tansaniassa ja Senegalisa olen ollut puolipäiväsafarilla. Eihän niihin kyllästy. Kun saa livenä seurata avaraa luontoa!!!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei todellakaan kyllästy. Jatkosta on jo haaveiltu

      Tykkää

  6. Krugerista mekin aloitimme, ”safariuramme” 🙂 Nykyisin Kruger taitaa olla kaikista kohteista sivistynein, kuvistasikin päätellen, teiden kunto, taukopaikkojen taso, mutta ei se sitä muita huonommaksi tee, ennemminkin paremmaksi! Okavangossa mietin, että olikohan tämä se viimeinen safarimatkamme, mutta pitäisiköhän sulkea ympyrä ja palata vielä joskus Krugeriin …

    Tykkää

    1. Onkohan niin, että juurikin sen vuoksi kun kaikki toimi niin hyvin, innostuimme. Ja sitten seuraava safari onkin ihan jotain muuta….

      Tykkää

  7. Wau, teillä on ollut aivan hurjan hieno reissu! Safari on itselläkin ollut haaveissa jo pidemmän aikaa!

    Liked by 1 henkilö

  8. Safarit ovat ihan parhaita reissuja. Omia kokemuksia on Tansaniasta, Intiasta ja Senegalista. Tansania voitti nuo kaksi muuta heittämällä. Afrikkaan olisi mahtavaa päästä uudestaan eläimiä katsomaan. Olitteko siis omatoimimatkalla? Kävittekö muissa puistoissa kuin Krugerissa?

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei käyty muissa kun Krugerissa. Afrikan muista puistoista haaveilen kovin. Minkälaisessa puistossa olitte Intiassa?

      Tykkää

  9. En ole koskaan käynyt Afrikan safarilla, mutta se on haavelistalla. Kuinka paljon tuo safarireissu maksoi, jos saa kysyä? Käsittääkseni niitä on paljon eri hintaisia. Olen nykyään sen verran mukavuudenhaluinen, että haluan majoittua tuollaisessa oikeassa teltassa enkä missään pienessä kupoliteltassa, minkä leijona repii yöllä riekaleiksi 😀

    Ja yrgh tuo hämähäkki :[ Olin Guatemalassa joskus ja kun kävin illalla vessassa, huomasin ison mustan hämähäkin seinällä. Tuijotin hämähäkkiä kiinteästi, jotta näkisin ettei se tule ainakaan minua kohti. Kun nousin ylös ja vedin pöntön, näin että vesisäiliön takana oli koko ajan ollut toinen samanlainen hämähäkki. Tuli melko kiire pois kylpyhuoneesta!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei ihan halpa reissu meillä, koska olimme Kapkaupungissa ja Victorian putouksilla myös.
      Krugeriin pelkästään myydään paketteja. Alue oli aidattu. Mutta esim impaloita kyllä nähtiin tuolla. Mökkeihin käveltiin omia taskulamppuja käyttäen. Palaan hintoihin vielä tuonnempana.
      Yök tuo hämähäkkijuttu🕸🕸. Tuo omakin saa vieläkin kauhun hetken mieleen.

      Tykkää

  10. Tosi hienoja safarikokemuksia! Hienosti olette nähneet eläimiä ja oli kiva seurata reissuanne myös Instagramin puolella.

    Tykkää

    1. Kiitos! Tosi hyvä kattaus kahdessa päivässä.

      Tykkää

  11. Safarikärpänen iski täälläkin. Olen kerran ollut, siitä on jo kymmenen vuotta, kun olin Keniassa ja osallistuin parina päivänä myös safarikierrokseen. Fantastinen kokemus tuo erilaisten eläinten bongaaminen. Juuri vähän aikaa sitten katselin kuviani: kirahvit, seeprat, leijonat, elefantit ja linnut. Käsittämätön kokemus tällaiselle suomalaiselle, joka on lähinnä nähnyt hirviä, hiiriä, oravia ja kotieläimiä. Kivaa seuraavaa matkaa! Aila

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Toisesta safarimatkasta täälläkin haaveillaan.

      Liked by 1 henkilö

  12. Sri Lankassa on tullut käytyä yhdellä safarilla mutta siihen se jääkin. Paljonko tuonne kansallispuistoon maksoi sisälle tai tuliko ostaa oma retki sinne? Tai oletan, että kuljettaja ja auto = valmisretki kansallispuistoon. Pitikö tuonne olla jotain malarialääkitystä?

    Tykkää

    1. Krugeriin voi mennä omalla autolla. Silloin tulee maksaa kansallispuistomaksu. Hinnasta en tiedä. Meillä se kuului retken hintaa. Retket ostimme matkayhtiöltä Tourcompass. Tosin majoituskohteesta olisi voinut ostaa suoraan retket halvemmalla. Myivät myös paketteja. Näistä lisää tuonnempana.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close