Lido -Venetsian rantalomakylä

Hotellimme oli varattu Lidon saaresta. Venetsian lähellä on kaksi Lidoa. Toinen on Lido de jesolo. Tämä ei ole se saari.

Lido yllättää italialaisena pienenä kylänä. Hotelli Atlanta Augustus löytyy muutaman sadan metrin päässä pääkadusta. Ennen hotellille menoa tapamme mukaan nautimme perille saapumisen kunniaksi lasilliset. Samalla on mukavaa tarkkailla lähiympäristöä. Lidon pääkadulla on paljon erilaisia ravintoloita, leipomoita, kahviloita ja kauppoja. Ihmisiä tulee ja menee.

 

Hotelli ja huone on juuri sellainen kuin hotellin esitteissä oli kuvattu. Me majoituimme kattohuoneistoon. Näkymät parvekkeelta ovat mainiot.

IMG_2755.jpg
Näkymät terdeltä

 

Lidon pääkadun varrelta löytyy siis paljon ruokapaikkoja. Iltaisin päädymme jäämään näihin lähikuppiloihin. Minun suosikeiksi tulee ; risotto frutti di mare, mustekala kaikissa muodoissa, spagetti (saavat siitä todella makoisaa) ja tietysti jäätelö. Vain muutaman kerran ruokailemme Venetsian keskustassa (tosin ihan keskustassa  se ei kannata) ja Muranossa, mistä löydämme kivan ruokapaikan.

WP_20150530_002

Murano vie sydämeni aivan Venetsian nokan edestä. Aivan mahtava paikka! Todella paljon harmittaa, ettemme ehdi vierailla Buranossa.
Parhaimmat ruokapaikat löytyivät siis Lidosta!

Lido on selvästikin  rantalomakohde ja upeaa hiekkarantaa sieltä sitten löytyy silmänkantamattomiin. Kesäkuun alussa on jo melko lämmintä. Meidän päivien vieton aikataulusta muotoutuu seuraava; aamupäivät kierrellään katsomassa nähtävyyksiä ja iltapäivät lepuutimme jalkojamme rannalla nauttimassa auringosta.

Muutama varoituksen sana kuitenkin. Suurin osa rannasta on yksityistä. Pitää tarkkaan katsoa, minne rannalla saa istahtaa.

WP_20150601_003WP_20150531_053

Lidosta pääsee bussilla hiekkasärkille. Lidohan onkin ns rakennettu suojavalli Venetsialle. Me hypäämme eräänä iltapäivänä bussiin ja matkustamme hiekkavallin kärkeen.

Tänne voisi tulla uudelleen.

Venetsiasta ja Muranosta voit lukea lisää:

Venetsia -kelluva romantiikan kaupunki

Murano -lasinpuhaltajien saari

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s