#tilaa matkailla -Albanian Durres

Samalla kun kerron ensi kosketuksesta ennakkoluulojen murtajamaasta Alabaniasta, otan myös vastaan seuraavan Blogisti Anu Haapalan haasteen #tilaa matkailla haasteeseen. 

Anu Haapalan Blogissa pohditaan, kuinka jotkut kapunkikohteet on äärimmilleen ylibuukattuja matkailijoista, kuten Amsterdam, Venetsia, Barcelona ja Dubrovnik ja kuinka suotavaa olisi keskittää oma katseensa, johonkin vähemmän tunnettuun kaupunkiin. Me olemme myös matkailleet joissakin noista yliruuhkaisista kaupungeista. Näistä Amsterdam ja Venetsia ei edes saanut minua syttymään ja juuri luulen, että juuri tuon väen paljouden vuoksi. Kesäreissumme 2017 yksi viidestä maasta, jonne matkustimme, oli Albania. Maa ei ole oikein vielä saavuttanut suosiotaan, ainakaan vielä. Se on hiukan kuin heräämässä talviuniltaan. Mutta maa kiinnostaa jo ihan sen vuoksi, että meidän kouluaikana siitä puhuttiin maana, minne ei kukaan päässyt matkustamaan, rajat olivat kiinni. Paljon uumoiltiin, että minkäköhänlaista siellä on. Ja sitten yksi kaunis päivä taas kaikki on mahdollista.

Minulla oli etukäteen myös enakkoluuloja johtuen muiden kokemuksista käynneistään maassa. Albania kuitenkin yllätti positiivisesti. Se ei ollutkaan niin takapajula, kuin luulimme. Emmekä yhtään mafioosoakaan nähneet. Lisäksi esim ruoka, sen laatu ja hintataso yllättivät.

IMG-20170815-WA0012.jpg
Rantabulevardilla

Me vietimme juhannuksen eli kolme yötä Durresissa. Durres osoittautui rauhalliseksi albanialaiseksi kaupungiksi ja moninaiseksikin. Se tuli vastaamme juuri  oikeaan aikaan, koska kaipasimme kaupunkiloman kylkeen ripauksen rantalomaa. Kaupungissa on niin ranta-alue ja itse kaupunkialue satamineen. Satamasta voi matkustaa mm. Italiaan.

IMG-20170815-WA0035.jpg

Rantaloma-alueella oli hiekkarantaa silminkantamattomiin noin kymmenisen kilometria. Meidän hotellimme Palace hotel Spa oli nappivalinta (ehkäpä reissun parhain hotelli), eikä hintatasoltaankaan hirveän kallis. Meillä oli deluxe huone merinäköalalla. Olimme huoneeseen todella tyytyväisiä, paitsi parvekenäkymästä, mikä tarjosi näköalan rakennustyömaalle. Hotellissa oli spa -osasto, sauna, hoitoalue ja sisäuima-allas. Ulkona oli ulkoallasalue sekä privaattiranta. Juhannuksen vietto tässä hotellissa oli parasta. Ja viihtymistä lisäsi tieto Suomen kurjista keleistä.

Tällä kaupungin ranta-alueella oli vieri vieressä hotelleja rantatuoleineen ja baareineen. Alue on albanialaisten lomanviettopaikka. Iltasella oli sään hieman viiletessä mukavaa kävellä pitkin rantabulevardia istahtaen välillä johonkin sen ravintoloista. Ja hintataso mm Spritzin allasalueella sai 2,5 euron hintaan, ruokaisan salaatin ja lasin viiniä kuudella eurolla.

Ranta-alueelta oli muutaman kilometrin matka Durresin keskustaan. Ranta-alueelta löytyi kaikki muut palvelut mutta ei pankkiautomaatteja. Kortillakaan ei ollut mahdollista maksaa missään.

IMG-20170815-WA0043.jpg
Ranta-alueen katukuvaa

Me lähdimme yhtenä päivänä kävelemään kaupungille nostamaan rahaa. Samalla reissulla päätimme muutenkin hieman tutustua kaupunkiin. Mitä kaupungista sitten löytyy? Paljon kauppoja, kahviloita, ravintoloita, satama, joka tuo päivittäin risteilijöitä Albaniaan, uutta ja vanhaa rakennusta, vanhaa historiaa mm. amfiteatterin merkeissä.

IMG-20170815-WA0023
Hylätty juna-asema junineen

Suuresti hämmästystä aiheutti juna-asema. Asemalla oli vetureita ja vaunuja. Melko uusiakin. Osassa selkeästi asuttiin tai ainakin niissä sisällä istui väkeä. Siihen ne oli kalliit vaunut jätetty oman onnensa nojaan ”lahoamaan”.

Alla kuvia kaupungista

IMG-20170815-WA0022IMG-20170815-WA0034IMG-20170815-WA0018IMG-20170815-WA0019IMG-20170815-WA0090

Yllä amfiteatteri- Lippu sisään 4 euroa.

IMG-20170815-WA0072
Hieno uusi kirkko. Takana kerrostalo, jota näemmä jatkettiin.
uusi
Rannan laiturialue

Kesämatkamme 2017 matkalaukkureissusta kooste löytyy seuraavasta linkistä.

10 vastausta artikkeliin “#tilaa matkailla -Albanian Durres

 1. Mahtavaa, että lähdit mukaan! Albania on todella mielenkiintoinen ja tuon sulkeutuneisuutensa vuoksi myös jotenkin mystinen maa. Kiinnostaisi ehdottomasti käydä siellä joskus.

  Liked by 1 henkilö

 2. Viitisen vuotta sitten matkailtiin Albanian sisämaassa, joten on hauska nähdä miltä albanialainen rantakaupunki näyttää. Ranta ja hotelli näyttävät olevan kuin toisesta maailmasta, mutta kaupunkikuvista löytyi tuttua rosoisuutta.

  Liked by 1 henkilö

 3. Hotelli näyttää upealta, Durres onkin albanialaisten ja turistien lomaparatiisi, ehkä vähän erilainen kuin muu maa. Tuon amfiteatterin muistan hyvin, sitä oli kaivettu esiin, mutta vaikeutena oli, että niin paljon oli rakennettu sen päälle.

  Liked by 1 henkilö

 4. Oli mielenkiintoista lukea tämä postaus, sillä olen itse käynyt Albaniassa noin kymmenen vuotta sitten, ja juurikin Durresissa. En voi sanoa pitäneeni kaupungista liiemmin. Hotellimme oli kiva, kuten teilläkin näyttää olleen. Mutta ainakin silloin rannan vesi oli sameaa/likaista, eikä paikka muutenkaan mikään houkutteleva. Asiat ovat varmasti kehittyneet huomattavasti eteenpäin.

  Liked by 1 henkilö

 5. Durresissa on hienoin ranta-alue 7km kaupungista. Alkaa Plepasta ja jarkuu 17km Mali i Robit jälkeen vielä. Kuvissa näkynyt ranta ei ollut niitä parhaampia. Vesi on puhdas, vaikka vihertävä, koska sisältää paljon savea. Golem on kaupungin nimi vieressä ja se on Savi Albaniaksi. Paljon lisätietoa luvassa facebook ryhmästä ”Matkusta Albaniaan!”

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos tuosta tiedosta! Olimme siis ”väärässä” paikassa. Tosin ranta oli yksityinen ja siten hotellin rantsulla oli kiva köllötellä mutta olisi voinut tehdä vaikka päiväretken, jonnekin muuallekin. Toisaalta olimme viikon reissanneena kaipaavinamme löhöilypäiviä.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s