Euroopan romanttisimmilla ja kapeimmilla kujilla

Minä rakastan kaikkia maapallomme vanhoja kaupunkeja. Erityisesti kaupungeissa viehättää niiden kapeat varjoisat kujat, vanhat maalaukselliset hiukan rappiokunnossakin olevat rakennukset ja kauniit tunnelmalliset aukiot ravintoloineen. Näissä vanhoissa kaupungin osissa olemme matkallamme törmänneet erilaisiin kapeisiin kujiin. Tässä muutama mieleenpainuvimmista.

Italia comojärvi

Comjärven rannat täyttyivät pienistä vanhoista kylistä ja niiden sanoinkuvamattoman kauniista pikkukaduista. Varennan kujat jäivät erityisesti mieleen.

Venetsia

Venetsian kaupunki vaikka kanaalien kaupunki onkin, piti sisällään myös näitä pieniä kujia. Ohessa kapeimmat, mihin me siellä törmäsimme.

Praha

Tämä katu Prahassa oli mielenkiintoinen sinänsä, koska se sisälsi jopa liikennevalot. Tämä on jollain tavoin myös söpöin näistä.

6452_1162566537578_2445181_n.jpg

Tukholma

Tukholman matkailusivuilla mainitaan Tukhlman kapein katu, joka sijaitsee vanhassa kaupungissa. Pitihän se Tukholman matkalla käydä katsastamassa. Kujan nimi on  Mårten Trotzigs Gränd. Sen leveys on 80 cm.

IMG_20160228_185046.jpg

Hvar

Hvarin saaressa on Euroopan vanhin kylä. Toki siellä löytyi myös ihania pieniä kujia, joissa kulkea historian havinassa.

Rauma

Suomen kapein katu on nimeltään Kitukränn ja se sijaitsee rauman vanhassa kaupungissa. Kuninkaankadun ja Kauppakadun yhdistävä kuja on mitattu vain 213 cm leveäksi. Rauman Kilta päätyi mittauksessaan lukuun 263,4 senttimetriä. Pituutta sillä on noin 60 metriä. Tässä voi todeta, että meillä kuljetaan sittenkin melko leveästi.

IMG-20170919-WA0005IMG-20170919-WA0006

Naantali

Suomen toiseksi kapein katu sijaitsee Naantalin vanhassa kaupungissa. Se on nimeltään Kristiinankatu. Tämä ei kuitenkaan ole 100 % varmaa, koska virallisesti tätä ei ole mitattu. Mutta näin

IMG-20170919-WA0007

Kristiinankaupunki

Kolmanneksi kapein katu Suomessa on Kristiinankaupungissa nimeltään Kissanpiiskankatu. Tämä katu on jopa kakasisuuntainen. Siellä en ole ehtinyt käymään mutta syytä varmaan olisi.

IMG_0043
Rapallo

Muuten ja vielä.

Maailman kapein katu on Spreuerhofstraße. Se sijaitsee Saksassa Reutlingenin kaupungissa. Kadun leveys vaihtelee 31 ja 50 senttimetrin välillä.

Oletko sinä käynyt kyseisellä maailman kapeimmalla kadulla?

12 vastausta artikkeliin “Euroopan romanttisimmilla ja kapeimmilla kujilla

 1. Naantali on myös minun suosikkikaupunkini, niin kauniita ja värikkäitä pikkukujia!

  Liked by 1 henkilö

 2. Hah 😀 Mahtavia nuo yhden ihmisen mentävät kujat – ja tosiaan – mitä nuo liikennevalot tuolla tekee?? Hyvä jos nekään edes mahtuvat kujalle! Tosi kiva postaus 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitti kommentista! Liikennevalot kai pyrkii ohjaamaan käveliöitä eli kukin vuorollaan…tiedä häntä toimiiko.

   Tykkää

 3. Heli/ Näkymiä vihreältä kukkulalta 25 syyskuun, 2017 — 9:36 am

  Hauska postaus! Minä olen myös hulluna kapeisiin kujiin, onneksi niitä löytyy myös Roomasta! Ja kuva pitää aina napata oli katu sitten Tallinnassa, Kristiinankaupungissa tai jossain italialaiskylässä.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kapeat kadut, niissä on vaan jotain! Onneksi kamera on aina mukana! Kristiinankaupungissa en ole käynyt mutta sinne on ihan ehdottomasti mentävä etsimään tuo katu!

   Tykkää

 4. Ihania kujia ja ihania kuvia!
  Slovenian Ljubljanassa (vanhassakaupungissa) on myös muutama varsin erikoinen kuja, kannattaa käydä vilkaisemassa jos siellä päin liikuskelee. 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos vinkistä! Siellä ei olla vielä käyty mutta suunnitteilla on.

   Tykkää

 5. Vitsi miten hauska postaus, hyvä idea! Kapeita, idyllisiä katuja tulee kyllä usein ihasteltua, mutta en noille superkapeille helposti mene, sillä nopeasti alkaa tuntua siltä, että sinne jää jumiin. 😀

  Tykkää

  1. Hiukkasen sama juttu. Ei ole yhdestäkään läpi kävelty.

   Tykkää

 6. Oi, täällä yksi kapeiden ja romanttisten kujien ystävä. Jotain ihanaa niissä aina on, mutta ihan kapeimmille en tykkäisi mennä, vaikka siellä pystyisikin liikkumaan. Inhoan ahtaita paikkoja.

  Liked by 1 henkilö

  1. Minua ei myöskään ihan kapeille kujille saa. Tukholmasa yllätti se, kuinka paljon porukkaa kävi tutkimassa Tukholman kapeinta katua.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close