Minkälainen bloggaaja olen?

Bongasin Elämää ja matkoja bloggaajan  sivuilta juttuaiheen; minkälainen bloggaaja olen? Ajattelin tarttua tähän juuttuun ja kertoa, minkälainen bloggaaja olen vastaamalla 20 kysymykseen. Tämä kirjoitus on kuvitettu kuvilla, joita on otettu matkoilta bloggaajana olon aikana.

IMG_20160624_154314
Villa Balbionellon puutarha, Comojärvi

1. Mikä sai sinut aloittamaan blogin kirjoittamisen?

Minulla oli jo pitkään matkoilla ollessa ollut halu saada kirjoittaa ollessani matkoilla ja matkoista. Kuviakin tykkäsin ottaa ja useita valokuva-albumeita reissuilta tuli tehtyä. Joskus kauan sitten opiskellessani osallistuin nettisivujen laadinta kurssille.  Tein kotisivut silloisesta tekemästämme Tanskan matkasta. Tämä oli siis ensimmäinen matkablogini. Tuota sivustoa en kylläkään koskaan julkaissut ja nyt sivut ovat kadonneet jonnekin bittitaivaaseen. Sitten tuli facebook. Tein sinne ensin oman erillisen sivuston nimeltään: matkalla lähelle tai kauas. Siellä keroin matkoistani ja julkaisin niistä valokuvia.

Yhtenä päivänä huomasin yhden tuttuni aloittavan blogin kirjoittamisen. Innostuin ja kysyin, voisinko matkia ideaa. Mikäs siinä, tuli vastaus ja näin 29.7.2015 tulin luoneeksi blogin, joka kertoo matkoistani lähelle tai kauas.

DSC01050
Shampanjabaari Vilnassa

2. Kuinka kauan olet kirjoittanut blogia?

Edellisessä jo tähän taisin vastatakin. Heinäkuun lopulla 2018 tulee kolme vuotta täyteen.

gdansk
Gdansk. Se matka, mistä bloginteko alkoi: Minilomalla Gdanskissa ja Sopotissa

3. Kuvaile blogiasi: Mikä on pääasiallinen aihe yms.?

Pääasiallisin aihe on matkustaminen. Matkustelu niin lähellä kotiSuomessa kuin ulkomailla. Kirjoitan siitä, mitä tehdä eri kohteissa, nähtävyyksistä, arvosteluja hotelleista (josmajoitus  osuu ja uppoaa), kuinka päästä kohteesta toiseen, yhteenvetoja matkoista kuin esim kustannuksista, käytännön vinkkejä ja kaikkea mitä nyt matkailusta mieleen tulee.

Mielenkiinnon kohteina ovat nähtävyydet, kulttuuri, ruoka, juomat (viini) ja kaikki mahdollinen ihmetys reissuilla.

IMG-20170917-WA0060.jpg
Meteora, Kreikka

4. Kuinka usein päivität blogiasi?

Yleensä kerran viikossa. Välillä tiheämmin ja sitten taas harvemmin.

5. Kumman valitset kuvan vai tekstin?

Molemmat. Sopivat kuvat sopiviin teksteihin. Tekstit höystämään kuvia ja kuvat tekstejä. Vuosi sitten ostin kameran ja hullaannuin kuvaamisesta. Välillä siis voidaan mennä kuvat edellä!

IMG_0022.JPG
New York

6. Mistä saat inspiraation postauksiisi?

Matkoista ja matkoista. Niistä hienoista paikoista ja elämyksistä, joita olen saanut nähdä ja kokea. Toki välillä myös muista blogeista saa inspiraatiota, kuten tähän juttuun sekä tietysti matkoihin tai matkakohteiden valintaan.

7. Bloggaatko mieluiten aamulla, päivällä vai illalla?

Illalla ja viikonloppuisin.

8. Kuinka usein teet jotan blogisi eteen, kuten otat kuvia, luonnostelet uusia postauksia, vastaat kommentteihin tms?

Melkein päivittäin.

hdr
Rotterdamin kauppahalli

9. Luetko muiden blogeja? Minkä tyylisiä?

Luen. Eniten seuraan matkablogeja ja ruokablogeja mutta muitakin tulee seurattua. Tässä matkablogeja: HätälaskuLyhyenä hetkenäMaisemaonnellinenHidasta matkailua,  Matkoja, retkiä ja hetkiä,

Muita blogeja: Pullan paikkaKulinaariKinuskikissaTuulas life,

10. Mitkä asiat toisten blogeissa kiinnittävät huomiosi ja saavat sinut liittymään ehkä jopa lukijaksi?

Kiinnostavat aiheet. Jos esimerkiksi itse olen kaavailemassa matkaa jonnekin ja huomaan juttuja toisten blogeissa. Sitten on se samanhenkisyys; maisemaonnellisuus, hidas matkustaminen jne. Ja ruuan laiton ystävänä tämän tästä etsin uusia reseptejä. Onneksi on blogit!

IMG_20160627_164556.jpg
Manarola, Cinque Terre

11. Kolme parasta asiaa bloggaamisessa?

Saada toteuttaa itseään, oppia kirjoittamaan ja kuvaamaan sekä ilo, jos huomaa jonkun jutun auttavan muita.

12. Entä kolme huonointa?

Vie aikaa, …..??? En nyt keksi muuta. Matkakuume, ikuinen matkakuume!

IMG_0067.JPG
Herkuttelu osana matkustamista

13. Oletko mielelläsi vuorovaikutuksessa lukijoiden kanssa eli vastaatko mielelläsi kaikkiin saamiisi kommentteihin?

Kyllä olen mielelläni vuorovaikutuksessa ja vastaan kaikkiin kommentteihin. On oikeasti kiva, kun joku kommentoi ja siihen saa vastata! Negatiivisia kommentteja en ole onneksi saanut.

IMG-20170813-WA0148.jpg
Kylmäpihlajan majakka

14. Onko blogillasi muita somekanavia kuten Instagram tai Facebook -sivut?

On instagram, facebook, twitter ja pinterest.

15. Onko sinulla luonnoksissa useampia valmiita tai lähes valmiita postauksia vai kirjoitatko mieluumin yhden postauksen kerrallaan ja julkaiset sen heti?

Välillä voi olla useampi luonnos, joita viilailen samaan aikaan ja välillä taas vain yksi juttu. Otsaketasolla välillä voi olla monia aihioita luotuna. Saattaa olla, että jo ennen matkaa hahmottelen nähtävyyksien, retkien yms mukaan tulevia juttuja. Teen blogiin ennen matkaa, jopa matkasuunnitelmat. Nämä matkasuunnitelmat on sitten helppo tehdä jutuiksi jälkeenpäin.  Nytkin tulevan joulun matkan reittisuunnitelma on yhtenä luonnoksena.

DSC06086
Marrakech tarinankerojien tori

16. Bloggaatko avoimesti tai tietääkö tuttavapiirisi blogistasi?

Kyllä suurin osa tuttavistani tietää. Minulla on matkoja varten oma facebook -tili ja näin ollen kaikki eivät tiedä harrastuksestani.

17. Hyödytkö blogistasi taloudellisesti tai saatko esimerkiksi tuotteita testattavaksi blogin kautta?

En hyödy. Ainoastaan palvelun paranemiseksi olen saattanut käyttää blogia. Ehkä kuitenkin joskus olisi kiva hyötyäkin!

18. Mikä on tarina blogisi nimen takana?

Ei mitään erityistä. Nimi vain tuli ja kukaan ei sitä ollut ennen varannut. Nimenvaihtoa olen kyllä harkinnut. Mutta vielä en ole löytänyt sopivaa.

IMG_0050 (3).JPG
Trinidad, Kuuba

19. Haluaisitko kehittää tai muuttaa blogiasi jotenkin? Jos, niin miten?

Kyllä haluaisin. Haluaisin tulla paremmaksi kirjoittajaksi; storytelleriksi. Yhteistyötäkin voisin tehdä mutta toisaalta ei tahdo olla aikaa sopia niitä kuvioita. Aika ajoin pohdin blogin ilmeen muuttamista ja niin olen välillä tehnytkin. Isoin muutos taisi olla blogin muuttaminen blogspotista WordPressiin.

20. Kolme vinkkiäsi aloittelevalle bloggaajalle?

Ole kärsivällinen, jos alussa ei olekaan lukijoita tai et saa vastakaikua. Niitä tulee pikkuhiljaa. Kirjoita, pidä tauko jutussa, palaa kirjoitukseen, korjaa ja sitten vasta julkaise. Verkostoidu.

IMG-20180311-WA0003
Wadi Rum, Jordania
Kategoriat Minkälainen bloggaaja olen?, MuutaAvainsanat

33 vastausta artikkeliin “Minkälainen bloggaaja olen?

  1. Tämähän oli mukava juttu, taidan itsekin joskus ottaa kopin tästä! Minä jaksan aina huokailla, kun näen kuvan Meteorasta. Olisi huikeaa käydä siellä!
    Kiitos linkkauksesta, itse myös palaan tänne sinun blogiin kerta toisensa jälkeen lukemaan uusia matkasuunnitelmiasi tai vinkkejä jo tehdyistä matkoista!

    Tykkää

    1. Ole hyvä vaan! Kiva lukea sinun juttujasi ja tätäkin sinun kirjoittamanasi. Meteora oli huikea. Ei muutakuin seuraavaksi Pargaan sieltä pääsee meteoraan retkelle.

      Tykkää

    2. Ai niin kai sinne vaellusreissuja tehdään?

      Tykkää

  2. Tuo on kyllä ihan parasta, kun kuulee jonkun hyötyneen omasta kirjoituksesta! Ja matkablogin kirjoittajana ei tosiaan tarvitse kaivella aiheita. Niitä tulee ihan itsestään kun vaan reissaa 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Niinpä, mitä enemmän reissaa sen enemmän juttuja!

      Tykkää

  3. Ihanaa pohdintaa. Näin melko tuoreena bloggarina kiva kuulla muidenkin blogien taustaa ja kiitos kohdan 20 vinkeistä 🙂
    Löysin tekstistäsi maailman ihanimman sanan ”maisemaonnellisuus” Tämä yksi sanaa kertoo juuri sen, miksi rakastan matkustamista.

    Liked by 1 henkilö

    1. Sitten kannattaa käydä katsomassa mm Maisemaonnellisen kirjoituksia!

      Tykkää

      1. Kiitos vinkistä, pitääpä käydä tutustusmassa 🙂

        Liked by 1 henkilö

  4. Kiva kirjoitus! Olen seuraillut blogiasi säännöllisen epäsäännöllisesti, mutta en tiennyt paljoakaan sinusta. Siksi oli mukava lukea nämä 20 kohtaa. Tuo olikin hyvä idea, että tekee luonnoksen jo ennen matkaa. Varmasti helpottaa saamaan nopeammin blogiin uudet matkat.

    Tykkää

    1. Juurikin kun dtukäteen kjmminkin tulee laitettua asioita, mitä esim haluaa nähdä, on giddot valmiina jo odottamassa. Tämä ei kuitdnkaan tarkoita, etteikö paikan päällä voi poiketa, jos jotain mielenkiintoisempaa ilmenee.

      Tykkää

  5. Hei, olipa kiva kirjoitus! Avaa mukavasti blogin pitämisen syitä ja taustoja. Ja iso kiitos linkkauksesta! Olen myös huomannut meillä samoja kiinnostuksen aiheita: hidas ja elämyksellinen matkanteko, ruoka ja viini. Paikoista esim. Italia, Hollanti (välillä tulee tajuton mieliteko mennä Rotterdamin kauppahalliin ihan vaan nuuskimaan ja syömään) ja Balkanin kiertomatkaa olen suunnitellut jo kauan ja syksyllä se toteutuu ainakin pienimuotoisena. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Rottefdamin kauppahalliin olisikin kiva päästä. Syksyn reissuasi odotellessa.

      Liked by 1 henkilö

  6. Mukavaa, kun löysit juttuidean ja kiitos linkkauksesta! Oli kiva lukea blogisi taustoista ja huomata, että mehän ollaan tosiaan melkein samaan aikaan aloitettu tämä mukaansa tempaava harrastus. Bloggaaminen on kyllä siitä kivaa puuhaa, että koskaan ei ole valmis ja aina voi oppia uutta – vain luovuus on rajana!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ai yhtä vanhoja siis! Kyllä tässä oppii ja kehittyy. Musta tuntuu, että meillä vielä aina vaan hurjemmiksi menee matkasuunnitelmat. Kohta ollaan sillä maailmanympärimatkalla.

      Tykkää

  7. Elämänmakuinen postaus ja mukavaa oppia tuntemaan sinua paremmin. Tästä olisi kivaa itsekin kirjoittaa jossain vaiheessa. Maisemaonnellisuus on upea sana – ja kokemus!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Maisemaonnelisuus on ihan paras sana moneen aikaan! Ja hitaan matkustamisen taito!

      Liked by 1 henkilö

  8. Kiva lukea myös tällaista postausta välillä, näin tulee bloggaaja tutummaksi kun kuulee hänen ”puhuvan” hieman matkailun vierestä.
    Samaa toivoittaisin aloittavalle bloggajalle kuin sinäkin, vaikka into on kova pitää olla kärsivällinen. Ehkä myös kannattaa miettiä mitä bloggaajana oikeasti haluaa, kirjoittamisen pitää olla kivaa tai siihen turtuu kun ei heti välttämättä saa vastakaikua.

    Tykkää

    1. Kiitos pohdinnoista ja ohjeesta aloittelevalle bloggaajalle!

      Tykkää

  9. Pysähdyin tuohon kohtaan muiden juttujen lukeminen: itse ainakin tapaan lukea juttuja paikoista, joissa olen itsekin käynyt, muistoja, muistoja siis … tai sitten paikoista, jonne suunnittelen lähitulevaisuudessa lähteväni. Ihan varsinaisia ohjeita tai vinkkejä bongaan aika harvoin matkablogeista, esimerkiksi hotellien suhteen luotan sittenkin Booking.comin arvosteluihin enemmän, ja tykkään siitä, että on rinnakkain monta saman alueen/hintatason/luokittelun hotellia vertailtavana.
    Ravintolavinkeissä, vaikka joskus niitä itsekin annan, taas on se vika, että tapaamme syödä kun aikatauluun ja nälkään sopii ja silloin sillä suunnalla missä satumme olemaan 🙂 – joten harvoin osuu sopiva kohdalle sopivaan aikaan ja ihan kaupungin toiselle puolelle ravintolan takia emme yleensä ei-kulinaristeina viitsi lähteä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos kommentistasi! Se, mitä mainitset hotelleista ja ruokapaikoista on ihan totta. Sanotaanko, että hotelliarvostelut ja ruokapaikkaarvostelut on parempi lukea juurikin vaikka juuri vaikka tripadvisorista. Samoin ruokapaikoista. Mutta ehkäpä niitä vinkkejä tulee luettua esimerkiksi paikoista ja neuvoista, kuinka parhaite niihin pääsee. Tosin täytyy sanoa, että joskus hotellivalintaan on vaikuttanut se, että joku on jo testannut 🙂

      Tykkää

  10. Hyvät neuvot muille bloggajille, voin yhtyä niihin 🙂 Olen myös blogannut nyt noin 2,5 vuotta ja tässä ajassa olen huomannut jo oppineeni paljon blogien maailmasta! Samalla on tullut itsekin seurattua muita blogeja aktiivisemmin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Sama juttu matkablogeja seuraan enemmän kuin ennen ja joidenkin blogistien juttuja oikein odotan tulevaksi! No sitten rakkaudesta kokkaamiseen on ruokablogit myös kovassa käytössä.

      Tykkää

  11. Mielenkiintoinen yhteenveto bloggaajaminästäsi. Voisin kyllä yhtyä moneen kohtaan, minäkin miellän itseni ensisijaisesti Eurooppa-matkaajaksi, tosin nyt kun olen kahlannut kaikki Euroopan maat läpi olen päättänyt tutustua kaikkiin pääkaupunkeihin. Tosin yhtäkkiä huomaankin olevani muissa maanosissa. Tuo Meteora kiinnostaa, siellä en ole käynyt, enkä tosin Kreikan saarillakaan 15 vuoteen.

    Vinkit kelpaavat aina, tosin harvemmin tulee testattua ravintola- tai hotellivinkkejä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Euroopan maat minullakin on tavoitteena käydä mutta kyllä tässä muuallakin aina tulee käytyä. Juuri nyt suunnittelemme joulun matkaa Vietnamiin ja Kambodzeaan. Helmikuussa olimme Jordaniassa. Euroopan maita näillä näkymin lisää tänä vuonna tulee vain yksi.

      Tykkää

  12. Kiva postaus, aina kiinnostavaa kuulla tarinaa blogin taustalla 🙂 Sai miettimään omalta kohdaltakin monia pointteja. Pitääkin ehkä tehdä jossain vaiheessa samanlainen postaus omalta kohdalta:)

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Ihan kiva tosiaan on lukea tausta-asioitakin välillä. Juttuasi odotellessa.

      Tykkää

  13. Kiva yhteenveto blogin taustoista ja historiasta. Sinullakin jo monta vuotta takana. Minulle tulee kesällä kaksi vuotta täyteen mutta tuntuu kuin tätä olisi tehnyt pidempään. Ehkäpä tartun samaan aiheeseen itsekin 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Ilman muuta kannattaa tarttua. Kiva on näitä ”erilaisia” matkajuttuja lukea.

      Tykkää

  14. Tämä oli hauska postaus ja avasi kivasti tosiaan sinun blogia, eksyn usein lukemaan sinun tekstejä näissä, sillä minulla on samoja mielenkiinnon kohteita 🙂 Jos vaikka tekisin samasta aiheesta postauksenkin 😉

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! On kiva tietää hiukan taustoja toisista 🙂

      Tykkää

    2. Muuten vielä….niin itsekin käyn sinun juttujasi lukemassa.

      Tykkää

  15. Olipa kiva lukea tämäkin ja iso kiitos linkkauksesta! Itsellänikin bloggaamisen yksi ilo on pyrkimys kehittyä ja samalla tulee jäsenneltyä omaan päähän se millaisista asioista ja matkoista pitää. Viime aikoina tuntuu matkat valikoituneen maisemien mukaan. Blogissasi on aina kiva käydä kun kiinnostukset ovat usein samankaltaisia kuin itselläni😊

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close