On the road -fillarilla Ahvenanmaalla kohokohtia matkasta instagramkuvin

Elämässä on oltava haaveita, unelmia, suunnitelmia ja sitten vielä joskus niiden toteutuksia. Ja joskus ne toteutuvatkin juuri täyskymppi suorituksina. Ahvenanmaan pyöräretkemme oli yksi sellainen.

Aloin jo kevättalvella haaveilemaan, että tehtäisiin Ahvenanmaan reissu fillareilla. Tai tokihan siitä on aiemminkin ollut puhetta mutta kai se niin on, että kaikella on aikansa. Kyseinen reissu on sellainen, jonka lähestulkoon jokainen varsinais-Suomalainen tai Suomalainen jossain vaiheessa tekee. Ajatukseni ilmoille tuodessa mieheni kiukutteli, että miksi ei jo aiemmin ole tehty reissua. Hän kun on ehdottanut reissua useasti lasten ollessa pieniä. Juurikin  niin. Sen verran mukavuuden haluinen olen aina ollut, että ei kolmen pienen lapsen kanssa ole ollut mielekästä lähteä monen päivän fillariretkelle. Mutta nyt kun hekin ovat isoa, voi ilomielin ottaa edes yksi ”lapsista” vävykokelaan kanssa mukaan :).

Olimme ensin kaavailleet lähtevämme reissuun kotiovelta mutta johtuen aikatauluista matkastamme tuli karkeasti kuvattuna seuraavanlainen:

Laivalla Maarianhaminaan Turusta. Maarianhaminasta eteenpäin polkupyörillä yöpyen kolme yötä Ahvenanmaalla eri kohteissa. Kotiin takaisin laivalla. Tarkempa juttua matkastamme, reitistämme ja fiiliksiä sähköpyöräilystä tulossa myöhemmin.

Matkamme kohokohtia instakuvina:

Mars matkaan

Aamulla satamassa laivaan pääsyä odotellaan ja pientä jännitystä ilmassa, sillä onhan reissu vasta alussa!

IMG-20180728-WA0010.jpg

Stallhagenin panimoravintolassa

Kuinka ollakaan Godbyn majapaikkamme läheisyydessä sattui olemaan Stallhagenin panimo. Tottahan siellä oli käytävä edes yhdellä. Olutmaistiaisia ei ollut pettymykseksemme tarjolla mutta muutamaa laatua maistelimme mm sitruunaolutta. Nälkäin sattui olemaan. Ravintolasta sai myös maukasta ruokaa. Panimokierroksella emme käyneet.

IMG-20180728-WA0000.jpg

Kasteholman linnan lumoissa

Linnafanin on aina päästävä linnaan, jos sellainen lähellä sattuu olemaan. Fillarilla mitattuna tämä linna ei niin lähellä majapaikkaamme ja reittiämme ollut vaan teki 16 km lisäkoukkauksen matkaamme. Mutta Kasteholman linnassa tuli käytyä. Linnasta tulossa juttua vielä lisää myöhemmin.

IMG-20180728-WA0011.jpg

Getavuori ja luontopolku

Tiukkaa teki 36 km jälkeen polkea kilometrin verran mäkeä ylös ”vuorelle” (noin 100 metriä meren pinnasta) mutta tuo uurastus palkittiin näköalalla.

Getavuorelta lähtee 5 kilomterin luontopolku, jonka varrella on luonnon muovaamia upeita paikkoja kuten pirunpeltoja, luolia ja rotkoja. Me ehdimme nähdä siitä vain osan mutta upea kerrassaan upea oli tuo luontopolun alkukin. Jos siellä päin joskus käyt, älä unohda luontopolkua. Meille luontopolku tarjosi upeat puitteet auringonlaskun ihailuun ja vihdoin sain toteutettua haasteen skumppaa kuksasta. Shampanjaa nautimme luonnonmuovaamalla amfiteatterilla. Getabergenistä juttua lisää tulossa myöhemmin.

IMG-20180728-WA0004

Sälskärin majakalla

Käynti Sälskarin majakalla oli yksi reissumme kohokohdista. Majakkabongarina en voi jättää majakkavisiittiä väliin, jos sellainen mahdollisuus eteen tulee. Ei pelkästään majakka, jolla on oma mielenkiintoinen historia, vaan koko saari oli ainutlaatuinen. Majakasta kuulet lisää vielä myöhemmin.

IMG-20180728-WA0007 (002)

IMG-20180728-WA0014.jpg
….Valmsitettiin suolaa tai varastoitiin kyseisissä majoissa. Painovirhepaholainen!
Skäpernåta ja  Myrskyluodon Maija -elokuvan kuvauspaikoilla

Yövyimme Skäpernåtassa aivan lauttasataman läheisyydessä yöpymismökissä. Mökistämme oli näkymä merelle. Olisin voinut jäädä tuohon näkymään pidemmäksikin aikaa.

Ja kuinka ollakaan mökkimme lähellä oli kotiseutumuseo, missä on mm aikanaan kuvattu Myrskyluodon Maijaa. Pakkohan siellä oli käydä visiitillä.

IMG-20180728-WA0006.jpg

DSC01424
Skärpnåton kotiseutumuseo vie vierailijan 1700-luvulle
Pannukakulla

Jos Ahvenanmaalle menee, ei voi olla maistamatta ahvenanmaan pannukakkua.

IMG-20180728-WA0009

Paras auringonlasku

Ilman auringonlaskua elämä ei ole mitään! Getabergen tarjosi siihen hienot puitteet.

IMG-20180728-WA0013 (002).jpg

Takaisin laivassa kotimatkalla

Kotimatkalla huilailimme välillä hytissä. Kuinka ollakaan juuri sopivalla hetkellä satuin katsomaan ikkunasta ja sitten tulikin kiire kaivaa kameraa laukusta! Ja sain kuin sainkin ikuistettua tuon varmaan eniten kuvatun luodon mökkeineen.

IMG-20180728-WA0008.jpg

Ihan vaan matkan varrelta poimittua

Välillä tulee reissussa vastaan asioita, jotka pistää hymyilyttämään. Etsimme uimapaikkaa, jota mökin omistaja suositteli. Kuinka ollakaan, löysimme vain lehmien uimapaikan.

Godbyssä aamiaiselle mentäessä huomasimme lampaiden huilailevan tupakkakopissa. Tupakkatauollako olivat ja nikotiinimyrkytyksestä johtuen lähestulkoon taju kankaalla kun siellä liikkumatta makoilivat? HIH!

IMG-20180728-WA0005
Tämä lehmäkuva oli instassa mutta joku tumpulasormi meni ja poisti kuvan vahingossa!

IMG-20180728-WA0001

Siinä siis joitakin muistoja Ahvenanmaan polkupyöräreissultamme instagram kuvin höystettynä.

image-9

mä postaus on osa Instagram Travel Thursday -tempausta, jonka vetäjinä Suomessa toimivat matkablogit Vagabonda ja Travellover.

Liity sinäkin mukaan tempaukseen ja jaa reissuinspiraatiota käyttämällä Instagramissa tunnistetta #IGTravelThursday tai #IGTT! Lue tempauksesta lisää täältä.

Minut löydät Instagramista nimellä @matkallalahelletaikauas

18 vastausta artikkeliin “On the road -fillarilla Ahvenanmaalla kohokohtia matkasta instagramkuvin

 1. Varasitteko majoitukset ajoissa? Mä katselin Ahvenanmaan tarjontaa äkkilähtönä heinäkuussa, ja tarjontaa oli tuskaisen vähän. Reissusta olis tullut niin kallis, että päädyttiin lopulta roadtrippaamaan Itä-Viroon. Mutta vielä joku päivä on Ahvenanmaan vuoro.

  Tykkää

  1. Varasimme majoitukset pari viikkoa ennen mutta olimme vain ensimmäisen yön hotellissa. Kahtena yönä hyödynsimme yöpymismökkejä Getalla ja Skärpnåtossa. Hinta kaikissa todella edullinen. Lisää hinnoista vielä. Ainoa miinus tällä kelillä oli se, että yöpymismökeissä oli sikakuuma.

   Liked by 1 henkilö

 2. Mullakin Ahvenanmaa on käymätön paikka, ja kyllähän se polkupyörällä kulkiessa olisi parhaimmillaan. Meillä vain on juuri nyt meneillään tuo kolmen lapsen dilemma, joten ehkä emme ainakaan fillareilla lähde vielä vähään aikaan. Mutta ehkä sitten muuten.

  Tykkää

 3. Miksihän en ole ikinä tajunnut, että Kastelholman linna on Ahvenanmaalla… Linna on nimensä puolesta tuttu, mutta en ole ikinä pohtinut, missä paikka sijaitsee. Ahvenanmaa on jo pidemmän aikaa kiinnostanut, mutta nyt se alkaa houkuttaa entisestään, kun haluan päästä näkemään tuon linnan! Pyörällä on kyllä näppärä kierrellä kohteita. Mä harvoin vuokraan pyörää reissuillani, mutta Pääsiäissaarella se oli helppo tapa liikkua paikasta toiseen ja muistutti mua siitä, että pyöräillä voisi enemmänkin.

  Liked by 1 henkilö

 4. Haha, lampaita tupakkakopissa! 😀 Kuten Nooralle, on minullekkin Kastelholman linna nimenä tuttu, mutta en tiennyt sen olevan Ahvenanmaalla. Tykkään pyöräillä, joten tällainen pidempi pyörämatka kiinnostaisi kovasti – kuten myös käynti Ahvenanmaalla, joten olisi aivan mahtavaa yhdistää nämä kaksi!

  Tykkää

 5. Nyt on kyllä kunnioitettavaa, kun siis ihan tuommoisella perusfillarilla lähdit moiselle retkelle. Ajattelin, että sinulla on vähintään sellainen sataaviittäkymppiä kiitävä pro fillari. Minä en haaveile fillariretkestä, mutta Vespalla vaikka saariston rengastiestä tai vielä enemmän Vespalla Toscanasta. Onneksi matkahaaveilla on usein tapana toteutua – jos ei heti niin joskus.

  Liked by 1 henkilö

 6. Ahvenanmaalla ei ole niinkään tullut pyöräiltyä kun olemme olleet liikkeellä purjeveneellä tai autolla. Gotlannissa kyllä ja siellä ihmettelin että miten pyöräily-ystävällisellä saarella pyörätiet olivat niin vähissä, eli usein sai pyöräillä kapean tien laitaa ohittavia autoja vähän peläten. Ahvenanmaalla pääsee muuten Vårdöstä enemmänkin Myrskyluodon Maijan kuvauspaikoille, oikealle Myrskyluodolle eli Väderskärille.
  https://meriharakka.net/2016/06/02/vaderskar/

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s