Päivä Etelä – Islannin lumoissa

Kirjoitin jo huikeasta Jökusarlonin jäätikkölaguunista ja Diamond beachistä, jotka sijaitsevat Etelä – Islannissa. Nyt on aika kirjoittaa siitä muusta, mitä me päiväreissullä näimme. Aikamoinen oli tuo päivämme. Ajoimmehan 400×2 km. Kieltämättä melkoinen matka. Ehkä hitaammin nautiskeltuna ja omatoimisesti ajettuna olisi saanut enemmän irti.

Näkymiä matkan varrella

Koko matka meni ihmetellessä maisemien vaihtumisia. Koko Islannin päätien varsi on täynnä hienoja näkymiä. Niitä ei malta olla katselematta. Välillä kuski pysähtyy, jotta voimme ottaa kuvia.

etel__islanti12etel__islanti8etel__islanti4etel__islanti31

Yksi tälläinen kuvanottopaikka ja wc -tauko on Hofskirkjan vieressä.

Vihreiden hautakumpujen ympäröimä vihreä heinäkattoinen kirkko on sen verran kaunis ja niin rauhaisan näköinen, että hiljaa pohdin mielessäni – tänne voisi minutkin haudata vihreän kummun alle rauhaisaan lepoon, kun se aika joskus koittaa.

hofskirkja

 

hofskirkja1

Jäätikön reunalla

Ennen Jökusarlonin jäätikkölaguunia pysähdymme ihmettelemään jäätikön reunamille kahta eri jäätikköä. Kyseessä on Skaftafellin kansallispuistoalue, missä sijaitsee Vatnajökullin reunajäätiköt Skeisarajökull, Mörsarjökull ja Skaftafellsjökull.

etel__islanti16

etel__islanti18
Kahden jäätikön reunamilla
img_20190426_135113.jpg

Lentokoneesta Vatnajökullin jäätikkö näkyy parhaiten

Vesiputoukset

Tien varrella on melkoinen määrä vesiputouksia. Me pysähdymme kahdelle niistä.

Skógafoss

Kyseessä on 60 m korkea vesiputous.

etel__islanti26.jpg

img_20190423_104725
Skogafoss
Seljalandsfoss

Tämän putouksen vesi virtaa Eyjafjallajökullin jäätiköltä. Putous on ehkä yksi kuvatuimmista. Sen taakse pääsee polkua pitkin ihastelemaan veden pauhunaa.

img_20190423_194238

img_20190423_194448seljalandsfoss1

Vík í Mýrdal

Vik on Islannin eteläisin ja samalla myös sateisin kaupunki. Se sijaitsee meren rannalla. Pitkä musta laavakiviranta on vaikuttavan näköinen. Kaupungin edustalla merestä kohoaa kolme kivipaattaa. Tarinan mukaan kivet ovat trolleja.

Meillä on tauko Vikin luontokeskuksessa. Vaikka on aivan uskomaton tuuli ja vettä sataa taukoamatta, kävelen rannalle ihastelemaan Näkymiä. Toisella puolen saa ihastella kaunista laavakiviranta ja toisella puolen vuoren rinnettä kirkkoineen ja asutuksineen.

vik4vik5vik6

Poislähtiessä ajamme vielä ylös kirkon viereen. Sieltä aukeaa upeat näkymät merelle ja kylään.

vik8

Jökusärlön ja Diamond beach

Nämä olivat päiväretkemme pääkohteet. Uskomattoman kaunis laguuni ja ranta-alue. Linkki erilliseen juttuun löytyy täältä.

img_20190425_212043.jpg

14 vastausta artikkeliin “Päivä Etelä – Islannin lumoissa

  1. Tämä reissu on kyllä ollut täynnä huikeita maisemia ja elämyksiä. Islanti on kyllä aika eksoottinen maa Pohjoismaiden joukossa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Todella eksoottinen. Ja lisää vielä luvassa!

      Tykkää

  2. Nämä ovat tuttuja paikkoja. Aina yhtä rauhallisen ja tunnelmallisen näköistä! Tuo museo oli mielenkiintoinen ja rannalla sai kyllä upeita kuvia. Me kävimme tällä retkellä myös siellä jäätiköllä jonka alta sitten kuukauden päästä siitä poksahti tulivuori. Olipahan sekin jänskä paikka.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä rauhaa löytyy tuolta saarelta. Tuntuu, että ovat yhtä luonnon kanssa. Hui tuo tulivuorijuttu kuulostaa melkoiselta. Ymmärsin, että Jökusarlonissa olisi irronnut iso jää lohkare, joka olisi aiheuttanut ison aallon. Ihmiset juoksi alta pois.

      Tykkää

  3. Islannin luonto on niin upea! Maa vielä käymättä itselläni. Oliko paljon turisteja tuohon aikaan, kuvissa ei näy? Jostain blogista luin, että Islannin turismi olisi jo mennyt överiksi.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ei ole se sesonki aika sanoi joku opas. Mutta silti Golden circle kierroksella oli väkeä. Jökusarlonin la ja mutta Snaefellsnes iässä emme nähneet muita ryhmiä.

      Tykkää

      1. Mun näppäimistö temppuilee… Siis Jökusarlonissa ja Snaefellsnesissä.

        Tykkää

  4. Islanti on kyllä kuuma kohde nykyään, tosi moni sinne suuntaa. Itse täällä vielä kuumeisesti odottelen vuoroani! Meinattiin ottaa parin päivän stop-over Islannissa matkalla jenkkeihin, olis ehkä pitänyt sittenkin!

    Liked by 1 henkilö

    1. Islanti on suosittu. Nyt reissukuviani nähtyään tyttärenikin on lähdössä sinne.

      Tykkää

    2. Ehkä Islantiin kannattaa varata reissu erikseen.

      Tykkää

  5. Nuo heinäkattoiset talot, olivat ne sitten Islannissa tai Färsaarilla tai Lofooteilla, ovat kyllä jotenkin niin symppiksiä! Ilmaston pitänee olla melko kostea, että ne menestyvät.

    Liked by 1 henkilö

    1. Totta heinäkattoiset talot ovat ihania❤️

      Tykkää

  6. Olipa nostalgista lukea juttuanne. Olimme tuolla jokunen vuosi sitten. Silloin kamera halusi ikuistaa yllättäen samoja paikkoja 😂 https://appamatkustaa.fi/2019/01/18/islanti-trilogian-2-osa-etelarannikko-lumoaa-kauneudellaan-2/

    Liked by 1 henkilö

    1. Eikä🤩näin me kuljemme samoilla reiteillä🤣

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close