Postikortti Persianlahden risteilyltä

Tervehdys kaikille täältä Persianlahden risteilyltä!

Tapanani on reissuista heittää postikortti. Tässä se nyt vihdoin tulee, kun takana on muutama päivä risteilyä.

Dubai lentokoneesta kuvattuna

Vihdoin siis olemme matkassa ja jo vuosi sitten peruuttamamme matka pääsee nyt toteen.

Tosin matkaan lähtö ei ihan itsestäänselvyys näinä aikoina ollut. Muutaman päivän ajan jopa pohdimme taas kerran peruuttaa koko matka.

Syksyllä kun matkan varasimme, näytti korona olevan kohta taakse jäänyttä elämää ja tilanne Arabiemiraateissa ja Suomessa melkoisen hyvä mutta kuinkas kävikään? Omikron tuli ja valtasi maailman. Tutkimme matkustustiedotteita ja viranomaismääräyksiä lähes päivittäin. Yksi pcr testi Suomessa näytti riittävän risteilyn järjestäjälle eli 72 tuntia voimassa oleva testitulos plus rokotustodistus. Tarkkaan laskimme tunteja, koska olimmehan yhden yön ennen risteilyä Dubaissa. Sitten tuli tiedote, että Damman Saudi – Arabiassa jää pois kohteista. Sen jälkeen tieto, että tikku nokkaan pitää laittaa uudelleen Dubain päässä ennen risteilyä. Samalla kun pohdimme lähteä vaiko ei, aloimme tutkia tarkkaan, minkälaisia vakuutuksia meillä matkan varalta on. Ei siis ihan kivalta tuntunut enää matkaan lähtö. Mutta reissuun silti rohkenimme lähteä. Koronasta ja tästä reissusta kirjoittelen vielä lisää.

Matkaan lähdettiin Flydubain yölennolla. Aamulla olimme Dubaissa. Sää oli pilvinen mutta silti lämmin. Päivän aikana ehdimme kiertelemään Dubain vanhan kaupungin alueella ja uutta vuotta otimme vastaan hotellin rooftopilla.

Risteilyllä olemme olleet jo muutaman päivän. Tämä on meidän ensimmäinen kerta ja sen kyllä huomaa….monenlaista ihmeteltävää on ollut. Risteilyn lopussa olemme kai sitten konkareita.

Alus msc Virtuosa, jolla matkaa teemme, on melkoisen uusi. Risteilyt sillä on alkanut huhtikuussa 2021. Persianlahdelle se rantautui syksyllä.

Koronasta huolimatta olemme saaneet viettää rentouttavia hetkiä. Laivalla on monenlaista aktiviteettia, joten aika on kulunut joutuisasti. Olemme mm saunoneet lähes päivittäin.

Reissumme lyhyesti:

1 yö Dubaissa

Risteily 8 päivää, joista

2 päivää Dubaissa

2 päivää Abu Dhabissa

1 päivä merellä

1 päivä Dohassa

2 päivää Dubaissa, josta toinen on laivasta poislähtöpäivä.

Lisää reissustamme kirjoitan jahka kotiudumme. Matkan etenemistä parhaiten voit seurata instasta.

Hyvää uuden vuoden alkua 2022!

Hyttimme parvekkeella
Aurea lluokan sun deck
Herkutteluhetkiä
Dubain vanhakaupunki
Abu Dhabin upea moskeija

14 vastausta artikkeliin “Postikortti Persianlahden risteilyltä

 1. Tuo uusi laiva näyttää kyllä upealta. Varmaankin siellä kelpaa lähtöhankaluuksien jälkeen rentoutua? 🙂

  Olipa mukava lukea tällaista risteilyjuttua, varsinkin kun ainoa oma risteilykokemus (siis muu kuin Ruotsi/Tallinna) on juuri MSC:n Persianlahden risteily.

  Liked by 1 henkilö

 2. Mukavan eksoottisen kohteen olette valinneet ensimmäiselle risteilyllenne. Mainiota, että pääsitte lopulta matkaan! Nauttikaa olostanne, isoilla laivoilla kyllä tekemistä riittää. Itse olen ajatellut, että pitäisi joskus mennä sellaiselle reitille, jossa kaikki kohteet ovat tuttuja ennestään, niin jäisi aikaa nauttia kunnolla laivan palveluista, testata joogat, kuntosalit, kaikki teatterinäytökset ym.

  Tykkää

 3. Risteilyt taitavat taas näinä viikkoina olla pahasti vastatuulessa tuon omicronin osalta, eli hyvä tuuri teillä jos kaikki menee edes tällä versiolla suunnitellusti – ja miksei nyt enää menisi, kun olette jo noin pitkälle selvinneet!
  Yhdysvalloista on kuulunut uutisia monien risteilyjen peruuttamisista ja myös risteilyistä, jotka ovat hetimmiten lähdön jälkeen palanneet takaisin kun laivalla on ilmennyt liikaa koronatartuntoja.
  Noista testeistä kotimaassa tehtävä ennen matkaa testi olisi minullekin ok, mutta pakolliset testit kohteessa vähän mietityttävät, sillä niissä on aina riskinä, että vaikka olisikin oireeton, niin testi näyttäisi kuitenkin positiivista ja sen myötä päätyisi karanteeniin turhankin pitkäksi aikaa jonnekin maailmalla.

  Tykkää

  1. En itsekään suosittele varaaman reissuja esim tammikuulle juuri nyt. Meidänkin reissussa tuli muutoksia reittiin. Ei ole ihan kiva juttu, kun reitiltä jäi kaksi paikkaa pois. Syksyllä varatessamme tilanne oli parempi. Silloin uskalsimme varat, emmekä osanneet ku itellä, mikä tilanne on muutaman kuukauden päästä.

   Tykkää

 4. Mahtavaa että pääsitte kaiken epävarmuuden jälkeen kuitenkin matkaan ja nauttimaan risteilyelämästä, laiva näyttää todella hienolta! Kuten Pirkko tuossa yllä totesi, risteilymatkustus on melkoisessa vastatuulessa tällä hetkellä (tai no, mikäpä matkustus ei olisi) ja sekä viime hetken peruutuksia että satamaan palaamista on liikkeellä. Ei voi kun toivoa että tämä omikron-aalto nyt johtaisi koko pandemian laantumiseen ja matkustaminen palautuisi, jos nyt ei kovin nopeasti ennalleen, niin ainakin helpommaksi.

  Tykkää

  1. Täytyy sanoa, että ihmeen kaupalla selvisimme. Toki laivalla taisi olla tapauksia mutta ei meidän lähellä. Noita muiden laivayhtiöiden tapahtumia mekin seurasimme. Ehkä msc:llä oli käytännöt hyvin mietittynä. Esim ennen laivaan menoa kävimme testeissä. Olimme itse melko vähän tekemisissä muiden kanssa. Retkillä olimme vain msc:n tarjoamilla. Tarjosivat retkiä vain rokotetuilla ja testatuilla jne.

   Tykkää

 5. Kivalta kuulosti teidän risteily ja hyvä, että pääsitte matkaan. Olen samaa mieltä tuosta matkalle lähdön mielekkyydestä nyt, kun pitää päivittäin tutkia kohdemaan maahantulorajoituksia, testejä ym. Meillä oli sama Kap Verden kanssa, mutta onneksi sinne riitti vain yhdet Suomessa otetut testit rokotustodistuksen lisäksi.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s