Visby – matkayhteenveto ja muutama ruokapaikkavinkki

Kesän lomareissu tehtiin Gotlantiin. Viiden päivän reissulla ehdimme tehdä jo vaikka mitä. Näin reissun toteutimme.

Majoitus

Kesäsesonkina pitää varautua siihen, että majoitus voi maksaa hurjasti enemmän kuin ei sesonkina. Sijainnilla on toki myös vaikutusta hintaan. Mitä kauempaa majoitusta Visbyn keskustasta etsii sen edullisempaan hintaan on mahdollista sen saada. sesonkiaikaan olisi voinut muualta Gotlannista saada majoitusta edulliseenkin hintaan. No koska meillä ei ollut autoa matkassa, päädyimme valitsemaan hotellin Visbystä.

Näin päädyimme yöpymään Scandic hotellissa. Hotelli sijaitsi satamassa ja keskustaan oli matkaa vajaa kilometri. Hotellin valinnassa vaikutti Scandicin kanta-asiakkuus, sijainti ja tarjolla olevat mukavuudet.

Yllätykseksemme lentokenttäbussilla pääsi hotellille. Lentokenttäbussin aikataulut löytää netistä. Sieltä tulee ostaa myös bussin lippu.

Hotelli oli mielenkiintoinen ja hieman erilainen. Majoitukset olivat erillisissä rakennuksissa. niitä taisi olla kahdeksan eri rakennusta. Respa sijaitsi eri rakennuksessa, missä oli myös huoneita. Hotellissa oli myös ruokaravintola, sauna ja erikseen vielä ulkouima-allasalue. Aamiaiselle tehtiin varaus sähköisesti. Valittavana oli kaksi aamiaispaikkaa.

Hotelliyön hinta 215 €

Eli yhteensä 5*215= 1 075 € kahdelta

Lämpimän iltapäivän viettoa altailla
Hotellin rakennuksia
Huoneessa oli kivasti kuvia saaresta

Matkat

Saarelle pääsee Suomesta joko risteilemällä (kesäisin), lentäen tai sitten Ruotsin kautta autolla. Olimme etukäteen pohtineet lähteä reissuun omalla autolla. Yllättäen matka omalla autolla olisikin tullut hintavaksi. Auto Turusta Tukholmaan olisi maksanut kevään tarjouksilla alkaen 79 €. Alkaen hinta ei tietystikään sisältänyt ruokailuja yms lisäjuttuja laivalla. Eli olisi tullut varmasti kalliimmaksi. Sitten lauttamatka Gotlantiin olisi maksanut hiukan yli 200 €. Eli ihan pelkästään matka Gotlantiin autolla ei mielestämme olisi ollut järkevää.

No entä sitten risteily. Hinta Helsingistä kahdelta hengeltä taisi olla alkaen noin 400 e. Visbyssä ollaan vain yksi päivä. Me koimme, että tuo on liian vähän, koska halusimme tutustua Gotlantiin paremmin.

Kolmas vaihtoehto oli lentäminen. Me päädyimme siis lentämään. Finnairilla pääsee suorilla lennoilla Helsingistä Gotlantiin kesäisin.

Hinta 100 € per nuppi

Eli kahdelta 200 €

Lentoihin käytin lentopisteitä. Normaalihinta olisi ollut 140 €

Perinteinen kuva koneesta

Autovuokraus

Vuokrasimme auton päiväksi. Tyydyimme halvimpaan autoon, mitä oli tarjolla. Autonvuokraus tapahtui automaatissa. Nouto lentokentältä. Melkoinen säätö oli auton noutamisessa. Mutta suoriuduimme loppujen lopuksi kiitettävästi yhden puhelinsoiton taktiikalla. Onneksi auto oli uutuuden karhea.

Hinta 150 e per päivä

Polkupyörän vuokraaminen

Visbyssä on muutama polkuoyörävuokraamo. Me vuokrasimme sähköpyörät Cykelthyringistä.

Hinta kahdelta päivältä plus kypärät kahdelle noin 116 €.

Kustannukset yhteensä 1 541 € eli hinta per henkilö 771 €.

Pyörävuokraamossa

Bonuksena Visbyn herkkupaikat

Oikeastaan melkein kaikki ruokapaikat sijaitsevat Visbyssä vanhassa kaupungissa.

Sataman lähellä on ihan paras jäätelöpaikka Glassmakasniet. Tarjolla yli 300 erilaista jäätelöä. Paikan ohitse ei kannata kävellä. Sen vierestä löytyy edullisia ruokapaikkoja. Me melkein söimmekin hinta laatusuhteeltaan parhaat ruuat siellä. Näistä toinen oli amerikkalaistyylinen Mels Diner ja Florence.

Jäätelöllä

Voisin väittää, että paikassa kuin paikassa on saarella erinomainen ruoka.

Edellä mainittujen lisäksi vahingossa löysimme ruokapaikan Pinchos, missä tilaukset tehtiin apissa ja tarjolla oli miniannoksia.

NOVIn beach clubia voi suositella myös. Tämä on pari kilometriä keskustasta mutta Clubin keitto vei kielen mennessään.

Gotlanti on kuuluisa lampaistaan. Me söimme lammasta Visbyssa mutta ruokapaikan nimeä emme muista.

Muista jossakin päin Gotlantia ainakin kerran maistaa Gotlannin pannukakkua. Siinä pikantti maku löytyy sahramista.

Pannukakulla olimme keskustorin läheisessä olevassa kahvilassa

Ihastuttava kirkon raunioille tehty Rosengarden kahvila

Oletko käynyt Visbyssä? Onko sinulla joku suosikkikahvila, missä ruokailit?

10 vastausta artikkeliin “Visby – matkayhteenveto ja muutama ruokapaikkavinkki

  1. Olen käynyt Visbyssä parikin kertaa, mutta se oli 90-luvulla, joten uusinta olisi paikallaan. 😀 Olin lapsi tuolloin, joten en edes muista reissuista kovin paljoa – paitsi sen, että siellä oli nättiä! Olisi kiva käydä taas joskus.

    Tykkää

  2. Ei ihan halpa hotellin hinta, mutta ei ihna mahdotonkaan varsinkaan, kun ottaa sijainnin huomioon. Kokonaisuutena kuulostaa todella onnistuneelta reissulta, vaikka ihan halvaksi reissu ei tullutkaan. Toisaalta, kivasta reissusta sitä maksaa mielellään!

    Tykkää

    1. On niin totta, että hotellista pulitimme melkoisesti. Mutta näin nyt tällä kertaa.

      Tykkää

  3. Okei wow, Visby alkoi houkuttelemaan ihan jo tuon jäätelövalikoiman perusteella!

    Tykkää

    1. Jäätelöä oli tosiaan jos minkälaista.

      Tykkää

  4. OJ, tuo Glassmagasinet oli kyllä mahtava, siellä oli varmaankin sataa sorttia jäätelöä ja siitä johtuen valinnan vaikeus. Hotellit näyttävät olevan varsin hintavia, itse nukuin Gotlanninmatkallani veneessä joten se viikko tuli aika edulliseksi (tietysti satamamaksut, mutta en enää muista kuinka paljon niistä oli maksettava).

    Tykkää

    1. Jäätelöpaikka ei kannata ohittaa. Veneessä tai camping alue varmasti halvimmat.

      Tykkää

  5. elinanmatkalaukussa 26 elokuun, 2022 — 2:09 pm

    Kiva kun vertailit noita hintoja, mitä mikäkin vaihtoehto olis maksanut. Mekin lennettiin, helppo kun nopea/suora lento ja sai olla perillä niin kauan kun halusi. Hyvä kun vuokrasitte pyörät, niillä pääsee niin hyvin Visbytä kiertämään! Oi tuo glassmagasinet on niin taivas, ihan pelkästään sen vuoksi vois joskus Gotlantiin palata!

    Tykkää

    1. Kiitos! Noita vaihtoehtoja joku varmasti aina pohtii.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close