Abban konsertti Lontoossa – totta vaiko tarua

Koko Lontoon reissumme suunnittelu ja sitten aikanaan toteutus sai alkuunsa, kun lehdestä saimme lukea Abba is coming back. Abba julkaisee levyn ja heidän konserttiin pääsee Lontoossa. Kahvit meinaa mennä väärään kurkkuun. Siis onko totta, että he esiintyvät yhdessä monien vuosien jälkeen? No kyllä mutta konsertti ei kuitenkaan olekaan ihan tavallinen. Oliko konserttimatka sitten kaiken vaivan arvoinen?

VASTAUS KYSYMYKSEEN ON KYLLÄ JA KYLLÄ vaikkakin koko konsertissa yhtyeen jäsenet esiintyvät Avattarina, hahmot lavalla sattuivat olemaan kuin aidot. se yllättää, saa ihon kananlihalle ja entäs musiikki sitten. Abban musiikki vaan on ja on sekä elää. Toki esityksessä livenä muutaman kappaleen ajan on Benny. Ja sitäkin pohdimme jälkeen päin, että oliko oikeasti. Niin aitoja Avattaria kun heistä on tehty. Ällistyttävää siis.

Kun lippujen kerrottiin tulevan myyntiin reilu vuosi sitten, päätimme lähteä esitystä katsomaan. Tarinaa konsertista ja linkki lippupalveluun löytyy parhaiten Abba voyage – sivustolta. Lippuja oli ollut myynnissä muutaman kuukauden ajan kun huomasin, että tarjolla on enää yksittäisiä paikkoja. Nopeasti ostin liput Ticketmaster ista. Liput osoittautuivat jälleenmyynti lipuiksi. Tarkoittaa sitä, että joku oli ne jo ostanut mutta koska ei päässyt konserttiin oli laittanut ne uudestaan myyntiin. siinä kohdin pohdi tovin, uskallanko näitä ostaa. Koronakin vielä oli riesanamme. Onneksi uskalsin ottaa riskin.

Konserttipaikka oli helppo löytää. Se oli kätevästi Pudding Lane aseman vieressä.

Ennen konserttia oli tarjolla pikku purtavaa ja juomista. Niitä olisi voinut ostaa etukäteenkin ja sitten noutaa ne sovituista pisteistä. Me ostimme tarjoilut paikan päällä.

Paikat meillä konsertissa oli mitä parhaat. Istuimme keskellä kohtisuoraan lavaan nähden. Paikan päällä ei konsertista saanut ottaa kuvia. Kamera oli jätettävä narikkaan.

Paikan päälle sai mennä jo puolitoista tuntia ennen.

Ainoa ongelmia tuottava asia oli lipun aktivointi. Liput tulevat tai ilmoitus lippujen saatavuudesta tulee Ticketmasteriin muutama viikko ennen. Lippuja ei voi tulostaa. Ticketmaster englannin appia en saa ladatuksi. Kirjautumaan pääsen sentään netin kautta. Sieltä tallennan liput printscreeninä kuvagalleriaan. Näin ei paikan päällä tarvitse kirjautua minnekään, jos vaikka ei ole riittävää verkkoa.

Vaikka meillä on istumapaikat, emme pysy liitoksissa, vaan tanssimme välillä musiikin mukana.

Konsertti on suorastaan hämmästyttävä. Voiko tällaista edes olla!? Tämä on täysin uutta tekniikkaa. Pohdimmekin, kuka legenda onkaan seuraava, josta tehdään vastaava esitys?

Ennen konsertin alkua kännykällä otettu kuva

10 vastausta artikkeliin “Abban konsertti Lontoossa – totta vaiko tarua

  1. Mielenkiintoista lukea tästä kokemuksesta – itse en hetimmiten ainakaan kun tästä jonkun uutisen luin osannut innostua tällaisesta teknisestä toteutuksesta, mutta ilmeisesti siihen oli oikean konsertin tunnelmaa saatu ainakin jossain määrin mukaan.

    Tykkää

  2. On se kyllä mielenkiintoista, millaisia kaikenlaisia sovellutuksia tekniikan kehittyminen mahdollistaa. Tosiaan ensin joku avattarien konsertti kuulostaa ihan että plaah mitä huijausta, mutta uskon, kun sanot, että meininki saatiin luotua tällä tavalla myös. Joten kohtahan kaikki vanhat starat voi keikkailla tällä tavalla.

    Liked by 1 henkilö

  3. Varmasti on ollut huikea konserttikokemus, Abba on niin klassikko! Vaikka en itse ole kovin paljoa varsinaisesti kuunnellut Abbaa, siis niin että olisi ollut itsellä kasetteja tai levyjä, niin biisit ovat todella tuttuja ja kovin helposti alkaa laulaa mukana kun hittejä jossain kuulee. Ja onpa niitä tullut myös itse soitettua erilaisissa orkesterikokoonpanoissa.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s