Leppoisaa olemista Benalmàdenassa

Itsenäisyyspyhien aikaan astelimme ensi kertaa Espanjan aurinkorannikolle. Aurinkorannikosta ei välttämättä tule positiivista kuvaa siitä puhuttaessa. Paikkoina ensimmäisenä mieleen Fuengirola, Costa del Sol, Torremolinos tai Malaga. Suomalaisten paratiisi tai…… turistirysä. Mutta Benalmàdena? Never heard. Täytyy myös todeta, että tietoa etsiessä myös melko vähän tästä paikasta löytyy mitään tietoa. Taisi olla muutama blogijuttu, missä kaupunkia haukutaan nukkavieruksi muovituolein varustelluksi 80-luvulle jääneeksi kyläpahaksi. Siitä jo hieman kauhistuinkin. Mihin olimmekaan menossa? No osoittautuiko Benalmàdena sellaiseksi?

benalmàdena faktaa

Vaikka pääteemamme oli syntymäpäiväjuhlat, oli meillä muutama päivä aikaa tutustua alueeseen. Emmehän aikaisemmin ole aurinkorannikolla olleet. Ja koska säätkään eivät suosineet rannalla loikoilua, oli hieno mahdollisuus lähteä tutkimaan lähiympäristöä.

Benalmàdena sijaitsee aurinkorannikolla Torremolinoksen ja Fuengirolan välissä. Matka Malagan lentokentältä Benalmàdenaan kestää noin 15 minuuttia.

Benalmàdenassa asustelee noin 67 000 asukasta. Kaupunki jakaantuu kolmeen pääalueeseen: Benalmádena Puebloon, Benalmádena Costaan ja Arroyo de la Mieliin.

Meidän Villa sijaitsi Arryo de la Mielin alueella. Ylhäällä rinteessä. Sieltä olikin melkoista laskeutua alas keskustaan. Ylös mentiin taksilla :).

Benalmàdena Costan ja Marinan annamme osoitteeksi, kun hyppäämme lentokentällä taksiin. Pueblo osoittautuu näistä kaupunkialueista kauneimmaksi. Sitä ei siis kannata jättää väliin mistään hinnasta. Muovituoleja 80-luvulle jääneitä paikkoja me emme näe. No ehkä Marina oli tuota 80-luvun aluetta.

Marina vuorilta katsottuna
Tekemistä benalmàdenassa

Yllättävän paljon kaupungissa on tekemistä. Me päätimme ottaa tärpeiksi pari kohdetta.

benalmàdena Costa ja ranta-alueet

Marinaan menemme siis heti suoraan, koska majapaikkaan emme vielä pääse. Ranta-alue on idyllinen ja todella erilainen verrattuna muuhun kaupungin alueeseen. Satama-aluetta on kehuttu kansainvälisesti. Meitä alue hämmästyttää kovin. On kuin astelisi aivan eri maailmaan. Arkkitehtuuri on siellä poikkeavaa. Alueella on paljon ravintoloita ja ostospaikkoja. Se on todellinen viihdekeskus. Alueella on myös meriakvaario Sealife. Nyt alue on hiljainen. Voin vain kuvitella, mitä se onkaan kesäsesonkina.

Käymme ensin lounaalla ja sitten matkalaukkuinemme kiertelemme alueella. Kiertelymme jää lyhyeksi, sillä auringon paistaessa täydeltä taivaalta päädymme kahville Almarino beach clubille. Hiekkaranta on autio. Ainoastaan muutamia lenkkeilijöitä siellä täällä. Benalmàdenassa rantaviivaa löytyy 10 km. Parhaat rannat ovat Playa Bonita ja Playa Arraya

Rantaa pitkin pääsee kätevästi Torremolinokseen. Jos aikaa olisi ollut, olisin kyllä voinut viettää siellä päivää kävellen.

Marina
Rannalla
Teleferico kaapelivaunuradalla calamorro vuorelle

Olimme etukäteen selvittäneet, että kaupungissa on kaapelivaunurata, joka vie ylös vuorelle. Aikamme googletettua löydämme gondolin lähtöpaikan. Lähtöpaikka on Tivolin vieressä. Tarkempaa tietoa mm aukioloajat löytyy Linkistä. Sieltä voi ostaa myös liput etukäteen.

Matkalla vuorelle näkee hienosti kaupungin ylle. Alkumatka tosin hieman hirvittää. Sen verran vaunu nykii ja heiluu. Korkeanpaikan kammoinen tyytyy katselemaan menoa sormien läpi. Takaisin tullessa menoon jo tottuu. Vuorella on paljon patikkapolkuja. Siellä on myös mahdollista tutustua petolintuihin ja osallistua niiden lentonäytöksiin.

Meidän harmiksemme ylhäällä alkaa sataa tihuttamaan. Näköalat sumenee. Kierrämme silti katsomassa maisemia ja lopuksi syömme lounasta kahvilassa.

Ylhäällä vuorilla
Täällä sitä mennään yllä kaupungin
tivoli world

Gondolin lähtöpaikan vieressä on Tivoli. Nyt se on suljettu.

puisto, parque de la paloma

Tätä puistoa kehutaan kauniiksi. Me emme siellä ehdi käymään.

colomares linnoitus

Vuorella käynnin jälkeen on vielä aikaa. Päädymme käymään Colomaresin linnoituksella. Kaunista linnoitusta on alettu rakentamaan vuonna 1987. Sitä on rakennettu 7 vuotta. Se on rakennettu Kolumbuksen kunniaksi. Idean isä on tohtori Esteban Martin Martin.

Sisäänpääsymaksu ei päätä huimaa, jo muutamalla eurolla (3 euroa) pääsee sisään. Saamme käteemme suomeksi kirjoitetun opaslehtisen. Opaslehtisessä on numeroituna eri linnoituksen kohtia, joista jokainen kertoo Kolumbuksesta Amerikan löytämisen eri vaiheista. Alueella ei ole paljon muuta väkeä. Valokuvaajalle alue on ihan parasta. Kiertelemme aikamme ihmettelemässä paikkoja.

Alueella on joidenkin juttujen mukaan Guinnesin ennätyskirjaan päässyt maailman pienin kirkko. Sitä emme löydä vaikka etsimme. Oppailta en tajua asiaa kysyä.

Linnoitus on kieltämättä hieno
Paljon yksityiskohtia
benalmàdena Pueblo

Tämä vanhan kaupungin alue on se, joka saa sydämeni sulamaan. Kauniit kapeat kadut, valkoiset espanjalaistyyliset talot ja jouluvalot. Se on siinä. Nämä on niitä minun lempipaikkoja.

Tunnelmallinen vanha kaupunki
vanhan kaupungin aukio
Hiljainen on kylätie
perhoslaakso

Pueblosta noin kilometrin päässä sijaitsee ehkä kaupungin yksi tykätyimmistä vierailukohteista: perhoslaakso. Siellä asustelee noin 1500 eri perhoslajia. Tällä kertaa emme ehdi käymään siellä.

Buddhamonumentti ja meditaatiokeskus

Perhoslaakson viereen on rakennettu iso Buddha patsas ja meditaatiokeskus.

muutama ruokapaikka

Almarina Beach club

Escorpio La Fonda hotellin ravintola

Edullinen hinta, maukas ruoka näköalalla. Itse asiassa voisin yöpyä tuossa hotellissakin.

muiden jutut benalmàdenasta

Samppanjaa muovimukista – blogin ruusut ja risut Benalmadenasta

Vagabonda blogin kuvaus Benalmadenasta

Ailan ja Juhan kokemus Benalmadenasta

Kodinvaihtajan esittely Benalmadenasta

Oletko vieraillut benalmàdenassa? Ilmianna juttusi.

22 vastausta artikkeliin “Leppoisaa olemista Benalmàdenassa

  1. En ole vieraillut benalmàdenassa. Oikeastaan paikka on itselleni varsin tuntematon, siksi tästä olikin mukavaa päästä lukemaan. Yllättävänkin paljon nähtävää vaikuttaisi olevan, erityisesti Colomaresin linnoitus voisi säväyttää.

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että paikka yllätti itsenikin.

      Tykkää

  2. Mari/Kodinvaihtaja LASSILA 1 tammikuun, 2023 — 1:48 pm

    Tässä vielä minun juttu: https://www.rantapallo.fi/kodinvaihtaja/2022/11/21/aurinkorannikon-benalmadena-kolme-kaupunginosaa-esittelyssa/

    Juuri eilen naapuri kertoi kaupungissa asuvan tuttunsa kehuneen kaupunkia.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Tämä taisi olla yksi jota olin lukenut mutta kun etsin noita kirjoituksia en tätä löytänyt. Sopiihan, että lisään sen tuonne.

      Tykkää

      1. Juu ilman muuta

        Liked by 1 henkilö

  3. Itse olen kuullut Benalmadenasta hyvää. Toki Aurinkorannikolla on varmasti oma maineensa, mutta jotenkin olen aina ollut huono uskomaan ”yleisiä mielipiteitä” ja voisin hyvin lähteä reissuun tähänkin paikkaan ( itseasiassa Benalmadena ollut joskus yhtenä vaihtoehtona kun jotain eissua katsottu). Kiva reissu teillä ja paljonhan siellä näyttäisi tekemistä löytyvän 🙂

    Virpi, Hätälasku matkablogi

    Tykkää

    1. Yllätti kyllä, koska aurinkorannikko ei ole ollut toivelistalla. Toki siellä on paikkoja ja luulen, että toistekin sinne matkaamme.

      Tykkää

  4. Tunnelmallinen paikkahan tuo näyttää olevan ainakin näin joulun aikaan, linnakin on upea. Itselle Benalmadena on jäänyt mieleen lähinnä lastensairaalastaan jossa lapsenlapsi joutui vierailemaan jouduttuaan onnettomuuteen.

    Tykkää

  5. Kiva kooste Benalmadenasta. Olen käynyt Benalmadenassa, mutta linna on näkemättä. Se on ehdottomasti käyntilistalla, mikäli Aurinkoraanikolle tulee suunnattua.

    Tykkää

    1. Ilman muuta kannattaa käydä, jos noille nurkille menee.

      Tykkää

  6. Ihan idylliseltähän siellä näyttää. Ihan mielelläni voisin noilla kujilla kuljeskella, ja tuo linnoitus on kyllä todella upean näköinen. Joskushan sitä yllättyy positiivisesti näissä matkakohteissakin kun ei odota paikalta liikoja. Itselläni ainakin on monesti odotukset niin korekalla, että sitten tulee lievä pettymys.

    Tykkää

    1. Tuo on totta. Ei saisi asettaa odotuksia, koska sitten pettyy.

      Tykkää

  7. Olen kerran käynyt tuolla ja eniten mieleen jäi juurikin erikoinen ja eläväinen satama. Vanhassakaupungissa ei hoksattu käydäkään, mutta uskoisin, että olisin itsekin tykännyt siitä. Kivoja vinkkejä tässä postauksessa!

    Tykkää

    1. Luulen niin, että usea käy vain rannoilla ja nuo kylät jää lämpimällä näkemättä.

      Tykkää

  8. Olipa kiva nähdä kuvia tuolta. Kaveri tykkää viettää muutaman kuukauden vuodessa aina tuolla. Ite asuin joskus Fuengirolassa, mutta Benalmadenassa ei tullut koskaan käytyä.

    Liked by 1 henkilö

    1. No eihän Fugista ole matka eikä mikään pistäytyä naapurissa.

      Tykkää

      1. En ole koskaan Espanjan eteläpuolta kiertänyt, vaikka maassa jonkin aikaa asuinkin. Omat reissut yltyivät vain asuinkaupunkini Valencian ympäristöön ja Barcelona-Madrid-Alicante välille. Etelä-Espanja on kyllä kaunis ja Benalmadenasta olen myös kuullut, tuo linnoitus on erityisen kaunis ja suosittu ja kiinnostaa kovasti! 🙂 Hyvää uutta reissuvuotta!

        Liked by 1 henkilö

      2. Itselläkin on todella vähän kosketusta Espanjaan. No nyt hieman enemmän.

        Tykkää

      3. No ei, mutta olin töissä tuolla, joten käytin vapaa-ajan muihin kohteisiin.

        Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close