Vuosi 2022 matka-aakkosin

Vuosittain olen koittanut aakkostaa paikat, missä vuoden aikana olen käynyt. Ihan kaikkiin kirjaimiin en paikkaa saanut mutta näin vuoden lopulla voin todeta, että melkoinen matkavuosi tuli tästä koronasta huolimatta!

Vuoden 2022 ensimmäisen päivän fiiliksiä

A Andalucia

Enpä osannut vielä alkuvuodesta aavistaa, että toistamiseen ravaan Espanjassa. Loppuvuodesta lensimme veljeni yllätyssynttäreille Benalmadenaan Andalusiaan. Tuli tehtyä ensi kosketus suomalaisten suosikkipaikkaan.

Näköalapaikalla Andalusiassa

B Barcelona

Ensin meidän piti matkustaa Barcelonan lähelle karnevaaleihin helmikuussa. Sitten jouduimme siirtämään matkaa myöhemmäksi. Onneksi näin, koska pääsimme toukokuiseen lämpimään ja aurinkoiseen Barcelonaan.

Barcelonan katukuvaa

C Casa Batllo

Casa Batlló on Antoni Gaudín ja Josep Maria Jujolin suunnittelema talo Barcelonan Eixamplen kaupunginosassa. Talo on rakennettu 1877. Gaudin kädenjälki näkyy useassa paikassa Barcelonassa.

D Dubai

Vuoden 2021 viimeisen ja 2022 ensimmäisen päivän vietimme Dubaissa. Se oli Persianlahden risteilymme lähtö-ja päätesatamama. Itse pidin eniten vanhan kaupungin maisemista. Jaa no ja Burj Kalifasta.

Dubain upea ilotulitus vuoden vaihteessa

E Espanja

Voisi sanoa, että vuoden 2022 teema oli Espanja. Sain tutustua Barcelonaan, Benalmdenaan ja sen lähiympäristöön.

Benalmadenan Pueblo

F Fårö

Kesällä vierailimme Gotlannissa ja teimme päiväretken Fårön naapurisaareen. Siellä ajelimme upealla rannikkoa myötäilevällä näköalareitillä, jonka varrella on raukkeja ja kalastajakyliä.

Fårön kalastajakylä

G Gotlanti

Kesäinen Gotlanti oli juuri nappivalinta lomallemme. Luonnonkaunis saari Itämerellä.

Visbyn vanhan kaupungin linnamuuri ja vallihauta

H Haarlem

Hollannissa käymme vuosittain. Joka käynnillä tutustumme johonkin uuteen kohteeseen. Nyt vuorossa oli Haarlem, joka oli mielenkiintoinen kuten kaikki muutkin Hollannin kaupungit.

I Inari

Hiihtolomaa tai oikeastaan pääsiäistä vietimme Saariselällä, joka on osa Inaria, talvisissa olosuhteissa. Tai oikeammin keväisissä, koska aurinko lämmitti melko mukavasti ja lumet sulivat ihan silmissä.

Saariselkä

J Joulupukki

Pääsiäisen lomalta palatessamme käväisimme moikkaamassa joulupukkia Rovaniemellä. Siellä meidät nähtyämme hän kysyi, mitäs kakarat? Kieltämättä hiukan kakara olo siinä kohdin tulikin. Tai ainakin kerran tuli meistä sanattomia, kun jotain koitimme vastaukseksi änkyttää.

Joulupukkia ei saanut kuvata

K Kajaani

Matkalla Lappiin yövyimme Kajaanissa. Aamulla kävimme katsomassa Kajaanin rauniolinnaa. Se on rakennettu 1600-luvulla.

L Lontoo

Lontoossa piipahdin elokuun lopulla. Olimme ostaneet liput Abban virtuaalikonserttiin. Viiden päivän aikana ehdimme tehdä paljon muutakin kuin käydä konsertissa.

Lontoo ja Piccadilly circus

M Malaga

Malagassa asustaa 600 000 asukasta. Kaupungissa on paljon tekemistä ja nähtävää. Siellä on mm. hyvin säilynyt vanha kaupunki. Siellä vietimme yhden päivän. Malaga on kuuluisa myös jouluvaloistaan. Niiden syttymistä mekin odotimme ennen kuin palasimme majapaikkaamme.

Nyt taitaa tämä juttu mennä kokonaan yökuviksi….

N Naantali

On kotikaupunkini. Nyt syksyllä Naantali tarjosi upean luxgratie – valoesityksen. Niitä kävin ihastelemassa monen muun kanssa.

O Oxford

Teimme päiväretken Lontoon lähistölle. Yksi kohde oli Oxford, yliopistokaupunki. Siellä on kuvattu paljon TV-sarjoja.

P Pueblo

Pueblo on Benalmdenan Vanha kaupunginosa. Todella viihtyisä kylä kapoisine kujineen ja valkoisine taloineen. Siellä suosittelen ehdottomasti käymään, kun tuohon suuntaan matkustat.

Q Qatar

Vuoden alussa risteilimme Lähi-Idässä ja alus rantautui mm. päiväksi Qatarin Dohaan. Parhaillaan siellä on jalkapallon Mm-kisat. Kaupunki olikin selkeästi yhtä isoa työmaata tuolloin. Ihmisoikeusloukkausasioista huolimatta, kaupunki näytti kivalta.

R Risteilemässä Persianlahdella

Tämä kauan odotettu ja kerran koronan vuoksi peruutettu reissu toteutui sittenkin. Reissua hieman varjosti erilaiset koronakäytänteet, rokotukset, testit ja maskipakot. Sen lisäksi Saudi-Arabia jäi pois reitiltä me. Se hieman harmitti. Mutta selvisimme tuosta kaikesta. Risteily oli neitsytmatkamme. Nyt toivonkin, josko Karibialle pääsisi seuraavaksi risteilemään. Aika näyttää.

Risteilyn ensimmäisiä hetkiä

S Stonehenge

Englannissa oleva mystinen kivirakennelma pronssikaudelta. Täysin selvää ei ole, miksi paikka on rakennettu.

T Tallinna

Tallinnaan tekee aika ajoin mieli palata. Edellisestä kerrasta oli jo vuosia. Tammikuinen Tallinna oli luminen ja melko hiljainen. Nautin täysin vanhan kaupungin lumosta.

U Unescokohteet

Unesco kohteeseen pitää aina mennä vierailulle, jos sellainen eteen sattuu. Vuonna 2022 kävin ainakin seitsemässä unescokohteessa. Uusia kohteita olivat Gaudin rakennukset ja Musiikkitalo Barcelonassa, Visbyn Hansakaupunki sekä Stonehenge Englannissa.

Guellin puisto on Gaudin käsialaa ja Unescokohde

V Visby

On Gotlannin pääkaupunki. Se on täynnä ruusuntuoksua oleva hansakaupunki.

Visbyn vanhakaupunki

W Windsor

Noin 220 km päässä Lontoosta sijaitsee Windsor ja Windsorin linna. Linnassa asustelee Englannin kuninkaalliset. Ollessamme päiväretkellä, kävimme siellä kääntymässä.

Z –

Y Yhdistyneet arabiemiraatit

Vuoden alun risteilyllä pääasiassa pysyttelimme Yhdistyneiden arabiemiraattien aluevesillä. Tutuksi tulivat Dubai ja Abu Dhabi.

Abu Dhabin moskeija

Ä –

Ö –

Å Åland

Turusta on helppo hypätä laivaan ja lähteä päiväksi merelle. Hyppy Turusta laivaan ja takaisin vaihtamalla laivaa Maarianhaminassa. Näin teimme äitienpäivänä hypäten uuden juuri vesille lasketun Viking Gloryn kyytiin.

Risteilyllä

Minkälaiset ovat sinun vuoden 2022 aakkoset?

22 vastausta artikkeliin “Vuosi 2022 matka-aakkosin

  1. Kylläpä hyvin löysit listan. Ja monenlaisia kohteita olet ehtinyt. Pitääpä kokeilla itsekin. Kiva, että löysit Andalusian, sieltä löytyy niin monipuolisesti kaikenlaista. Tule uudelleen!

    Tykkää

  2. Monenlaista mukavaa on mahtunut matkavuoteen, kiva kooste! Tuo Persianlahden risteily on varmasti ollut hieno kokemus – itse en ole juuri ollenkaan risteilyjä harrastanut, mutta noilla vesillä, samoin kuin (vielä mieluummin, jos pitäisi valita) Karibialla, olisi mahtava joskus käydä risteilyn muodossa.

    Tykkää

  3. Tosi hyvinhän sulla riitti aakkosia tähän listaukseen. Teillä ollut kivan monipuolinen vuosi, tuntuu että joinakin vuosina sitä jumittuu saman tyyppisiin kohteisiin (sama maa tai suunta), mihin palaa useita kertoja lyhyen ajan sisällä. Niin meilläkin tänä vuonna. Miksi muuten vuosittain palaatte nimenomaan Hollantiin? 🙂

    Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s