Postikortti Bolista Bracin saarelta

Vihdoin kauan odotettu kesälomamme alkoi. Reilut neljä viikkoa lomaa tuntuu hektisen ja kiireisen työrupeaman jälkeen hyvältä ja erityis3sti koska vuosi sitten lomaa pidin vain muutaman viikon.

Mutta siis, miksi olemme täällä Kroatiassa? Keväällä, kun pohdimme kesäsuunnitelmia, yhtäkkiä saimme idean: kesällä lähdetään Kroatiaan ja Bracin saarelle. Olimme tehneet kymmenen vuotta aikaa päiväretken saarelle ja silloin pohdimme, että tänne voisi palata. Tuumasta toimeen eli siis varaamaan lentoja, lauttalippuja ja hotellia. Ja nyt tsadaa olemme täällä.

Aamulla kello soi 2.30. Se ei tällä kertaa haitannut niin pahasti (kuin olisi työpäivän aamuna), koska Splitiin lensimme Turusta. Ei siis pitkää puuduttavaa ajomatkaa edessä.

Lämmin tuulahdus oli vastassamme, kun astelimme ulos koneesta Splitiin kentällä. 32 astetta on tulossa lämmintä, tuumasi kuskimme, kun ajoimme kohti Splitiin satamaa. No lämpöön, vaikkakaan näin kovaan emme olleet, olimme tottuneet jo kotosalla. Hyvä näin.

Splitissä saimme odottaa muutaman tunnin ennen kuin pääsimme katamaraanin, joka vei meidät saareen. Miten voi ihminen 10 vuodessa unohtaa osan näkemästään? Niin vain se on. Matkalla ihmettelimme, että oliko täällä tuo ja tuo paikka jo silloinkin.

10 vuotta sitten vietimme vajaan viikon Splitissä. Tuntui, että esikaupunkialue oli muuttunut täysin. Vanhan kaupungin alue kyllä oli tuttu, Siellä alkoi muistikin pelaamaan. Hetken ennen lautan tuloa vietimme kahvilla ja sitten vielä sataman läheisellä torilla.

Lauttamatka Splitistä Bracin Boliin kesti tunnin. Oletko muuten tietoinen, että täälläkin voi saarihypellä? Siitä kerron myöhemmin. Lautassa oli kahvio. Tällä kerralla emme tarvinneet mitään. Välillä kävin ulkona ihailemassa maisemia.

Olimme Bracissa lounasaikaan. Hotelliin pääsimme vasta klo 16. Nälkä jo hieman olikin. Päädyimme jäämään lähestulkoon ensimmäiseen ravintolaan, joka vastaamme osui. Ravintolan pöydät olivat aivan rannalla. Mikäs siinä syödessä oli katsella turkoosia merta ja veneiden kelluntaa aaltojen tahdissa. Tai no ei mitään aaltoja ollut.

Olimme varanneet huoneiston näköalalla. Tämähän tarkoitti sitä, että saimme pistellä sinne mennessä melkoista ylämäkipatikkaa. Hotelli sijaitsi rinteessä. Hikikarpalot otsalla vihdoin löysimme hotellin. Kiva pieni paikallinen hotelli ja huoneessa se luvattu näköala mutta muutenkin aivan ihana huoneisto varustettuna olohuone/keittiöllä, kahdella parvekkeella ja makuuhuoneella. Saamme viikon nauttia tästä kaikesta. Tämä on palkintomme vuoden aherruksestamme.

Aurinkoisia hetkiä, lämpöä ja lepoa siitä on toivottavasti tämä lomamme tehty. Ainakin alku on lupaava.

Aurinkoista heinäkuuta kaikille!

P. S. Seuraamalla Facebookia ja instaa pääset seuraamaan matkaamme. Koitan päivittää niihin jotakin.

,

28 vastausta artikkeliin “Postikortti Bolista Bracin saarelta

  1. Näyttää viihtyiseltä paikalta, me emme olekaan Kroatiassa käyneet, mutta mukava olisi joskus päästä käymään. Sääkin näyttää teidän alkumatkanne aikana olleen todella aurinkoinen tuon lämmön lisäksi. Mukavaa ja rentouttavaa lomaa!

    Tykkää

    1. Kiitos!
      Lämmöllä voin suositella. Hienoja paikkoja!

      Tykkää

  2. Ihanaa lomaa! Olen käynyt sekä Splitissä että Bracissa. Splitistä en koskaan pitänyt, mutta Bracista sitäkin enemmän! 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Me tykättiin eka kerralla Splitistä. Nyt tuntui liian hälyiseltä.

      Tykkää

  3. Oi, näyttää ja kuulostaa mukavalle! Minä muuten melkein jokaisessa lomakohteessa tuumaan loman päättyessä, tänne vielä palataan! 😀 Osaan on palattu montakin kertaa, osa odottaa vielä. Kroatiassa en ole ollut, mutta se on pitkään ollut listallani maista, joihin pitää mennä. 🙂
    Ihanaa lomaa teille!

    Tykkää

  4. Näyttää kauniilta! Minä olen kierrellyt Kroatiaa mantereen puolella ja Lopudin pikkusaarella, mutta saarihyppely Kroatiassa on kyllä käynyt toisinaan mielessä. 😉

    Tykkää

    1. Me ei tällä reissulla hypellä mutta olisi kyllä varteenotettava vaihtoehto.

      Tykkää

  5. Ihanaa lomaa teille! Toivottavasti kelit pysyvät kelvollisina – myös sikäli, ettei muutu järjettömän kuumaksi 🙂

    Tykkää

    1. Kiitos!
      Ainakin vielä pienten ukkosten kera ok.

      Tykkää

  6. Ihanaa lomaa teille! Näyttää kauniilta paikalta, ja majoitus tosi kivalta myös, kyllä tuolla viihtyisi varmasti. Manner-Kroatiassa olen minäkin jonkin verran kierrellyt vuosia sitten, mutta kun sitten joskus palataan, niin tie vie varmasti myös tutustumaan saariin!

    Tykkää

    1. Kiitos!
      Tämä on meille kolmas Kroatian reissu. Tykätään.

      Tykkää

  7. Näyttääpä leppoisalta ja mukavalta. Itse olin viime syksynä lyhyellä Kroatian reissulla, Dubrovnikissa ja sieltä autolla ympäristössä. ( https://hipaisujamaapallolla.fi/?s=Kroatia ) Kaunis luonto jäi päällimmäisenä mieleeni.

    Tykkää

  8. Näyttää ja kuulostaa hyvälle loman alulle. Kroatian rannikko on kaunista. Ajeltiin se jokunen kesä sitten pohjoisesta etelään.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kroatian rannikkokin on varmasti kaunis kuin nämä saaret.

      Tykkää

  9. Kroatia on kiinnostava ja varmasti riittäisi nähtävää ja koettavaa pidemmäksikin aikaa. Toivottavasti lomanne jatkui mukavana ☀️

    Liked by 1 henkilö

  10. Annemaria/Samppanjaa muovimukista 8 heinäkuun, 2023 — 4:55 pm

    Yhden kerran elämässäni käynyt Kroatiassa ja tykästynyt kovasti. Erityisesti noihin saariin. Hvar oli suosikkini, mutta hyvältä näyttää tämäkin. Pitäisi kyllä laittaa kokemus uusiksi. Huomasimme tuolloin, miten helppoa oli liikkua eri saarten välillä laivoilla. Hyvät yhteydet ja kohtuulliset hinnat.

    Liked by 1 henkilö

    1. Todella helppo on liikkua. Hvarin teimme päiväretken. Upea saari sekin.

      Tykkää

  11. Bracin saari on vielä toivelistalla vaikka Kroatiassa olemmekin liikkuneet mm. Korvulan saarella. Kaunis maa, kirkas vesi ja muutenkin paikka, jonne pitää taas palata. Mielenkiinnolla luen kokemuksistanne Bracilla.

    Tykkää

    1. Korcula ssa piti meidänkin käydä mutta vielä se jäi.

      Tykkää

  12. Näyttää kyllä tosi kivalle! Kroatia on kyllä omallakin listalla, ja olisi kiva päästä siellä käymään. Maisemat siellä näyttää aina niin kauniille. Itseasiassa katselinkin sinne jo lentoja tälle kesälle mutta taas päädyttiin muualle.

    Liked by 1 henkilö

  13. Kävin kerran päivätetkellä ja oli sympaattisen tuntuinen saari. Kyllä siel viihtyisi. Toivottavasti kuulemme lisää saaren nähtävyuksistä.

    Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close