Japanin matkan yhteenveto

Kymmenen päivää Japanissa. Matkasta on aikaa reilu kuukausi ja melkein päivittäin reissua tulee muisteltua.

On yhteenvedon aika. Miten me kaiken oikein toteutimme, missä nukuimme, millä kuljimme ja mitä kaikki maksoikaan? Todellisten kustannusten laskeminen hieman arveluttaa, koska rahaa paloi varmasti todella paljon. Näin meistä ainakin tuntui.

Laskeutuminen Osakan lentokentälle

Kulkeminen

Junalla Hesaan

En viitsinyt ajaa Helsinkiin. Yksi syys oli yölennot. Takaisin tullessa huonosti nukutun yön jälkeen ei olisi ollut kiva ajaa autoa. Nyt sattui kulkeminen olemaan halpaa Suomessa. Yhteen suuntaan Turusta Helsingin lentokentälle matkan hinta oli vain 9,90 €. Yhteensä siis 19,80€.

Lentäen Japaniin

Olimme yhtenä päivänä tammikuussa vihdoin varaamassa lentoja Tokioon. Varauspäivänä hinnat olivat karanneet pilviin. Suoria Finnairin lentoja oli tarjolla myös Osakaan. Sen huomasin vahingossa, kun lentoja Finnairin sivuilta etsin. Nuo lennot olivat selkeästi halvemmat. Mukaan sai ottaa vielä kaksi isoa laukkua. Lentojen hinta Osakaan Finnairilla 1488 €. Jälkeen päin ostin vielä 100 eurolla lisää jalkatilaa! Kallista kuin mikä! Näitä lentoja seurattiin kauan. Järkevintä olisi ollut ostaa ne syksyllä. Nyt ostimme ne tammikuussa ja noin 500 euroa kalliimpaan hintaan. Hinnat nousivat syksyllä, kun japanin koronarajoitukset purettiin.

Japan Rail pass

Japan Rail Pass on monikäyttöinen junalippu. Se kuinka edulliseksi lippu tulee riippuu tietysti kuljettujen matkojen määrästä. Se antaa rajoittamattoman pääsyn kaikkiin Japan Rail National -juniin sekä JR-bussipalveluihin, lauttapalveluihin ja lentokenttäkuljetuksiin. Saatavilla on 7, 14 tai 21 päivän passit. kaikkiin Japanin juniin ei sillä pääse, vain JR sellaisiin.

7 päivän hinta sen päivän kurssin mukaan oli 219 €. Sen me hankimme.

Passi tulee tilata kotiin tai kiinteään osoitteeseen ennen matkaa. Se tuli kolmessa päivässä. Saamasi kuponki tulee vaihtaa ennen matkustamista junalippuun. Niitä voi vaihtaa Japanissa esim isoilla juna-asemilla. Junissa on vaunu, minne niillä voi mennä suoraan varaamatta paikkaa ja koittaa onnea, josko siellä on vapaita paikkoja. Tietysti on syytä katsoa oletko oikeassa junassa! Me koimme parhaaksi varata luotijuniin paikkaliput. Niitäkin sai juna-asemilta. Ne kuuluivat hintaan. Lisätietoa saa parhaiten Japan rail passin kotisivuilta.

Junia löytyy ja ne lähtevät ajallaan!
Tässä junassa oli hulppea vessaosasto

Bussit, metrot, taksit ja paikallisjunat

Vaikka meillä oli tuo passi, jouduimme käyttämään muuta maksullista paikallisliikennettä. Passin aktivoimme vasta lähdettyämme Kiotosta. Näihin lippuihin paloi rahaa. Yleensä kuitenkin kertamatka oli alle 5 euroa. Koyasaniin edestakainen lippu maksoi noin 50 euroa. Siihen ei käynyt tuo passi. Taksi oli yllättävän edullista. Välillä löytääksemme jonkun paikan hyppäsimme taksiin. Google maps kun sekosi muutaman kerran niin, että kuljimme vain ympyrää…. Takseihin rahaa taisi mennä yhdeltä noin 50 €.

Junassa on tunnelmaa

Majoitus

Yhteenkään hotelliin ei olisi tarvinnut mukaan ottaa shampoita, suihkusaippuoita, pesukinnasta, hammasharjaa tai muita hygieniatuotteita. Niitä oli tarjolla joko omassa huoneessa tai tuloaulassa. Kaikki oli niin helppoa ja kätevää.

Kioto

Hotelli, missä majoituimme oli nimeltään Agora Kioto Shijo. Hinta kolmelta yöltä oli 257 € yhdeltä hengeltä.

Hotelli oli hyvien kulkuyhteyksien varrella. Etukäteen eräs tuttavani suositteli, että hotellin on hyvä varata hyvien yhteyksien varrella. Se asia on niin totta! Muuten tämä hotelli oli ihan hyvä perushotelli.

Kioton hotellin aamupalatarjotin

Hakone

Laforet Club Hakone Gora Yunosumika 147,50 € per hlö per yö.

Tulimme hotelliin hieman väärästä suunnasta. Tuli sellainen olo, että olemme keskellä ei mitään aivan hirveässä mäessä. Hotellissa ei ollut päivällä tarjolla ruokailumahdollisuuksia. Emme olleet syöneet mitään koko päivänä. Illalliselle olimme varanneet pöydän. Mutta se oli vasta illalla. Kun hieman tutustui ympäristöön noin 300 metrin päästä löytyi funiculaari, jolla pääsi rinnettä alas paikkaan, missä oli paljon ruokapaikkoja ja kauppoja.

Itse hotelli oli sellainen perinteinen japanilaistyylinen kylpylä. Juttua kylpyläkulttuurista lisää täältä. Huoneessamme oli parvekkeella kuumalähdekylpy näköalalla. Huone oli iso. Vaihtoehtoisesti oli mahdollista nukkua futonilla.

huoneemme Hakonessa

Tokio

Book and bed Shinjuku . Yhden yön hinta per hlö 47,25 €.

Halusimme testata erilaisia majoitustyyppejä. Kapselihotelliin emme osanneet yöksi mennä mutta yö kirjahyllyssä veti puoleemme. Ei ehkä ihan tämän ikäisen paikka….itse heräsin yöllä ja tuntui, että vaneriloosissa loppuu happi. Vaihdoin nukkumaan jalkopäähän toisin päin ja sain uudelleen unen päästä kiinni. Kivasti sisustettu hostelli yhteisillä vessoilla ja suihkuilla. Kyllähän sitä edes kerran tulee nukkua yö kirjahyllyssä!

Yö kirjahyllyssä

Onyado Nono Asakusa Natural Hot Spring. Hinta kahdelta yöltä per hlö 194,50€ ilman aamupalaa.

Toisena aamuna emme aamupalaa tarvinneet, koska aamulla varhain lähdimme tonnikalahuutokauppaan. Siksi emme sitä ostaneet. Meillä oli yhden hengen huoneet. Ne olivat yllättävän tilavat. Hotellissa oli kuumalähdekylpylä. Kengät jätettiin tässäkin hotellissa ulko-oven viereen. Kiva rauhallinen hotelli ja sijainti aivan paras eli parin sadan metrin päästä Asakusan temppelialueesta.

Huoneemme olivat joka paikassa hyvin japanilais tyylisiä

Koyasan

Koyasan Zofukuin. Hinta yhdeltä yöltä per hlö 73 €.

Taas innostuimme hyvin erilaisesta majoituskohteesta. Mikäs mielenkiintoisempaa kuin reissun keskellä rauhoittua temppelissä yöpyen. Koyasan Zofukuin oli rauhallinen majapaikka ilman aamiaista aivan Koyasanin keskustassa. Huone oli erittäin tilava varustettuna yhteiskäyttöisillä vessoilla ja suihkuilla. Nukuimme futon -patjoilla. Temppelissä oli myös kuumavesilähdekylpylä vapaasti käytössämme. Tämä majoitus muistutti kouluaikaisista leirikouluista :). Huone oli hiukan kolea mutta saimme sen lämpimäksi erillisellä lämmittimellä. Majoituspaikkaan olisi pitänyt kirjautua klo 17.00 mennessä. Me ehdimme paikalle vasta klo 18.00 ja saimme siksi osaksemme nuivaa kohtelua. No ymmärrän tietysti, jos työpäivä loppuu klo 17. Meidät vietiin suoraan huoneeseen. Toinen majapaikassa majaillut pariskunta perehdytti meitä kohteessa. Aamujumalanpalvelukseen uskalsin silti mennä. Kengät tuli jättää temppelimajoituksessa rappusten lomassa oleviin lokerikkoihin. Myöhästymisemme syys oli siinä, että emme saaneet paikkalippua junaan Tokiosta lähtiessä. Pääsimme lähtemään tunnin myöhässä.

Majoituksen temppelialue

Osaka

Hotel Granvia Osaka-JR Hotel Group. Hinta 60 € per yö per hlö.

Ihan mahtava sijainti siihen nähden, että seuraavan päivänä meidän tuli jatkaa lentokentälle ja kotiin. Ensimmäisissä kerroksessa sijaitsi metro- ja juna-asemat. Japan rail passilla pääsimme asemalta lentokentälle. Ensimmäisestä kerroksesta ylöspäin oli ruokakauppoja, ravintoloita ja vaatekauppoja. Hotellin valintaan vaikutti se, että huomasin 13 kerroksessa sijaitsevan Pokemon kaupan. Sieltä sai kivasti hankittua tuliaiset kotiin. Hotelli alkoi 19 kerroksesta ja huoneemme oli 23 kerroksessa. Olin maksanut ekstraa, jotta saimme huoneen näköalalla. Sitä onneksemme saimme iltaisella ihastella. Iltapalalle pääsi kätevästi menemällä hissillä ravintolakerrokseen. Sitä tuli niin laiskaksi, ettei hotellista tullut poistuttua vuorokauteen. Ja mikä aamiainen! Tarjolla oli vaikka mitä. Ilmankos Osakaa on kehuttu Japanin ruokamekaksi!

Näihin kuviin ja tunnelmiin pääsin edes kerran nukahtamaan

Majoituksesta maksoimme yhteensä 779,25 € per nenä

Ei nyt hirveän paha hinta sittenkään.

Ruokailu

Japanissa ruoka on hyvää ja japanilaisille on selkeästi kunnia-asia tarjota hyvää ruokaa kaikkialla!

Halvimmillaan ruokaa saa katukojuista ja kaupoista. Kalleinta se on hienoissa ravintoloissa. Me kokeilimme kaikkea. Pizzalla emme muuten tällä reissulla olleet lainkaan. Jokainen ruokailu ja kahvittelu oli elämys! Näistä juttua erikseen.

Kustannusten arviointi ruokailun osalta jälkeen päin on hankalaa!

Ruokaa ja juomaa sai automaatistakin

Retket

Olimme etukäteen ostaneet ainoastaan yhden retken: paikallisoppaan Tokion tonnikalahuutokauppaan ja kalatoreille. Tämä osoittautui ihan parhaaksi. Me kuljimme oppaan kanssa kolmisin. Hän kertoi kivasti heidän kulttuurista samalla kun kuljimme. Lisäksi saimme paljon vinkkejä muihin paikkoihin.

Retkitarjontaa löytyy mm. Klookista, Get Your Guidesta ja Viatroilta.

Tämän retken hinta oli per hlö 104,50 €

Tonnikalahuutokauppa

Kustannukset yhteensä 2710,75.

Tähän voi omalta osaltani lisätä 100 euroa, jotka tuhlasin lisäjalkatilaan lennolla. Etukäteen kuvittelin, että matkamme maksoi pitkälle yli 3 500 euroa. Matkan hinta yllätti totaalisesti ollessa huomattavasti edullisempi. Kannatti siis laskea kustannukset.

Metroasema

Reissusuunnittelua

Harvemmin teen näin tarkkaa matkasuunnitelmaa kuin nyt mutta koin sen tärkeäksi. Olimme etukäteen listanneet paikkoja, mitä haluamme nähdä. Siksi oli hyvä koittaa edes hiukan hahmottaa, miten edetään ja mitä ehdimme mahduttamaan yhteen päivään. Myös tyhjää pitää aina jättää eli tilaa olemiseen ja ekstempore tekemiselle. Olin tutkinut karttaa ja sijainteja ja koitin niputtaa eri paikoissa käyntejä siten, että ne sijaitsivat samalla suunnalla ja näin pääsimme saman päivän aikana helpommin useampaan paikkaan. Kummassakin Kiotossa ja Tokiossa välimatkat kun saattavat olla yllättävänkin pitkiä ja kulkeminen voi viedä paljon aikaa päivästä. Ihan täysin ohjelman mukaan emme edenneet mutta melkein. Ennen matkaa kannattaa liittyä seuraamaan Facebookissa erilaisia Japani -sivustoja. Niistä saa paljon vinkkejä uusista kohteista.

Reissusuunnitelmaluonnos
Vessan nappuloita….
Tokio

Jutut Japanista

Postikortti Japanista

Hurmaava Kioto

Sakuraa Japanissa

Tokio maailman suurin metropoli

Hakone ja Yö kylpylässä

Koyasan temppelien kylä

Osakan juna-aseman vesiseinä

Oletko sinä tehnyt reissupäivistänne vastaavaa suunnitelmaa?

16 vastausta artikkeliin “Japanin matkan yhteenveto

  1. Japaniin ei lennä edullisesti eikä maa muutenkaan ole edullisimmasta päästä. Kohtuullisilla kustannuksilla siellä kuitenkin pärjää, ja etukäteissuunnittelu auttaa tässä mielessä. Itsellä on aina tapana suunnitella kaikki varsin tarkkaankin etukäteen, mutta kuitenkin niin, että tarvittaessa joustovaraa löytyy.

    On tuo lentoreittikin nykyään muuten varsin haastavan näköinen..

    Tykkää

    1. Lentoreitti on haastava. Jos Japanista sanotaan, että se on kallis maa, niin ei se sitä sit ollutkaan ihan täysin.

      Tykkää

  2. Ei tuo ollut paha hinta ollenkaan. Minäkin olisin veikannut reissun heilahtavan kolmen tonnin toiselle puolen. Olen joillekin reissuille mm. USA road tripeille tehnyt suunitelmaa. Toki kovin tarkasti ei kaikkea ole lukkoon lyöty, kun osa majoituksista varattu vasta paikan päällä, mutta suuret linjat on hyvä olla selvillä. Oli hauska kuulla erilaisista majoituksista. Varsinkin tuo kirjahyllyssä nukkuminen nauratti. 🙂

    Tykkää

    1. Juu majoitus maksoi vähemmin kuin alkuperäisessä suunnitelmassa. Olisiko kurssi vaikuttanut.

      Tykkää

  3. Kustannuspostaukset on aina mielenkiintoisia. Olen muuten huomannut, että melkein aina matkan jälkeen tuntuu, että rahaa on mennyt hirmuisesti – mutta kun kustannukset laskee, niin todellisuudessa summa ei olekaan niin paha. 😀 Ehkä se johtuu siitä, että reissussa rahaa joutuu käyttämään väkisinkin vähän jatkuvasti, majoituksesta liikkumiseen, ruokailuihin ja tekemiseen/näkemiseen jne, toisin kuin arjessa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Tuo on niin totta. Joka bussimatka ja Japanissa eurokin on seteli.

      Tykkää

  4. Kymmenen päivän reissuun olitte saaneet aika monta kohdetta, eli liikuitte kyllä reippaasti paikasta toiseen. Itse olen miettinyt – Kiotossa ja Hiroshimassa jo käyneenä – että jos tässä vielä joskus Tokioon ja sitten siellä ehkä (melkein?) viikko. Eiköhän noin isosta kaupungista riittäisi useammaksikin päiväksi 🙂

    Tykkää

    1. Ilman muuta viikko on hyvä, ellei pidempi.

      Tykkää

  5. elinanmatkalaukussa 8 kesäkuun, 2023 — 6:45 pm

    Teidän reissu kuulostaa kyllä kivalta ja hauskalta, kirjahyllyssä nukkumista ja tonnikalahuutokauppaa! 😀 Oliko tuo 1400 euroa lennoista per hlö vai kahdelta?

    Liked by 1 henkilö

  6. Olin Tokiossa käymässä 2019 ja siitä asti haaveillut että pääsen sinne takaisin. Ihanaa oli palata sinne tämän jutun myötä ja herättää taas (liian) kovan matkakuumeen lähteä Japaniin. Kiva reissu teillä ollut!

    Liked by 1 henkilö

    1. Meillä oli todella mukava reissu. Ainoa miinus oli liian nopeat paikan vaihdot. Pitäisi pystyä olemaan yhdessä paikassa kaksi yötä….

      Tykkää

  7. Annemaria/Samppanjaa muovimukista 10 kesäkuun, 2023 — 4:15 pm

    Kiva lukea näitä budjettipostauksia, varsinkin kun itseäni kiinnostaa kovin tuo Japani. Olen mietiskellyt valmiin kiertomatkapaketin ja omatoimipaketin välillä ja pohdiskellut molempien hyviä ja huonoja puolia. Ei tuo teidän matka loppujen lopuksi niin hirmu kalliiksi tullut ottaen huomioon, että lentoliput haukkasivat matkabudjetista aimo osan eikä Japani ole maa sieltä halvimmasta päästä. Nauratti tuo kirjahyllyhotelli . Sarjassa eksoottisia majoituspaikkoja 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Vertailimme myös valmismatkan ja omatoimimatkan hintoja. Kirsikankukkaaikaan Japanin kiertomatkojen matkojen hinnat olivat noin 4000 euroa. Eli kannattavaksi omatoimimatka tuli. Ja sanotaanko myös avartavammaksi, koska omatoimisesti selvitimme itsemme paikasta toiseen :). Eikä se Japani niin kallis ole. Maan kalleus on pitkälle kiinni siitä, mitä syöt ja juot sekä missä syöt.

      Tykkää

  8. Japani ei tosiaan ole mikään halpa matkakohde mutta on kyllä kaiken sen rahan väärti. Aika erikoinen muuten tuo kirjahyllymajoitus.. heh, en ole koskaan kuullutkaan. Me oltiin Airbnb majoituksissa ja hotelleissa. Kapseli olisi ollut kiva kokeilla mutta pienen lapsen kanssa hankala.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu ei maa halvimmasta päästä. Kapselihotellia mekin mutta ei tuntunut hyvältä. Tuo kirjahylly taas oli hauska.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close