Hakone ja yö kylpylässä

Tottahan toki, jos Japaniin pääsee, pitää edes yksi yö viettää perinteisessä kylpylässä.

Kiotosta nousimme Shinkansen luotijunaan Tokion suuntaan. Mutta emme menneetkään perille Tokioon vaan jäimme pois Odiwaran asemalla. Asemalla vaihdoimme Hakonen bussiin. Bussi löytyi yllättävän helposti.

Hakone faktaa

Hakone ( 箱根 ) on osa Fuji-Hakone-Izu kansallispuistoa noin 100 km Tokiosta.

Alue on tunnettu kuumista lähteistä, alueen kauneudesta, Ashinoko järven näkymistä Fuji – vuorelle.

Kypyläkulttuuria Japanissa

Japani on tunnettu rentouttavista kuumista lähteistään eli onseneistaan. Tuliperäisen maastonsa vuoksi maassa on tuhansia kuumia kylpyjä, joista pääsee nauttimaan joko keskellä kaupunkia tai luonnon helmassa. Luonnonvaraisissa onseneissa kuuma vesi pulppuaa suoraan maaperästä samalla tavalla kuin Islannissa.

Me yövyimme reissullamme useammassa kohteessa (Hakone, Tokio ja Koyasanin temppeli), missä oli kylpylä. Hakonessa näitä kylpylähotelleita on useita.

Kuva Koyasanin temppelimajoituksen kylpylästä. Muista en kuvia ottanut.

Useissa kylpylöissä on naisten ja miesten puoli erikseen. Uimapukua ei silloin tarvita. Me emme tarvinneet uimapukua yhdessäkään paikassa. Tatuointeja ei kylpylässä välttämättä sallita. Tämä asia kannattaa selvittää etukäteen. Jos näin on, pyri vaikka piilottamaan ne.

Bussimatka kestää Odawarasta hotellille reilu tunnin. Jälkeen päin Pohdin, että olisi kannattanut hotellista tiedustella, miten helpoiten pääsee perille. Mutta onnistuimme kyllä löytämään hotellille. Bussi jätti meidät ison tien varteen keskelle ei mitään. Aikamme pohdittua Google mapsista saimme vinkin suunnasta. Siitä alkoikin kävely reilut 800 m kohtisuoraan alamäkeen matkalaukkujen kera.

Hotelli löytyi säädöistä huolimatta suht helposti. Vastaanotto oli hotellissa hyvä. Heti meitä oltiin vastassa ja autettiin matkalaukkujen kanssa. Kengät tuli jättää ulko-ovelle.

Huoneemme oli isohko, perinteinen japanilainen ryokan omalla parvekkeella, jossa oli kuumalähde kylpyamme. Näköala parvekkeelta oli kaunis vuoristonäkymä. Hotellissa vieraille tarjolla kimono eli Yukatani ja sukat, jotka vaihdoimme yllemme.

Illan nautimme kylpylän kylvyistä ja saunasta sekä rentoutumisesta. Kylpylässä tavarat jätettiin pukuhuoneeseen, ennen kylpyä piti peseytyä kunnolla. Vesi on kuumaa, usein yli 40 asteista. Vedessä ei suosituksen mukaan saisi olla kuin 10-15 min kerrallaan. Kylvyn jälkeen istuimme hotellin illallisella. Sielläkin istuimme tuo Yukatani päällä.

Illallisen antimia
Hotellin aula

Lisää kylpyläkulttuurista voit lukea Rantapallon sivustolta ja Tripseristä.

Parhaat Japanin kylpylät löytyy Why so Japan -sivustolta ja Hakonen parhaat kylpylät Japan guide -sivustolta. Me majoituimme hotellissa nimeltä Laforet Club Hakone Gora Yunosumika.

Huoneen oma kuumakylpy

Heti aamupalan Syötyä pakkasin repun ja lähdin tutustumaan Hakonen kansallispuistoon.

Hotellin aamupala oli sekoitus Japania ja länsimaata. Tarjolla oli kaikkea erikoista mm. Pallokalaa. Matkalaukku jäi hotelliin kun lähdin.

Aamupalan tunnelmaa

Hotellimme lähellä oli kaapelivaunupysäkki Hakone Tozan kaapelivaunu, jolla mentiin ylös Sounzan asemalle. Asema on jo melko korkealla. Siellä on mm. näköalapaikka, missä kannattaa pistäytyä. Siellä olisi pitänyt vaihtaa kaapelivaunuun Hakone Ropewaylle. Kovan tuulen vuoksi gondolit eivät olleet käytössä, joten oli hypättävä bussiin. Se lähti aseman vierestä.

Sounzanin aseman näköalapaikka tarjosi myös ilmaisen jalkakylpylän

Owakudani

Owakudani on alue, joka on muovautunut noin 3000 vuotta sitten. Nykyään alue on aktiivista vulkaanista aluetta, missä on kuumia lähteitä ja jokia. Alueelta on pilvettömänä päivänä näkymät Mt. Fujille.

Bussin yksi pysähdyspaikka oli Owakudanissa, kuumien lähteiden näköalapaikassa. Alueella on paljon kauppoja ja ravintola. Täällä voi ostaa niitä kuuluisia kuumassa lähteessä keitettyjä rikkimunia ja saada niiden syömisestä pitkää ikää.

En ostanut munia. Alueella olisi voinut kiertää n. 30 Min lenkin. Tuolle alueelle on sisäänpääsymaksu. Nyt kovan tuulen vuoksi ei reitille pystynyt menemään. Muitakin pidempiä reittivaihtoehtoja alueelta olisi mahdollista ollut valita.

Kaupassa

Ashi lake

Kun aaikani olin ihmetellyt Owakudanissa näkyviä lähteitä ja kaupan antimia, oli aika hypätä bussiin ja lähteä alas järvelle.

Hiukan olin pettynyt saapuessani hiljaiseen kylään. Kovan tuulen vuoksi risteilylle ei ollut mahdollista mennä. Myöskään MT Fuji ei näkynyt pilvisellä säällä. Oli aika palata takaisin hotellille.

Näkymä järvelle

Risteily laivalla

Risteily olisi ollut mahdollista. Kylään tullessa lähtöpaikka näkyy rannalla. Risteily kestää puolisen tuntia.

Muuta

Hakonen luonnonpuistoalyeella on paljon kaikenlaista katseltavaa Mm. Open air museo, Hakone shrine ja botanigal puutarha.

Miten päästä Hakoneen

Tokiosta lähtevälle on tarjolla erilaisia vaihtoehtoja. Niitä vaihtoehtoja voi tarkastella Japanin turisti – sivuilta kohdasta kuinka matkustaa Hakoneen. Huomaa kuitenkin, että Hakone on laaja alue. Itse huomasin vasta jälkeenpäin ohjeet hotellille heidän kotisivuiltaan!

Näköalareitti Tokioon junalla

Me matkustimme Goran asemalta romanttisella näköalareitillä Tokioon. Junaa vaihdoimme Hakone yomotossa. Kieltämättä juna kulki hienoissa maisemissa.

Alueen bussikartasto
Junamatkalla
Mitkä maisemat!

18 vastausta artikkeliin “Hakone ja yö kylpylässä

  1. En oikein ole kylpylöiden ystävä, mutta ehkäpä sitä tuolla suunnalla pitäisi sittenkin harkita.
    Kuvistasi tuli myös mieleen, että ennen matkaa pitäisi varmaan kuntosalilla panostaa noiden istu maassa, nouse maasta liikeratojen treenaamiseen 🙂

    Tykkää

    1. Japanissa kylpylässä käynti on yhdenlainen elämys. Ja itse asiassa ennen matkaa olisi hyvä opetella istumaan lattialla ja nousemaan ylös. Minun polvet ei kestä lattialla istumista….

      Tykkää

  2. Itse en olekaan harmillisesti päässyt Japanissa kylpylään. Marika on vaihdossa ollessaan käynyt ja olisi kovasti halunnut, että menisimme yhdessä. Emme kuitenkaan löytäneet oikein näppärää vaihtoehtoa, jossa miesten ja naisten puolet eivät olisi olleet erikseen, niin jäi sitten tuolla reissulla väliin. Olen kuitenkin varma, että tulemme vielä Japaniin matkustamaan, Myös Hakone on itseltäni vielä käymättä, mutta paikka kyllä kiinnostaa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Noita yhteiskyloylöitä pitäisi ilmeisesti olla mutta missä, ei tietoa.

      Tykkää

  3. Japani kiehtoo, tosin, kauhistuttaa ajatus lattialla istumisesta, minä kun en sieltä suloisesti nouse.. mutta juu, Japani on mun haave. Ehkä sitten joskus

    Liked by 1 henkilö

    1. No hiukan itsekin Pohdin, miten päästä ylös tuolta. Kyllä se onnistui. Heidän lattiat ovat jotain pehmeää.

      Liked by 1 henkilö

  4. Kylpyläkokemus kuulostaa ihanan rentouttavalta. Tosin 40-asteisessa vedessä kelluminen ei tosiaan pidemmän päälle enää ole mukavaa, joten aikasuositus on ihan ymmärrettävä. Islannissa päästiin testaamaan, miten muutaman asteen vaihtelukin teki altaassa istumisesta todella tukalaa 38-42 asteen välillä.

    Liked by 2 people

    1. Tuo on niin totta. En ainakaan itse pitänyt 40 asteisesta, kun olen kotipaljussa tottunut 38 asteeseen. Islannissa käväisin Blue Lagoonissa. Silloin oli syksy ja kylmä ilma, joten kuumissa lähteissä olo tuntui hyvältä.

      Tykkää

  5. Kylpylät eivät yleensä ole minun lemppareitani, mutta kyllä niissä tulee käytyä maissa, jossa se on ”se juttu”. Tosin tiedä sitten pääsisinkö sisään japanilaiseen kylpylään tatuointini takia. 🙂

    Tykkää

    1. Välillä kesken kaupunkiloman oli kiva antaa hetki rauhoittumiselle. Tuo Hakone henki rauhoittumista.

      Tykkää

  6. Olipa harmi, kun Fuji peittyi pilveen. Muistan monet kerrat Kalifornian keskuslaaksossa, kun on ollut tylsää. Sitten kerran näin King’s Canyonin alueen vuorille sieltä. Kylmä merivirta puskee pilveä siellä, mutta Japanissa se on lämmin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Sateen jälkeen, kun usva nousi vuorille oli todella kaunista!

      Tykkää

  7. Japani on kyllä kiehtova paikka reissukohteeksi, niin erilaista kuin esim. Euroopassa. En ole vielä Japaniin päässyt, mutta eteläpuolella Taiwanissa olen pariin otteeseen vieraillut sekä lännen puolella Etelä-Koreassa.

    Meillä on saarivaltio tai saaristo vahvasti reissujen suunnittelulistalla mukana. Katsotaan miten Japanin käy 🙂

    Tykkää

    1. Taiwan ja Etelä-Koreakin voisivat olla mielenkiintoisia.

      Tykkää

  8. Mukava lukea paikasta jossa emme Japanin reissulla käyneet. Ehkäpä tässä vinkkiä seuraavaan reissuun. Minua olisi kiinnostanut kylpyläkäynti mutta niihin ei yleisesti otettu lapsia sisään, ja meillä oli 5-vuotias mukana. Eli sekin jäi tulevaisuuteen.

    Tykkää

    1. Onko kaikki kylpylät kielletty lapsilta?
      Me oltiin Tokiossa kin kylpylässä ja mielestäni siellä oli lapsiakin.

      Tykkää

  9. Olipa kiinnostavaa lukea Japanista, joka meillä on vasta vähän haaveissa. Nuo kulttuuriset erot istumisesta, tatuointikielteisyydestä ja kimonovarusteista kuulostavat kyllä hyvinkin tutuilta, meillä on ystäviä, jotka ovat olleet siellä töissä vuosia. Harmi, että törmäsit tuuliseen päivään. Ei taida sekään olla yhtään harvinaista Japanissa. Aila

    Tykkää

    1. Tatuointijuttu on outo. Nykyään, kun niitä alkaa olemaan usealla.
      Melkoisesti kyllä harmitti, etten risteilylle ja muuhun päässyt. Tulopäivänä oli aurinkoista. Olisi vaan pitänyt silloin lähteä tutkimaan aluetta. No silloinkin kyllä tuuli mutta olisi voinut nähdä edes Fuji vuoren….

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close