Joulun taikaa Wienin joulumarkkinoilla

Euroopassa on jouluhullua väkeä. Lähes jokainen euroopan kaupunki sonnustautuu hyvissä ajoin ennen joulua jouluasuun. Olen jo pitkään halunnut matkustaa yhteen Euroopan joulukaupungeista. Ja jos olette lukeneer aikaisempia, olimme kerran menossa Muncheniin joulumarkkinoille mutta kuinkas kävikään ???( Äkkilähtö Münchenin joulumarkkinoille ja miten meidän sitten kävikään?) Kohteeksemme valikoitui Wien. Päätökseen vaikutti se, että olin paljon lukenut positiivista kyseisestä kaupungista.

Nyt paljastan kaikki jouluiset Wienin joulutorit, joita ei kannata missata. Tai missä me ehdimme käymään.

Tämä juttu on siis kaikille joulusta nauttiville.

Grabor eli hyvin jouluista tunnelmaa koko kaupunki pullollaan

Wien on Euroopan joulupääkaupunki, sanotaan. Se taitaa pitää paikkaansa. Joulua Wienissä ei pakoon pääse. Koko kaupunki on sonnustautunut jouluasuun ja tuo omaa tunnelmaansa.

Infon mukaan Wienissä on 14 adventtitoria. Kullakin joulutorilla on oma teemansa. Myytävät on teeman mukaisia. Toki samaakin tavaraa torilta kuin torilta löytyy mm. se punssikoju. Myytävän lisäksi toreilla on paljon muutakin. Eniten nähtävää on selkeästi raatihuoneen adevnttitorilla. Lisäinfoa Wienin isoimmista joulutoreista löytyy seuraavien linkkien takaa: Joulutorit Wienissä ja täältä. Erikoista on eri teeman lisäksi se, että jokaisella isommalla adventtimarkkinatorilla on oma nimikkomukinsa. Sen voi lunastaa omaksi ostaessa juotavaa. Nyt mukin hinta oli 5 euroa. Joiltakin markkinoilta mukin voi ostaa ilman juomistakin.

Me kävimme viidellä eri torilla fiilistelemässä tunnelmia. Sen lisäksi perinteisellä Naschmarketilla.

Raatihuoneen jouluvaloja

Raatihuoneen joulumarkkinat (Wiener Christkindlmarkt)

Tällä alueella on yli sata myyntikojua, joissa on myynnissä joulutuotteita ja herkkuja. Markkinoilla on suuri joulukuusi, karuselli, erilaisia aktiviteetteja lapsille, luistelurata, jouluseiminäyttely ja hienoja valospektaakkeleja. Käymme torilla kahtena iltana. Toisena iltana kuuntelemme hetken kuoron esitystä.

Luistelubaana
Maailmanpyörä
Seiminäyttely

Stephanien kirkon aukio

Hotellimme sijaitsi Grabenilla. Stephanien aukio oli noin kolmen minuutin kävelymatkan päässä kirkon ympärillä. Iltaisella tämä alue, kuten muutkin on aivan omanlaisensa. Kojuista löytyy syömistä, juomista ja taidetta sekä lahjaideoita.

Schönbrunnin linnan kulttuuri-ja joulumarkkinat

Schönbrunnissa kehtutaan olevan 60 erilaista kojua ja tarjolla on erilaisia käsitöitä. Sen lisäksi Schönbrunnissa voi maksamalla päästä katsomaan valonäyttelyä. Se sijaitsee linnan toisella laidalla. Täällä myös satuimme paikalle kuoron esiintymisen aikaan. Iltavalaistuksessa torilla on enemmän tunnelmaa.

Schönbrunn
Erilainen karuselli

Belvederen joulumaa

Alue on selkeästi pienempi, mutta upeassa ympäristössä. Täältä saa juomat ostaa kojusta kenkämukissa.

Karlsplatzin taidemarkkinat

Tällä joulutorilla on tarjolla enemmän taidetta. Me syömme maukkaat odottaessa uppopaistettavat leivonnaiset tomusokerilla ja hillolla.

Maria Theresien aukio

Kyseisellä aukiolla kierrämme päiväaikaan. Jouluvalojen luoma tunnelma jää silloin pois. Käsitöitä ihastelemme täälläkin.

Naschmarket

Kyseinen torialue on se ihan tavallinen alue kaupungissa. Avoinna aamusta iltaan. Myytävänä on kaikenlaista ruokatavaraa mutta myös muuta. Alueella on paljon kahviloita ja ruokapaikkoja.

Oletko käynyt Wienin joulumarkkinoilla? Mikä oli sinun suosikki?

23 vastausta artikkeliin “Joulun taikaa Wienin joulumarkkinoilla

  1. Mari/ Maailma kotina 10 joulukuun, 2023 — 2:08 pm

    Viisi eri joulutoria, wow. Wien on niin upea, että puitteet kunnossa kaikin puolin.

    Liked by 1 henkilö

  2. Oi miten upea joulukaupunki! Itse juuri kotiuduin Tallinnasta, sielläkin oli kovin jouluista. 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Tallinnassa on kyllä tunnelmaa jouluaikaan.

      Tykkää

  3. Huh, tuo määrä joulumarkkinoita kuullostaa jo jouluähkyltä. Wienin joulumarkkinoilla kävimme kyllä kerran, vuosi taisi olla 1984, mutta ei niitä tuota määrää tainnut vielä silloin olla.
    Toivottavasti Luxemburgissa, jonne tänä vuonna suuntaamme, on vaan yhdet – tai väliäkös tuolla, vaikka olisi monet, voihan sitä silti kiertää vaan yhdet. Kunhan nyt Münchenin kautta taas pääsisi jonnekin (ja takaisin), viime viikolla taisi vielä olla kenttä enemmän tai vähemmän poissa pelistä.

    Liked by 1 henkilö

    1. Itse asiassa, kun koko kaupunki on yhtä jouluglitteriä, on joulusta saatu tarpeeksi kertaheitolla. Kiva kuulla Luxemburgin joulusta.

      Tykkää

  4. Ihanaa! Juuri itsekin Wienin markkinoilta saapuneena, onhan meininki vähän erilainen kuin täällä Suomessa. Itsekin ostin mukin ja parasta näillä toreilla oli erilaiset ruoat, nam! Lempparitori oli Maria Theresien Platz!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mulla on pari kenkämukia. Kyllä vaan ruokiakin tuli maisteltua.

      Tykkää

  5. Wien on todella kiva kaupunki. Olen käynyt siellä vain kesäaikaan, mutta näyttää siltä, että jouluaikaan kaupunki saattaa olla kaikkein hienoimmillaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Jouluaikaan myös kiva mutta kannattaa varata lämpimiä vaatteita mukaan!

      Tykkää

  6. Olipa ihania näkymiä! Tunnistin oikeastaan kaikki paikat, mutta meidän muistomme ovat kesäisiä ja syksyisiä, emme ole näitä joulutoreja nähneet. Tekisi mieli. Saksassa olemme joulumarkkinoita joitain nähneet, Rothenburg ob der Tauber, Stuttgart, Hampuri ja Lyypekki viime vuonna ja Celle pari vuotta sitten. Hienoja toki nekin, mutta nuo Wienin torit pitäisi varmaan joskus käydä. Aila

    Tykkää

    1. Menkää te joulunaikaan Wieniin, itse haluan päästä sinne myös kesäaikaan.

      Liked by 1 henkilö

  7. Oi näyttää kyllä siltä, että Wieniin on ehdottomasti suunnattava joulumarkkinoiden aikaan, niin upealta näyttää ja joulumarkkinoita on mistä valita. Ite haluaisin joulumarkkinoilta ostaa aina muistoksi uuden joulukuusenpallon, vähän niinkuin magneettimuisto mutta vaan kohdemaan joulumarkkinoilta 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Noita joulukuusen palloja tai koristeita olen itsekin ostanut….

      Tykkää

  8. Miten upea joulukaupunki, miten paljon ihania joulutoreja! Minua yllätti, että siellä näyttää olevan oikeasti ihan kunnolla lunta katoilla ja teiden reunoilla. Olen ajatellut sen olevan sen verran etelässä, ettei lunta juurikaan sataisi.

    Tykkää

    1. Itse asiassa lumi yllätti meidätkin. Emme olleet kunnolla varautuneet vaikka sääennusteet lupasivat tuolloin lunta. Taisi yllättää tuolloin koko Euroopan olihan Munchenissä tullut todella paljon lunta tuolloin.

      Tykkää

  9. Olen käynyt Wienissä, mutta en joulumarkkinoiden aikaan. Uskon, että siellä on ollut todella kaunista. Olen käynyt joulumarkkinoilla suomalaisten kaupungien lisäksi vain Tallinnassa ja Tukholmassa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Tallinnassa olen itsekin käynyt mutta Tukholmassa en. Sinne voisi kyllä suunnistaa seuraavaksi joulumarkkinoille. Wien oli kyllä kaunis.

      Tykkää

  10. Vajaa viikko sitten kotiuduin Wienistä. Kyseessä oli 45. reissu sinne; vajaa puolet reissuista on ollut adventtiaikana, jouluna tai uutenavuotena. Hyvät markkinat olitte löytäneet. Noiden lisäksi suosikkejani ovat Altwiener Christkindlmarkt Freyung-aukiolla – pienet mutta tunnelmalliset – sekä Weihnachtsdorf Campus Universität Wien, joka on vanhan sairaalarakennuksen puistomainen sisäpiha – todella kaunis ja tunnelmallinen sekin parin ratikkapysäkin päässä Ringstrasselta.

    Tykkää

    1. Melko usein sinne reissaat! Paljon nähtiin mutta osa jäi näkemättä.

      Tykkää

  11. Viime viikolla kotiuduin jälleen Wienistä. Kyseessä oli 45. reissu sinne; vajaa puolet reissuista on tehty adventtiaikana, jouluna tai uutenavuotena. Hyvät markkinat olitte löytäneet. Noiden lisäksi suosikkejani ovat Altwiener Christkindlmarkt Freyung-aukiolla – pienet mutta tunnelmalliset – sekä Weihnachtsdorf Universität Campus Wien, joka on vanhan sairaalarakennuksen puistomainen sisäpiha parin ratikkapysäkin päässä Ringstrasselta.

    Tykkää

  12. Tästä puuttuu oma suosikkini nyt ja aina Spittelbergin markkinat ja hyvänä kakkosena tulee jo mainittu Altwiener Christkidlmarkt. Wien on lempikaupunkini ympäri vuoden. Kesällä teimme ihanan reissun Wienin rinteiden viinitiloille, ratikalla ja bussilla viinitiloille – ihan parasta.

    Tykkää

    1. Tuo viinitilareissu kuulostaa hyvältä. Kun kesällä matkaa, niin ehdottomasti tulisi siellä pistäytyä. Nyt neljä päivää meni kivasti kaupungissa….

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close