Postikortti Wienistä

TERVEISIÄ WIENISTÄ!

Yllätys yllätys, ei ne matkat sitten tältä vuodelta ollutkaan ohitse. Syksyn pimeinä päivinä päädyimme ystävämme kanssa siihen, että haluamme joulumarkkinoille johonkin Euroopan kaupunkiin. Wienin valitsimme, koska olimme kuulleet pelkkää hyvää kaupungista. Sen lisäksi itse en Itävallassa ole ennen käynyt, joten tästä tulee 41. maa, missä olen käynyt.

Matkalla

Lento Helsingistä lähti pian puolen päivän jälkeen. Iloksemme totesimme lentokentän muuttuneen edukseen remontin jälkeen. Tarjolla on monenmoista levähdyspaikkaa, latauspistettä, kahvilaa ja ravintolaa. Lentomme lähti ja päätyi Itävaltaan ajallaan. Vaikkakin Itävallan puolella oli pienoinen lumimyräkkä. Onneksi lento oli silti tasaista.

Wienin lentokentältä on ääreisen helppo matkata junalla keskustaan ja jatkaa siitä sitten eteenpäin. Meidän hotellimme sijaitsee aivan vanhan kaupungin keskustassa. Sinne pääsimme Die Mitte asemalta jatkamalla maanalaisella (linja U3) . Pois jäimme Stephansplatzilla. Lunta tuprutti alas vaakatasossa, kun tulimme ulos maan alta. Siitä kävelimme muutaman minuutin matkan hotellille lumisohjossa ja -sateessa. Tosin eka kerran kävelimme vahingossa ohitse. Sukat ja kengät olivat märkinä loskakelistä. Varpaita paleli. Loma, loma, loma….

Kesti hiukan aikaa ennen kuin hotellimme löysimme. Oudolta näytti se, että lumipyrystähuolimatta ihmiset istuivat ulkona terassilla syömässä ja juomassa. Meitä tällä ilmalla kun ei ulos tahdo saada millään konstilla.

Iltaa joulumarkkinoilla

Kun saimme huoneessa hetken aikaa huilattua ja sukat kuivaksi (kenkiä ei), päätimme lähteä katsastamaan Raatihuoneen joulumarkkinoita.

Joulumarkkinoita Wienissä on useita. Niistä kerron lisää jahka pääsemme niihin ensin tutustumaan.

Tietysti Wienissä on paljon muutakin nähtävää. Huomenna esimerkiksi käymme katsomassa espanjalaisessa koulussa ratsastusnäytöksen. Sen jälkeen Sisi -museolippupaketin turvin käymme muutamassa museossa.

Alla tunnelmapaloja eilisistä markkinoilta.

Matkaa pääset parhaiten seuraamaan instatilillä @matkallalahelletaikauas.

Kategoriat Itävalta, WienAvainsanat , ,

22 vastausta artikkeliin “Postikortti Wienistä

  1. Wien on mukava kaupunki ja varmasti todella kiva tähän aikaan vuodesta, jolloin joulutunnelmasta pystyy nauttimaan. Kivan tunnelmalliselta näyttää tuo lumisadekuvakin, vaikka siellä tarpoessaa ei sillä hetkellä siltä ehkä tuntunutkaan.

    Liked by 1 henkilö

    1. Tuo on niin totta. Kun lumisateessa ja tuiskussa ei ole kivaa mutta kuvat näyttää kivoilta.

      Tykkää

  2. Wien on ihana paikka, meille yksi Euroopan isompien kaupunkien suosikeista. Olimme kerran siellä kolme viikkoa kodinvaihtolomalla ja siitä jäi hyvä mieli ja siinä ajassa ehdimme jo tutustua paljon muuhunkin kuin ihan keskeisimpiin keskustan nähtävyyksiin, joten Wien on jotenkin tuttu paikka käydä. Yksi meidän suosikkijuttumme siellä on hakeutua myös konsertteihin. Musikvereinin konserttisali on tunnelmaltaan niin kiva kokemus, kun sen konsertteja aina on uutena vuotena katsottu. Schönbrunnin linnan isot nurmikot ovat myös olleet upea konserttipaikka ja Orangeriekin yksi kiva. Niin paljon tykkäämme, että meillä on jo liput tammikuussa Helsingin Musiikkitaloon, jonne on tulossa Wieniläinen orkesteri tarjoamaan meille ”Uuden vuoden konsertin”. Joulutoreja emme ole siellä nähneet, eli kiva kuulla ja nähdä niistäkin jotain täällä blogissasi.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kolmella joulutorilla jo käyty. Jokainen omanlaisensa. Me menemme huomenna Schöbrunniin konserttiin. Innolla odotan sitä.

      Liked by 1 henkilö

  3. Olen käynyt Wienissä kaikkina muina vuodenaikoina paitsi kesällä. Talvella ja loppusyksystä oli kylmä, keväällä melko kiva sää. Harva Euroopan kaupunki on tähän aikaan vuodesta parhaimmillaan. Joulutorit tuovat toki oman tunnelmansa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Joulutorit on ne mitkä vetää nyt. Lämmintä yllä, niin pärjää. Itse olen usein ollut keväällä ja silloin sää on ollut epävakainen. Olisiko syyskuu vielä sellainen hyvä kuukausi…

      Tykkää

  4. Wien taitaa olla ihan ensimmäinen joulutori Euroopassa, jossa koskaan olemme vierailleet, joskus 1980-luvun alussa! Tänä vuonna suuntaamme Luxemburgin joulumarkkinoille – kunhan nyt Münchenin lentokenttä toimisi ensi viikolla …

    Tykkää

  5. matkallakaikkialle 6 joulukuun, 2023 — 1:46 am

    Wienissä on tullut käytyä vain kesällä, mutta olen kuullut sen olevan mahtava kaupunki joulumarkkinoilla vierailuun. Mielenkiinnolla odotan, millainen tunnelma teidän reissun joulumarkkinoilla on 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Kesällä ei ole tullut siellä käytyä mutta pitäisi kyllä.

      Tykkää

  6. Tosi tunnelmalliselta näyttää tuo lumituiskun valtaama Wien, vaikka ymmärrettävästi loskassa kahlaaminen ei ole ihan sitä parasta lomahupia. Itse olen käynyt Wienissa kertaalleen loppukeväästä, silloin sää oli tosi epävakainen ja välillä kastuttiin melko pahasti ja kahlattiin tennarit märkinä lätäköissä, mutta silti kyllä tykättiin kaupungista, joskaan ei se nyt ihan kärkipäähän omista suosikkikaupungeista Euroopassa mennyt. Joulutorit olisi kyllä kiva kokea.

    Liked by 1 henkilö

    1. Onkohan Wien sellainen kaupunki, Että siellä sataa aina?

      Tykkää

      1. Kieltämättä alkaa tuntua siltä että Itävallassa sataa aina, sillä ainakin kolme kertaa ollaan käyty / ajettu maan halki ja aina on satanut 😀 Alppipatikat Itävallan puolella on siis jääneet vielä toistaiseksi tekemättä, mutta josko vielä joskus osuttaisiin noille seuduille poutaiseen aikaan!

        Liked by 1 henkilö

      2. Okei. Tuo on hyvä tietää. Lämmintä vaatetta ja sateenvarjo mukaan matkalle.

        Tykkää

  7. Paha homma, kenkien kuivuminen saattaa kestää hyvinkin pitkään. Pitääkin miettiä kenkävalintaansa tarkkaan, kun lähtee talvella reissuun.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juurikin, koitettiin kuivattaa kenkiä patterin päällä. Mun kengät vuosi….on edessä kenkien osto. Nuo kun piti olla veden pitävät!

      Tykkää

  8. Wienissä kävin joitain vuosia sitten juurikin joulun alla. Ihania joulutoreja sekä paljon myös muuta mielenkiintoista nähtävää.

    Tykkää

  9. Ihan kamalaa, jos joutuu kulkemaan märissä kengissä. Toivottavasti asia korjaantui, ja sait nauttia loppuajan paremmissa olosuhteissa.
    Olen käynyt Wienissä kerran, interraililla vuonna -80. Istuimme pimeässä puiston penkillä, kun mies tuli tarjoamaan meille yösijaa. Kuulostaa nykypäivänä aivan hirveältä, mutta tartuimme tarjoukseen ja nukuimme hyvin todella vanhassa ja hienossa asunnossa kaikessa rauhassa 🙂
    Raija / Kohti avaraa maailmaa

    Tykkää

    1. Melko rohkeita olette tuolloin olleet. Onneksi kengät kuivuivat patterin päällä ja seuraavana päivänä kaduilta oli isoin osa aurattu pois.

      Tykkää

  10. Oi, jään odottamaan joulumarkkinapostausta 🙂 Wien on vielä varsin tuntematon kohde, oon vaan mennyt ratikalla sen läpi joskus ja loppukesästä se tulee olemaan taas läpikulkukaupunkina. Joskus pitäisi lähteä sinne ihan ajan kanssa! Mukavaa reissua teille!

    Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close