Kesän muistoja osa 2; Cinque Terre

Kesän 2016 seikkailu Italiassa oli ikimuistoinen. Reilut kaksi viikkoa kuljimme pääasiassa kahdella alueella; Comojärvellä ja Cinque Terressä.

Cinque Terreen olin halunnut siitä lähtien kun jossain matkalehdessä törmäsin Riomaggioresta otettuun kuvaan. Se kuva olikin pitkään näytön taustakuvana. Kunnes vihdoin sain mieheni ylipuhuttua Italian suhteen.

20160702_074137.jpg

Olimme ensimmäisen viikon Comojärvellä kulkeneet autolla. Nyt vaihdoimme junaan. Milanosta ostimme junaliput ja hyppäsimme Riomaggioreen vievään junaan.

Cinque Terre kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se muodostuu nimensä mukaan viidestä kylästä Riomaggiore, Manarola, Cornigilia, Vernazza ja Monterosso. Lisäksi unesco alueeseen kuuluu vaikka ei noihin viiden kylän muodostelmaan Portovenere sen edustalla olevine saarineen.

Olimme vuokranneet Riomaggioren satamasta huoneiston. Sinne löysimme tiemme.

Kesäkuu alkoi lähestyä loppuaan, lämpötilat alkoivat kivuta mutta onneksi huoneemme sijainti meren rannalla toi tuulenvireet, jotka vilvottivat kivasti.

Cinque Terre muodostuu viidestä kylästä, missä sitten viikon aikana seikkailimme. Riomaggioressa kuljimme pitkin poikin eniten. Toinen käyntikohteemme oli Monterossa al Mare. Varmaankin pääasiassa sen vuoksi, että siellä oli uimaranta, missä oli kiva vilvoitella iltapäivisin.

IMG_0001.JPG

Näkymä keittiön ikkunasta

-Eniten kylistä kuitenkin pidin Cornigiliasta.

-Mitä muuta sitten kylissä voi tehdä kuin käydä uimassa?

-Mahdollisuuksia on patikointiin. Ainoa miinus oli siinä, että helpoimmat ja lyhyimmät reitit olivat suljettuna.

-Mahdollisuuksia on kulkea eri kylissä ja niiden nähtävyyksissä. Nähtävyydet tosin ovat pääasiassa linnoitukset ja kirkot.

-Myös joitakin viinimaisteluretkiä järjestetään.

-Lisäksi kannattaa yhdeksi päiväksi unohtaa juna ja ostaa päivälippu yhteysalukselle, joka kulkee kylien välillä. Lisäksi aluksella pääsee Portovenereen ja sen lähistöllä olevien saarien kierrokselle.

-Jos aika käy pitkäksi päivämatkan päässä on myös Pisa.

Ohessa kuvasarja (ja juttulinkit) näistä kylistä:

Riomaggiore

 

IMG_0029.JPG

Riomaggioren ihana satama-alue ja sen suosittu ravintola Cila

 

IMG_0041.JPG

 

IMG_0028.JPG

Manarola

IMG_0088.JPG

IMG_0089.JPG

IMG_0062.JPG

Cornigilia

IMG_0002.JPG

IMG_20160816_112247 (1).jpg

IMG_0014

IMG_0030

Vernazza

IMG_20160701_160925.jpg

IMG_0067.JPG

IMG_0088.JPG

Monterosso al Mare

IMG_0037.JPG

 

IMG_0014.JPG

IMG_20160628_145702.jpg

IMG_0022.JPG

IMG_0024.JPG

IMG_0034.JPG

Portovenere

 

 

IMG_20160701_105826.jpg

IMG_20160701_134112

Portoveneren edustan saaret

IMG_20160701_122239.jpg

 

IMG_20160701_122914.jpg

 

Pidin suunnattomasti paikasta. Ehkä suurin miinus oli väenpaljous ja se, että päiväaikaan ei esimerkiksi pienissä kylissä ollut mitään mahdollisuutta saada pöytää ravintolasta. Me päädyimme siksi usein syömään eväitä rannalla. Onneksi pääasiassa tilanteet rauhoittuivat illaksi.

Viime kesän juttukoosteen paikoista, missä olimme ja mitä kaikki maksoi, voit lukea täältä.

IMG_0010.JPG

48 comments

 1. Päivi Kettunen · maaliskuu 29

  Minäkin kävin viime vuonna katsastamassa Cinque Terren. Aika samalla tavalla syntyi tuo kaipuu sinne: minulla oli taustakuvana Manarolan maisema pitkän aikaa! Sitten perillä pikkuinen Vernazza tuntui valloittavalta. Matkustin huhtikuussa, jolloin ei ollut huippusesonki, turistien määrä oli ”siedettävä”. Mutta oli kyllä huippuihanaa!

  Liked by 1 henkilö

  • Matkalla lähelle tai kauas · maaliskuu 29

   Voi kohtalotoveri! Olen onnellinen kun sinne pääsin ja vielä viikoksi juuri Riomaggioren satamasta onnistuimme vuokraamaan huoneiston, noista vanhoista taloista. huhtikuu olisi ihan varmasti ollut parempi ajankohta kuin kesäkuun loppu.

   Liked by 1 henkilö

   • Päivi Kettunen · maaliskuu 30

    En osaa sanoa, olisiko kaikin tavoin parempi ajankohta. Sää oli vaihteleva, ja ajoittain satoi aika rankasti. Välillä paistoi myös aurinko ja silloin oli kyllä kaunista. Keväällä ja syksyllä ilmat on tuurista kiinni. Noissa sinun kuvissasi henkii kesän lämpö ja valo.

    Liked by 1 henkilö

   • Matkalla lähelle tai kauas · maaliskuu 30

    Tuo on totta kevät ja syksy voivat olla epävakaita. Kesällä oli kaunista. Katsellessa kuvia nyt tulee kyllä ikävä paikkaa.

    Tykkää

 2. Johanna @ Out of Office · maaliskuu 30

  Kävimme Cinque Terressä asuessamme Italiassa vuosia sitten. Manarolassa kävimme lounaalla, jotenkin jäi silloin mieleen paikan rappioromantiikka – ja vaikeapääsyisyys. Liikuimme omalla autolla, ja taisimme jollain tiellä vähän eksyäkin. Voi niitä ihania vuosia.

  Mutta Pisa. Siitä olimme kotirintamakriitikon kanssa yhtä mieltä; emme tykänneet. Tuli mieleemme että italiaanot ovat ainoa kansakunta maailmassa, joka on onnistunut tuotteistamaan rakennusvirheen 😀

  Liked by 1 henkilö

 3. Maailman äärellä / Heidi · maaliskuu 31

  Italia on kyllä niin ihana ja tämä Cinque Terre on yksi alue, joka minulta on vielä näkemättä mutta jonne ehdottomasti haluan. Keväällä se olisi varmasti ihana, ennen turistiryntäystä… vai onkohan se jo keväälläkin tupaten täynnä? Ravintolapöytä oliis nimittäin ihan kiva… Onko sinulla jotain ajankohtaa, jota erityisesti suosittelisit? Täytyy oikeasti harkita, jos ensi keväänä (tai syksynä?), tälle keväälle ehdimme jo varata Portugalin Porton. Jotenkin kuvittelen, että siellä voisi olla tarjolla vähän samanlaista rappioromantiikkaa, joka tällaiseen ikiromantikkoon niin vetoaa <3.

  Liked by 1 henkilö

  • Matkalla lähelle tai kauas · maaliskuu 31

   Jotkut sanovat, että kevät tai loppusyksy mutta silloin kai on epävakaista. Me oltiin kesä/heinäkuun vaihteessa. Silloin alkoi jengiä olemaan jo kutenbkuvistakin saattaa nähdä. Onkohan sinne oikeaa ajankohtaa mennä? Riomaggioreen jos menet, niin Dau Cilaan kannattaa varata pöytä. Sitten kun tuota samaa reunaa kuin cila on, kävelee ylös portaita on siellä uhana näköalakahvila, missä drinkin tilatessa pöytään tuodaan kaikenlaista herkkua. Auringonlaskua voi siellä ihailla. Siitä vielä kun jatkaa eteenpäin, löytyy pieni kallioinen uimapoukama. Me ei olla Portugalissa käyty mutta listoilla on sekin. Siellä on paljon mielenkiintoisia kohteita, missä voisi käväistä.

   Tykkää

 4. En ole vielä lämmennyt 5 maalle, odottaa jotain ihan pikkuista tietoa, kuten vaikkapa välimerenlokin pesimäkoloniaa tai sellaista, niin sitten saattaisin rynnätä sinne. Mutta joo, toistaiseksi minulla ei ole ollut intohimoa mihinkään osaan Italiaa, poislukien Venetsia ja Gardajärvi.

  Liked by 1 henkilö

  • Odottaa siis kypsymistään tuo😊jotain lokkeja kyllä aina lensi paikalle, jos halusi evästää ulkosalla. Vahtivat silmä kovana ihan viimeiseen ruuan muruun asti. Taisivat kyllä olla ihan tavallisia lokkeja.

   Tykkää

 5. Tuolla täytyisi kyllä päästä käymään. Voin hyvin kuvitella, että turisteja on ihan riittämiin. Harmi tosin, jos ei ravintoloihinkaan oikein mahdu. Ei ihme, että ovat alkaneet rajoittaa turistien määrää.

  Liked by 1 henkilö

 6. Onpas ihanan ja lumoavan näköistä! 🙂 Näihin maisemiin tosiaankin lähtisi ensin uimaan, sitten vähän patikoimaan ja lopuksi siemailemaan viiniä, katsellen auringonlaskua. Aika huikeita paikkoja, oon aivan lumoutunut!

  Liked by 1 henkilö

 7. Anna Koskela · huhtikuu 2

  Riomaggiore on tullut katsottus joskus huolella. Alua on kyllä kokonaisuudessaan ihana, mutta turistien määrä on kylmäävä. Parkkipaikojen löytäminen on hermostuttavaa ja melkoisesti on ylihintaa palveluissa. Mutta kaunista on. Sitä ei voi kieltää ❤

  Liked by 1 henkilö

 8. Anna · huhtikuu 3

  Cinque Terre on ihana! Sinne haluaisin kyllä joskus vielä takaisin. Oma suosikki taisi olla Vernazza, Monterosso vähiten suosikki, se oli jotenkin ”tavallisempi”. Meidän reissusta on jo 4 vuotta. Oli muistaakseni huhtikuun loppu ja aika täydelliset kesäkelit, ihanat muistot jäi ❤

  Liked by 1 henkilö

 9. Maria · huhtikuu 3

  Voi miten värikästä ja kaunista, ihan postikorttimaisemat 🙂 Kiva vinkki tuo saarikierros!

  Liked by 1 henkilö

 10. Lomalla viimeinkin · huhtikuu 3

  Mielenkiintoisia kyliä 👌🏻😀 Italia on kyllä niin paras ja koettavaa riittää 😀 Italiaan on itsellä tavoitteena päästä kerran vuodessa ja viime vuonna ensimmäistä kertaa siellä 😂 Katsotaan kuinka pitkään riittää reissuja 😀👍🏻

  Liked by 1 henkilö

  • On totta, että Italiassa riittää ihmeteltävää. Maakunnat ja kaupungit kaikki niin erilaisia. Totesin miehellenikin tuossa, etä kokematta on mm Dolomiitit, Sisilia, San Marino, Toscana.

   Tykkää

 11. Ne Tammelat · huhtikuu 3

  Amalfi näyttää kuvissa hieman samanlaiselta kauniilta rannikkokaupungilta. Se on jäänyt omalle verkkokalvolleni talteen ja ehkä joskus sinne vielä pääsen matkustamaan. Italiasta on paljon hyviä muistoja 🙂

  Liked by 1 henkilö

 12. On kyllä upean näköisiä kyliä. Mä tykkään eniten just tollasista rannalla olevista kylistä, jotka on rakennettu vuoren rinteelle. Joo, pitää joskus piipahtaa tuollakin.

  Niin ja tuon otsikkokuvan taivas on kyllä aivan mahtava!

  Liked by 1 henkilö

 13. Janni / Lentopelko · huhtikuu 4

  Italiaan pitäis itekin päästä seikkailemaan, muualle kuin Milanoon. Nää paikat kuulostaa tosi kivoilta, mutta ilmeisesti ihmisiäkin siellä on jonkun verran. 😀 mitkä ihanat näkymät teidän ikkunasta!

  Liked by 1 henkilö

 14. Terhi / Muru Mou · huhtikuu 4

  Ihanan näköistä! Voiko tuolla edes käydä aika niin pitkäksi, että haluaisi muualle? Pisassa käyneenä en voi ajatella, että joku haluisi lähteä näistä ihanista kylistä tylsään Pisaan 🙂

  Liked by 1 henkilö

 15. Sateenmuru · huhtikuu 4

  Täällä olisi kiva käydä joskus turistisesongin ulkopuolella. Miltäköhän tuntuisi asua noin kauniissa kylässä..? (ihan missä tahansa viidestä vaihtoehdosta) Kiva olisi soutaa veneellä ja katsella näkymiä mereltä päin omassa rauhassa. ^_^

  Liked by 1 henkilö

  • Noita rannalla olevia veneitä saa vuokrata! Ja sitten muistaakseni juuri luin jostain suomalaisesta joka asui Riomaggioressa ja he remontoivat siellä jotain taloa. Itse haaveilen muuttavani Comolle.

   Tykkää

 16. Tiia/ReiseReise · huhtikuu 4

  Mä törmäsin kanssa kuvaan kyseisestä paikasta ja siitä asti olen halunnut käydä tuolla jossain. En ole vielä koskaan käynyt Italiassa ja luulen, että joku kaupunkikohde valikoituu ensimmäiseksi kohteeksi kuitenkin.

  Liked by 1 henkilö

 17. Johanna Hulda · huhtikuu 5

  Cinque Terre olisi kyllä kerran elämässä nähtävä – tai sitten useammankin kerran, jos sinne kerran syntyy palava kaipuu 😉 Onhan tuolla aivan hurmaavan näköistä. Kävisin silti joko keväällä tai syksyllä, koska uskoisin että noin suuret turistimäärät ettei ravintoloihinkaan mahdu latistaisivat tunnelmaa.

  Liked by 1 henkilö

  • Kyllä kuuluu once lifetime kohteesen. Ja tosiaan kannattaa harkita ajankohtaa, milloin sinne matkustaa. Täytyy myöntää Kyllä me aika ylimalkaisesti tutustuimme Vernazzaan juuri sen ruuhkaisuuden vuoksi.

   Tykkää

 18. Arto / Cocoa etsimässä · huhtikuu 7

  Upean näköistä! Minua ei tarvitsisi kauaa ylipuhua tuonne saamiseksi. =) Italia on ihana!

  Liked by 1 henkilö

 19. Tahtoo Italiaan nyt, heti! Kiitos kaukokaipuu herättämisestä, kuvat olivat juuri sitä miltä minun muistoissani Italian kylät näyttävät.

  Liked by 1 henkilö

 20. Kohteena maailma · huhtikuu 8

  Oma suosikkini noista on Vernezza. Kaiken kaikkiaan oli upeaa patikoida koko reitti ja tavoitteena on vetäistä se joskus uusiksi hitaamman kaavan mukaan. Upea alue kaiken kaikkiaan!

  Liked by 1 henkilö

 21. Lotta | Watia.fi · huhtikuu 9

  On tuolla kyllä hienon näköistä. Paljon on tullut blogeissa esille ja ehdottomasti kuvien perusteella haluaisin vielä joskus käydä. Italia kun on vieläpä niin ihana. ❤

  Liked by 1 henkilö

 22. Upeita kuvia ja ihanan näköisiä kyliä! Meillä Italia-kuume kasvaa kasvamistaan. Tosi monessa blogissa on viime aikoina oltu näissä maisemissa, ja onhan näihin ihan pakko päästä joskus. Itse olen käynyt vain aivan toisella puolella maata.

  Liked by 1 henkilö

 23. Cinque Terre on varmasti yksi maailman kuvauksellisimmista kohteista ❤

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s