Kesän muistoja osa 2; Cinque Terre

Kesän 2016 seikkailu Italiassa oli ikimuistoinen. Reilut kaksi viikkoa kuljimme pääasiassa kahdella alueella; Comojärvellä ja Cinque Terressä.

Cinque Terreen olin halunnut siitä lähtien kun aikoja sitten jossain matkalehdessä törmäsin Riomaggioresta otettuun kuvaan. Se kuva oli pitkään tykoneeni näytön taustakuvana. Kunnes vihdoin sain mieheni ylipuhuttua Italian matkalle.

20160702_074137.jpg

Olimme ensimmäisen viikon Comojärvellä kulkeneet autolla. Nyt vaihdoimme junaan. Milanosta ostimme junaliput ja hyppäsimme Riomaggioreen vievään junaan.

Cinque Terre kuuluu Unescon maailmanperintökohteisiin. Se muodostuu nimensä mukaan viidestä kylästä Riomaggiore, Manarola, Cornigilia, Vernazza ja Monterosso. Lisäksi unesco alueeseen kuuluu vaikka ei noihin viiden kylän muodostelmaan Portovenere sen edustalla olevine saarineen.

Olimme vuokranneet Riomaggioren satamasta huoneiston.

Kesäkuu alkoi lähestyä loppuaan ja se tuntui mm lämpötilojen nousussa hellerajojen yläpuolelle. Onneksi huoneemme sijainti meren rannalla toi tuulenvireet, jotka vilvottivat kivasti.

Viikon aikana kävimme jokaisessa näistä viidestä kylästä. Riomaggioressa kuljimme eniten. Vietimme myös paljon aikaa Monterossa al Maressa. Sen vuoksi, että siellä oli uimaranta, missä oli kiva vilvoitella iltapäivisin.

IMG_0001.JPG
Näkymä keittiön ikkunasta

-Eniten kylistä kuitenkin pidin Cornigiliasta.

-Mitä muuta sitten kylissä voi tehdä kuin käydä uimassa?

-Mahdollisuuksia on patikointiin. Ainoa miinus oli siinä, että helpoimmat ja lyhyimmät reitit olivat suljettuna. Eli kaikkiin kyliin patikoimalla ei pääse.

-Mahdollisuuksia on kulkea eri kylissä ja katsella niiden nähtävyyksiä sekä maisemia. Ja mamma mia, mitkä maisemat! Nähtävyydet ovat pääasiassa vain nuo talot ja maisemat. Kylistä löytyy linnoituksia ja kirkkoja mutta ei niin merkityksellisiä kuin mitä maisemat taloineen antaa. Eli ei välttämättä mitään must to see juttuja.

-Myös joitakin viinimaisteluretkiä järjestetään.

-Yhdeksi päiväksi unohtaa junamatkailu ja ostaa päivälippu yhteysalukselle, joka kulkee kylien välillä. Aluksella pääsee myös Portovenereen ja sen lähistöllä olevien saarien kierrokselle.

-Jos aika käy pitkäksi päivämatkan päässä on myös Pisa.

Ohessa kuvasarja (ja juttulinkit) näistä kylistä:

LINKKI: Riomaggiore

IMG_0041.JPG

LINKKI: Manarola

IMG_0089.JPG

IMG_0062.JPG

LINKKI: Cornigilia

IMG_20160816_112247 (1).jpg

IMG_0030

LINKKI: Vernazza

IMG_20160701_160925.jpg

IMG_0067.JPG

IMG_0088.JPG

LINKKI: Monterosso al Mare

IMG_0037.JPG

IMG_20160628_145702.jpg

IMG_0022.JPG

LINKKI: Portovenere

IMG_20160701_105826.jpg

IMG_20160701_134112

Portoveneren edustan saaret

IMG_20160701_122239.jpg

IMG_20160701_122914.jpg

Pidin suunnattomasti alueesra. Ehkä suurin miinus oli väenpaljous ja se, että päiväaikaan ei esimerkiksi pienissä kylissä ollut mitään mahdollisuutta saada pöytää ravintolasta. Me päädyimme siksi usein syömään eväitä rannalla. Iltaisin oli huomattavasti rauhallisempaa.

Juttukoosteen koko reissustamme euroineen voit lukea täältä.

IMG_0010.JPG

48 vastausta artikkeliin “Kesän muistoja osa 2; Cinque Terre

 1. Minäkin kävin viime vuonna katsastamassa Cinque Terren. Aika samalla tavalla syntyi tuo kaipuu sinne: minulla oli taustakuvana Manarolan maisema pitkän aikaa! Sitten perillä pikkuinen Vernazza tuntui valloittavalta. Matkustin huhtikuussa, jolloin ei ollut huippusesonki, turistien määrä oli ”siedettävä”. Mutta oli kyllä huippuihanaa!

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi kohtalotoveri! Olen onnellinen kun sinne pääsin ja vielä viikoksi juuri Riomaggioren satamasta onnistuimme vuokraamaan huoneiston, noista vanhoista taloista. huhtikuu olisi ihan varmasti ollut parempi ajankohta kuin kesäkuun loppu.

   Liked by 1 henkilö

   1. En osaa sanoa, olisiko kaikin tavoin parempi ajankohta. Sää oli vaihteleva, ja ajoittain satoi aika rankasti. Välillä paistoi myös aurinko ja silloin oli kyllä kaunista. Keväällä ja syksyllä ilmat on tuurista kiinni. Noissa sinun kuvissasi henkii kesän lämpö ja valo.

    Liked by 1 henkilö

   2. Tuo on totta kevät ja syksy voivat olla epävakaita. Kesällä oli kaunista. Katsellessa kuvia nyt tulee kyllä ikävä paikkaa.

    Tykkää

 2. Kävimme Cinque Terressä asuessamme Italiassa vuosia sitten. Manarolassa kävimme lounaalla, jotenkin jäi silloin mieleen paikan rappioromantiikka – ja vaikeapääsyisyys. Liikuimme omalla autolla, ja taisimme jollain tiellä vähän eksyäkin. Voi niitä ihania vuosia.

  Mutta Pisa. Siitä olimme kotirintamakriitikon kanssa yhtä mieltä; emme tykänneet. Tuli mieleemme että italiaanot ovat ainoa kansakunta maailmassa, joka on onnistunut tuotteistamaan rakennusvirheen 😀

  Liked by 1 henkilö

  1. Autolla kaiketi onkin vakea päästä alueelle. Ei se torni olekaan se hienoin asia vaan kaupungisssa on myös rappioromantiikkaa.

   Liked by 1 henkilö

 3. Italia on kyllä niin ihana ja tämä Cinque Terre on yksi alue, joka minulta on vielä näkemättä mutta jonne ehdottomasti haluan. Keväällä se olisi varmasti ihana, ennen turistiryntäystä… vai onkohan se jo keväälläkin tupaten täynnä? Ravintolapöytä oliis nimittäin ihan kiva… Onko sinulla jotain ajankohtaa, jota erityisesti suosittelisit? Täytyy oikeasti harkita, jos ensi keväänä (tai syksynä?), tälle keväälle ehdimme jo varata Portugalin Porton. Jotenkin kuvittelen, että siellä voisi olla tarjolla vähän samanlaista rappioromantiikkaa, joka tällaiseen ikiromantikkoon niin vetoaa <3.

  Liked by 1 henkilö

  1. Jotkut sanovat, että kevät tai loppusyksy mutta silloin kai on epävakaista. Me oltiin kesä/heinäkuun vaihteessa. Silloin alkoi jengiä olemaan jo kutenbkuvistakin saattaa nähdä. Onkohan sinne oikeaa ajankohtaa mennä? Riomaggioreen jos menet, niin Dau Cilaan kannattaa varata pöytä. Sitten kun tuota samaa reunaa kuin cila on, kävelee ylös portaita on siellä uhana näköalakahvila, missä drinkin tilatessa pöytään tuodaan kaikenlaista herkkua. Auringonlaskua voi siellä ihailla. Siitä vielä kun jatkaa eteenpäin, löytyy pieni kallioinen uimapoukama. Me ei olla Portugalissa käyty mutta listoilla on sekin. Siellä on paljon mielenkiintoisia kohteita, missä voisi käväistä.

   Tykkää

 4. En ole vielä lämmennyt 5 maalle, odottaa jotain ihan pikkuista tietoa, kuten vaikkapa välimerenlokin pesimäkoloniaa tai sellaista, niin sitten saattaisin rynnätä sinne. Mutta joo, toistaiseksi minulla ei ole ollut intohimoa mihinkään osaan Italiaa, poislukien Venetsia ja Gardajärvi.

  Liked by 1 henkilö

  1. Odottaa siis kypsymistään tuo😊jotain lokkeja kyllä aina lensi paikalle, jos halusi evästää ulkosalla. Vahtivat silmä kovana ihan viimeiseen ruuan muruun asti. Taisivat kyllä olla ihan tavallisia lokkeja.

   Tykkää

 5. Tuolla täytyisi kyllä päästä käymään. Voin hyvin kuvitella, että turisteja on ihan riittämiin. Harmi tosin, jos ei ravintoloihinkaan oikein mahdu. Ei ihme, että ovat alkaneet rajoittaa turistien määrää.

  Liked by 1 henkilö

  1. Ovatkohan alkaneet? Viime kesän jälkeen ainakin oli kirjoituksia siitä, että se oli bluffia. Toivottavasti rajoittaisiavat.

   Tykkää

 6. Onpas ihanan ja lumoavan näköistä! 🙂 Näihin maisemiin tosiaankin lähtisi ensin uimaan, sitten vähän patikoimaan ja lopuksi siemailemaan viiniä, katsellen auringonlaskua. Aika huikeita paikkoja, oon aivan lumoutunut!

  Liked by 1 henkilö

  1. Juuri noita asioita ja tuossa järjestyksessä siellä ehdottomasti tulisi tehdä!

   Tykkää

 7. Riomaggiore on tullut katsottus joskus huolella. Alua on kyllä kokonaisuudessaan ihana, mutta turistien määrä on kylmäävä. Parkkipaikojen löytäminen on hermostuttavaa ja melkoisesti on ylihintaa palveluissa. Mutta kaunista on. Sitä ei voi kieltää ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Kaunista on mutta ruuhkaista, eikä autolla juuri asiaa paikalla. Junalla pääsee parhaiten.

   Tykkää

 8. Cinque Terre on ihana! Sinne haluaisin kyllä joskus vielä takaisin. Oma suosikki taisi olla Vernazza, Monterosso vähiten suosikki, se oli jotenkin ”tavallisempi”. Meidän reissusta on jo 4 vuotta. Oli muistaakseni huhtikuun loppu ja aika täydelliset kesäkelit, ihanat muistot jäi ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. No oliko huhtikuun lopulla ruuhkaa? Me kävimme Monterossossa rannan vuoksi. Mielekkäin uimaranta oli siellä.

   Tykkää

 9. Voi miten värikästä ja kaunista, ihan postikorttimaisemat 🙂 Kiva vinkki tuo saarikierros!

  Liked by 1 henkilö

  1. Kaunista on. Saarikierroksen saa esim kylkiäisenä, jos ostaa risteilyjen päivälipun kyliin, missä mukana Portovenere.

   Tykkää

 10. Mielenkiintoisia kyliä 👌🏻😀 Italia on kyllä niin paras ja koettavaa riittää 😀 Italiaan on itsellä tavoitteena päästä kerran vuodessa ja viime vuonna ensimmäistä kertaa siellä 😂 Katsotaan kuinka pitkään riittää reissuja 😀👍🏻

  Liked by 1 henkilö

  1. On totta, että Italiassa riittää ihmeteltävää. Maakunnat ja kaupungit kaikki niin erilaisia. Totesin miehellenikin tuossa, etä kokematta on mm Dolomiitit, Sisilia, San Marino, Toscana.

   Tykkää

 11. Amalfi näyttää kuvissa hieman samanlaiselta kauniilta rannikkokaupungilta. Se on jäänyt omalle verkkokalvolleni talteen ja ehkä joskus sinne vielä pääsen matkustamaan. Italiasta on paljon hyviä muistoja 🙂

  Liked by 1 henkilö

  1. Ilmeisesti samantapaiset paikat. Minulle aikanaan kolahti Cinque terre.

   Tykkää

 12. On kyllä upean näköisiä kyliä. Mä tykkään eniten just tollasista rannalla olevista kylistä, jotka on rakennettu vuoren rinteelle. Joo, pitää joskus piipahtaa tuollakin.

  Niin ja tuon otsikkokuvan taivas on kyllä aivan mahtava!

  Liked by 1 henkilö

  1. Täytyy sanoa, että huoneiston parvekkeelta kuvasimme joka ilta tuota kaunista auringonlaskua😍

   Tykkää

 13. Italiaan pitäis itekin päästä seikkailemaan, muualle kuin Milanoon. Nää paikat kuulostaa tosi kivoilta, mutta ilmeisesti ihmisiäkin siellä on jonkun verran. 😀 mitkä ihanat näkymät teidän ikkunasta!

  Liked by 1 henkilö

  1. Milanon lähellä on hienoja paikkoja mutta niin koko Italiassa. Meilläkin vielä käymättä muutama paikka sieltä.

   Tykkää

 14. Ihanan näköistä! Voiko tuolla edes käydä aika niin pitkäksi, että haluaisi muualle? Pisassa käyneenä en voi ajatella, että joku haluisi lähteä näistä ihanista kylistä tylsään Pisaan 🙂

  Liked by 1 henkilö

 15. Täällä olisi kiva käydä joskus turistisesongin ulkopuolella. Miltäköhän tuntuisi asua noin kauniissa kylässä..? (ihan missä tahansa viidestä vaihtoehdosta) Kiva olisi soutaa veneellä ja katsella näkymiä mereltä päin omassa rauhassa. ^_^

  Liked by 1 henkilö

  1. Noita rannalla olevia veneitä saa vuokrata! Ja sitten muistaakseni juuri luin jostain suomalaisesta joka asui Riomaggioressa ja he remontoivat siellä jotain taloa. Itse haaveilen muuttavani Comolle.

   Tykkää

 16. Mä törmäsin kanssa kuvaan kyseisestä paikasta ja siitä asti olen halunnut käydä tuolla jossain. En ole vielä koskaan käynyt Italiassa ja luulen, että joku kaupunkikohde valikoituu ensimmäiseksi kohteeksi kuitenkin.

  Liked by 1 henkilö

  1. Italiassa paljon nähtävää. Mitä jos kaupunki kohde on lähellä, silloin voi käydä molemmissa 🙂

   Tykkää

 17. Cinque Terre olisi kyllä kerran elämässä nähtävä – tai sitten useammankin kerran, jos sinne kerran syntyy palava kaipuu 😉 Onhan tuolla aivan hurmaavan näköistä. Kävisin silti joko keväällä tai syksyllä, koska uskoisin että noin suuret turistimäärät ettei ravintoloihinkaan mahdu latistaisivat tunnelmaa.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kyllä kuuluu once lifetime kohteesen. Ja tosiaan kannattaa harkita ajankohtaa, milloin sinne matkustaa. Täytyy myöntää Kyllä me aika ylimalkaisesti tutustuimme Vernazzaan juuri sen ruuhkaisuuden vuoksi.

   Tykkää

 18. Upean näköistä! Minua ei tarvitsisi kauaa ylipuhua tuonne saamiseksi. =) Italia on ihana!

  Liked by 1 henkilö

  1. Cinque Terre ja Italia kokonaan ovat ihanat!

   Tykkää

 19. Tahtoo Italiaan nyt, heti! Kiitos kaukokaipuu herättämisestä, kuvat olivat juuri sitä miltä minun muistoissani Italian kylät näyttävät.

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi kunpa pääsisikin. Kun katsoo ikkunasta täällä alkaa satamaan, ei kiva.

   Tykkää

 20. Oma suosikkini noista on Vernezza. Kaiken kaikkiaan oli upeaa patikoida koko reitti ja tavoitteena on vetäistä se joskus uusiksi hitaamman kaavan mukaan. Upea alue kaiken kaikkiaan!

  Liked by 1 henkilö

  1. Voi meillä jäi patikointi kokonaan. Keskikesän helteet ja ne reitit, joita olisimme menneet olivat yhä suljettuja.

   Tykkää

 21. On tuolla kyllä hienon näköistä. Paljon on tullut blogeissa esille ja ehdottomasti kuvien perusteella haluaisin vielä joskus käydä. Italia kun on vieläpä niin ihana. ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Sama juttu. Itse blogien ja kuvien innoittamana sinne päädyin. Blogit ovat vaarallisia:)

   Tykkää

 22. Upeita kuvia ja ihanan näköisiä kyliä! Meillä Italia-kuume kasvaa kasvamistaan. Tosi monessa blogissa on viime aikoina oltu näissä maisemissa, ja onhan näihin ihan pakko päästä joskus. Itse olen käynyt vain aivan toisella puolella maata.

  Liked by 1 henkilö

  1. Kiitos! Kohde on sellainen, ettei siellä voi montaa metriä kävellä kun taas pitää pysähtyä kuvaamaan.

   Tykkää

 23. Cinque Terre on varmasti yksi maailman kuvauksellisimmista kohteista ❤

  Liked by 1 henkilö

  1. Niin totta! Kuvia on monta tuhatta arkistossa.

   Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close