Äkkilähtö Münchenin joulumarkkinoille ja miten meidän sitten kävikään?

Ei enää saisi lukea lehtiä ja muiden matkajuttuja, koska se saa aikaan pakkomielteitä, kuten tämä. Haluan joulumarkkinoille jonnekin muualle kuin Suomeen.

Viime aikoina olen lukent todella paljon upeista Saksan joulumarkkinoista ja aloin itsekin haluta päästä nauttimaan niiden joulutunnelmasta. No kuinka meidän sitten kävikään?

DSC07585

Kuukauden verran tutkin kohteita (vaihtoehtona oli Tallinna, Riika ja Saksan eri kohteet. Mielessä kävi myös Wien, Puola) ja lentoja vahtiessa sekä joulukuun aikatauluja yhtenä aamuna lentojen hinnat olivat tipahtaneet n 40€ per henkilö viikonlopulta, jolloin muutoinkin olisin joutunut viemään tyttären lentokentälle. Pakkohan oli ne lennot ostaa.

Ennen varausta kävin vielä varmistamassa eräältä Saksan turistisivustolta (Germany travel) , että kyllä Munchenin joulumarkkinat avautuvat 24.11. Olin ihan innoissani, kerrankin pääsemme yhdelle kehutuimmista joulumarkkinapaikoista.

DSC07587

Sitten tapahtui kummia. Pari päivää myöhemmin surffailin netissä etsien vinkkejä matkaa varten. Törmäsin tuohon sivustoon. Klick, sieltä klikkasin itseni Munchenin omille sivuille ja MITÄ IHMETTÄ? sivuilla lukee, että joulumarkkinat avautuvat 27.11. No voi  #¤%&/()(///&&&%%¤ , kyllä nyt kävi huono tuuri. Huomaankin nyt, että sivustolla, mistä tiedon olin aiemmin bongannut, lukee pienellä, etteivät vastaa mahdollisista muutoksista aikoihin.

Pistin vielä kyselyn Munchenin opaspalveluun. Kyllä joulumarkkinat avautuvat kaupungissa vasta 27.11. Lentokentän joulumarkkinat ovat jo auki, meille kerrotaan. Ne ovat vastaavanlaiset. Aikani kirottua päätin tyytyä kohtalooni. Alan kartoittamaan, löytyisikö joulumarkkinoita Munchenin läheltä. Bamberissa kahden tunnin ajomatkan päässä on markkinat. Jaksaako istua neljää tuntia junassa? Ovatko joulumarkkinat sen arvoiset?

uusi1

Seuraavana päivänä Ihana mieheni oli myös tutkinut asiaa ja laittoi minulle viestiä; Garmisch partenkirchenillä joulutori aukeaa 25.11. Sinne kestää matka junalla reilun tunnin Munchenistä. Ja vielä pääsisimme ihan oikeisiin alppimaisemiin. Mikä voisikaan olla parasta tässä kohdin. SINNE SIIS.

DSC07604
Marienplatz, Rathaus ja jo 8.11. tuoutu joulukuusi, mutta valot syttyvät 27.11.

DSC07601DSC08065

Yllätys oli suuri, kun saavuimme Muncheniin. Vaikka suurin osa keskustan ja Marieplatzin joulutoreista olikin kiinni, löytyi kaduilta silti joulutunnelmaa ihan todella paljon. Karlsplatzin portin vieressä oli avoinna juoma-ruokakojuja ja sen vieressä luistinrata. Se osoittautuikin suosituksi paikaksi. Toki mekin käväisimme siellä mukillisen punssia juomassa.

luisteluDSC07846DSC07840

DSC07839

Karlsplatzilta kun lähtee Neuhauser katua Marieplatzille, on kävelykatu täynnä kojuja mutta eivät siis avoinna vielä. Marieplatzilta etenemme Viktualienmarketille, tuolle kuuluisalle  Munchenin ruokatorille. Siellä meidät vastaanottaa joulutunnelma. Ihastelemme koristeltuja kojuja ja tunnelmaa. Ilma on aurinkoinen ja lämmin, asteita 16 plussaa. Ihmiset istuskelevat puutarhan avoinna olevissa kuppiloissa.

DSC07619DSC08053DSC07627

DSC07623
Viktualienmarketin puisto

Koitamme nauttia joulutunnelmasta niin kuin voimme mutta seuraavana päivänä päätämme ostaa liput Garmisch-partenkirchenille. Katsastetaan samalla tuo maailmankuulu olympia- ja talviurheilukeskus. Me hiukan levottomat….

Lue myös:

Garmisch-partenkirchen joulumarkkinatunnelmaa Alppikylässä

München päivässä -Mitä tehdä, mitä nähdä?

DSC08041dsc07858.jpgDSC07586DSC08036

DSC07697
Myös Nymphenburgin linna-alue on sonnustautunut jouluun

DSC07852

IMG-20171126-WA0018 (1).jpg

6 vastausta artikkeliin “Äkkilähtö Münchenin joulumarkkinoille ja miten meidän sitten kävikään?

  1. Olipas onni, että löytyi avoimia markkinoita. Mä olen muutamaan kertaan ollut Saksassa niin, että kojuja on vasta pystytetty ja harmitellut etteivät ole auki. No, oon mä sinne aukioloaikonakin aika usein osunut😁

    Liked by 1 henkilö

    1. Sepä se kyllä silloin varmasti harmittaa mutta onneksi päätyy useimmin paikalle. Itse olin haaveillut tästä jo monen monta vuotta ja sitten käy näin. Onneksi joulua oli paljon ja joka paikassa.

      Tykkää

  2. Eikä miten huono tuuri!! Hyvä että pääsitte kuitenkin joillekin joulumarkkinoille! Minäkin olisin halunnut tänä vuonna lähteä jonnekin päin Eurooppaa joulumarkkinoille, mutta taitaa olla tyytyminen Tuomaan markkinoihin tänä vuonna.

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että hieman harmitti. Suomessa on onneksi alettu enemmän panostaa joulumarkkinoihin.

      Tykkää

  3. Olisi varmasti harmittanut, jos ei olisi nähnyt joulumarkkinoista vilaustakaan. Itse kun olin Munchenissä, niin paikalliset kehuivat omiaan vuolaasti. Tykkäsin ylipäätään kaupungista todella paljon.

    P.S. Terveiset Tukholman joulumarkkinoilta, kävin tänään parilla. Upeita olivat!

    Liked by 1 henkilö

    1. Totta. Onneksi siellä oli jo jotakin tarjolla etukäteen. Tukholmasta saa kai lukea juttuja aikanaan. Kiva että ovat panostaneet näihin .

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close