Keukenhof -keväistä kukkaloistoa ei voita mikään

Ulkona sataa lunta ja välillä paistaa aurinko. On maaliskuun loppu, odottavan aika on piktä, koska se kevät tulee?

Keväisin mieleen tulee useasti yksi erityinen kohde, missä mekin käväisimme muutamia vuosia sitten ihastelemassa maan kukkaloistoja niin sen lukemattomilla tulppaanipelloilla kuin kukkapuistossa.

Hollannissa joka kevät aukaisee ovensa puisto, joka tarjoaa upean kukkanäyttelyn. Samaan aikaan alkavat kukkimaan myös tulppaanipellot. Tulppaanit ovat yksi tärkeä elinkeino maalle. Ja tiesitkö? Kukinnot leikataan pois sillä sipuli on tärkeä.

IMG_1920.JPG

Keukenhof

Keukenhof on puisto Lissen kylässä Alankomaissa. Puisto on perustettu vuonna 1949. Se on 32 hehtaarin suuruinen, ja siellä on 15 kilometriä polkuja. Sipuleja  siellä on noin 7 miljoonaa, Lajeja yli 1600,  2500 puuta, 87 eri lajia, 280 pensasta, 15 suihkulähdettä, 32 siltaa, 12 joutsenta, 150 taide-esinettä, 4 isoa katettua paviljonkia, 5 ravintolaa ja 6 matkamuistomyymälää.

Nykyisen kukkapuiston historia juontaa 1400-luvulle, jolloin kreivitär Jacoba viljeli alueella hedelmiä ja vihanneksia. Keukenhofin linna rakennettiin 1600-luvulla. Alueen englantilaispuistot rakennettiin 1800-luvulla. Kukkapuiston perustivat vuonna 1949 tulppaanisipuleiden maahantuojat kukkanäyttelyalueeksi. Kukkapuisto avattiin vuonna 1950. (lähde wikipedia; Keukenhof).

IMG_0523.JPG

Puisto on avoinna kahdeksan viikon ajan maaliskuulta toukokuuhun. Vuonna 2016 puistossa vieraili noin 1,1 miljoonaa matkailijaa.

Alueella on erilaisia teemapuistoja. Me saimme siellä mainiosti kulumaan koko päivän. Jopa miehemme jaksoivat kulkea ja ihmetellä kukkaloistoa. Omaa nautintoa päivään toi lisäksi aurinko ja lämpö. Muista laittaa jalkaasi hyvät jalkineet, kilometrejä päivän aikana kertyy runsaasti.

IMG_0469.JPG

Suomesta Keukenhofiin tehdään keväisin teemamatkoja. Näitä myyvät eri matkatoimistot. Amsterdamista voi ostaa retkiä alueelle. Niitä myy esim citytours.com   Omatoimisesti Amsterdamista Keukenhofiin pääsee esimerkiksi menemällä ensin Amsterdamin lentokentälle ja sieltä eteenpäin bussilla Keukenhofiin.  Liput alueelle joka tapauksessa kannattaa hankkia etukäteen. Pelkkiä lippuja saa ostaa Leidsepleinin tai Stationspleinin Tourist Information Officesta tai Keukenhofin omilta sivuilta. Matkaan kannattaa lähteä aamulla varhain silloin siellä ei ole jonoa eikä ruuhkaa mutta klo 10 jälkeen alkaa massaa virrata paikalle.

IMG_0690IMG_0821IMG_0654IMG_0684

IMG_0501

IMG_1893

IMG_2005

wp_20140420_033.jpgIMG_0753WP_20140420_036

WP_20140420_016

Ja ne tulppaanipellot

Olimme pääsisäistä viettämässä tyttäreni luona Leidenissa 2014. Kuinka arvata saattaakaan, että kumpikin ovat ammatiltaan puutarha-alan ihmisiä ja toki he halusivat viedä meidät vierailullamme poikaystävän työpaikkaan tulppaanipelloille (voisiko maailmassa olla eksoottisempaa työpaikkaa kuin saada työskennellä noilla kuuluisilla pelloilla?)

Pääsiäinen oli Hollannissakin kolea mutta siitä huolimatta kevät oli huomattavasti pidemmällä kuin meillä Suomessa.  Jo lentokoneen laskeutuessa näimme väriläiskiä siellä täällä.

Täytyy sanoa, että kuvatkaan eivät pysty kertomaan sitä näkyä, miltä pellot täydessä kukassaan näyttivät mutta tuossa nyt muutamia kuvia näistä ihmeistä.

39IMG_0390

66.jpg

Oletko käynyt Keukenhofissa? Vai kenties menossa? Kerro mitä pidit paikasta ja omat vinkkisi alueelle.

Kategoriat EUROOPPA, Hollanti, KeukenhofAvainsanat , ,

19 vastausta artikkeliin “Keukenhof -keväistä kukkaloistoa ei voita mikään

  1. Tuon väriloiston haluaisin joskus nähdä!

    Mutta ellei lähistöltä löydy luonnonkauniita patikkamaisemia, niin tämä menee kyllä sitku-listalle. Sitku on aikaa 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Sepä se sitku paikkoja löytyy paljon ja muuten Hollannista löytyy paljon rantapatikkapolkuja!

      Liked by 1 henkilö

  2. Haluaisin käydä. Tuli kevätfiilis.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kevätfiilistä ikävissään tätä tehtiinkin😀⚘

      Tykkää

  3. Nyt kun asustelen täällä Hollannissa, niin kylläpä tuonne pitäisi varmaan mennä. Aivan ihania, aurinkoisia kuvia sinulla!

    Liked by 1 henkilö

    1. Ehdottomasti suosittelen! Kiitos. Silloin sattui olemaan aurinkoinen päivä.

      Tykkää

  4. En ole ollut, mutta olen meinannut! 😀 Vaikuttaa erinomaiselta kevätkohteelta!
    http://www.rantapallo.fi/fridaingrid/

    Liked by 1 henkilö

    1. Kyllä juuri yksi erinomaisista kevätkohteista!

      Tykkää

  5. Ihania kukkia ja värejä, sopivat juuri tähän kevään kaipuuseen. En ole vielä käynyt Keukenhofissa. Tungos aina vähän epäilyttää, mutta ehkä jos joskus tulisi mentyä, niin aamupuolella voisi yrittää.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Väriloistoa kukat tarjoaa. Tosiaan aamulla oli todella rauhallista kiertää ja varmastikin, jos sinne matkustaa arkipäivänä!

      Liked by 1 henkilö

  6. Eikä mikä IHANA paikka 😍😍😍 Tiedänkin mihin alan säästämään, isälle syntymäpäivälahja ensi vuodeksi. Kiitos tästä keväisen kauniista postauksesta. Tänne on päästävä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Juuri varmasti hyvä syntymäpäivälahjakohde.

      Tykkää

  7. Keukenhofin matka on tähän mennessä jäänyt vain ajatuksen asteelle, mutta tuon uskomattoman upean kukkaloiston haluan vielä kokea livenä – todella kaunista!

    Nämä kuvat toivat ihanasti kaivattua kevätfiilistä.🌷 😍🌷Mukavaa pääsiäisen jatkoa sinulle.!

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos! Kevään kaipuussa tätä on tehtykin! Mukavaa pääsiäistä myös sinulle!

      Tykkää

  8. Kerrassaan upea näky ja huikea määrä erilaisia kukkia! Kävin ensimmäistä kertaa Amsterdamissa viime syksynä, jolloin ei valitettavasti ollut paras kausi kukkien kannalta, mutta tulppaanit olivat vahvasti läsnä kaikissa vähänkään matkamuistoihin liittyvissä myymälöissä. Olisi hienoa nähdä tuo kauneus paikan päällä!

    Liked by 1 henkilö

    1. Tulppaanit tosiaan ovat läsnä. Itsekin olen jopa tulppaaninsipuleita raahannut kotiin matkalaukussani siellä ollessani.

      Tykkää

  9. Ei vitsit! On sitten upean näköistä kukkaloistoa! Tuo pitäisi kyllä vielä päästä kokemaan ja näkemään!

    Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close