Ho Chi Min City – iltapäivä Saigonissa

Vihdoin alkaa reissumme olemaan lopuillaan. Harmiksemme aikammekin on kortilla niin, että ehdimme näkemään Saigonia vain yhden iltapäivän ajan.

Ensi tapaamisemme on aivan liian lyhyt. Emme noin lyhyenä aikana esimerkiksi ehdi tutustumaan ollenkaan vakiokohteisiin eli Vietnamin sodasta kertoviin. No  mitä me sitten teimme? Siitä saat lukea seuraavaksi.

Katso koko matkalaukkureissumme 2018/2019 yhteenveto: Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa

kuvalentokoneestasaigon.jpg
Saigon lentokoneesta bongattuna

Ja sitten vielä iltapäivän aikana Saigonissa meillä oli yksi pakollinen asia; postikorttien lähettäminen. Emme olleet reissulla vielä löytäneet postitoimistoa saatikka postimerkkejä ja Saigonisssa oli viimein tehtävä pakolliset työt eli nyt vihdoin oli postitettava postikortit ja löydettävä posti sekä postimerkit.

saigon3.jpg

Saigonissa yllätys yllätys posti tuli eteemme heti, kun taksilla ajelimme kohti hotellia. Emme niin tarkkaan olleet lukeneet Saigonin nähtävyyksistä ja kaupungin komea postitalo sattui jopa olemaan yksi nähtävyyksistä. Enkä enää ihmettele, miksi.  Saatuamme tavarat hotelliin, ensitöiksemme päätimme mennä lounaalle ja sen jälkeen tarpoa pääpostiin. Ja tietysti sen jälkeen kierrellä kaupungilla.

Lounaspaikan löysimme heti hotellin läheisyydestä. Olimme hiukan varovaisia ravintolan listalta ruokia valitessamme mutta ruokamme oli positiivinen yllätys. Itsellä oli riisillä kieritettyjä uppopaistettuja katkarapuja. Nam ihan parasta. Ravintolan nimi on Eastgate bakery and coffee

saigon2.jpg

saigon.jpg
Ruokaa odotellessa ihmettelemme kadun vilinää ja katukeittiön touhuja

Lounaan jälkeen lähdimme kävelemään postin suuntaan. Postilaitos osoittautui yllätykseksi. Se on yksi Saigonin päänähtävyyksistä. Rakennus edustaa ranskalaistyyliä ja onkin peräisin siirtomaa-ajalta. Iso kaunis rakennus, joka vei meidät poste rentanten ikiaikaan. Itsekin muistan vielä -86 soittaneeni kotiin vastaavanlaisista puhelinkopeista, joita oli halliin jätetty. Näitä puhelinkoppeja oli jätetty paikalleen. Postimerkkejä sai tavalliseen tapaan. Ja posti kulkikin nopeaa. Ne olivat melko pian perillä kotimaassa (mutta onneksi ei ennen meitä). Kun taas vertaan Jordanian postin kulkuun, josta viimeisin kortti löysi perille vasta melkein vuoden päästä reissusta :).

saigon7
Postitalo

saigon8.jpg

saigon9.jpg

Postirakennuksen yhteydessä oli kahvila. Istahdimme hetkiseksi kahville pohtimaan, mitä ehtisimme tehdä seuraavaksi. Aikaa ei meillä ole paljon.

saigon10.jpg

Samalla aukiolla kuin posti on katedraali Notre Dame. Ihastelemme rakennusta kävellessämme katsomaan Itsenäisyyden palatsia. Tässä rakennuksessa aikanaan asusteli Etelä-Vietnamin presidentti. Hän antautui 30.4.1975 ja maa yhdistyi pohjoisen Vietnamin kanssa. Tyydymme ihastelemaan rakennusta kaukaa. Jatkamme matkaa  Kansankomitean talolle eli vanhalle kaupungintalolle. Matkan varrella ihastelemme erilaisia rakennuksia ja puistoja. Sitten olemmekin jo Saigonin yhdellä pääkadulla Nguyen Hue -valtakadulla. Kävelemme sitä joelle päin ja samalla ihastelemme niin uutta kuin vanhaa rakennuskantaa sekä koko kaupungin vilinää.

saigon12.jpg
Notre Dame
saigon13
Itsenäisyyden talo

saigon15

 

saigon16.jpg

saigon14-1.jpg

saigon17.jpg
Kansankomitean talo

saigon18

saigon19
Kahvitalo

Koska olimme juuri olleet kahvilla emme tajua mennä Saigonin kuuluisaan kahvitaloon vaikka ihmettelemmekin, mikä onkaan tuo vanha rakennus keskellä uusia rakennuksia. Se on vanha asuinrakennus, joka on nykyään täynnä pieniä kahviloita. Tyydymme vain ihastelemaan taloa kaukaa. Alkaa olemaan ilta ja ajatuksenamme on juoda illan ja reissumme viimeinen malja jossain hienossa paikassa. Näin päädymme Saigonin Skydeckin 49 eli Saigonin bitexo Financial tower kerroksen näköalatasanteelle. Hinta ylöspääsyyn on noin 8 €/ hlö. Ihastellessamme aikamme, nousumme siitä vielä kerroksen ylempänä olevaan kahvilaan. Rakennus on 262 metriä korkea, siinä on 68 kerrosta.

saigon30.jpg
Skydeckiin menossa

img_20190102_163036.jpg

saigon23

saigon24-1.jpg

dig

saigon26

Aikamme ihasteltuamme näköaloja on aika lähteä hotellille. Sinne kävelemme joen vartta pitkin. Hotellimme sijaitsee 7 Ngo Van Nam Streetillä ja on nimeltään Bay Hotel Ho Chi Minh. Tarkemmin voit lukea edellisestä linkistä. Vaikka täytyy sanoa, että hotellin sivusto ei anna hyvää kuvaa hotellista. Paremman kuvan saa esim. Bookingin sivuilta. Huoneet ovat melko pieniä mutta riittäviä silloin, jos siellä aikoo vain nukkua. Huoneen hintakaan ei päätä huimaa olisimmekos maksaneet Deluxe Queen huoneesta 115 euroa. Tässä huoneessa baarikaapin sisältö sisältyy hintaan ja aamiainen, joka on ihan hyvä ja runsas. Voin suositella hotellia muille. Hienointa hotellissa on kattotasanne ja sen ravintola sekä uima-allas. Kattotasanteelta avautuu upeat näköalat kaupunkiin. Hotelli  sijaitsee hyvällä paikalla mutta sinne rakennetaan kovin ja alue on hieman meluisa. Illalla menemme vielä hotellin lähelle illalliselle. Illallista nautimme maukasta sellaista paikassa Urban kitchen bar.

saigon31.jpg

saigon33.jpg

Tässä siis vuodenvaihteen lomamme. Aamulla varhain jätämme hyvästit Saigonille. Toivottavasti vielä joskus kohtaamme ja saamme aikaa fiilistellä lisää Saigonia.

img_20190103_061641__ZJflQ.jpg
Hotellimme kattouima-allas
IMG_20190102_131942 (1).jpg
Kuva huoneen ikkunasta

saigon4.jpg

 

17 vastausta artikkeliin “Ho Chi Min City – iltapäivä Saigonissa

 1. Mekin pysähdyimme Ho Chi Minhissa pari yötä matkalla Hoi Anista Kambodzaan. Kaupunkina se ei tehnyt suurtakaan vaikutusta, sillä vertasin sitä koko ajan Hanoihin joka oli mielestäni Vietnamin paras kohde, ja HCM jäi auttamatta viimeiseksi. Jos olisin aloittanut Vietnamin kierroksen täältä ja paremmalla ajalla, voi olla että olisin tykästynyt kaupunkiin enemmän.

  Liked by 1 henkilö

  1. Minulle Vietnamin paras kohde oli Hoi An. Kumpikaan näistä isoista kaupungeista ei oikein vakuuttanut. Pölysiä, meluisia, ruuhkaisia. Toki plussaa se, että turvallisia olivat liikkua. Paitsi että rahoista ja arvokkaista esineistä kai piti pitää vaaria.

   Tykkää

 2. ”Hotelli sijaitsee hyvällä paikalla mutta sinne rakennetaan kovin ja alue on hieman meluisa”. Jäin miettimään, onkohan Aasia suurkaupungeissa missään paikkaa, johon ei koko ajan rakennettaisi jotain. Kyllä viime reissussakin vieressä oli jatkuvasti työmaa. Jos ei rakennustyömaa, niin katutyömaa. Paljon ehditte päivässä nähdä!

  Liked by 1 henkilö

 3. Olipa kiva lukea visiittinne fiiliksiä. Vaikka olemme kiertäneet Aasiaa paljon, niin jostain syystä Hồ Chí Minh on toistaiseksi tipahtanut reitiltä. On muuten ensimmäinen paikka, jonka postitalosta kiinnostun nähtävyytenä;) Pitää laittaa tulevaisuuden varalle muistiin myös nuo kattoterassit. Tukahduttavaksikin välillä käyvissä suurkaupungeissa ne toimivat ihanana virkistävänä keitaana aamupäivisin tai iltaisin.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s