Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa

Olisiko matkayhteenvedon aika? Missä oikein olimmekaan? Missä nukuimme? Millä kuljimme? Ja tietysti, mitä kaikki oikein maksoikaan? Ja pari muuta pientä matkavinkkiä.

Hanoi
Hanoi hotellimme ikkunasta

Aloitetaan alusta. Reissumme meni yllätykseksemme todella hyvin. Ainoa sotku taisi olla viisumin kanssa pelleily. Kaikki lennot toteutuivat ajallaan, hotellit olivat juuri mitä oli luvattu ja kaikki pahimmat kerrotut uhkakuvat jäi meiltä toteutumatta. Pieniä aikataulumuutoksia sateli spostiin ennen reissua mutta niiden kanssa pärjättiin kyllä. Hotellit osoittautuivat nappivalinnaksi ja erityisesti Halong bay – risteily.

Mane Boutique hotellin koristeita

Viisumiasiaa

Olin etukäteen lukenut Vietnamin viisumikäytännöistä (kts blogi Matkaopas vapauteen). Harmitukseksemme (Bangkoko olisi voinut olla parempi vaihtoehto) olimme ostaneet lennot Saigoniin, mistä samana päivänä jatkoimme Kambodzaan. Koska emme olleet siellä kahtaviikkoa, jouduimme hankkimaan viisumit. Ostin kotiSuomesta single -viisumit virkailijan neuvosta. Mutta kuinka meidän kävikään….? Väärä valinta. Tullessamme Vietnamiin ja poistuessamme maasta pari tuntia myöhemmin, minun passin viisumi leimattiin käytetyksi mutta mieheni ei. Tästä sotkusta ja miten meidän sitten kävikään, kirjoittelen myöhemmin lisää.

Viismumi Vietnamiin on ehkä turvallisinta hankkia konsulaatista. Netissä on muitakin tarjoajia mutta riski siitä, onko rehellisiä, on olemassa. Mutta siis ole sielläkin tarkkana. Tiedä sitten, ymmärsikö virkailja täysin aikeitamme, vai oliko tuo tullin harmillinen moka?

Kambodzan viisumin saa rajalta. Hommaa itsellesi etukäteen kaksi kuvaa ja käteistä 30 dollaria. Kuvan voit ottaa lentokentälläkin. Lentokentällä täytettyäsi maahantulokaavakkeet pääset virkailijoiden tiskille, jotka käsittelevät hakemuksesi. Melkoinen kokemus. Kiva kattella, kun kymmenkunta virkailijaa käy lävitse passisi. Jokaisella virkailijalla on kai jokin tärkeä rooli käsittelyssä:). Nyt passit ja viisumit jaettiin takaisin huutamalla maiden nimiä. Niitä ei heitelty mihinkään kasaan. Me oltiin ainoat suomalaiset 😄

img_20190317_200901
Laskeutuminen Ho Chi Minh Cityyn

Majoitus

Kaikki majoituskohteemme olivat nappivalintoja. Hotellihaut tein Trivagon kautta, paitsi Halong bay -risteilyn ja Hanoin hotellin. Halong bay -retken taisin hakea googlettelemalla. Ja luksusta sai suht kohtuuhintaan, niin sitähän sitten hyödynnettiin. Eli budjettimatka tämä ei ollut lainkaan.

Missä sitten nukuimme ja kuinka reittimme eteni?

20-24.12 Siem Reap

Ensimmäiset päivät vietimme Siem Reapissa. Hotelli oli melkein voisi sanoa reissun paras Mane Boutique hotel.

Hinta neljältä yöltä aamiaisineen 337 euroa. Hotellivaraus tehtiin Expedian kautta.

Pakko oli hotellista tehdä oma juttu. Linkki tekemääni hotellin esittelyyn.

Mane Boutique hotel
Ihan paras paikka reissun aloitukseen.

24.-28.12 Hanoi ja Halong bay

Siem Reapista lensimme Hanoihin ja sieltä seuraavana päivänä jatkoimme Halong baylle. Kaikki tämä tuli (ei lennot) saatua samasta paketista.

Halong Bay -risteily yhden yön risteily  kuljetuksineen ja ruokineen sekä 3 yötä Hanoissa aamialisella 580 euroa. 

Linkki risteilypaketista kertovalle sivuille.

Lopussa linkki kuvaukseen risteilystämme kuin myös muistakin matkan paikoista. Ei  Hanoinkaan hotellissa ollut valittamista. Huone oli tilava, aamiainen erinomainen ja palvelu erinomaista. Hoitivat meille vesinukketeatterin liput ja jopa lähtöselvityksemme seuraavalle lennolle. Hotellin sijainti oli myös erinomainen.

img_20190129_201142.jpg

dsc06292.jpg
Huoneemme Hanoissa

28.12 – 2.1. Da Nang

Hanoista lensimme Da Nangiin, missä vietimme viisi yötä. Hotelli, jossa majoituimme oli nimeltään Fusion Da Nang suites ja hinta viideltä yöltä oli 681 euroa. Tästä hotellista tein oman jutun, koska sen verran kolahti. Linkki erilliseen juttuun. 

Varauksen teimme  Bookingin kautta.

img_20181228_221457

IMG_20181231_201635_resized_20190219_085154279
Uuden vuoden bileet hotellilla
uusivuosi3
Näyte uudenvuoden menuusta aina alkuruoasta
uusivuosi2
Jälkkäriin ja kaikki sen välillä olivat taivaallista herkkua! Kiva lopettaa vuosi herkutellen ja vatsa täynnä! ja aloittaa vuosi pikku viinissä.

2.-3.1. Saigon

Sitten on vuorossa viimeinen etappimme Saigon. Vietimme yön Bay Hotellissa.

Yön hinta oli 113 euroa.

IMG_20190103_061751_resized_20190317_080126880
Aamu Saigonin hotellin uima-altaalla
IMG_20190103_064129_resized_20190317_080101948
Aamupalapöytä

Kaikkien hotellien yöpymiset yhteensä 858 e /hlö.

Retket, joita teimme

Temppeliretket 2 päivää, hinta kuljetukset 67 € ja passi alueelle xxx euroa

Tonle Sap järvi, 32 € yhteensä plus aluemaksu

dsc05777.jpg
Tonle Sap -järvellä

Vesinukketeatteri, 8 €/hlö

Huen retki, 40 €/hlö

Ba Na Hills, hinnat aluemaksu 26 € per nenä + taksi 30 €

dsc07187
The Golden bridge

Lennot

Tämä osio ei ole maata pitkin matkaajille!

Lennot olivat se reissun kallein menoerä. Liikkeelle lähdettiin Helsingistä. Meillä oli suorat lennot Saigoniin. Saigonissa vaihdoimme konetta ja matka jatkui Kambodzaan Siem Reapiin.

Miksi lensimme!? Sanotaanko, että kaksi viikkoa on lyhyt aika, joten säästimme näin aikaa. Ja loppujen lopuksi lennot Aasiassa ovat melko edullinen tapa siirtyä paikasta toiseen. Tämä sopi nyt meidän matkaamme. Lennot löysin Skyscannerin kautta. Momondo ei ollut Aasian lennoissa ollenkaan niin hyvä lentojen hakukone. Onkohan nin, että se tarjoaa parhaat ratkaisut Euroopan lennoille? Tiedä häntä.

Skyscanner ohjasi usein ostamaan halvimman ratkaisun lentoyhtiöiden sivuilta. Siem Reapi  lento Hanoihin ei onnistunut varata lentoyhtiön sivuilta. Ostin liput Opodi -operaattorin kautta.

Ja muuten täytyy sanoa, että komeesta ulos pääsy oli kyllä joutuisinta Vietnamissa. Matkalaukut tulivat hihnalle joutuisasti ja poislähtiessä virkailija tarkisti, ettei laukku ollut joutunut vääriin käsiin.

Finnair, Helsinki-Ho Chi Minh-Helsinki, hinta 1 250 € /hlö + mennessä 60 € lisätilaa.

Cambodian Airlines, Ho Chi Minh-Siem Reap, hinta 117 €/hlö

VietJet air, Siem Reap – Hanoi, hinta 89,50 €/hlö

VietJet air, Hanoi – Da nang, hinta 54 €/hlö

Fly Vietnam.com, Da Nang – Ho Chi Minh city, 117 €/hlö

lennot yhteensä  1687  €/ hlö

Lennot ja majoitus yhteensä 2 465 e / hlö

Angkor Wat
Angkor Wat

Muuta käytännön asiaa

Rokotuksia emme tarvinneet eli ne perinteiset hepatiitti ja jäykkäkouristus jo oli olemassa. Nämä oli ne vaadittavat, jos vieraili normaaleilla turistialueilla. Vaadittavat rokotukset kannattaa aina selvittää ennen matkaa. Tieoa löytyy sivustolta Rokote.fi.

img_20181222_201151.jpg

Joulukuusi vietnamilaisittain

Reissumme jutut

Kaikk omat jutut reissuun liittyen löytyy alta. Miten yhdestä matkasta voi tulla näin paljon juttuja?

Postikortti maailmalta -terveisiä Siem Reapista

Postikortti maailmalta -terveisiä Hoi Anista

Angkor Wat ja muut viidakon kätkemät OSA 1

Angkor Wat ja muut viidakon kätkemät OSA 2

Siem Reap

Mane boutique hotel & spa – paratiisihotelli Siem Reapissa

Kampong Phluk -kelluva kylä Tonle Sap järvellä

Halong bay – risteilemässä joulupäivänä

Hanoi – miljoonakaupunki haltuun reilussa päivässä

Ba Na Hills -menomesta, jota ei Da Nangissa kannata sivuuttaa

Da Nang – Cityä ja beachiä. Miksi kannattaa valita Da Nang?

Suloista romantiikkaa tihkuva Hoi An

Fusion Suites Da Nang Beach -moni kakku päältä kaunis, vai miten päin se olikaan?

Hue – keisariajan loiston jäljillä

Ho Chi Min City – iltapäivä Saigonissa

dsc06522.jpg
Hanoi
Hoi An
Hoi An ja lyhdyt
Saigon
Sky Deck Saigon

Alla linkkejä joihinkin juttuihin, joita lueskelin etukäteen:

Auringon alla: drinkit Saigonin kattojen yllä

Mutkia matkassa blogin: Hanoin elämykset Top 5

Maailman äärellä blogi: Ristiriitojen Ho Chi Minh -city

Sateenkaarimaalari: Kuusi vinkkiä Hanoihin. Muista ainakin nämä nähtävyydet

dsc07032.jpg

 

dsc06258.jpg

28 vastausta artikkeliin “Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa

 1. Tuntuvat viisumikuviot olevan välillä haasteellisia muillakin kuin maabongareilla! Alkuvuoden Afrikan reissujen ja meneillään olevan Keski-Aasian reissun viisumisaldo tullee olemaan 9 viisumia ja nyt olemme jo ajatelleet, että taidamme välillä tehdä pari Euroopan reissua, ettei tarvi viisumeista murehtia, sillä usein (vai useimmiten?) niiden kanssa on vähintään jotain pientä säätöä!

  Liked by 1 henkilö

 2. Kiitos kun linkitit juttuusi Sateenkaarenmaalari-blogini jutun! Postauksestani oli tosin pudonnut pois pääkuva ja monet kuvat olivat hassun pieniä, koska jutun tekemisen jälkeen olen siirtänyt blogini uudelle sivustolle. Teillä näyttää olleen ihana Kambodzan reissu! Kiva, että menitte myös katsomaan vesinukketeatteri. Toivon, että pääsen myös itse joku päivä tuolle risteilylle.

  Liked by 1 henkilö

 3. Aina hyvä jos saa netistä viisumit etukäteen. Meillä kävi myös vähän köpelösti Laosissa, sinne ei pitänyt tarvita viisumia, mutta katsos kummaa se olikin vanhaa tietoa ja vuoden alusta sitten tarvitaankin. Oli puute mm. valokuvista ja dollareista.
  Mietin, että olipa teillä superkallis Halong Bay-retki, mutta siinä olivatkin Hanoin hotellit samassa 🙂 eli itse asiassa ihan edullinen paketti. Ja koko matka.

  Liked by 1 henkilö

 4. Nyt heräsi kyllä hieman matkakuume Vietnamiin ja Kambodzaan! 🙂 Tai no, ainahan se krooninen matkakuume vaivaa, mutta itse kun en Aasiassa vielä ole päässyt reissaamaan. Tästä sai hyviä vinkkejä ja ideoita tulevaan ja vaikka oma budjetti ei ehkä veny ihan samoihin mittoihin (ainakaan vielä), niin oli hyvä saada hieman infoa mitä mikäkin maksaisi. Kiitos! 🙂

  Tiina Johanna, http://www.kookospalmunalla.fi

  Liked by 1 henkilö

 5. Vaikka ei ollutkaan mikään budjettireissu, eivät nuo lentojen ja hotelliyöpymisten kustannukset olleet ollenkaan niin pahat, kun vertaa valmismatkoihin. Me teimme talvella 2017 kahden viikon yhdistelmämatkan Aurinkomatkojen kautta Saigoniin ja Mui Neen ja se maksoi reilu kaksi tonnia. Eli ei ollenkaan paha tuo! Muutenkin monipuolisen ja kivan oloinen reissu. Ilmeisesti säästyitte vatsaongelmilta, ainakaan niistä ei ollut mainintaa. 😀 Me emme olleet Saigonissa ihan niin onnekkaita.

  Liked by 1 henkilö

  1. Tässä omatoimimatka vie kyllä voiton. Ajatellen, että käväisimme kahdessa maassa ja ajankohta oli joulu. Jos Vietnamiin olisi matkustanut ei sesonkiaikaan, olisi lennot Suomesta nolleet puolet halvempia. Eli katson, että lisähintaa tuli ajankohdasta todella paljon. Tässä omatoimimatka pesee valmismatkan todella mennen tullen. Vastaava valmismatkana varmaan maksaisi maltaita….
   Vatsan toiminnasta en huomannut kirjoittaa mutta tosiaan nyt oli minun vuoro Hanoin katukeittiössä syönnin jälkeen istua syömisten jälkeen vessassa aina siihen asti, kunnes olimme koneessa! Eli selvästikin joku aasian pöpö ei sopinut minulle.

   Tykkää

 6. Vietnamiin matkustaessa kannattaa kyllä olla tarkkana viisumin kanssa: meilläkin oli alkuvuodesta tavoitteena käydä myös Kambodzan puolella, mutta koska jouduimme joka tapauksessa hankkimaan viisumin Vietnamiin, ja useamman saapumisen sisältävä viisumi olisi tullut kalliimmaksi, päädyimme viettämään koko kolme viikkoa Vietnamissa – emmekä siinäkään ajassa nähneet kuin murto-osan maasta. Viisumin sai muuten ihan virallista reittiä netistä: https://vietnamvisa.govt.vn

  Mutta olipa hauska huomata, miten eri hintaisia valintoja Vietnamissakin voi tehdä. Meidän kallein majoituksemme oli Mui Né’n rantakohteessa perhehuone 65 euroa yö – esimerkiksi Da Nangissa asuimme isossa perhehuoneessa, jonka hinta oli 24 euroa yöltä. Samoin hämmästyin Finnairin hurjaa lentohintaa, mutta se ehkä selittyy matkanne ajankohdalla. Vietnamissa voi selvästi saada rahaa kulumaan, mutta toisaalta voi selvitä myös todella halvalla.

  Liked by 1 henkilö

  1. Jos tuo on virallinen viisumin hankkimispaikka niin hyvä. Minua vaan varoteltiin, että huijarisivuja on myös. On niin totta, että hotellien hintahaitari on melkoinen. Ihan oman budjetin mukaan pääsee valitsemaan. Meillä oli tietyt kriteerit,jotka täyttyivät tuossa hotellissa parhaiten :). Tosiaan ajankohta, minä olimme Vietnamissa näkyi erityisesti Finnairin lennossa!

   Tykkää

 7. Teillä on ollut todella kiva reissu ja hinta on minusta aika kohtuullinen ajatellen aikaa ja kaikkea sitä mitä näitte. Jos lähtisin vastaavalle, niin sisäisiä lentoja käyttäisin myös, koska kahdessa viikossa ei muuten ehdi joka paikkaan. Nuo Aasian kolkat kiinnostavat kovasti, mutta ihan lähivuosille ei näköpiirissä sinne matkaa – tai eihän sitä koskaan tiedä 🙂

  Liked by 1 henkilö

 8. Tätä reissuasi on ollut tosi mukava seurata – ja tämä kattava koonti saa omatkin Aasian matkainspiraatiot jälleen kukkimaan. Kambodza on upea paikka, jonne palataan – ja voipa se olla, että Angkor Watiakin mennään toistamiseen ihailemaan. Yhdellä reissulla ei millään ehdi nähdä valtavasta paikasta kaikkea:) Vietnamista meillä on vasta toisella kokemusta, joten sinnekin varmaan voisi mennä samalla reissulla, kuten te.

  Liked by 1 henkilö

 9. Kiitoksia linkkauksesta blogiini! Ah, Vietnam, haaveilen parhaillaan, että päästäisiin sinne uudestaan nyt tänä vuonna, mutta taitaa kyllä olla niin, että joudumme vielä odottamaan vähäsen pidempään. Varsinkin vietnamilainen ruoka houkuttelisi palaamaan ihan heti just nyt! 🙂

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s