Suloista romantiikkaa tihkuva Hoi An

Kertomus Aasian yhdestä suloisemmasta kaupungista (no enpä ole monessa aasialaisessa vielä käynyt) tai ainakin Vietnamin.

Yhteenveto Matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa löytyy täältä: Yhteenveto matkalaukkureissustamme Vietnamissa ja Kambodzassa.

Yllättävää oli se, että vaikka satoi vettä oli turisteja kaupungissa todella paljon. Mutta sateesta ja turistimassoista huolimatta ihastuin. Kaupunki pääsi top 10 kaupunkilistalleni. Tässä kohdin mietinkin, että olisikohan aika laatia top10 suosikkikaupunkini uudelleen. Listan laatimisesta kun on aikaa ja useita kaupunkeja on tullut nähtyä sen jälkeen. Linkki listaan: TOP 10 kaupungit.

hoian.jpg

Miksi sitten Hoi An sulatti sydämeni?

Ei sydämen murskaamiseen näemmä paljoa vaadita. Vanhojen kaupunkien ja romantiikan fanina Hoi Anin vanhakaupunki lyhtyineen oli juuri niin ihastuttava kuin etukäteen olin muiden kuullut kertovan. Vanhat upeat rakennukset, lyhdyt ja pagodat tarjosivat silmäniloa runsain mitoin. Ja sitten ruokatarjonta. Uskallan väittää, vaikka vaan parissa paikassa käytiin, että ravintola kuin ravintola tarjoaa taivaallisia ruokia ja herkkuja.

Loppujen lopuksi kun mietin niin me pääasiassa oltiin vain vanhan kaupungin alueella. Muu osa kaupungista jäi melko vieraaksi. Sen ainakin Huomasimme, että melkoinen räätäli liikkeiden keskittymä osuu Hoi Aniin. Niitä riittää ja asusteen teettäminen ei ilmeisesti päätä huimaava ole.

hoian16.jpg

Saattaa olla, että ihastuksen syttymiseen vaikuttaa osittain se, että historia on tuonut kaupunkiin vivahteita kiinalaisesta ja japanilaisesta sekä eurooppalaisesta kulttuurista. Onhan Hoi An ollut merkittävä kauppapaikka 1500 -luvulla ja asutusta siellä on ollut jo tuhansia vuosia sitten.

hoian9

Hoi An ja ravintolat

Me käväisimme syömässä Morning Gloryssa perinteistä vietnamilaista ruokaa kevätkääryleitä ja jotain comboa, missä oli paria erilaista ruokaa. Kaikki taivaallisia herkkuja! Mieheni taisi syödä jotain työmiehen annosta, joka suomalaisittain olisi ollut läskisoosia😆. Jälkkärin päätimme syödä jossain toisessa paikassa myöhemmin. Ravintolassa kannattaa kiivetä yläkertaan, koska sieltä on ihan kivat näköalat. Ravintolan sijainti on hyvä. Sen löytää helposti.

Webp.net-compress-image (4)

Mitä tehdä Hoi Anissa?

Me vietimme Hoi Anissa yhden iltapäivän ja illan. Jälkeen päin harmittelinkin, että emme yöpyneet siellä. Toisaalta sen turistimassan joukossa oleilu monta päivää olisi saattanut alkaa ahdistamaan.

Meidän iltapäivämme kului vanhassa kaupungissa. Olimme etukäteen lukeneet, että vanhaan kaupunkiin, joka on unescokohde, kannattaa tai on suositeltavaa ostaa yhdistelmälippu, jos mielii käydä erilaisissa nähtävyyksissä, kuten pagodoissa, kodeissa tai museoissa. Ilman lippua ei ole asiaa edes japanilaiselle sillalle (toki siellä oli henkilöitä, jotka menivät läpi kiellosta huolimatta). Nähtävyyksiä kaupungissa on useita. Me ostimme  viiden nähtävyyden lippusarjan. Sen hinta on 120 000 vnd eli noin 4,5 euroa. Ei siis vie ketään konkurssiin…. Lipun ostopaikkaan törmäämme hiukan kuin vahingossa. Se löytyy Kazik puiston vierestä.

hoian1.jpg

Japanilainen silta

Silta on ensimmäinen kohteemme. Se on rakennettu 1600 -luvulla. Sillan sisällä on alttari. Koska meillä on lippu, pääsemme katsomaan alttaria ja sisätiloja.

hoian3

hoian5

hoian6.jpg

Tan ky vanha talo

Seuraavaksi päädymme 200 vuotta vanhaan taloon eli Tan Kyn vanhaan taloon. Sisätilat antavat kattavan kuvan sen aikakauden tyylistä ja sisustuksesta.

hoian11.jpg

hoian12.jpg

hoian14
Hoi Anissa on satanut monta viikkoa ja Joki tulvii

Quan Cong temple

Loput liput käytämme temppeleihin. Quan Cong temppeli on rakennettu vuonna 1653 ja se on omistettu samannimiselle sotasankarille.

hoian18

hoian19

DSC06780.JPG

Minh Huong temppeli

hoian22.jpg

hoian20.jpg

hoian21

Night market

Viimeiset temppelit sijaitsevat night marketin liepeillä. Käymme tutustumassa ostopaikkaan.

hoian23.jpg

Hoiai joki

Lopuksi kun ilta alkaa hämärtymään siirrymme Hoai joelle ihastelemaan lyhdyin varusteltuja veneitä, joita lipuu pitkin jokea.

hoian2.jpg

hoian26.jpg

hoian15

hoian24

10 vastausta artikkeliin “Suloista romantiikkaa tihkuva Hoi An

 1. Minulla on Vietnam ollut pitkään matkahaaveissa, tämä oli siten hieno ja kattava postaus matkakuumeen kohottamiseksi! : ) Naapurissani täällä Berliinissä on hyvä vietnamilaisravintola, ja siellä juuri maistoin ensimmäistä kertaa tuota omintakeisesti keitettyä kahvia – herkullista!

  Liked by 1 henkilö

 2. Hoi Anissa tosiaan riittää turisteja, omaan makuuni liikaakin. Totta kai sitä itsekin on turistina liikkeellä, mutta tarkoitan, että väkeä ja kaupustelijoita on vain turhan paljon ja se kaupustelu ja tyrkyttäminen varsinkin alkoi tuolla jo häiritä, kun kävimme nelisen vuotta sitten. Mutta ilman muuta kaunis paikka se on ja erinomaisia ruokia löytyy, näistä ei pääse mihinkään! Myös rauhaa löytyi, kun lähdimme pyöräilemään rannalle.

  Liked by 1 henkilö

 3. Hoi An vaikuttaa kyllä todella kauniilta kaupungilta. Pikkuisen tuo turistien määrä pelottaa, mutta olen havainnut sietäväni pientä ryysistä paremmin kuin moni muu. Eiköhän tämäkin kohde päädy tulevan Vietnamin matkamme ohjelmaan. Palaan varmasti vielä suunnittelun edetessä tutkimaan näitä havaintojasi useammankin kerran. 🙂

  Liked by 1 henkilö

 4. Me oltiin ekan kerran Hoi Anissa melkein 10 vuotta sitten, ja nyt uudestaan viime vuonna. Oli aika järkytys, miten se oli muuttunut! Mutta ei ihme, että se on turistien suursuosiossa, onhan se tosi suloinen paikka. Turisteja oli meidän siellä ollessa tosi ahdistava määrä, taisi olla joku tapahtumakin käynnissä kaiken kukkuraksi, joten siitä iso miinus. Mutta kunhan siihen ryysikseen on henkisesti varautunut, niin ihan vierailun arvoinen paikka!

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s