Postikortteja maailmalta – terveisiä Pietarista

Hetken luulin, että loppuvuosi menisi kotimaan kamaralla. Mutta mutta ei sittenkään. Hirveä matkakuume sai ensin klikkailemaan kaiken maailman lentolippuja joulumarkkinoille jonnekin päin Eurooppaa mutta jostain kumman syystä päädyimme valitsemaan Pietarin. Tai oikeastaan ei kumman syystä. Matkan Pietariin junalla. Ilmaston saastuttaminen lentämällä kauhu tarttui meihinkin ja siksi kunnon ilmastotalkoolaisia haluttiin mekin olla nyt loppuvuonna. Pitkin hampain joulumielen nostatuksenkin suostun nyt painamaan taka-alalle. Tai niin ainakin ajattelin. Ei siis tänä vuonna tunnelmallisia joulumarkkinoita gluhweinin kera.

IMG_20191205_093230.jpg

Kuitenkin tässä on hienoa ilman joulumarkkinoita moni asia ja yksi paras on Reissuun pääsy. Toinen asia on se, että tulee testattua junamatkailu naapurimaahan ja kolmantena omatoimimatkailu Pietariin.

Ennen matkaa oli jännitystä ilmoilla, koska vasta pari päivää ennen matkalle lähtöä saimme viisumit. Tiedon saatua alkoi valmistautuminen. Meillä oli muutama kohde, jonne ehdottomasti halusimme. Esimerkiksi Pietarin sirkukseen. Liput sirkukseen uskalsi hankkia nettikaupasta Sirkuksen kotisivuilta. Myös Ermitaasiin halusimme tutustua oppaan kanssa. Opaskierroksen varasimme etukäteen.

Ja sitten olikin lähtöpäivä edessä.

IMG_20191206_175243

Melkein onnenkyyneleet silmissä vaihdoimme Turusta lähteneen junan Helsingissä allegroon.

Matkan teko oli helppoa. Rajamuodollisuudet menivät helposti. Niistä lisää myöhemmin.

Iltapäivällä 3,5 tunnin matkanteon jälkeen olimmekin jo Pietarin Suomen asemalla. Hotelliin oli matkaa reilut kolme kilometriä. Sen taitoimme taksilla. Pientä tinkimistä kuskin kanssa ja tuhat lappuseen taivuimme. Soittamalla taksin olisi saanut halvemmalla.

Hotellimme osoittautui olevan melko hyvällä paikalla. Siitä lisää myöhemmin.

Pikku päivänokosten jälkeen lähdimme kävellen Nevski Prospektille ja siitä illalliselle Palkiniin. Pöydän Palkinista olimme varanneet etukäteen.

DSC05853

Oli ilta ja pimeää. Kaupunki oli valaistu kerrassaan upeasti ja koristeltu hyvin jouluisesti. Ei siis enää lainkaan harmita, etten päässyt joulumarkkinoille Eurooppaan.

Tässä siis ensi hetken tunnelmapaloja Pietarin matkalta.

Lisää sitten aikanaan vielä myöhemmin.

DSC06064.JPG

24 vastausta artikkeliin “Postikortteja maailmalta – terveisiä Pietarista

 1. Pietari olisi kyllä kiehtova kaupunki. Varmasti jotain aivan muuta kuin siellä ”viimeksi” käydessäni (olen matkaillut siellä nuorena kolmekin kertaa, kaikki 1980-luvun Leningradissa). Vielä kun tuolla Allegrollakin pääsisi ilman viisumia, niin helpottaisi vähän. Seurataan, mita seuraavissa postauksissa tulee!

  Liked by 1 henkilö

 2. Pietari on huippukohde. Olen käynyt pari kertaa — joista ensimmäisellä ”juostiin” nähtävyydet läpi. Erityisesti Eremitas uuvutti ja pahasti – kolmen tunnin jälkeen sitä ei enää jaksanut niin valtaisa alue se on. Olisi ehkäpä pitänyt ottaa opas joka olisi tiennyt missä käydä. Ja pääsehän sinne uudestaan. Toisella kerralla Pietarissa osasin jo vaan nauttia kaupungista.

  Liked by 1 henkilö

 3. Allegro on ihan kiva tapa matkustaa Pietariin. Tosin meillä vaatimus viisumista tekee matkasta aina vähän haastavan, passeillamme kun ei oikein ole ylimääräistä aikaa oleilla lähetystöissä 🙂 Mutta toissasyksynä kävimme, vuosikymmenien jälkeen, ja oli ihan kiva nähdä parilta aikaisemmalta reissulta jossain määrin tuttu kaupunki nykyisessä kuosissaan.
  Ehkä kun viisumivapaus saadaan vielä junamatkoillekin, niin teemme taas kerran matkan tuonne, mieluiten kesällä: haluaisin nähdä Nevan siltojen aukeamisen jonain kesäyönä …

  Liked by 1 henkilö

 4. Allegro on kyllä niin kätevä. Olen käynyt Pietarissa kerran mutta se vei sydämen. Oltiin matkassa talvella mutta kaupunki kiinnostaisi kovasti myös kesällä. Silloin olisi ohjelmistossa Kesäpalatsi sekä Pirkon mainitsema siltojen nosto. Upea kaupunki lyhyen matkan päässä.

  Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s