Abu Dhabi ja maailman upein moskeija

Dubain jälkeen risteilyalus rantautui Abu Dhabissa.

Lähdimme tutustumaan kaupunkiin puolen päivän opasretkellä.

Abu Dhabi on yhdistyneiden Arabiemiraattien pääkaupunki. Sen rikkaudet tulevat öljystä. Siellä asustelee noin 700 000 ihmistä. Kaupunki on huomattavasti pienempi kuin Dubai.

Päänähtävyytemme opaskierroksella oli tuo maailman upeimmaksi mainittu Moskeija Sheikh Zayed.

Sheikh Zayedin moskeija

Ensimmäiseksi bussimme kuljettaa meidät Sheikh Zayedin moskeijaan. Matkalla ihmettelemme kaupungin arkkitehtuuria. Moskeijaan meno ensimmäiseksi on viisasta, sillä mennessämme paikka on lähestulkoon autio. Saamme ilman väkitungosta tutustua alueeseen.

Ensin menemme turvatarkastukseen ja näytämme korona passit. Siitä sitten etenemme jalkaisin moskeijaan. Parkissa näkyy olevan autojakin mutta ei kuskeja.

Kerrassaan upea paikka täynnä kultaa ja kristallihohtoa. Nyt tulee olo, että pitää päästä katsomaan Intiaan Taj Maitakin.

Moskeija on avattu 2007. Rakennuksesta löytyy:

  • 82 marmorikupolia
  • Tuhansia marmoripylväitä
  • Neljä, yli 107-metristä minareettiä
  • Maailman suurin persialaismatto
  • Seitsemän valtavaa kristallikruunua. Venäjän aitoa kristallia

Moskeijaan mahtuu peräti 40 000 rukoilijaa ja rakennus maksoi hieman alle 500 miljoonaa euroa.

Huomaa!

Moskeijaan mennessä naisten tulee olla pukeutuneita niin, että nilkat, olkapäät on peitettynä ja pää tulee olla peitetty esim huivilla.

Miehillä pitää olla polven peittävät housut.

Hotelli Emirates palace

Kyseessä on 3 miljoonaa dollaria maksanut hotelli, missä voi sisälläkin käydä ihastelemassa sen kauneutta. On joskus ollut maailman kallein hotellirakennus. Ei enää.

Skyline Etihad Towers

Upeat pilvenpiirtäjät tarjoavat silmille hivelevää nähtävää. Siellä näkyy nuo pilvenpiirtäjät, Emirates Hotelli ja hieman kauempana presidentin palatsi.

Presidentin palatsi

Kun näköalapaikalla ihastelemme skylinea, kertoo opas, että presidentin palatsissa on mahdollista vierailla. Opas suosittelee käymään siellä vierailulla.

Taatelimarkkinat

Kiertoajelun llopuksi meidät viedään paikallisille markkinoille. Taateleita ja hedelmiä. Itse ostan suklaapällysteisiä taateleita, missä on taateli sisällä. Omnom.

Muuta nähtävää

Louvre Abu Dhabi

Rakennuskustannusten on arvioitu nousseen 600 miljoonaan dollariin. Tämän lisäksi Abu Dhabi on maksanut Louvre-museolle yli miljardi dollaria teosten lainasta, konsultaatiosta ja oikeudesta käyttää kuuluisaa nimeä.

Abu Dhabin Louvren peruskokoelmassa on itämaisen taiteen lisäksi teoksia esimerkiksi Vincent van Goghilta, Claude Monet’lta, Matisselta ja Andy Warholilta. Lisäksi on vaihtuvia näyttelyitä.

Louvre on tuo kupolikattoinen rakennus

Ferrari world

Huvipuisto, joka on maailman suurin sisähuvipuisto ja missä on mm maailman nopein vuoristirata.

Yas Marina Circuit – Abu Dhabin formularata

Formulakisojen katsojille tuttu paikka. Marraskuisin kisataan tällä radalla. Kisapaikka on Ferrari Worldin vieressä Yas-saarella.

23 vastausta artikkeliin “Abu Dhabi ja maailman upein moskeija

  1. Wow, hieno kierros. Tuttumme asuvat AbuDhabissa – heräsi ajatus, että mitäs jos mieheni menisi formulakisoihin ja minä kaupunkikierrokselle – marraskuu olisi täydellinen ajankohta!!!

    Liked by 1 henkilö

    1. Mieheni myös aikanaan pohti formulakisoja. Meiltä jäi paljon nähtävää sivuun. Ymmärsin, että siellä olisi myös upeat hiekka-aavikot.

      Tykkää

  2. Noin kolme vuotta sitten kävin itsekin Šeikki Zayedin Moskeijassa, se oli mielestäni mielenkiintoinen ja erilainen vierailukohde. Vartijat joutuivat kyllä vähän väliä huomauttamaan turisteja pukeutumisesta, esim. huivi tipahtaa naiselta helposti päästä. Kaikki tatuoinnit piti muuten myös peittää, eli esim. jos miehellä oli käsivarressa tatuointi niin piti laittaa pitkähihainen paita. Olisi ollut mielenkiintoista vierailla myös muualla Abu Dhabissa, mutta matkamme pääkohde oli Dubai ja kävimme vain minibussilla puolen päivän retkellä moskeijassa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juurikin tuo pukeutuminen on tarkkaa. Minun piti heijata hametta alemmas. Myös huivi oli jättänyt näkyviin kaula-aukon jossain kohtaa. Siitä sitten huomautettiin.
      Osa kävi ostamassa pitkän mekon. Niitä sai alle parilla kympillä.

      Tykkää

  3. Tuolla päin kyllä riittää wow-arkkitehtuuria! Tuosta moskeijaan pukeutumisesta tuli mieleeni, kun en kerran päässyt upeaan moskeijaan Syyriassa, vaikka olin pukeutunut päästä varpaisiin tosi peittävästi. Syy ei varmuudella selvinnyt, mutta ilmeisesti huivini oli väärän värinen.
    Täällä Belgradissa taas ystävämme oli sitä mieltä, että voimme mennä vähemmistäkin vaatteissa moskeijaan, koska emme asu muslimimaassa. Meitä nolotti kun hän riehaantui asiasta vartijalle.

    Liked by 1 henkilö

    1. Pienestä on ollut kiinni. Meille annettiin retkeä ostettaessa pukeutumisohjeet. Miehetään eivät saa tosiaan mennä moskeijaan hihattomissa paidoissa tai alle polvipituisissa housuissa.
      Vaatetus katsotaan läpi ennen moskeijaan menoa.

      Tykkää

      1. Näin se on. Olen vieraillut lukemattomissa moskeijoissa, mutta tuo Damaskoksen moskeija on ainoa, jonne en ole päässyt, eikä täysin selvinnyt miksi vartija ei päästänyt sisään. En puhu arabiaa, niin ei saanut varmuutta asiaan. Olin kuitenkin pukeutunut peittävämmin kuin moni muu ohitseni sisään kävellyt.

        Tykkää

      2. On kyllä todella outoa. Ja syy miksi et päässyt alkoi kiinnostaa täälläkin….

        Tykkää

      3. No äläpä! Tuosta on jo vuosia, mutta aina välillä tulee mieleen ja askarruttaa, kun samaa ei ole tapahtunut ikinä uudelleen.

        Liked by 1 henkilö

  4. Hienon näköinen moskeija – ja tosiaan hieman samaa fiilistä Intian Taj Mahajin kanssa (joka on siis hautamuistomerkki). Itse olen, miehenä, pukeutunut aina muslimimaissa pitkiin housuihin ja kauluspaitaan oli lämpötila vaikka kuinka kuuma. Eipä tule vaatteiden kanssa ongelmia tai paikallisten ”tuijotuksia” perään. Maassa maan tavalla.

    Tykkää

    1. Tuo ennakkoon varautuminen pukeutumisessa olisi ihan järkevintä. Itse meinasin ostaa tuon kaftaanin. Olisi voinut kotonakin pitää sitä.

      Tykkää

  5. Wau, upeita rakennuksia tuolla kyllä riittää. Vajaa pari vuotta sitten Intiaan suuntautuva safarimatka peruuntui, tuolla matkalla olisimme käyneet myös Taj Mahalissa.

    Mutta tuo Sheikki Zayedin moskeija Näyttää kuvien perusteella ihan yhtä upealta. Ehkäpä pelkästään se olisi jo hyvä syy vierailla Abu Dhabissa!

    Tykkää

    1. Moskeija oli hyvä syy. Muuten ei paljoa irti saanut näin lyhyellä vierailulla.

      Tykkää

  6. Eila / Metkaamatkustelua 14 helmikuun, 2022 — 10:46 pm

    Reilut kolme vuotta sitten pääsin minäkin näkemään TSS:n onnistuneella kiertomatkalla Abu Dhabin ja Sheikki Zayedin moskeijan sekä muitakin mainitsemiasi nähtävyyksiä. Me saimme moskeijakäynnillä ryhmän oppaalta lainaksi hienot abayat vaikka kaikilla oli valmiiksi päällään riittävän peittävä vaatetus. Saimmepa hienoja matkamuistovalokuvia kauniissa ympäristössä.

    Tykkää

    1. Niin siis sen koltun nimi on abaya. Olisin ostanut kotiinkin. Nyt ei saanut lainaksi enää. Olisiko koronan vuoksi käytäntö muuttunut.

      Tykkää

      1. Komea moskeija ja upeaa arabialaista modernia arkkitehtuuria muutenkin.

        Liked by 1 henkilö

  7. Tämä on kyllä niin upean näköinen moskeija. Olen nähnyt monia kuvia täältä, ja jos vielä joskus olen Dubaissa, niin ehdottomasti suuntaan Abu Dhabiin myös. Melkoisia meriittejä paikalla on myös, niistä ehkä hauskin tuo maailman suurin persialainen matto.

    Liked by 1 henkilö

    1. Ilman muuta on Moskeija tutustumisen arvoinen.

      Tykkää

  8. Aikoinaan työristeilyllä pääsin myös Abu Dhabiin. Tuonne moskeijaan ei kuitenkaan tullut silloin mentyä, en edes muista mitä teimme asiakasryhmän kanssa tuolla, oisko ollut joku kiertoajelu? Yksin kävin vähän shoppailemassa ja löysin kissaseuraa rantakadulta.

    Liked by 1 henkilö

    1. Mielenkiintoista. Me ei päästy shoppailemaan kuin soukeissa.

      Tykkää

  9. Dubain matkalla suunnittelin päiväretkeä tuonne ihan vaan sen moskeijan takia. Se sitten jäi, kun oli kiva, että osa lomapäivistä ei ollut täytetty aikataulutetulla ohjelmalla. Hieno rakennus.

    Liked by 1 henkilö

    1. Välillä on tehtävä valintoja. Maybe next?

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close