Persianlahden risteily – MSC virtuosa

Vuoden vaihteessa olimme vihdoin elämämme ensimmäisellä risteilyllä. Risteilyneitsyytemme menetimme MSC – virtuosalla, joka kesäisin risteilee Välimerellä, Persianlahden risteilyllä. Ihmeelliset risteilijät, jotka tarjoavat erilaisia aktiviteettejä, jotta loma tuntuu lomalta. Tässä uuden MSC-Virtuosan tarjonta ja ne jutut, mistä me pidimme.

Risteilypaketit

Risteilypaketin hinta riippuu siitä, mitä reissulta haluat.

Hinta muodostuu siitä, minkä hyttiluokan valitset. Eri luokat sisältävät eri tasoisia palveluita. Kaikkiin luokkiin sisältyy ruokailut laivalla. Risteilypaketteja Suomessa myy mm. matkatoimistot, TSG-risteilykeskus. Mutta suoraan risteilyn voi ostaa laivayhtiöltäkin.

Risteilypaktein erikseen tulee maksaa erilaisia palveluita mm palveluraha henkilökunnalle. Vapaaehtoisesti vielä kannattaa harkita juomapaketin ja nettipaketin hankkimista. Me saimme easy – juomapaketin kaupan päälle risteilyä valittaessa. Nettipaketin hankimme viikoksi yhdelle 70 euron hintaan. Niitäkin löytyy eritasoisia.

MSC Virtuosa

Laiva

MSC Virtuosa on Meraviglia – Plus-luokan risteilyalus, jonka omistaa ja operoi MSC Cruises. Se on rakennettu Nazairessa, Ranskassa , ja se on Meraviglia -Plus sisaralus. Alunperin sen piti valmistua 8. marraskuuta 2020, mutta sen toimitus ja käyttöönotto viivästyivät COVID-19-pandemian vuoksi . Alus otettiin käyttöön toukokuussa 2021.

Joitakin ominaisuuksia

Pituus 331

Korkeus 64,9

Kannet 16

2440 kahden hengen huonetta, sillä on tilaa 4 500 matkustajalle.

Henkilökuntaa noin 1700

Hytit

Hyttiluokkia ovat Bella, Fantastica ja Aurea sekä Yacht Club – alue. Hyttejä on erilaisia. Ikkunallisia, sisähyttejä, parvekkeellisia, sviittejä, joita niitäkin on erilaisia. Erikseen vielä on Yacht Club alue, joka on laiva laivan sisällä. Kaikissa hyteissä on kylpyhuone ja wc sekä vakiovarusteena TV, puhelin, kampauspöytä ja hiustenkuivain.

Televisiosta löytyy kätevästi päivän ohjelma, palvelutarjonta ja omat tiedot. Sen lisäksi päivittäin toimitetaan iltaisin seuraavan päivän risteily ohjelma.

Aurea – kuokka on tämän laivan uutuus. Tämän luokan henkilöt voivat käyttää saunaosastoa mielensä mukaan, heillä on oma aurinkokansi ja ruokailutila, minne voivat mennä, mihin aikaan haluavat. Eli ruokailu ei ole aikaan sidottu. Myös hytin sijainti oli hieman parempi.

Meidän parvekkeellinen hytti

Ravintolat/syöminen

Ravintoloita on noin 20.

Näistä risteilypakettiin kuuluvia ovat Lounas- ja illallisravintolat sekä buffettiravintola, joka on auki lähestulkoon 24 h.

Aamiaiselle useimmiten menemme buffettiin mutta testaamme a’ la carte tyylisen aamiaispaikan myös. Lounastakin nautimme suurimmaksi osaksi buffassa. Illallista syömme omassa ravintolassa, missä menu vaihtuu päivittäin.

Maksullisia ravintoloita löytyy yllättävän paljon mm. Aasialainen, ranskalainen, italialainen, Meksikolainen, pihvi-ja sushiravintola.

Sitten tietysti vielä kahviloita, suklaa-, jäätelö-ja vohvelibaari.

Ja vielä erilaisia baareja ja pubeja.

Yksi mielenkiintoinen baari on robottibaari, missä robotti tekee cocktailit.

Meidän suosikiksi osoittautuu laivan englantilainen pub, infon vieressä oleva pianobaari ja 16 kerroksen näköalabaari. Ulkonakin istumme allasosastolla muutamana iltana.

Tekemistä

Nuoret

Tekemistä löytyy nuorille kivasti. Laivalla on mm. Polar Aquapark -vesipuisto hurjine liukumäkineen, monipuolinen Sportplex-urheilukenttä, kaksi F1-simulaattoria ja täysikokoinen keilarata.

Lapsille on tarjolla vielä Lego ja Chicco -leikkipaikka.

Fi autosimulaattori

Kuntoilua

Aikuisille mieleisiä aktiviteettejä löytyy myös. Laivalla on mm kuntosali ja jumppaa on tarjolla spassa tai allas-osastolla.

Uima-altaat

Uima-allasosastoja löytyy eri puolilta laivaa. Me viihdymme pääasiassa Aurea -kannella. Ulkoporeallas riittää meidän uintitarpeisiin tällä kertaa.

Hyvinvointia

Hyvinvointipalveluita on laivalla tarjolla mm kampaaja, terveysluento mahdollisuus, lääkärin palvelut, hieronta, saunoja ja kylpylä.

Me käymme melkein joka ilta saunomassa. Yllätykseksemme siellä on useita saunoja ja suolahuonekin. Koronan vuoksi turkkilainen on suljettu.

Teellä hieronnan jälkeen

Iltaviihde

Musiikkia, erityisesti livemusiikkia ja tanssimahdollisuus on tarjolla useissa paikoissa. Uima-allasosastolla ulkosalla on hyvän sään ollessa erilaista iltaohjelmaa.

Iltaisin voit myös piipahtaa pelisaleissa rulettipöytien äärellä.

Meidän suosikki on livemusiikki. Esityksiä käymme kuuntelemassa eri paikoissa.

Teatterit ja musiikki

Musiikin lisäksi voi viettää aikaa teatterissa tai Sirque de solelein näytöksissä. Toiset esitykset ovat maksullisia ja toisiin voi osallistua ilmaiseksi. Viikon aikana pyörii erilaisia esityksiä. Me käymme katsomassa kahta esitystä. Elokuvateatteri löytyy laivasta myös. Olisikos elokuvat olleet pääasiassa nuorille ja lapsille tarkoitettuja.

Sirque de solelei

Ostokset/kaupat

Laivan upeimpia paikkoja on ostos-ja ravintolakäytävä, jonka varrelta löytyy myös kauppoja. Ostaa voi matkamuistoja, ihan sitä tavallista taxfree ostosta ja asusteita sekä vaatteita.

Kyseiseltä ostos- ja ravintolakäytävällä on upea led-katto, jonka kuviot vaihtuvat päivittäin.

suklaakahvilan taidonnäytteitä

12 vastausta artikkeliin “Persianlahden risteily – MSC virtuosa

  1. Meillä risteilykokemukset rajoittuvat toistaiseksi vain Costaan ja NCL:ään, sillä olemme valinneet näitä aina vaan reitin perusteella. Alaskassa tosin ainakin joitakin vuosia sitten operoivat noin kaikki yhtiöt, silloin valinta meni NCL:lle sopivan lähtöpäivän takia. Osa risteilymatkustajista taitaa kyllä tarkkaan tutkia laivat ja valitakin juuri laivan!

    Tykkää

    1. Reitin vuoksi meillekin osui tuo laiva. Sillä hetkellä ei tainnut olla muuta yhtiötä tarjolla. Mutta jos menisi Karibialle, voisi laivayhtiötäkin tarkastella. Eli millä laivalla risteilisi. Viikko tuossa laivassa ainakin tuli jo hieman tylsäksi.

      Tykkää

  2. Meidän suosikkipaikka oli Sky Lounge 18. kannella.

    Tykkää

    1. Siellä mekin taisimme istua muutaman kerran.

      Tykkää

  3. Olipa teidän risteilijällä paljon erilaisia aktiviteetteja, ravintoloita ja kauppoja. Me olemme olleet vain kerran risteilyllä (jos Tukholman risteilyjä ei lasketa mukaan), Hurtigrutenin MS Midnatsolilla Etelämantereella. Kyseisessä risteilijässä ei ollut kuin pari ravintolaa, kuntosali, auditorio ja yksi pieni kauppa. Se kuitenkin riitti meille mainiosti, Etelämantereen risteily oli kuin tutkimusmatka.

    Tykkää

    1. Aktiviteettejä kyllä löytyi ja päivä ohjelmakin oli melkoisen kattava.

      Tykkää

  4. Todella tyylikkäältä ja uudenaikaiselta näyttää. Vaikuttava tuo ledikatto ja hyvän kuuloinen ravintolatarjonta. Tosin nyt muutaman risteilyn tehneenä me ollaan näköjään aika laiskoja kuluttamaan laivan palveluita, joten menemme jatkossakin reitti edellä. Viimeisin Karibian risteilyn vanha laiva oli jotenkin sympaattinen näiden uusien ja kiiltävien rinnalla ❤

    Liked by 1 henkilö

    1. Sanotaanko, että kyllä itsellenikin reitti on se tärkein sitten laiva. Meillä sattui tuuri siinä, että Persianlahdella risteilyalus oli noin uusi😆

      Tykkää

  5. Samoja mietteitä, itselleni reitti on paljon tärkeämpi kuin laiva… Yritän aina olla maissa mahdollisimman kauan ja sitten onkin kiire levätä, siistiytyä, syödä ja iltaohjelman pariin…

    Tykkää

    1. Juurikin noin. Nyt ehkä harmillista oli korona rajoitteiden vuoksi joissakin paikoissa kuten Dohassa rajoitettu kulku maahan.

      Tykkää

  6. Mukavan näköinen laiva ja herkullisen näköisiä annoksia. Tuo Persianlahti olisi muutenkin kiinnostava ja vähän erilainen risteilypaikka. Nyt on kyllä ollut risteilyt itsellä vähissä koronan takia mutta ehkäpä pian uskallamme mekin taas lähteä laivalle.

    Tykkää

    1. Persianlahdella ilmeisesti on tarjolla vain talvisin. Kesät alus risteilee Euroopassa. Täytyy sanoa, että en myöskään risteile ennen kuin tilanne helpottuu.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close