10 -matkakuvaa VOL 3.1

Ties monenko kerran olen nähnyt tämän haasteen pyörivän somessa. Nyt haasteen nosti esiin Lahtöportti.

Koska minulla kuvia on tuhansia, haluan taas muistella menneitä reissuja ja hetkiä kuvatuokioin.

  1. Kaikkien aikojen lempiotos

Tämä osoittautuikin vaikeaksi. Lempiotoksia on monia. Ja yksi pitäisi valita…

Väistämättä yksi vaikuttavimmista otoksista on tuo kuva Pariisin Eiffel – tornista, koska kuva on tulostettu ja kehystetty ja se löytyy kotimme seinältä. Sitä siis tulee katseltua usein. Jollain tavoin upean kuvasta tekee kuvakulma. No tietysti musta-/valkovärisyys. Mutta myös muistot matkasta. Matka kun oli yksi hääpäiväreissuistamme. Niitä ensimmäisiä yhteisiä reissuja. Jokin hetki sitten oohdimme, että uusi matka pitäisi tehdä, koska mieheni sieltä ostama baskeri on hävinnyt🙃😆. Muukin Ranska on vielä valloittamatta.

Eiffel, Pariisi

2. Yllättävän otos

Islannin yksi geysireistä. Yllättävän kuvasta tekee pilvet, jotka kuvan ottamisen hetkellä roikkuvat alhaalla ja näyttäisi siltä, että ne yhtyvät purkauksen kanssa. Sitä en kuvatessa tajunnut. Muistaakseni melko pitkään odotin purkautumista ja kuvan ottamishetkeä. Onneksi geysir purkaantui noin 10 minuutin välein. Näin odottavan aika ei näin ollut liian pitkä.

Golden cirkle, geysir

3. Läheltä löytynyt helmi

Takana rankka tai pitkähkö ensimmäinen koronavuosi. Kotonavärjöttelyyn mukavan katkon toi kevään ensimmäinen polkupyöräretki. Oli aurinkoinen sunnuntaipäivä ja mikä olikaan parasta kuin retki lähimaastoon. Emme olleet ikinä aiemmin käyneet Uutiskuvanvuorella vaikka useampi oli paikkaa hehkuttanut. No vihdoin yhtenä sunnuntaina poljimme sinne ja kiipesimme kukkulan laelle ihastelemaan avautuvia keväisiä maisemia. Juttulinkki

Uutiskuvanvuori, Rymättylä

4. Valkoista hiekkaa ja turkoosia vettä

Kuuba ja Varadero. Rantaelämää luksushotelleja. Voiko paremmin enää olla? Voi olla, koska voiton reissusta vei Havanna ei valkoinen hiekka ja meri.

Varadero, Kuuba

5. Jos pitäisi sanoa sana vapaus, näkisin tämän

Tästä kesästä ja reissusta on kohta kuusi vuotta. Vaikka reissumme Italiassa kesti reilut kaksi viikkoa, oli reissu yksi keski-ikäisten ns. reppureissu (matkalaukuilla) eli sokkairti vapausmatka😆. Tämä oli ensimmäisiä pidempiä Euroopan reissuja, joita olemme tehneet. Eka viikko cruisailtiin Comojärvellä ja sieltä junalla vaihdoimme maisemia Cinque Terreen, missä myös ihastelimme viiden kylän maisemia viikon. Kylän raittia kuljimme kuin pahaiset teinit. Vaatteita vietiin pesulaan ja pyykin peseytymistä odoteltiin läheisessä kuppilassa. Aamiaista syötiin omassa huoneistossa, päivät nautittiin eri kylistä, merestä ja loikoilusta rantakivillä, iltaisin maisteltiin spritziä auringonlaskua seuraten. Siinä kai syy fiilikseen vapaus! Niin ja punkkasimme tuon viikon yhdessä noista kuvan rakennuksista! Se oli elämää se, kun aamupalaa syödessä jo sai katsella tuota upeaa postikorttimaisemaa.

Riomaggiore, Cinque Terre

6. Idyllistä elämää

Jokunen vuosi sitten reissasimme Portugalissa. Talven nojatuolimatkalla reissua suunnitellessa löysin viinitilan Quinta de la Rosan Pinhaosta. Sinne matkasimme yhtä Euroopan upeinta junareittiä pitkin. Noihin viinitilan viiniköynnösten varjoon olisin voinut jäädä nauttimaan leppoisista kesäpäivistä pidemmäksikin aikaa. Juttulinkki.

Quinta de la Rosa, idyllisyyden tyyssija

7. Luksusta on….

Päästää taas matkustamaan ja jopa lyhyen ajan varoituksella. Tässä kuva tammikuun lopulla otettu kuva Tallinnasta. Luksuksen matkasta teki onnistunut hotellivalinta ja hyvän illallisravintolan löytyminen.

Tunnelmallinen Tallinna tuntui luksukselta. Ihanaa päästä reissuun.

8. Arkkitehtuuria kauneimmillaan

Mietin, mitä laittaa tähän, uttaa vaiko vanhaa arkkitehtuuria? No päädyn uuteen. Vuoden 2022 alussa olimme Persianlahden risteilyllä ja kävimme mm. Abu Dhabissa Sheikki Zayedin moskeijassa ihmettelemässä sen kauneutta. Todellinen arkkitehtuurin taidonnäyte. Juttulinkki.

Sheikki Zayedin moskeija

9. Katkeransuolainen matkamuisto

Olimme 2018/2019 vuodenvaihteessa matkalla Kambodzassa ja Vietnamissa. Uudenvuoden otimme vastaan Danangin rantahotellissa. Toiveena oli ollut päästä nauttimaan upeista rantakeleistä ihan kuin lomamme loppuhuipennukseksi. No minkäs teet kun kuraa sataa kaiket päivät ja meri näyttää tältä….uiminen jäi sillä kertaa.

Kun tarkkaan mietin melkein kaikki katkeran suolaiset muistot liittyvät huonoon säähän. On todella paljon merkitystä sillä, minkälainen ilma on. Mutta aina ei voi onnistaa.

DaNang, missä rantaelämä auringonotto ja uiminen jäi vain haaveeksi

10. Paikka, jonka käymisestä on liian pitkä aika

Tähän kohtaan olisi ollut vaihtoehtoja mutta valitsen kohteen, minne on jo ihan oikeasti ikävä: Tukholma. Viime käynnistä on liian pitkä aika. Vielä me tapaamme!

Tukholman vanha kaupunki

Aikaisempi Matkakuvahaaste on kirjoitettu muutama vuosi sitten. Sitä voi käydä lukemassa täältä.

16 vastausta artikkeliin “10 -matkakuvaa VOL 3.1

  1. Olimme Tallinnassa muistaakseni viikon välein. Sen tähden ottamasi kuva on kuin identtinen oman kuvani kanssa. Oli upea tunnelma ilta-aikaan Raatihuoneentorilla❤️

    Liked by 1 henkilö

  2. Tämä haaste onkin aikoinaan mennyt ohi, näitä on mielenkiintoista aina lukea! Oon liian monta vuotta haaveillut valokuvaseinästä, mihin saisi laittaa omia lempikuvia eri reissuilta. Vielä on tekemättä – tois tämän haasteen lailla paljon erilaisia muistoja mieleen 🙂 Sää on kyllä tosi iso tekijä, joka vaikuttaa niin mielialaan kuin myös loman kokonaiskuvaan.

    Liked by 2 people

  3. Olipas ihana lista ja haaste! Mä en usko, että keksisin ihan jokaiseen jotakin, mutta varsin kiehtovaa ajatella omalta osalta näitä kohtia. Ehkä tällaisen teen itsekin, sillä yksi matkakohde oli kovin äänekäs, kun aloin pohtia kohtia 😀 Tämän postauksen haluaisin kyllä jollain tavalla korvamerkitä tms.

    Liked by 1 henkilö

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s