Kuinka usein…..Haaste

Törmäsin reissukuume-blogin haasteeseen, jota oli jatkanut Hipaisuja maapallolla -bloggari tuntui niin kivalta, että päätin myös tarttua haasteeseen. Tarkoituksena siis on vastata kymmeneen kysymykseen: kuinka usein……? Tarkemmat ohjeet haasteesta löytyy lopusta.

Portugaliin lentämässä

Kuinka usein…..

.…..Käyt vuoden aikana ulkomailla?

Riippuu vuodesta. Jonain vuonna on tyydytty pariin reissuun ja toisena taas menty rajan yli useammin. Viime vuonna kävin ulkomailla kuusi kertaa! Tänä vuonna kolme tai neljä tai viisi kertaa. Ihan varma vielä ole tulevasta. Ainakin yhdet lentoliput löytyy sähköpostista.

…..Lähdet viime tipassa lentokentälle?

En koskaan. Asumme sen verran kaukana Hesasta, joten sinne on lähdettävä ajoissa. Jos olisit kysynyt junareissuista niin silloin olisin voinut vastata, että joskus. Islantiin matkatessa matkustin ensin junalla Helsinki-Vantaan lentokentälle varhain aamulla ja ihan täpärästi ehdin junaan. Onneksi olin liikkeellä niin varhain aamulla, että poliiseja ei näkynyt pothaltaessa kotitiellä tuhatta ja sataa.

Splitin satamassa kahvilla

…..Katselet äkkilähtöjä?

Jossain vaiheessa katselin jatkuvasti, nykyään en enää. Syynä on se, että työn takia äkkilähdöt ovat mahdottomia tehdä. Joskus äkkilähtöjä saattoi saada edullisestikin. Toisaalta ei ne äkkilähdöt, jos niitä lähti klikkailemaan ikinä siihen alussa esitettyyn hintaan ikinä sitten ollut. Tai en vaan onnistunut niiden metsästyksessä. Eli niitä tuli katseltua mutta ei koskaan varattua. Haaveilua taisi olla vaan.

…..Päätät matkakohteen?

Melko usein, ainakin ehdotan. Mieheni kun ei oikein tykkää reissaamisesta. Ihan joskus sateisina päivinä voi häneenkin iskeä reissukuume. Silloin hän voi ehdottaa. Omatkin ehdotukset ovat usein sellaisia, että tiedän hänen syttyvän niille. Hotelleja usein selataan yhdessä.

Dohan kaupunkinäkymä Persianlahden risteilyllä

……Ylität matkabudjetin?

Mikä matkabudjetti? Never herad…..Ei mulla ole sellaista. Se menee, mikä on mennäkseen. Joku hintalappu reissuilla aina on ja sen mukaan mennään. Lennot ja hotellit koittaa varata mahdollisimman edullisesti mutta matkoilla eletään sen mukaan miten rahatilanne sallii.

…..Suosit jotain muuta matkustamismuotoa lentämisen sijaan?

Jos olisi mahdollista niin aina. Mutta matkoihin käytetty aika ei anna periksi esim juna- tai bussimatkailuun. Autolla tai junalla reissataan Suomessa. Ulkomaille nopeiten pääsee lentokoneella. Ikävä juttu! Syksyllä onkin edessä Kuusamon reissu. Sinne mennään autolla. Venäjälle tehtiin jokunen vuosi reissu junalla. Se oli kiva reissu. Interrailista haaveilen. Joku kesä tartun siihen. Suunnitelmakin on jo tehty.

Gotlannissa road tripillä

.……ajaudut reissussa riitaan?

Riitoja tulee välillä, sille ei voi mitään. Esimerkiksi, kun olet väsynyt tai nälkäinen tai mikään ei toimi, silloin voi tatti kasvaa otsaan. Oman miehen kanssa jo ollaan totuttu kulkemaan. Toki pikku nahinoita syntyy. Ja usein ne tapahtuu alkumatkasta. Meidän nahinat syntyy, kun ollaan väsyneitä tai nälkäisiä. Silloin ei saa ruokapaikkaa arpoa vaan on tyydyttävä ensimmäiseen vastaan tulevaan. Sitten on muistettava myös huolehtia, että päivälläkin syödäön edes jotain pientä. Pelkällä nesteellä ei elä.

Vieraan ihmisen kanssa reissatessa voi ajautua törmäyskurssille. Kun ei oikein vielä tiedä toisen ajatuksia ja tapoja. Silloin on hyvä vaikka kulkea itsekseen välillä.

…..Etsit kohteista tietoa muista blogeista ja somesta?

Toisten matkablogijutut luetaan aina reissuja suunniteltaessa. Googlessa hakusanoilla etsimäsi kohde ja sana blogissa siihen perään. Myös muita somejuttuja seuraan. Japanin matkaa ennen liityin useaan Japanista kertovaan facebook-ryhmään. Sieltä sai tosi hyviä vinkkejä reissuun! Löysimme jopa vinkin kirsikankukkapuistosta, kun kaikki muut olivat jo kukkineet. Toki seurantaan menee myös kohteen instatilit. Hyödynnettyä tulee myös maiden omia matkailusivustoja. Itse asiassa kaikki mitä netistä löytyy.

Portoon menossa junalla Lissabonista

.…vuokraat reissulla auton?

Silloin tällöin. Vuosi sitten Gotlannin matkalla vuokrattiin auto päiväksi ja fillarit pariksi päiväksi. Nyt 2023 kesäreissulla ei vuokrattu autoa. Pohdinnassa kyllä oli.

…...Välttelet matkalaukun purkamista reissun jälkeen?

En enää. Nykyään laukku tulee purettua melko pian ja vietyä pyykit pyykkikoriin. Joskus saatan pitää laukkua pakkasessa tai saunassa ennen avaamista, jotta saan vieraseliöt kuolemaan. Tämä riippuu siitä, maasta mistä tullaan.

Marrakech

…..Kaduttaa, että lähdit reissuun?

En koskaan. Reissut ovat aina parhaita!

Gondoliajelulla Venetsiassa

…..

Ohjeet

Kuinka usein..? -blogihaaste matkabloggaajille

Osallistu blogihaasteeseen! Toimi alla olevien ohjeiden mukaisesti ja kopioi ne mukaan myös omaan postaukseesi:

  • Kirjoita blogiisi postaus, jossa vastaat haasteen kymmeneen kysymykseen.
  • Linkitä jutustasi alkuperäiseen, Reissukuume-blogin liikkeelle laittamaan Kuinka usein..? Blogihaaste matkabloggaajille -postaukseen.
  • Halutessasi voit haastaa mukaan haluamasi määrän muita bloggaajia. Huom! Kaikki bloggaajat voivat osallistua haasteeseen – myös ilman henkilökohtaista haastamista.

Alkuperäinen postaus

Kylmäpihlajan majakka
Kategoriat blogihaasteet, Kuinka usein......haaste, MuutaAvainsanat ,

20 vastausta artikkeliin “Kuinka usein…..Haaste

  1. Mari/Maailma kotina 24 syyskuun, 2023 — 6:38 pm

    Aika samoja fiiliksia. Olen miettinyt, että pitäisikö budjetoida matkoja. En ole tehnyt moista, mutta nyt päätin laittaa menot cost splitiin

    Tykkää

    1. Kyllä pitäisi budjetoidakin. Ainakin lentoja ja hotelleja koitan katsoa budjettimielessä. Nehän on niitä reissujen kalleimpia.

      Tykkää

  2. Onpas kiva haaste, voisi itsekin osallistua. Lukiessani tätä mietin mitä itse olisin vastannut ja aika monessa asiassa oli yhtenevät ajatukset esim. äkkilähtöjen suhteen, muuten kuin lentämällä matkustamisen suhteen ja etenkin tuo että eipä ole koskaan tullut kaduttua, että on reissuun lähtenyt. 😀 Kukapa sellaista katumaan! 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitos omaa vastinettasi odotellessa! Olen samaa mieltä vastauksesta, onko kaduttanut reissuun meno!

      Tykkää

  3. Kiva, että osallistuit tähän! 🙂 Hauska päästä lukemaan muiden matkabloggaajien vastauksia. Meillä oli monessa kohtaa samanlaiset vastaukset, mutta erojakin löytyi.

    Liked by 1 henkilö

  4. Olen vahva Kondon fani ja Kondo kehottaa nopeaan matkalaukun purkamiseen, vaikka myöntää, ettei pysty siihen itse koko ajan. Amazonin jälkeen minulla on ollut ihan jäätävä ötökammo ja rutiiniksi on muodostunut matkatavaroiden sijoittelu etäs sängystä. Matkustuksen takia ei ole ollut ötöongelmia koskaan.
    Tänä vuonna en ole ollut kaukomailla kertaakaan. Olen tsekkaillut Bulgariaa. Algoritmi seuraa Mielen liikkeitä ja minulla on ollut fiidissä jonkin verran sisältöä bulgariaksi ja Bulgariasta, joten se on alkanut kiinnostaa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Bulgaria olisikin kiva matkakohde. Kiinnostaa myös!

      Tykkää

  5. Tämä on hauska haaste. Pitää yrittää itsekin osallistua tähän. Tosiaan, eipä reissut itseänikään ikinä kaduta, ovat tosiaan parhaita.

    Liked by 1 henkilö

  6. No ei kaduta reissut koskaan vaan niitä muistellaan haikeudella jäljestäpäin. Mieluimmin matkustaisin junalla tai bussilla, mutta aina ei aika vaan riitä (tai matkakumppanien aika).
    Voisin kyllä osallistua tähän haasteeseen.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiva on jos osallistut. Juurikin aika ratkaisee pitkälle matkustustavassa.

      Tykkää

  7. Olen tavannut vastata, että kerran kuussa reissuun – tosin kesäkaudella lähdöt saattavat olla kotimaahan ja autolla, eli ihan 12 kertaa vuodessa ei välttämättä Helsinki-Vantaalta lähdetä. Äkkilähdöt eivät ole meidänkään juttu, sillä menemme kohde edellä, ei sinne minne halvimmalla pääsisi. Pääkaupunkiseudulla asuvina olemme kellottaneet matkan omalla autolla lentokentälle, 28..32 minuuttia. Tuohon sitten lisätään vähän varaa ja huomioidaan vuodenaika ja kellonaika, mutta aika viime tippaan usein tähtäämme.
    Tuo etsit tietoa blogeista kirvoitti pientä keskustelua somessakin äskettäin, blogien seuraajamäärät eivät ole kuulemma kovin suuria vs. Facebook, Instagram tai TikTok, mutta toisaalta hakukoneen kautta blogiin päädyttäessä ihmiset eivät taida edes mieltää ”seuraavansa blogeja”.

    Tykkää

    1. Tarkat on minuuttiajat teillä. Varmaan niin monta kertaa testattu. On jännä seurata, mihin meidän bloggaajien tie vie. Eihän niitä seuraajia ole mutta kävijöitä kyllä. Kun tietoa haetaan ja vinkkejä.

      Tykkää

  8. Mä olen myös huono katselemaan äkkilähtöjä koska niitä ei pysty töiden takia hyödyntämään. Päätän matkakohteen myös muiden syiden kun hinnan takia. Matkabudjetti on kans aika häilyvä. En ole varmaan koskaan tehnyt mitään kovin pätevää sellaista. Toki ”henkinen” budjetti on, mutta reissussa menee se mikä menee ja kotona lasketaan sitten tarkemmin rahoja.

    Liked by 1 henkilö

    1. Täällä myös matkakohde määräytyy omien mieltymysten mukaan. Bucket lista ja mahdollisuus matkustaa jonnekin listalla olevista🚅✈️

      Tykkää

  9. Tätä oli kiva lukea. Taidanpa lainata omaan blogiini tämän idean. Olen muuten niin samaa mieltä tuosta matkabudjetista. Se tosiaan menee, mikä menee 🙂

    Liked by 1 henkilö

  10. Näitä on aina kiva lukea! Pitää itsekin tehdä tällainen sitten kun on takana vielä pari reissua ja muutama muu juttu! Taitaa matkustustavat muuttua tottuneilla reissaajilla aika lailla samanlaisiksi, hyväksi koetuiksi.

    Raija / Kohti avaraa maailmaa

    Tykkää

    1. Olisi kiva lukea erilaisiakin variaatioita.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close