Matkavuoteni 2016

Unelmat on tehty elettäväksi, on ollut viime vuosieni motto. Ja jostain kumman syystä niin on käynytkin. Esimerkiksi  olen aina unelmoinut matkustamisesta ja nyt olen saanut toteuttaa tätä haavetta enemmän kuin olen koskaan osannut kuvitellakaan. Saan olla todella nöyrän kiitollinen näistä matkapäivistä.

Vuosi 2016 alkaa olla lopuillaan. Kohta sitä on jäljellä enää vaivaiset kaksi viikkoa. Mihin se aika taas oikein hurahti?

Mennyttä vuotta 2016 muistellessa, voin todeta, että se on ollut melkoinen vuosi niin matkojen kuin muun elämän suhteen. Vuosi 2016 on sisältänyt paljon suunniteltuja haaveita mutta sitten aivan yllätyksellisiä asioita; onnellisia ja surullisia.

Vaikka meillä on vielä vuonna 2016 yksi matka edessä, lähdetään silti muistelemaan hienoa matkavuottamme 2016.

IMG_0111.JPG
Vinalesin laakso ja tupakaplantaasi

Vierailimme vuonna 2016 yhteensä kuudessa maassa ja seitsemänteen maahan lähdetään juuri joulun alla. Näistä matkoista kolme tuli tehtyä maihin, joissa ei vielä oltu käyty. Näitä olivat Kuuba, Englanti ja Sveitsi. Lisäksi Kuuban matka oli sen verran erikoinen, että (ei valloitimme Amerikan mantereen) olimme Karibianmerellä ensimmäistä kertaa. Muut matkakohteemme olivat: Ruotsi, Italia, Viro. Ja nyt jouluna on edessämme vielä Hollanti. Suurin osa matkoista tuli tehtyä alkuvuonna.

Aloitimme matkavuoden 2016 tammikuun Kuubassa. Lähdimme sinne jo loppuvuodesta. Kaksi viikkoa saime tutustua Kuuban elämään. Neljä päivää vietimme Havannassa. Myös uuden vuoden. Loppulomamme 10 päivää oleilimme Varaderossa, joista pari päivää vietimme Trinidadissa ja Santa Clarassa.

Kuuba on kulttuuriltaan hyvin erilainen. Oli hienoa saada matkustaa sinne nyt vielä, kun maa on aito vanha itsensä. Kuuban matkan juttuja pääsee lukemaan tästä linkistä.

wp_20160108_007
Trinidad

Helmikuussa riensimme toiselle reissulle. Lähdimme nuorenparin kanssa Tukholmaan Ruotsiin Helsingistä. Miksi sieltä? No näin voi rauhassa viettää päivää Tukholmassa ilman, että tavaroita pitää kantaa mukanaan.

Silloin oli pirteä talvinen pakkaspäivä. Me käytimme sen vanhan kaupungin tarkempaan tutustumiseen ja ihan vaan oleiluun. Juttulinkki Tukholman matkalle.

img_20160227_210347
Tukholman vanha kaupunki

Huhtikuussa oli aika lähteä taas matkalle. Ystäväni kanssa päätimme lähteä Lontooseen pidennettylle viikonloppumatkalle. Etukäteen olimme kuin lapset karkkikaupassa miettien, mitä kaikkea haluamme siellä kokea. Ja niin viikonlopusta tuli elämyksellinen. Saimme nauttia afternoonteestä, maistaa herkkuja Jamie Oliverin ravintolassa, musikaalista, shoppailusta ja nähtävyyksistä. Toiset eivät pidä Lontoosta. Minä ihastuin Lontooseen. Olisiko syynä ollut, että siellä ei ainakaan aika tullut pitkäksi. Lisää Lontoon matkoista voit lukea täältä.

ja3.jpg
Jamie Oliverin Italian Covent Garden ravintolassa syömässä

Elämäni tuntuu täyttyvän yhä enemmän matkalla olosta tai matkan suunnittelusta. Talvella kun suunnittelimme Lontoon matkaa, niin samalla löimme lukkoon mieheni kanssa kesälomamatkamme. Sain mieheni suostuteltua lähtemään Italiaan kanssani reiluksi kahdeksi viikoksi. Arvatkaa olinko onnellinen saadessani tahtoni läpi ja tutustuessani näihin matkakohteisiin etukäteen ? JEP JEP!

Minulla oli pitkään ollut haaveena päästä ainakin kahteen paikkaan; Comojärvelle ja Cinque Terreen. Saimme kuin saimme lyötyä nämä kaksi kohdetta pistettyä samaan pakettiin. Italian matkaan mahtui sitten muutama muukin visiitti. Viikon vietimme Lagliossa ja kuljimme eri kylissä Comojärvellä autoillen. Käväisimme myös Sveitsin Luganossa ja teimme päiväretken Milanoon. Matka ajankohta osui kesäkuulle juhannuksen molemmin puolin. Täytyykon todeta, että harvoin sitä juhannusta vietetään Milanon kirkon katolla tai katsellen Michelangelon ehtoollistaulua kuten me teimme. Viikon Comojärvellä olon jälkeen viiletimme junalla Milanosta Cinque Terren alueelle Riomaggioren postikorttimaisemiin. Siellä viikon aikana saimme nauttia Cinque Terren muistakin kylistä; Monterossosta, Vernazzasta, Cornigiliasta ja Manarolasta. Cinque Terren ohella tuohon Unesco alueeseen kuuluu myös Portovenere ja sen lähisaaret. Käväisimme niissäkin. Viimeisten lomapäivien osalta reissusuunnitelmamme muuttuivat hieman. Kaksi viimeistä lomapäivää vietimme Rapallossa Dolomiittien sijaan. Rapallosta lähdimme vielä päiväretkelle Pisaan. Italian matkasta löytyy juttua täältä ja tästä linkistä.

img_000411
Riomaggiore
img_000412
Monterosso
img_002312
Rapallo
IMG_0043.JPG
Rapallon kauniita kujia

Kesä toi tullessaan muutoksia elämäämme. Matkan jälkeen päätin vaihtaa työpaikkaa ja niin elokuussa lähdimme työporukalla viettämään läksiäisiä Viroon Tallinnaan. Viimeisestä Viron matkasta oli jo tovi aikaa ja kaupunki yllätti minut kokonaan. Viro oli muuttunut edukseen. Aloinkin jo haaveilla pidemmästä matkasta Viroon. Vironmatkasta löytyy juttua tästä linkistä.

Loppuvuosi sitten onkin mennyt uuden työpaikan ja kotirintamalla tapahtuneiden muutosten kanssa. Unohtaa ei kuitenkaan pidä sitä, että uusia matkasuunnitelmia on siitä huolimatta tehty monia. Marraskuun alussa meillä olikin jo kolmet lentoliput ostettuna. Niistä onkin paljastettu jotain kirjoituksessa Uusi blogi, uudet tuulet ja matka jatkuu -jutussa….ja lisää paljastuksia on vielä luvassa jahka saamme tammikuussa tuhlattua lisää rahaa lentolippuihin.

Muutamia matkoja tai retkiä teimme kotoSuomessakin. Niistä parhaimmat retket ovat olleet: Örö, Peterzenin parakkiyö kesän kynnyksellä Kustavissa ja Werla.

Kiitos tästä vuodesta! Nostakaamme malja menneelle, tulevalle ja hetkelle tässä ja nyt!

IMG_0021.JPG
Werla

48 vastausta artikkeliin “Matkavuoteni 2016

 1. Hieno vuosi! Minä yritän saada oman koosteeni ulos tänään tai huomenna. Sitä on ollut hauska tehdä, sillä moni juttu oli jo päässyt unohtumaan: ”ai niin, täälläkin kävimme!”. Kivoja muistoja!

  Tykkää

 2. Cinque Terre ja Como voisi olla meillekin hyvä yhdistelmä tässä joskus – pitääkin pistää mietintään!
  Örö ON hieno paikka!

  Tykkää

 3. Onpa kiva ja ennen kaikkea runsas matkavuosi! Itsekin kävisin mielelläni jokaisessa noista kohteista, Tallinnassa ja Lontoossa olen käynytkin. Lontoossa en tosin tänä vuonna, vaikka suunnitelmissa oli. Kuubaan pitäisi vielä totta tosiaan päästä ennen kuin se muuttuu liikaa.

  Tykkää

 4. Pidän Amerikoista enemmän kuin meidän vanhasta maailmastamme, joten voin kuvitella, että oli melkoinen elämys käydä siellä ensimmäistä kertaa. Lontooseen en ole ollut järin ihastunut ja se varmaan johtuu brittiläisestä kulttuurista ja säästä. Briteissä on jotenkin synkeä tunnelma. Minulle sopii paremmin paikat, joissa aurinko paistaa täydeltä terältä.

  Tykkää

 5. Upeita kohteita! Cinque Terre kiinnostaisi minuakin, sillä se jäi omalla kesän Italian-reissulla väliin. Mulla ei ole vasta kuin yksi reissu ensi vuodelle tiedossa, mutta eiköhän niitä taas kerry ihan mukavasti 🙂

  Tykkää

 6. Oi, kivoja ja tuttujakin kohteita! Comojärvellä ja Cinque Terren kylissä olen itsekin käynyt, uskomattoman kauniita! Kuubassa olen ollut useilla työmatkoilla. Pakko kuitenkin todeta, että Kuuban kävijähän ei valloita Amerikan mannerta ellei sitten siellä erikseen samalla matkalla käy, sen sijaan pääsee Karibian suurimmalle saarelle.

  Tykkää

 7. Ihana matkavuosi! Täytyy varmaan tällainen kooste tehdä kohta itsekin, kun näitä on kiva lukea. Kuuba kiinnostaisi, tarkoitus oli mennä ensi vuonna mutta se nyt jääkin hamaan tulevaisuuteen, toivottavasti lähivuosiin kuitenkin.

  Tykkää

 8. Hienoja kohteita – niin ulkomailla kuin kotimaassakin! Itselleni myös tämä vuosi on ollut todella vilkas matkailuvuosi, minä myös kiitollisena muistelen kaikki upeita reissuja! Menestyksekästä uutta matkavuotta sinulle!

  Tykkää

 9. Ihana Lontoo! Mä ehdin käydä siellä kahdesti tänä vuonna. Piti mennä kolmannenkin kerran, mutta kiireisen syksyn takia jäi sitten vierailematta. Alkuvuodesta ehkä yritän taas mennä. 🙂 Lontoossa riittää niin paljon tekemistä ja tutkimista, että siellä ei käy kyllä aika pitkäksi. Ja jokaiselle on jotain! Ensi kerralla kun käyn, haluan vierailla siellä Harry Potter -studiolla!

  Tykkää

 10. Ihanan kuuloisia reissuja 🙂 on se vaan mahtavaa, kun saa matkustaa… minäkin tykkään lontoosta, vaikka olenkin vain pyrähtänyt siellä kaksi kertaa. Italian reissunne näyttää ja kuulostaa just sellaiselle, jonka voisin pistää tilaukseen vaikka heti!

  Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s