Kuuba oi Kuuba -matkayhteenveto

Kuuba matkaohjelma;

Lennot: FINNAIR

Matkan meille toimitti: Tjäreborg

Majoitus:

Havanna 4 yötä , hotelli Tryb Habana Libre

http://www.tjareborg.fi/kuuba/havanna/tryp-habana-libre

Varadero 10 yötä, hotelli Royalton Hicacos Resort & Spa http://www.tjareborg.fi/kuuba/varadero/royalton-hicacos-resort-spa

josta teimme matkoja seuraaviin paikkoihin:

1 päivä Pinar del Rio (Vinalesin laakso)

2 päivää Trinidad & El Nicho,

Sosial Vista Club -konsertti

1 päivä Guama ja Sikojenlahti ja 

1 Cayo Blanco

Huonojen säiden ja aikataulujen vuoksi nämä kaksi viimeistä retkeä jäivät toteuttamatta.

IMG_0092 (2).JPG
Trinidadin idylliä

En voi uskoa tätä todeksi. Monta vuotta olimme haaveilleet saada matkustaa Kuubaan ja nyt matka on toteutettu.

Jo vuoden 2015 alkupuolella pohdimme vaihtoehtoja, millä tavoin parhaiten tuonne kannattaa matkata. Luimme paljon omatoimimatkoista ja kartoitimme lentovaihtoehtoja. Sitten päädyimme valmismatkaan. Vaikka eihän matkassa muuta valmista ollut kuin lennot suoraan Kuubaan Finnairilla, hotelli Havannassa ja all inclusive Varaderossa sekä tietysti lentokenttäkuljetukset, jotka varasimme erikseen.

Halvemmalla matkan olisi varmastikin saanut hyödyntämällä kotimajoituksia, mitä on paljon mainostettu mutta niiden varaan nyt emme halunneet nyt itseämme laittaa. Jollain tavoin matkoillamme kun arvostamme jonkinlaista luksusta. Vaikka tällä matkalla Havannan luksus oli hiukan jotain muuta ja Varaderon luksus sitten jo oli vähän överiäkin kenties. Mutta maassa maan tavalla.

Muuta matkalla emme juurikaan suunnitelleet, van ajateltiin menevän  sen mukaan, mikä on järkevin tapa tutkia maata. Toki tietysti noista retkistä olimme etukäteen ottaneet selvää. Ajatus kun oli, että jos noin kauas mennään on hyvä tutkia paikkoja niin paljon kuin se vain on mahdollista.

WP_20160102_005.jpg
Havanna hotellin edusta

All inclusive askarrutti etukäteen mutta tuli sekin testattua.

All inclusive vierastutti, koska jo paikallisia pienyrittäjiä suosiakseni emme ole niitä vaihtoehtona aiemmin suosineet.

Jollain tavoin kun tykkää, että paikalliset pienet ravintolat olisivat parempi vaihtoehto tuoda rahaa maahan. Ja saada valita ruokapaikka kuuluu osaksi matkailun suolaa.

No nyt se tuli testattua ja täytyy sanoa, että onhan se helppoa mutta kyllä jo loppuvaiheessa alkoi kaikki maistua samalta.

WP_20151230_023.jpg
Hemingway kantabaarissaan…..

Meidän matkamme starttasi joulukuun lopulla.

Innolla odotimme uuden vuoden vastaanottamista Havannassa. Tämä olikin jo kolmas uusi vuosi vieraassa maassa ja aikaisemmista uuden vuoden vietoista voi todeta, että ne ovat kaikki olleet ikimuistoisia!

Ihan jo pelkästään se, että pohtii jossain kaukana kotoa mennyttä vuotta ja luo hetkellisen katseen tulevaan, jollain tavoin on vaikuttavampaa kauemmasta näkövinkkelistä.

Se, missä uutta vuotta Havannassa kannattaa juhlia oli ennen matkaa vielä auki.

Tropicana clubia tai paikallista perheravintolaa on mietitty mutta, mikä  olisikaan se paras vaihtoehto? Näin me pohdimme

Tropicana clubiin ajattelimme menevämme joka tapauksessa ja muutamaan salsabaariinkin mutta kuinkas sitten kävikään?

Uuden vuoden vietto Kuubassa yllätti. Se vietetään kotipiirissä. Hiljainen oli kylän raitti.

Tropicana club käväisi myös mielessä mutta pääsymaksu kyseisenä päivänä oli erittäin kallis. Sen siis jätimme suosiolla väliin. Olimme jo koko päivän viettäneet Vinalesin laaksossa ja näin ei meillä ollut oikein halujakaan lähteä oikein minnekään ihmeelliseen paikkaan. Lopulta päädyimme päivälliseen paladiaksessa ja pitkän ajan kaupungilla kävelyn jälkeen päädyimme hotellille nukkumaan.

Salsabaareja emme reissulla löytäneet, emmekä kyllä niitä kaivanneetkaan. Koska joka baarissa soi elävä musiikki ja se riitti meille.

IMG_0126.JPG

Lisäksi on pakko mainita, että aloitimme matkaa varten espanjan kielen opinnotkin. Siitä oli apua matkalla, vaikka emme vielä juurikaan mitään osaa.

Kaiken kaikkiaan Kuuban matka avarsi mieltä. Mutta ei millään tavoin laannuttanut matkaintoa vaan päinvastoin. Yhä enemmän päivittäin tulee pohdittua seuraavia matkakohteita.

Ennen matkaa lueskelimme näitä juttuja:

http://blogit.omaaikalehti.fi/anna-liisa-hamalainen/kuuba-ristiriitainen-upea-ja-ainutlaatuinen/

http://kuppikuubaa.blogspot.fi/p/mita-kuuba.html

Omat jutut siitä, miten me koimme Kuuban löydät täältä:

Havanna

Pinar del Rio

Varadero

Trinidad

El Nicho

Santa Clara

Varadero: Royalton Hicasos Spa

IMG_0094.JPG

2 vastausta artikkeliin “Kuuba oi Kuuba -matkayhteenveto

  1. Itsekin olen haaveillut jo pitkään matkasta Kuubaan. Jospa ensi vuonna pääsisi 🙂 Minua kiinnostaa kovasti kehutut kotimajoitukset, joissa näkee vähän paikallista elämääkin. Samoin yksityiset ravintolat kiinnostaa enemmän kuin valtion omistamat, joissa ruoka on lukemani perusteella kehnompaa..? Se, etten puhu espanjaa lainkaan vähän mietityttää.

    Liked by 1 henkilö

    1. Me ei majoituttu kotimajoituksessa. Havannassa ainakin sai kotiravintoloissa mainiota ruokaa. Me opiskelimme espanjaa puolivuotta ennen matkaa. Hiukan sekin jo auttoi ymmärtämään perusasioita. Ilman espanjankieltäkin kyllä pärjää.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close