Kööpenhamina -herkuttelijoiden paratiisi

Voi jee, minkälainen onkaan Kööpenhamina! Ihan herkuttelijoiden taivas. Jotakin ehkä kertoo tästä se, että kaupungissa on 16 Michelin tason ravintolaa.

Nämä Kööpenhaminan Michelin ravintolat vuodelta 2018 löytyy täältä.

DSC04237.JPG
Vanha kodbyen teurastamoalue, ei uskoisi, että siellä on niin paljon ruokapaikkoja!

Mitä Tanskassa sitten syödään?

Tietysti voileipiä eli smorrebrodeja usean sorttisia tummalla leivällä, korvapuusteja ja kanelipullia. Muuta syötävää laidasta laitaan kalaa, lihaa, kasvista, ruokaa eri maista. Ruokapaikkoja ja kahviloita löytyy joka kadunkulmasta. Melkeinpä ähkyyn saakka. Tässä muutama paikka, missä itse ehdin käymään. Aalustavasti tein jonkinlaista listaa ruokapaikoista, minne haluan mennä. Mutta sitten poikkesinkin polulta ja kävin muissa tuntemattomimmissa paikoissa todeten, että nekin olivat hyviä. Paikka kuin paikka, ei kai huonoa ole. Jotakin ehkä tasosta puhuu se, että yksi tarjoilija kertoi, että koska ravintoloita on niin paljon, kilpailu on kovaa.

DSC04293
Voileipiä ja voileipiä, kymmeniä erilaisia ja toinen toistaan herkullisempia

Pari voileipäpaikkaa

cafe Oscar

Kyseessä oli cafee. Lounasaikaan  sinne oli suurin osa kävijöistä tehnyt pöytävarauksen. Itselle löytyi sattumalta pöytä. Totta toki vaikka tarjolla olisi ollut muutakin halusin kokeilla voileipiä.

Oscar löytyy kadunkulmasta lähtiessäsi marmorikirkolta ortodoksikirkon ohitse Kastelletille päin.

DSC04076
Leivät näyttävät pieniltä mutta kolmas leipä olisi ollut liikaa. Sen verran täyttäviä olivat!

DSC04078

Nyhavn 17

Olin etsimässä eri ravintolaa mutta se ei ollut auki. Päädyin Nyhavnin kulmille ravintola Nyhavn 17sta . Ulkona oli lämmin, aurinko paistoi. Mikä parasta lokakuussa olikaan, kun sai istua ulkona. Hyvä safka ja vaikka oltiin paraatipaikalla ei kalliimpi kuin edellinen.

sdr
ei niin suuret voileivät mutta vasemmanpuoleinen leivitetty kalafile oli mitä parhain. Tapana voileipä on tilata 2-3 mutta lounaaksi kaksi voileipää oli tarpeeksi.
DSC03853.JPG
Nyhavn 17

Voileipiä löytyy kaikkialta leipomoista yms.

Näköalakahvila

cafe illum rooftop Linkki: Illum/food/cafes

Orginal coffee

Pitää sitä reissullansa edes yhdessä näköalapaikassa käydä. Ravintolamaailmaan pääsee hissillä ylös Kobmagergadetin ja Silkegaden kulmasta. Toisessa päässä aluetta on tuo näköalakahvila mutta ylhäällä on paljon muitakin ruokapaikkoja. Näköala kahvilasta avautuu Amagetorvetille.

IMG_20181007_170455.jpg

DSC03710
ja ne näköalat ❤

DSC03719

Ravintoloita

Flammen

Tämä löytyi sattumalta. Normibuffet, tai siis onko, ravintola. 26 eurolla sait syödä niin paljon kuin halusit. Ja vaihtoehtoja riittää. Lihalajejakin montaa eri sorttia. Tanskalaisten suosikki selkeästi. Kuvia ei ole.

Gorilla

Tämä ravintola löytyi Tasty Travellissimon sivuilta (alla linkki). Kyseinen ravintola on mainittu Michelin ravintolaopuksessa uutena tulokkaana. Ravintola sijaitsee Flasketorvetilla Ködbyen entisellä teurastamoalueella, missä sijaitsee erilaisia ravintoloita laidasta laitaan. Hiukan kolkolta alue näyttää. Mutta kolkko alue pitää näemmä sisällään jotain aivan taivaallista. Päätän kuitenkin illalla ottaa taksin takaisin hotellille. Pimeässä ei ehkä turvallisinta kurvailla juna-aseman poikki hostellille.

Ja mikä ruoka- 10 aterian maistelumenuu, yksikään ruoka ei ole pettymys. Olen aina dissannut hampurilaisia mutta nyt söin elämäni parhaimman. Hinta ei aterialla ollut paha; 60 euroa. Sopivat Viinit lisäävät loppulaskuun toiset 60 e.

DSC04240
Ei ehkä se perinteisin ravintolaympäristö

DSC04242

DSC04243
Alkupaloja neljää sorttia
DSC04248
Kalaa, pinaattia ja marjakastiketta
DSC04250
spagettia
DSC04253
En enää muista, jotain lihaa ja se hampurilainen
DSC04261
Ja vielä jälkkärit

Kauppahalli

Torvehallerne

Harmittaa etten kauppahalliin mennessä ollut kovin nälkäinen.  Tarjolla olisi ollut vaikka mitä herkkua. Vinkki: jos olet menossa retkelle, täältä saat parhaat eväät. Kahvit ja maailman parhaan kanelipullan sentään söin.

Tämän käynnin jälkeen päädyin siihen, että kööpenhamina pääsi minun tämän hetken top 10 kaupunkilistalle.

dsc04291.jpg
Kauppahallilla

DSC04295DSC04306DSC04308DSC04311

dsc04309.jpg

DSC04238.JPG
Tämä ravintola löytyy Flaesktorvetilta

Linkkivinkkejä parhaiden ravintoloiden etsintään. Muista pöytävaraus! Parhaissa ravintoloissa on ruuhkaa tai voikin olla suljettu päivänä, jolloin sinä haluaisit paikalle mennä. Pöytävarauksen pääsee helposti tekemään ravintoloiden nettisivuilla.

Vagabonda: Kööpenhaminan ravintolat

Maailman äärillä matkablogi: Nautiskelijan Kööpenhamina

Lähdetään taas: Hyvän ruuan Kööpenhamina

Tasty Travellissimo: Ruokamatka Kööpenhaminaan

Mondo: Kööpenhaminan parhaat ravintolat

Anna julki, mitkä ovatkaan sinun Kööpenhaminan parhaat ravintolavinkit?

DSC04085.JPG

16 vastausta artikkeliin “Kööpenhamina -herkuttelijoiden paratiisi

  1. Toi 16 Michelin-ravintolaa on aivan käsittämätön määrä! Parasta tanskalaisravintoloissa on usein myös niiden pieni koko tai muutoin tunnelmallinen meininki, mitä itse erilaisissa paikoissa käynyt:)

    Liked by 1 henkilö

    1. Iso määrä on kyllä yllättävä. Mietinkin, miten sinne kaikki ovat menneet.

      Tykkää

  2. Tässäpä hyviä ravintolavinkkejä sekä linkkejä eri postauksiin, täytyypä pistää linkki talteen, seuraavaa Köpiksen matkaa varten! Jos kaikki menee nappiin niin se saattaa olla jo ensi keväänä 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiitti kommentista! Nuo linkit olivat itselleni ainakin hyödyksi!

      Tykkää

  3. Kylläpä vaikuttaa hyvältä Köpiksen ravintolatarjonta. Joskus pitää kyllä päästä maistamaan noita leipiä. Hyvä tietää tuo että niitä voi tilata useamman samalla kertaa. Jos on paljon hyviä vaihtoehtoja niin on kiva että voi maistella montaa makua.

    Liked by 1 henkilö

    1. Voileipiä usein tilataan 2-3. Jos ei isoja pääsee maistelemaan.

      Tykkää

  4. Tätä postausta ei kannata nälkäisenä lukea 🙂 Valinnan varaa tuntuu olevan ja hyvä että on kilpailua. Köpis on vielä näkemättä mutta kiinnostelisi kovasti. Sinne voisi lähteä ruokamatkalle..

    Liked by 1 henkilö

    1. Juu pitäisi kai olla varoitus ei nälkäisille😃. Köpis on ehdottomasti herkuttelijoiden kohde.

      Tykkää

  5. Kiitos vinkeistä, pistetään korvan taakse seuraavaa reissua varten. Jo entuudesta tutut, Torvehallerne ja smorrebrödit ovat lemppareitani Kööpenhaminassa 🙂

    Liked by 1 henkilö

    1. Olepa hyvä vaan! Smorrebrödit ovat kyllä ihan parhaita. Jos täälläkin saisi sellaisia lounaita….

      Tykkää

  6. Uuu, nyt kyllä tuli nälkä näitä katsellessa! Kööpenhamina olisi kyllä kiehtova matkakohde nimenomaan ruokamatkailijan näkökulmasta ja olisin aivan taivaassa noiden leipien kanssa – voisin elää vaikka joka päivä leivillä. 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Juuri myös ajattelin leivistä samaa. Todella hyvä lounas ja Köpis on herkuttelijoiden paratiisi.

      Tykkää

  7. Tämä oli aivan ihana ja sydäntä lähellä oleva postaus. Harmikseni olin nälkäinen kun aloitin lukemaan eikä tämä erityisesti kyllä helpottanut intohimoa pieneen syötävään.

    Kun käytiin päiväretkellä niin syötiin The bridge street kitchenin smörrebrödejä ja myöhemmin käytii herkuttelemassa Reffenissä. Molemmille suositus! Paljon herkkuja mistä valita ja tuntui joka makuun olevan jotakin.

    Liked by 1 henkilö

    1. Se smorrebredien osalta onkin mielenkiintoista, että valikoimaa riittää ja jokaiselle varmasti löytyy jotakin.

      Tykkää

  8. Aikamoinen lista hyvän kuuloisia suosituksia! En ollut tietoinen köpiksen maineesta ruokamekkana. Täytyy suunnata ensi kesänä viimeistään!

    Liked by 1 henkilö

    1. Täytyy sanoa, että yllätys oli itsellekin. Siellähän on mm maailman parhaaksikin äänestetty ravintola Noma. Sattui vaan ikäväkseni olemaan kiinni noina päivinä.

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close