Milos – joitakin käytännön vinkkejä Milokselle

Kesällä saarihyppelin Kreikassa. Tai siis, jos sitä voi kutsua siksi, koska kävin vain kahdella saarella lähtöpisteenä Ateena. Ensimmäinen saari, missä vietin neljä yötä oli Milos. Tunnelma oli katossa, pääsin vihdoinkin matkaan. Erityiseksi matkan teki myös se, että pääsin saarelle, mistä olin vuosia katsellut upeita kuvia. Kirjoitin joku aika sitten jutun fiiliksistä Miloksella. Tässä nyt tuon jutun lisäksi joitakin hyväksi havaitsemiani vinkkejä Milokselle matkaaville.

Miten pääsen saarelle

Lentokoneella

Adamantaksen lähellä on lentokenttä. Ateenasta lentoja toteutetaan päivittäin.

Lautalla

Saarelle pääse helposti lautalla. Lauttareittejä ja aikatauluja voi tarkastella esimerkiksi sivustolta Ferries in Greece. Sivustolla kerrotaan myös viimeisimmät koronaan liittyvät matkustustiedotteet lautoilla. Toinen hyvä sivusto on Ferries.gr. Lauttavaraukset tein melko pian lentojen varaamisen jälkeen. Toki ennen lentoja varmistin lauttojen lähtöajat, jotta tiesin, miten ajoittaa eri aikataulut yhteensopiviksi. Kesällä 2021 lauttoja ei ollut liikenteessä niin paljon kuin normaalisti. Ateenasta Milokselle lauttoja kulki kaksi kertaa päivässä. Toinen suosittu etenemisvaihtoehto on matkustaa Santorinilta Milokselle. Tuo reitti oli omassakin ensimmäisessä suunnitelmassa mutta päädyin Ateenaan.

Netissä Ostettu matka ei vielä ole lippu. Joillain lauttayhtiöillä voi tehdä online sisäänkirjauksen. Lisäksi tulee täyttää erillinen lomake, missä tulee selvittää oma koronaterveystilanne. Itse päätin mennä satamaan tuntia ennen ja lunastaa lipun siellä. Samalla täytin vaaditun koronalomakkeen. Lipun vaihtopiste oli pieni koppi keskellä satamaa. Opasteet olivat melko surkeat. Taksikuskini tiesi, mistä lautta lähtee onneksi. Lipun lunastamisen yhteydessä sain tarkempia tietoja siitä, mistä lautta lähtee. Satamassa kun oli kolme lauttaa yhtä aikaa. Parokselta lähtiessä olin käynyt vaihtamassa matka varaukseni lipuksi pari päivää ennen reissua.

Adamantas
Muutama sana koronasta

Koronatietoa voit lukea jutusra: Koronakäytännöt Kreikkaan matkatessa -mistä saan tietoa ja miten kaikki tapahtui kesällä 2021

Suuresti yllätti se, että ihmisiä oli paljon joka paikassa. Ihan kuin ennen. Erotuksena ainoastaan oli se, että nyt kaikilla oli maski ja joka paikassa oli käsidesiä. Ehkä niitä vaarallisimpia hetkiä olivat lautasta ulos- ja sisäänmeno hetket. Turvaetäisyys oli niissä hetkissä vaikeaa toteuttaa.

Majoitus

Majoituksen valinta on aina henkilökohtainen ja omiin makuasioihin perustuva juttu.

Itselläni valintaan vaikuttavat käytännön asiat kuten hinta ja sijainti.

Ennen matkaa, hotellia etsiessä, kartoitin ensin suosituksia siitä, minne ylipäätään kannatti saarella majoittua ja miten kyseisiin paikkoihin pääsi. Jos olisin matkustanut mieheni kanssa todennäköisesti majoituksen olisi ollut Klima. Siellä olevia huoneistoja katselin pitkään. Yksin matkatessa päivävuokrasta muodostui liian kallis. Kun tiesin lähteväni yksin halusin menon lautalta hotelliin olevan helpon. Lisäksi halusin, että hotelli tulee sijaitsi lähellä keskustaa ja mahdollisesti uimarantaa. Silloin liikkuminen olisi helppoa. Myös uima-allas olisi kiva lisä.

Itse tykkään boutique -tyylistä, näköaloista huoneesta merelle jne. Mutta hinta ei saa silloin nousta liian kalliiksi. Minulle kelpaa oikeastaan kuitenkin melkein kaikenlainen majoitus. Välillä käy siis hiukan vaatimattomakin.

Hotelli lähellä keskustaa ja uimarantaa, mistä löytyi uima-allaskin, löytyi edulliseen alle sadan euron hintaan. Hinta oli sen verran edullinen, että päädyn varaamaan sen. Hotelli on hyvin kreikkalaistyylinen. Pidän paikasta ja erityisesti hotellin omistajasta. Häneltä saa hyviä vinkkejä. Hotelli on nimeltään Liogerma. Hotelli ei ole mikään viiden tähden luksus mutta sellaista en nyt edes hakenutkaan. Tämä hotelli oli nyt riittävä minulle.

Hotellivarauksen teen Bookingin kautta. En enää juuri muuta sivustoa edes käytä. Varauksen teen aina niin, että peruutusmahdollisuus on olemassa ihan viimemetreille saakka.

Liogerma hotel, Milos
Liogerma hotel, Milos
Liikkuminen saarella

Autolla tai vuokraamalla joku muu menopeli

Miloksella auto osoittautui parhaaksi menopeliksi. Vuokraan auton päiväksi. Hotellivirkailija auttaa minua vuokrauksessa. 35 eurolla saan pikkuauton päiväksi. Auton vuokraan Athens travel Servicen kautta.

Vuokrauksessa pätee samat säännöt kuin muualla Kreikassa. Vuokratoimiston virkailija ottaa kanssani kuvia autosta. Se on hyvä. Kuvat ovat sitten dokumenttina mahdollisten uusien kolhujen syntymisen todistamista varten. Onneksi itselle ei ajaessa satu mitään. Autolla huristelen Sarakinikoon ja Polloniaan.

Bussilla

Toki bussillakin pääsee melko hyvin eri puolille saartapa. Yhteen suuntaan maksu bussilla on 1.80 e. Aikataulut tässä. Sivuilla on maininta, että aikataulut kannattaa tarkistaa viikoittain, koska ne saattavat muuttua.

Taksilla

Klimaan josta eniten saarelle mennessä haaveilin, se postikortti, matkustan taksilla. Sinne kun ei pääse bussilla ja omalla autolla en sinne tohdi mennä. Sen verran kinkkiseltä tieosuus sinne on. Takseilla tuntuu olevan kiinteät taksat. Koitan tinkiä mutta se ei auta. Maksan edestakaisesta reissusta 30 euroa. Mutta käynti Klimassa on joka pennin arvoinen.

Jalan

Saarella on moninainen patikointireitistö. Ihan kesäkuumalla tuskin näihin reitteihin tulee tutustuttua mutta aikaisin keväällä tai myöhään syksyllä viileämmällä säällä reittien kiertäminen voisi olla mielenkiintoista. Saaren luonto kun on hyvin moninainen. Linkissä vinkkejä vaeltamiseen ja luontopolkuihin.

Sarakiniko
Adamantaksen rantakadulta kannataa poiketa ylös kukkulalle
Retket

Viator ja Get your guide myyvät netissä retkiä eri paikkoihin, myös Milokselle. Tutkin sitä kautta retkitarjontaa. Varaan yhden retken tai oikeastaan luulen varaavani kaksi mutta jostain kumman syystä toinen varaus ei mene perille ja niin harmikseni Saaren ympäri – risteily jää pois. Myös toinen retki peruuntuu ihan lopoumetreillä.

Adamantaksen Satamakadulla on paljon matkatoimistoja. Viime tipassa toimistoissa käydessäni, retkiä ei tunnu enää olevan tarjolla missään. Saan sentään ostettua toisen risteilyn sitä kautta. Risteily on hieman erilainen mutta riittävä ja noin 60 euroa edullisempi. Iso suositus on, että Tarkistar retkimahdollisuudet heti alussa paikan päällä ja varaat ne.

Laivaretkellä
Muuta

Pari ravintolavinkkiä

Melkein ravintola kuin ravintola saa täydet pisteet mutta erojakin on.

Parhaat simpukat ouzossa ja fetasta uitettuna Polloniassa syön tavernassa Rifaki. Mikä makujen sinfonia.

Lefkeksessä jälleen yllätyn positiivisesti syödessäni uskomattoman hyvän ruuan alkupalana ”lihapullia” sutsuaki Ja merenelävillä höystettyä pastaa sokkeloisten kujien varrella olevassa ruokapaikassa nimeltä Avli Milos

Klimaan ainoa taverna Astakas cafe restaurant Tarjoaa maukasta kalaa. Taas juuri ennen auringonlaskua olen ruokataivaassa.

Pita gyros maistui paikassa Cafe Egoist. Se sijaitsee aivan sataman lähellä.

Älkääkä unohtako bussiaseman lähellä olevaa leipomoa, mistä saa uunituoreita herkkuja. ostan jotain pieniä aprikoosileivonnaisia. ne ovat uskomattoman hyviä. Siitä sitten kun jatkaa rantaa pitkin pois päin satamasta löytyy melko monta ruokaravintolaa aivan rannan läheisyydestä. Ensimmäinen näistä näyttää olevan paikallisten suosiossa. Harmittaa etten käy siinä syömässä, vain kahvilla.

8 vastausta artikkeliin “Milos – joitakin käytännön vinkkejä Milokselle

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s