TOP 10 – Unohtumattomat aamiaiset

Lähdetään taas – blogin Teija oli kirjoittanut omista unohtumattomista aamiaisista reissuissa. Se sai itseni intoutumaan ja pohtimaan omia THE aamiaisia. Kun tarkkaan alkoi pohtia, niitä olisi ollut enemmänkin mutta tässä siis nyt 10 parasta.

Aamiaiskulholla Naoussassa Paroksella

Rauhaa ja harmoniaa Cambodzassa

Vaikka olemme hienfoissa rantahotelleissa syöneet aamupalaa ulkosalla, Cambodzan boutique hotellin viidakkomaisella pihalla nautittu aamiainen on ollut tähänastisista se fantastisin aamiaiskokemus. En tiedä mikä harmonian hetki tuota aamupalaa oikein siivitti. Tarjollakaan ei ollut mitään tuhatta ja yhtäsorttia, vaan riittävästi kaikkea, jotta aamu pääsi vauhtiin. Voi olla, että siinä hetkessä minut taisi sokaista reissun ensimmäinen aamu, sirkkojen siritys ja lintujen viserrykset, lämpö ja aamuauringon ensisäteet. Muuten oli hiljaista. Ei edes kukon kiekumista. Sellainenkin kun sattui asustelemaan naapurissa. Puitteet olivat loman ensimmäiselle päivälle kerrassaan upeat. Pidin kyllä muutenkin tästä hotellista.

Juttulinkki reissustamme.

Aamun hetki viidakossa

Angor Watin temppelillä auringonnousun aikaan

Aamusta ennen auringonnousua tuktukin kyydissä hotellista annetun aamupalapussin kera lähdimme kohti temppeleitä katsomaan auringonnousua. Kännykän valon loisteessa pääsimme näköalapaikalle. Siinä sitten pimeässä auringonnousua odotellessamme maistelimme tehtyjä eväitämme sen koommin juurikaan näkemättä mitä söimme. Hyvältä maistui kuitenkin. Loput syömättä jäänet eväät annoimme temppeleiden apinoille pois lähtiessämme.

Auringonnousun eri sävyt

Kaminan lämmössä teltassa Viipurissa

Tämä oli kerrassaan hämmästyttävä aamupala. Saavuimme Viipurissa uuden karheaan hotelliin. Mutta mitä ihmettä. Aamupalalle mentäessä opaskyltti näytti pihalle. Pihan perällä oli teltta. Sellainen huviteltta. Siellä Kaminan lämmössä söimme aamupalaa muovituoleissa ja – pöydissä. Aamiainen kyllä täytti kaikki normit. Oli maaliskuu ja luntakin maassa.

Tämä oli sitä aikaa kun Venäjälle lähdettiin ostosreissulle. Piraattituotteita, halpaa juomaa ja ruokaa oli se juttu. Tuota toria kauppahallin kupeessa, mistä parhaat ostokset tehtiin, ei enää taida olla.

Viipurin linna

Aamupalaa Pietarin malliin

Nyt menee Neukkulaan pisteet oikein kahteen kertaan. No mikäs teet, sieltä kun on kerrottavissa monta tarinaa. Eksotiikkaa siinä paikassa kun on olemassa ja paljon. Mutta siis nyt olimme Pietarissa. Joskus 90 – luvun lopulla. Emme olleet ihan keskustahotellissa. Aamiaista oli tarjolla valkoisten liinojen pöydällä hopea-aterimista ja juomaa kristallilaseista juhlakattauksella. Siinä istuimme odottamassa, että pöytään tuodaan herkkuja venäläiseen malliin. Niin taisikin mutta ei ehkä sitä mitä odotimme. Lasi tuoremehua, paahtoleipää ja kas kas puuroa, läskisoosia ja olisikos ollut ne paistetut perunat. Olin edellisenä iltana kumonnut kuohuvaa ja vodkaa sen verran, että lasillisen tuoremehua jälkeen ei enää läskisoosi maistunut puhumattakaan puurosta, joka mieheni toteamuksen mukaan oli erinomaista.

Aamiaishuoneesta kuvaa ei ole. Käykö tämä?

New Yorkin laula tähtiin -aamiainen

Viisi vuotta sitten matkustimme New Yorkiin. Emme olleet ottaneet huonetta varatessa Aamiaista. Välillä söimme hotellilla mutta muuallakin. Yhtenä aamuna löysimme aamiaispaikan tai ravintolan (Ellens Stardust) , missä tarjoilijana oli Broadwayn musikaalitähtösiä. Yhtäkkiä tarjoilijasi saattoi tarttua mikkiin ja nousta pöydälle laulamaan. Siinä ihmettelimme kovin touhua syödessämme aamiaismunakastamme.

Aamu alkoi Viinerillä Roomassa

Tästä Rooman matkasta on jo aikaa 15-vuotta. Reissussa olin tyttären ja äitini kanssa. Olin varannut hotellin hieman syrjempää keskustasta. Aamiainen hämmästytti. Aamupalalla oli tarjolla makeita croissantteja, viinereitä, munkkeja, muffineita. Sentään vaalea paahtoleipää löysimme ja sulatejuustoa. Tuoremehuna greippimehua. Mutta missä on leikkeleet ja munakkaat? Ei missään. Mainittakoot, että äidilläni on diabetes ja hänen osaltaan tilanne oli hankala. Hän sai tyytyä paahtoleipään. Päivällä kävimme ostamassa hänelle oman aamiaisen jääkaappiin. Täytyy sanoa, että ei se makea oikein itseenikään aamusta uponnut. Kahvia sentään oli tarjolla. Jälkeenpäin luinkin jostain, että tarjottava aamupala oli paikallinen.

Rooman Colosseum

Lämpimäiset heti aamusta lähileipomosta Tanskassa

Useimmiten majoituksessa edellytämme Aamiaista. Tämä reissu oli niitä ensimmäisiä omatoimimatkoja Kolmen lapsen kanssa. Olikos vuosi 2000. Silloin ei vielä nettiyhteydet olleet kovin toimivat. Usean illan siitä huolimatta jaksoin odottaa eri leirintäalueiden sivustojen aukeamista minuuttikaupalla Googlella etsien Tanskan leirintä- ja majoituskohteita ja tehdä varauksia. Yllättäen kaikki vielä toimi. Mutta siis aamiaiseen. Olimme Lemvik strand nimisellä leirintäalueella. On muuten upea paikka aivan järven rannalla. Kuvia harmikseni ei ole antaa juuri nyt. Meillä oli vuokrattu sieltä muutamaksi yöksi mökki. Mökin vieressä oli leirintäalueen kauppa. Joka aamu sieltä sai lämmintä vasta leivottuja sämpylöitä ja leipää. Hiljainen oli kylätie kun sinne aamutuimaan talsin. Mikä ihana tuoksu. Mutta myös maku oli taivaallinen, kun perheemme yhdessä mökin pikkuisessa keittiössä niitä söi.

Aamiainen hotellihuoneeseen tarjottuna Naoussassa

Koronasta on sentään joku hyöty. Hotellien piti tässä uudessa tilanteessa miettiä, miten koronaturvallisesti toimittaa aamiainen asukkaille. Olin kesällä 2021 Kreikassa ja mm Paroksella Villa Isabellassa. Siellä aamiainen tarjottiin huoneeseen. Herätessäsi kun kaipasit Aamiaista, piti soittaa puhelimella tilaus. Hetken päästä tarjotin tuotiin sisään. Itse ei tarvinnut mennä mihinkään. Siinä sitä sai yöpaita päällä omalla parvekkeella maisemia ihaillen nauttia tarjottimen antimista. Kahviakin oli sen verran iso pannu, että siitä sai monta santsikertaa. Ihanat kiireettömät aamiaiset.

Villa Isabella aamiainen omalla terassilla näköalalla

Deluxe aamiainen Kempinskissä Jordaniassa

Kempinski hotelli on yksi niistä hienoimmista hotelleista, missä olen ollut. Hotelli vie voiton aamiaisen suhteen. Sillä jos jonkinlaista juomaa mimosan hipiästä lähtien ja ruokaa oli aamiaisella tarjolla. Ja tietysti se oma munakkaan paistaja.

Leipomukset aamiaisella. Harmi, ettei ole parempaa kuvaa juuri nyt.

Dourojoen laakson upein aamiaishuone?

Portugalissa vietimme lomaa jokunen vuosi sitten. Yhden yön vietimme Dourojokilaaksossa viinitilalla. Aamiaispöytämme näköalat olivat kerrassaan lyömättömät. No ei tarjonnassakaan mitään vikaa ollut. Erilaista lähiruokaa oli pöydät pullollaan. Olisin voinut jopa jäädä noihin viinilaakson maisemiin pidemmäksikin aikaa.

Meteorassa alppihotellissa

Taas yksi Euroopan matkalaukkureissu Kroatia, Bosnia&Herzigovina, Montenegro, Albani ja Kreikka akselilla. Sokerina kakun päällä oli yli yön reissu Meteoraan. Olin varannut huoneen ihastuttavasta pikkuhotellista. Näköala kuistiltamme oli upea. Mutta entäs aamiainen sitten? Hyvin poikkeava tavanomaisesta kreikkalaisesta. Tarjolla oli kaikenlaista paikallista itsetehtyä herkkuja; piiraita, lämpimäisiä, munia ja leikkeleitä. Om nom, vieläkin vesi kielellä tuota aamua muistelen.

Kuvaa aaamiaispöydästä ei ole mutta aamiaishuoneen näkymästä kyllä.

TOP 10 EKSTRA Kesän korvilla ensimmäinen aamupala kotipihan kuistilla

Mikä onkaan parasta kun jokavuotinen odotus kesän ensimmäisestä lämpimästä aamusta, jolloin voi pakata aamiaistarjottimeen syömingit ja nauttia aamiaisesta oman pihan terdellä kiireettömästi.

Aamiainen omalla pihalla
Brunssi on katettu
Kategoriat Muuta, TOP 10 AamiaisetAvainsanat , ,

12 vastausta artikkeliin “TOP 10 – Unohtumattomat aamiaiset

  1. Ihania aamiaiskokemuksia teilläkin! Aamiainen on niin suosikkiateriani päivän aterioista. Voisin elää pelkillä aamiaisilla, ja noita teidänkin aamiaismaisemia ottaisin mieluusti myös koristamaan aamiaisia!

    Liked by 1 henkilö

    1. Aamiainen avaa minunkin päivän ja on siten erittäin tärkeä.

      Tykkää

  2. Kivoja kokemuksia! Harkinnassa on, että jos itsekin kirjoittaisimme vastaavan, kun ainutlaatuisia kokemuksia on vuosien varrella tosiaan kertynyt ympäri maailmaa – niin hyvässä kuin pahassa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Kiva kuulla, että pohdit myös koosteen tekemistä. Nuo on kivoja luettavia, joten laitapa vaan tulemaan.

      Tykkää

  3. Olipa kivoja aamiaiskokemuksia, mutta kyllä tuo viimeinenkin on sellainen, jota joka kevät odottaa. Teinpä minäkin oman koosteeni unohtumattomista aamiaisista .

    Liked by 1 henkilö

  4. Ihania lomamuistoja! Itselläni on harmittavan vähän kuvia aamiaisista. Ensimmäisenä mieleeni tulee Havaijin auringonnousut. Jet lagistä johtuen olimme aina heti aamiaisella kun se alkoi, ja saimme näin ollen valita aina ravintolan pöydän. Ihana aamiainen ulkopatiolla samalla kun aurinko nousi. Siitä ei kyllä loma enää parane!

    Liked by 1 henkilö

  5. Havaiji kuulostaa ihanan eksoottiselta!
    Jet lak ei.
    Aamiainen on hetki, jolloin välttämättä ei kanna kameraa mukana.

    Liked by 1 henkilö

  6. Martta / Martan matkassa 5 helmikuun, 2022 — 7:31 pm

    Nämä aamupalapostaukset ovat kyllä hauskoja! Olen myös aamiaisihminen, mutta jostain syystä vain harva on jäänyt mieleen. Jatkan sinun listaa erikoisia aamiaisia itänaapurissa, olimme Pietarissa muutama vuosi sitten, hotellimme sijaitsi keskustan tuntumassa. Ihmettelimme missä aamiaishuone mahtaa olla ja illalla selvisi, että aamiainen pitää tilata respasta täyttämällä kuponki. Siinä vaiheessa emme vielä hoksanneet että aamiainen tuodaan huoneeseen ja aamulla hämmästyimme aamulla kun oveen koputettiin ja sen takaa löytyi meidän aamiainen. Naurua piisasi koko reissun ajan.

    Tykkää

    1. Kuulosti mielenkiintoiselta. Tulee olo, että odotetaanko huomaako asiakas…. Itse jouduin Norjassa soittamaan, kun Aamiaista ei kuulunut oven taakse. Väitti ettei meille kuulu aamiainen mutta kun katsoi uudestaan totesi, että kappas vaan ja aamiainen tuli hetkessä. Näin korona-aikaan myös oven taakse.

      Tykkää

  7. Olipa erikoisia tapauksia paljon! Mun kohdalle ikävä kyllä mitään kovin erityistä ei ole sattunut. Oli toki monipuolisia ja maukkaita aamiaisia, oli tylsiä. Yhdessä hotellissa aamiainen oli se ja sama kaikki 11 päivää mitä siellä viivyin. Lopussa en syönyt juuri mitään aamuisin 🤣

    PS Olen just huomannut, että käytämme samaa Karuna-teema blogeissamme 😁

    Liked by 1 henkilö

    1. Pitää tulla tutustumaan blogiisi. Täytyy sanoa, että kun pekonia ja munaa syö joka aamu, alkaa ne samat ruuat kieltämättä kyllästyttämään 🙂

      Liked by 1 henkilö

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close