Kroatian matkan yhteenveto

Vielä yksi juttu on jäänyt kesän matkastamme. On aika yhteenvedon. Tämä on se kiinnostava osio, koska erityisesti matkan hinta kokonaisuudessaan kiinnostaa aina. Vaikkakin reissujen hinnat ovat paljon sidoksissa siihen, mitä matkailijana haluat matkalta. Tämän matkan hintaan eniten vaikutti majoitus. Halusimme matkaltamme rippasen parempaa, joten hinta reissulla oli melkoinen. Myös sesonkikausi vaikutti hintatasoon selkeästi.

tämä ei ole mainos!

Millä matkustimme?

Matkustimme lentäen ensin Splitiin, josta jatkoimme lautalla saareen. Matkaan pääsimme kotikentältä. Olenkin alkanut joka reissua suunnitellessa tarkistaa, onko Turusta mahdollista lentää kohteeseen. On niin paljon mukavampaa ajaa lyhyt automatka kentälle kuin lähteä ajelemaan Helsinkiin. Varsinkin jos on kyse varhaisesta aamulennosta. Air Baltic lentää useaan Euroopan maahan yhden pysähdyksen taktiikalla. Myös Turusta. Vaihto toiseen koneeseen tapahtuu Riikassa. Nyt mennessä vaihtoaikaa oli noin tunti. Eli juuri sopivasti koneen vaihtoon. Kotiin tultaessa vaihtoaikaa olikin sitten reilu kuusi tuntia. Silloin ehdimme hienosti käymään lounaalla Riikassa. Keskustaan parhaiten pääsee lentokenttäbussilla hintaan 2 euroa.

Lentojen hinta Splitiin maksoi yhdeltä 320 euroa edestakaisin sisältäen yhden 23 kg laukun ruumaan per nokka.

Splitistä jatkoimme lautalla Braciin. Krilo shipping -yhtiön lauttaliput kuin muidenkin yhtiöiden liput saa kätevästi ostettua etukäteen Get by Ferryn -sivuilta.

Lauttamatkojen hinnat olivat 20 euroa per suunta per henkilö.

Krilo ferry

Majoitus

Miten majoituksen valinta voi välillä olla hankalaa? Tarjolla Bracissa oli paljon vaihtoehtoja. Me valitsemme hieman keskustan ulkopuolella, mutta pienen kävelymatkan päässä, olevan huoneiston villa Dalmatinan aamiaisella. Valintaan vaikutti se, että huoneessa oli makuuhuone, yhdistetty olohuone/keittiö ja kaksi parveketta näköalalla. Hieman enemmän lisätilaa kuin normaalisti on hyvä asia silloin kun ollaan pidempään samassa kohteessa. Hotelli on pieni paikallinen. Muut palvelut olivat makuumme eli uima-allas ja herkullinen aamiainen. Ainoa miinus oli se, että huoneemme oli kolmannessa kerroksessa. Sinne sai kavuta ilman hissiä!

Hinta kahdeksalta yötä oli 1003 euroa yhdeltä.

Rauhallisessa ympäristössä uni maistui!

Bellevue trogirissa olimme kaksi yötä. Majoituksen hinta oli 192 euroa yhdeltä. Tässä hotellissa oli todella hyvä palvelu. Tullessa tarjottiin tapaksia ja pois lähtiessä meille vielä annettiin sämpylät matkaeväiksi. Sijainniltaan hotelli oli ihan paras. Aamiaisessakaan ei ollut valittamista. Tilavan huoneiston jälkeen hotellihuone tuntui ahtaalta!

Huone Trogirissa

Kustannukset

Yhteensä 11 päivn matka maksoi lentoineen ja majoituksineen 1 515 euroa per henkilö. Lauttamatkoihin tuon lisäksi meni vielä 50 euroa per henkilö.

Ruokailujen ja retkien hintoja en lähde erittelemään.

bye bye Kroatia!
Pikasilmäys Riikaan

Aikaisemmat jutut:

Postikortti Bolista Bracin saarelta

Hvarissa eli ”Vaarin saarella” päiväretkellä

Brač-Yllättävä Kroatian helmi

Kesälomakohteena Bol Bracin saarella

Trogir -vanhan kaupungin syleilyssä

14 vastausta artikkeliin “Kroatian matkan yhteenveto

  1. Matkojen hinnat ovat kyllä älyttömästi nousseet viime vuosien aikana. Kotikentältä on kyllä tosi kätevää hurauttaa reissuun. Itsekin ihastuin keväällä siihen miten nopeaa ja vaivatonta se on ja sama juttu, nyt kun tulevia reissuja katselen niin aina tarkistan Vaasan lähdöt. Monesti niissäkin saattaa olla pomppu Helsingissä.

    Tykkää

    1. Kyllä vaan kotikentältä on hyvä lähteä. Ja todellakin hinnat ovat nousseet.

      Tykkää

  2. Ei ihan halpa matka, mutta toisaalta, ei mikään mahdottomankaan hintainenkaan. Hintalaatusuhde vaikuttaa myös varsin hyvältä, joten kyllähän tuosta tuollaisen hinnan maksaisi.

    Liked by 1 henkilö

    1. Hinta/laatusuhteessa ei valittamista. Me nautimme joka sekunti!

      Tykkää

  3. Mari/ Maailma kotina 4 syyskuun, 2023 — 7:04 pm

    En tiennytkään, että Air Baltic lentää myös Turusta. Lennän sillä usein täältä Tampereelta. Kotoa 20 min kentälle ja käsimatkatavaroilla suoraan läpi ja portilla alle vartissa. Niin ihanaa!!

    Tykkää

  4. Niinhän se on, että majoitus aika paljolti määrää, miten kalliiksi matka lopulta muodostuu. En minäkään enää ihan röttelöihin suostuisi lähtemään, vaan lomalla pitää saada pientä luksusta – ja minulle luksusta on erityisesti kauniit maisemat. Olisin sis itsekin ollut valmis maksamaan himpun enemmän majoituksesta, jossa on kaksi parveketta, joilta merinäköalat♡.

    Liked by 1 henkilö

    1. Täällä myös yksi joka on valmis maksamaan näköaloista!

      Liked by 1 henkilö

  5. Kroatia on minusta aina ollut kallis, varsinkin jos vertaa naapurimaihin. Siitä huolimatta ei tuo nyt niin paha hinta ole 11 päivästä.

    Tykkää

    1. Tuo on kyllä totta. Kyse on 11 yön hinnasta tuossa matkassa.

      Tykkää

  6. matkallakaikkialle 7 syyskuun, 2023 — 8:43 am

    Matkabudjettipostauksia on aina mielenkiintoista lukea, vaikka tietysti majoitusvalinnat ja sesonkiajat vaikuttaa aina. Kuulostaa kohtuulliselta summalta siihen nähden, mitä sillä sai 🙂 Kroatia on varmasti sieltä kalliimmasta päästä Balkanin alueella, mutta toisaalta palveluita on varmasti enemmän myös saatavilla.

    Liked by 1 henkilö

    1. Juurikin eurot kiinnostaa aina. Suomen hinnoissa oltiin Bracissa ja hieman ylikin.

      Tykkää

  7. Muakin kiinnostaa aina budjettipostaukset. Kroatia on Balkanin kalleimpia maita, joten mielestäni tuo teidän reissu oli suht edullinen. Majoituin ennen todella budjettioloissa, mutta nykyään vanhemmiten kaipaan siistiä, rauhallista ja viihtyisää ympäristöä ja olen valmis maksamaan kauniista majoituksesta lisähintaa.

    Liked by 1 henkilö

    1. Niin se taitaa olla kahden koon maa:Kaunis ja kallis

      Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close