Matkakooste Wienin matkasta -oliko Wien halpa vaiko kallis matkakohde?

Ennen joulua 2023 teimme pidennetyn viikonloppumatkan Wieniin. Koska eurot kiinnostaa aina, on syytä katsoa, miten me sen kaiken teimme ja mitä kaikki maksoikaan.

Matkan ajankohta

Wienin matka toteutettiin itsenäsiyyspyhän aikaan 2.-6-12 eli perillä olimme neljä yötä.

Lennot

Tällä kertaa lensimme Helsingistä Ryanairilla. Lentolippujen hinta oli 252 euroa yhdeltä.

Lentokentälle matkustimme junalla ja kotiinpäin linja-autolla.

Olimme ennen koronaa matkustamassa pääsiäiseksi Wieniin. Lentolipun hinta oli silloin noin 110 euroa. Eli melkoisesti ovat hinnat nousseet. Tosin en tiedä, onko joulunalusaika enemmän sesonkia Wienissä. Sillä kun on vaikutus hintoihin.

Majoitus

Majoituksen etsiminen ei ollut helppoa. Wienin hotellien hintataso on melkoinen. Halusimme olla ihan kaupungin keskustassa, koska koimme, että silloin liikkuminen kaikkialle on helpompaa. Ydinkeskustan hotelliyöstä sai pulittaa melkoisesti. Kun aikani jaksoin etsiä, löysin suht huokean ja kivan hotellin Boutique hotel Nossekin. Hotelli oli todella hyvässä paikassa Grabenilla. Ei mikään ihmeellinen eli perustasoa. Huone sopiva kahdelle. Aamiainen peruskauraa.

Hinta neljältä yöltä oli 879,93 euroa kahdelta.

Yhteensä

Yhdeltä matkan hinta teki noin 692 euroa.

Wien on herkuttelijoiden paratiisi

Retket, liput yms

Wienissä kävimme katsomassa ratsastusnäytöksen (38 euro), Schönbrunnin linnassa, konsertissa (45 euroa) ja Sissi näyttelyssä sekä kansalliskirjastossa. Schönbrunniin ja Sissi näyttelyyn ostimme Combolipun (44 euroa). Yhteensä 127 euroa.

Schönbrunn

Jutut Wienistä

Postikortti Wienistä

Wien top -10 kohdetta

Lopuksi

Kysymykseen, oliko Wien halpa vaiko kallis, en voi ottaa kantaa. Se riippuu ihan siitä, miten reissun toteutat. Gluhweinin joulumarkkinoilla sai viidellä eurolla. Mukista piti maksaa pantti. Halvimmillaan syötiin lasi viiniä ja fish and ships 18 eurolla. Julkisilla kulkeminen oli edullista. 

Ja vielä. Kerro sinä, oliko matkamme kallis vaiko edullinen mielestäsi?

Kategoriat EUROOPPA, Itävalta, WienAvainsanat ,

19 vastausta artikkeliin “Matkakooste Wienin matkasta -oliko Wien halpa vaiko kallis matkakohde?

  1. Me matkustettiin joulukuussa Brysselin joulumarkkinoille. Neljän päivän reissu maksoin n. 635 e / hlö, joten aika samoissa mentiin. Oma reissu tuntui kalliilta, mutta nyt kun siitä on jo hetki aikaa, niin en oikeastaan tiedä, oliko se kallis vai ei 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Sanotaanko, että koronan jälkeen hinnat ovat selkeästi nousseet.

      Tykkää

  2. On totta, että on vaikea arvioida onko jokin matka kallis vai ei. Se on totta, että hinta määräytyy paljon siitä miten matkustaa. Itse suosin aikapaljon pakettimatkoja ja silloin hintaan tulee aina vähän lisää. Itse taas jätän miltei aina kokonaismatkan hinnoista pois sen mitä paikanpäällä menee, koska se riippuu niin paljon siitä mihin rahaa käyttää, jokaisen mieltymyksistä. Itselläni esim. kuluu miltei aina itse reissussa tosi vähän rahaa, koska en oikeastaan osta mitään sen ihmeempää. Ruokaa joo, mutta siihen kuluisi rahaa kotonakin. Nähtävyyksien pääsymaksut ja paikallinen julkinen liikenne ovat lähes joka paikassa suht edullisia.
    Korona kyllä nosti hinnat pilviin. Mutta minkäs teet, kun reissuun on päästävä niin silloin maksetaan. 😀

    Liked by 1 henkilö

    1. Omista valinnoista on reissun hinta paljon kiinni. Me reissataan suurimmaksi osaksi itsenäisesti. No jotkut paikat on sellasia, että on parempi ostaa valmismatka.

      Tykkää

  3. Wien tunnetaan joulumarkkinoistaan ja voi olla, että juuri tämän vuoksi Ryanairin liput olivat tuolloin kalliita. Melkoinen hintaero kylläkin! Myös Wienin nähtävyyksien pääsyliput ovat varsin kovat, ei ihan jokaiseen museoon tai tapahtumaan viitsi osallistua, paitsi jos on muhkea lompakko! 😉

    Tykkää

    1. Sesonkiaika vaikuttaa lentoihin ja hotellien hintaan. Kombolippu sisälsi pääsyn neljään museoon, joista kaksi oli linnoja. Ei siis sen mittapuun mukaan hirveän kallis.

      Tykkää

  4. Tuntuu, että reissun lopullinen hinta yllättää aina, vaikka kuinka ostaisi halvat lentoliput 😀 tässä kun oon reissuja nyt varaillut menemään, niin huh, kuinka monesti asiasta tulee kuluja, on siirtymiset helsinkiin, lentoliput, majoitukset, autonvuokraukset, retket… Tuo on varmasti kohtuullinen hinta joulun alla keski-euroopassa.

    Tykkää

    1. Tuo on niin totta. Satanen sinne ja toinen tänne.

      Tykkää

  5. Hotelli ja osa pääsymaksuista ainakin kuulostavat melko kalliilta. Meillä tyyriimmät kohteet ovat useimmiten juuri muutaman yön paikkoja, pitemmät matkat tehdään edullisemman hintatason paikkoihin.

    Tykkää

    1. Ehkäpä tuo joulusesonki nostaa hintoja Euroopassa.

      Tykkää

  6. Euroopan kaupungit ovat kivoja lyhyen reissun kohteita, mutta eivät siitä edullisimmasta päästä. Viime syyskaudella kävimme Lontoossa ja Luxemburgissa ja kivalla sijainnilla kivaa hotellia ei kyllä millään irtoa (enää?) alle 200 euroa yö. Lentojen hintoihin varmasti vaikuttaa paitsi sesonki myös lentoajat, mutta ainakin me maksamme mieluummin vähän lisää kuin lähdelle aamuyöstä tai palaamme puoliltaöin, jos vaihtoehtoja on.

    Tykkää

    1. Tuo on totta. Ennen saattoi saada hyvän sijainnin hotellin alle 200 eurolla, enää ei.

      Tykkää

  7. Tuo on totta, että se miten matkustaa, vaikuttaa merkittävästi hintaan. Meillä on tapana tehdä paljon erilaisia retkiä, jolloin hinta nousee merkittävästi. Toisaalta säästämme usein majoituksesta.

    Tykkää

    1. Retkiä tulee myös tehtyä. Ja niillä hintaa saa matkaan lisää.

      Tykkää

  8. Ihan kohtuulliselta vaikuttaa kaupunkiloman hinnaksi. Suosituimpiin kohteisiin on tosiaan tullut helposti noin 30 % lisää hintaa koronan jälkeen. Kurkkasin vielä Finnairin lentoja tuonne, niin kyllä ne siinä 200 euron ympärillä pyörivät läpi vuoden.

    Tykkää

  9. Olin Wienissä 6.-10.12.2023 ja meidän lennot maksoivat kahdelta 183€ RyanAirilla ja 4 yötä hotelli Motel One päärautatieaseman vieressä 498€. Minusta päästiin halvalla. Muut viime vuosien kaupunkilomat ovat tulleet kalliimmaksi. Tuon hotellin sijainti osoittautui hyväksi, koska päästiin lentokentältä edullisemmalla paikallisjunalla ja tuosta liikkui helposti sekö keskustaan metrolla tai junalla sekä Bratislavaan päiväksi.

    Tykkää

    1. Teidän hinta oli lähestulkoon samaa luokkaa kuin meidänkin.

      Tykkää

  10. Ei tuo kalliilta kuulosta. Lennot oli mielestäni jopa halvat, kun vertaa mitä Finnair tai Lufthansa veloittaa Innsbruckista tai Münchenistä. Taitavat olla lähes 2 kertaa hintavampia, tosin sesongit vaikuttavat niihinkin.

    Hotelli- ja lentohinnat ovat nousseet itäisessä Euroopassa käynnissä olevan rähinän johdosta aika lailla. Ravintoloissa syöminen, kuten kaikki muukin on kallistunut. Reissaaminen tulee hintavammaksi nykyään kuin ennen koronaa tai sen aikana.

    Tykkää

Jätä kommentti

search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close